-
Πριν λίγο ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός οικονομικής οδήγησης των 4Τ & της Daihatsu στο Kartodromo. Νικητής ένα παλικάρι που έκανε με το 1000άρι Cuore περί τα 9.5 χλμ απόσταση σε λίγο πάνω από ένα 20λεπτο με μέση κατανάλωση σύμφωνα με το trip computer ~4.5 με 4.6 lt/100km.
Αρκετοί έγραψαν γύρω στα 5.2 - 5.3 lt/100km απ' ότι ακούστηκε (έπρεπε να φύγουμε και δεν είδαμε τους πίνακες), κάποιοι με ποινές (π.χ. για μη-πλήρη ακινητοποίηση του αυτ/του σε κάποιο από τα STOP που είχαν τοποθετηθεί σε 3 σημεία της πιστας) κι άλλοι χωρίς, ενώ υπήρχαν και μερικοί κοντά στα 6 lt/100km - που έκαναν και μεγαλύτερη απόσταση στο διαθέσιμο χρόνο. Εμείς (πήγα με τον αδερφό μου) δεν καταφέραμε στην πρώτη μας επαφή με τον τρικύλινδρο της Toyota (γνωστό από τα Aygo/C1/107) να πέσουμε κάτω από τα 4.9 lt/100km. Άντε να κάναμε 4.7-4.8 με λίγο πιο ιδανικό (=αργό) ρυθμό, μια και μας έπαιρνε ο χρόνος όπως απεδείχθει, αλλά γι ακόμα λιγότερο δε νομίζω πως έπαιζε, θα έπρεπε να το είχαμε ζήσει λίγο περισσότερο το μοτέρ [ή, ακόμα καλύτερα, το συγκεκριμένο αμάξι] και να το είχαμε μάθει.
Καλή φάση ήταν πάντως, μακάρι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.
-
Με εξαίρεση τα πρώτα 100 χιλιόμετρα, τα υπόλοιπα 2900 έχουν γίνει χωρίς να μηδενιστεί ο μετρητής μέσης κατανάλωσης. Η τιμή της εικόνας ήρθε μετά και από την σημερινή εκδρομή στο Χ.Κ. Καρπενησίου με διάφορους ρυθμούς -από χαλαρούς, μέχρι γρήγορους- και σε πολύ μεγάλη ποικιλία δρόμων. Στην επιστροφή φάγαμε και γερή κίνηση λόγω των έργων στο ύψος της της Αρκίτσας.
Μέχρι χθες ήμουν στα 10.7l/100km, προφανώς η παρατεταμένη οδήγηση στην πόλη δεν είναι ότι καλύτερο για την κατανάλωση στα μεγαλούτσικα μοτέρ (ναι ξέρω σε όλα τα μοτέρ, αλλά στα αρκετά κυβικά ένας λόγος παραπάνω).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πως πλήρωσες 62? τσακωθηκες, έπασαν μπουνιές?Του εξήγησα το πρόβλημα, του έδειξα το manual που λέει 62 και πλήρωσα για αυτά τα λίτρα!
Τώρα εάν άρχιζε τις ιστορίες περί μεγαλύτερου ρεζερβουάρ, χωρητικότητας αντλίας και τα συναφή δε θα είχα κανένα πρόβλημα να φωνάξω και την αστυνομία!
Ούτε κροσέ ούτε πολύ μπλα μπλα! -
Χρήστος Λάππας την 12/10/08 9:58
Εικόνα============
το οργανακι θερμοκρασια ειναι λαδιου?
γιατι για να φτασει 110 μαλλον το εσκιζες ε?? -
Μονίμως εκεί είναι (πάνω-κάτω) η θερμοκρασία λαδιού. Το προσπέκτους λέει ότι το φυσιολογικό είναι από 100-120.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μονίμως εκεί είναι (πάνω-κάτω) η θερμοκρασία λαδιού. Το προσπέκτους λέει ότι το φυσιολογικό είναι από 100-120.Στο δικό μου 'ταπεινό' 2λιτρο - όπως και στα περισσότερα
-
Είχα καιρό να κάνω ένα ....άδειασμα ρεζερβουάρ εντελώς εκτός πόλης. Ξεκίνησα Σάββατο για Ορεστιάδα και με πολύ καλό καιρό (25 βαθμοί κελ) έφτασα ως τις στροφές Καβάλας με 120 σταθερά κ πουθενά πιο πάνω με 7.0 λτ/100 χλμ. τα 120 είναι 3500σαλ στο ST.
Στις στροφές της Καβάλας κάτι έπαθε το αυτοκίνητο και ανέβασε 30-40 χλμ/ω και έφτασα Καρβάλη με 7.3 λτ/100 χλμ.
Πατρίδα (Ξάνθη) και είσοδος στην Εγνατία όπου οι τρελοί αέρηδες κοντράρουν το αμάξι κ φτάνω στο άλλο άκρο, μετά την Καβησσό όπου τελειώνει η Εγνατία. Εκεί από τον αέρα κ από την λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία ανέβηκα στα 7.6 λτ/100χλμ.
Με όλες τις φυσιολατρικές εκδρομές στο δήμο Τριγώνου, σύνορα Βουλγαρίας, η μέση έπεσε στα 7.3 . Έγραψα 569 χλμ όταν γέμισα κ μπήκαν 42 λιτρα.
