-
Βαζω πχ ενα dvd hi def στο laptop και το συνδεω με την τηλεοραση.
Μετα τι διαδικασια θελει?
Ειδικη για καθε καρτα η μεσω των win? -
Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά τη δουλειά την κάνεις μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών. Πχ εγώ έχω φορητό με τσιπάκι της nVidia. Από τον πίνακα ελέγχου της κάρτας βλέπω το 'αλλαγή διαμόρφωσης οθόνης', το επιλέγω και από εκεί μου δίνονται επιλογές. Δες τι μου βγάζει (αν είχα συνδέσει τον φορητό σε κάποια εξωτερική συσκευή, λογικά θα μου την εμφάνιζε και δεν θα είχα να κάνω τίποτα άλλο από το να την επιλέξω):
-
Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορούμε να βρούμε τις ιδανικές ρυθμίσεις για την εικόνα (κυρίως χρώματα φαντάζομαι) για τις lcd; Νομίζω οτι υπάρχουν κάποια στάνταρς για να είσαι κοντα στο 'φυσικό' χρώμα (πχ 6500Κ). Με αναζήτηση στο γκουγκλ βρήκα κάποιες δοκιμές για τη δική μου, οπου ο συντάκτης κάνει calibration της εικόνας, αλλά δεν έχει αναλυτικές οδηγίες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά τη δουλειά την κάνεις μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών. Πχ εγώ έχω φορητό με τσιπάκι της nVidia. Από τον πίνακα ελέγχου της κάρτας βλέπω το 'αλλαγή διαμόρφωσης οθόνης', το επιλέγω και από εκεί μου δίνονται επιλογές. Δες τι μου βγάζει (αν είχα συνδέσει τον φορητό σε κάποια εξωτερική συσκευή, λογικά θα μου την εμφάνιζε και δεν θα είχα να κάνω τίποτα άλλο από το να την επιλέξω):Exω ακριβως το ιδιο, φορητο με nvidia, με το control panel αυτο εγκατεστημενο.
Ευχαριστω! -
Πρόταση για κάποια full HDTV (για future proof) έως 42'', κατά προτίμηση Plasma, για 'καθημερινή' χρήση τηλεόρασης (μμμ, βασικά τηλεόραση βλέπουμε μια φορά την εβδομάδα αλλά τέλος πάντων...) ? Παιχνίδια καθόλου.
Στο άμεσο μέλλον ακολουθεί προβολέας + home cinema για ταινίες. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πρόταση για κάποια full HDTV (για future proof) έως 42'', κατά προτίμηση Plasma, για 'καθημερινή' χρήση τηλεόρασης (μμμ, βασικά τηλεόραση βλέπουμε μια φορά την εβδομάδα αλλά τέλος πάντων...) ? Παιχνίδια καθόλου.
Στο άμεσο μέλλον ακολουθεί προβολέας + home cinema για ταινίες.μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στις:
Sony Bravia KDL-40W4000 40' Full HD
Samsung LE40A656A1F LCD TV 40' 100HzΚαι οι 2 ειναι παρα πολυ καλες στη κατηγορια αυτη (χρηματα/δυνατοτητες/διασταση). Πηρα τελικα την 1η.