Στο γυρισμό δοκίμασα πιο γρήγορους ρυθμούς. Με 150-160 στην Εγνατία (πάντα 1 άτομο στο αμάξι χωρίς φορτίο) για 20-30 χλμ ή μέση κατανάλωση ήταν 8,4-8.5 χλμ. Τα 160 χλμ είναι στις 5000 ΣΑΛ. Περιοχή μέγιστης ροπής περίπου. Από εκεί και πάνω λογικό είναι η κατανάλωση να αυξάνει μη γραμμικά...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Στο δικό μου 'ταπεινό' 2λιτρο - όπως και στα περισσότερα -
Στο δικό μου 'ταπεινό' 2λιτρο - όπως και στα περισσότερα
E92 έχεις; Στο προηγούμενο μου 318ci όντως εκεί υπήρχε ο αναλογικός δείκτης στιγμιαίας κατανάλωσης (εντελώς άχρηστος ΙΜΗΟ). Τώρα αυτή η ένδειξη μετακόμισε σε μια από τις ψηφιακές οθόνες του trip computer.
Όχι, Ε90 320d (4ος/2008)....
-
Τελευταία ένδειξη του 206 ήταν στο 6,48 (όχι από tc, από μέτρηση με το γέμισμα). Και τώρα (μετά από μία πολύ γρήγορη βόλτα στο 2ο πόδι ) κάπου εκεί θα είμαι λογικά... θα το δω εντός των ημερών...
-
Λοιπον... καταναλωση τελευταιων 5 ημερων
Λαρισα Αρτα μεσω καταρας, 3 ατομα με αποσκευες (σβελτος ρυθμος στην Καταρα, χαλαρα Γιαννενα-Αρτα) 280 (+100 Αρτα Πρεβεζα Αρτα)χιλ 6,6λιτ/100 (μεχρι τον αυχενα ηταν 7+ )
Επιστροφη μεσω Μεσοχωρας Τρικαλων (πολυ βουνο ) 210χιλ -->7,00λιτ/100
Αμεσως μετα Θεσσαλονικη και πισω 340χιλ 6,8λιτ/100 (1 ατομο)
Συνολο 958 χιλ 6,8λιτ/100
Στην ΕΟ το ειχα στο cc με 140+
Εκανα μια επιμερους μετρηση απο Μαλγαρα μεχρι Λεπτοκαρυα που δεν εχει εμποδια ο δρομος σταθερα λιγο πανω απο τα 140 73χιλ μεση καταναλωση 7,6λιτ/100
μετα σε αλλα 55 χιλ μεχρι τη Λαρισα επεσε στα 7
Βγαζω το συμπερασμα οτι δεν εχει μεγαλη οικονομια στο ταξιδι σε ανοιχτο δρομο, αλλα γλυτωνει πολλα σε επαρχιακο, ανηφοριες και λοιπες συνθηκες που με το βενζινοκινητο η καταναλωση εκτοξευοταν -
λέγε με ροπή...
-
Μονίμως εκεί είναι (πάνω-κάτω) η θερμοκρασία λαδιού. Το προσπέκτους λέει ότι το φυσιολογικό είναι από 100-120.εμενα σπανια παει πανω απο 100 ,αν και 325 εχω ομως το προηγουμενο κινητηρα οποτε ισως γιαυτο η διαφορα
-
Επειδή βαριέμαι να κάνω τους υπολογισμούς.Με πεζό 106 ραλί 1.6 8ν από Πτολεμαίδα - Γιάννενα με 140 σταθερά στην Εγνατία και τσίτα στο στροφιλίκι καίω γύρω στα 15 ευρώ. Από Πτολεμαίδα - Κομοτηνή όλο ευθεία με 150 -160 σταθερά στην Ξάνθη πρέπει να βάλω ...
-
Αν η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει, δηλαδή καις λιγότερο.
-
Καθημερινή διαδρομή Λαγονήσι - Άγιος Δημήτριος και επιστροφή, μαζί με κάποιες σβέλτες μετακινήσεις στην Αττική οδό (120 km/h-170 km/h), μέση κατανάλωση 6,9 lt/100 km.
Το αυτοκίνητο είναι Clio 1.4 16 V του 2004 με 70.000 km.
Πιστεύετε πως θα μπορούσε να κατέβει η κατανάλωση ; -
Αν το κλειδώσεις στο γκαράζ.
-
πάρα πολύ μικρή κατανάλωση
-
με λίγη δίαιτα κατεβαίνει η κατανάλωση
-
Χθες Αθήνα - Θεσ/κη (door 2 door), Ε.Ο. δίχως καθόλου κίνηση (ξεκίνησα νωρίς το πρωί).
2 άτομα + 1 μέτρια βαλίτσα, A/C off μονίμως, ήρεμη οδήγηση.
Μέση ωριάια ταχύτης 95 km/h.
Μέση κατανάλωση 7,3 lt/100km.
Opel Astra H 1.6 115 PS.Υπό τις ίδιες συνθήκες & με A/C on σποραδικά, με το άλλο μου αυτοκίνητο (Fabia 1.4 101) έχω περίπου 6,5 lt/100km.
Έρευνα Κατανάλωσης