ενα καλο φορουμ για ψαξιμο ειναι το http://www.avclub.gr/forum/
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο άμεσο μέλλον ακολουθεί προβολέας + home cinema για ταινίες.Αν τη θες μόνο για τηλεοπτικό πρόγραμμα, το fullHD σου είναι άχρηστο - για την ακρίβεια, έχει παρατηρηθεί ότι οι HD Ready (1024X768 ή 1366X768), λόγω ακριβώς χαμηλότερης ανάλυσης, 'συγχωρούν' τις ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος και αποδίδουν καλύτερα σε υλικό standard definition. Κι επειδή λες ότι θα αγοράσεις και προβολέα, πραγματικά δε βλέπω το λόγο να πας σε κάτι ακριβότερο από αυτή:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=19' target='_blank' target='_blank
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Στο άμεσο μέλλον ακολουθεί προβολέας + home cinema για ταινίες.Αν τη θες μόνο για τηλεοπτικό πρόγραμμα, το fullHD σου είναι άχρηστο - για την ακρίβεια, έχει παρατηρηθεί ότι οι HD Ready (1024X768 ή 1366X768), λόγω ακριβώς χαμηλότερης ανάλυσης, 'συγχωρούν' τις ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος και αποδίδουν καλύτερα σε υλικό standard definition. Κι επειδή λες ότι θα αγοράσεις και προβολέα, πραγματικά δε βλέπω το λόγο να πας σε κάτι ακριβότερο από αυτή:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=19' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Το 1920x1020 το θέλω για μελλοντικές εκπομπές HDTV (και σήμερα σε δορυφορικά)
Ευκαιρία για 2 ερωτήσεις:
-
Εφ΄ όσον HDTV = 1920x1024, τι νόημα έχει το 1366 χ 768 ?
-
Εφ΄όσον θα πάρω και AV ενισχυτή με upscaler, δεν θα μπορούσα να κάνω με κάποιο τρόπο upscale το σήμα PAL της TV σε HD ?
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ευκαιρία για 2 ερωτήσεις:- Εφ΄ όσον HDTV = 1920x1024, τι νόημα έχει το 1366 χ 768 ?
1920X1024=FullHD
1366X768=HD readyΑμφότερα είναι HDTV (άλλωστε οι προδιαγραφές HD μιλάνε για 720 οριζόντιες γραμμές). Σε αυτές τις ίντσες, η διαφορά είναι αμελητέα - και σε απόσταση θέασης πάνω από τα δύο μέτρα δύσκολα την αντιλαμβάνεσαι.
- Εφ΄όσον θα πάρω και AV ενισχυτή με upscaler, δεν θα μπορούσα να κάνω με κάποιο τρόπο upscale το σήμα PAL της TV σε HD ?
Θεωρητικά ναι, αλλά μην περιμένεις θαύματα. Αν σκεφτείς ότι οι καλοί stand alone upscalers κοστίζουν πολύ παραπάνω από έναν μέσο AV receiver, καταλαβαίνεις ότι μέχρι κάποιο βαθμό, το upscaling από τον ενισχυτή είναι και λίγο μαρκετινίστικο τρικ. Πάντως, έχω διαβάσει καλά λόγια για το upscaling των ακριβών μοντέλων της Onkyo - σίγουρα πάντως να μην περιμένεις ότι θα μπορείς να δεις mega channel π.χ. σε ποιότητα bluray.
-
Ρε μαστόρια ( ) να ρωτήσω το εξής:
Τί σημαίνει ότι η τάδε τηλεόραση έχει 'ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη'?
Τί μπορεί να 'πιάσει' και με τι επιπλέον εξοπλισμό π.χ. κεραίες, πιάτα, ποτήρια, κτλ..
Thanx! -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Τί μπορεί να 'πιάσει' και με τι επιπλέον εξοπλισμό π.χ. κεραίες, πιάτα, ποτήρια, κτλ..
Thanx!Τα κανάλια της ΕΡΤ, όπου αυτά πιάνουν.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
http://www.ertdigital.gr/' target='_blank
Φαντάζομαι και τα υπόλοιπα, όοοοοοταν θα εκπέμπουν ψηφιακά. Αλλά και πάλι, αν έχω μια τηλεόραση στο υπόγειο, μάλλον τα π@π@ρια μου θα πιάνω....
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
http://www.ertdigital.gr/' target='_blank' target='_blank
Φαντάζομαι και τα υπόλοιπα, όοοοοοταν θα εκπέμπουν ψηφιακά. Αλλά και πάλι, αν έχω μια τηλεόραση στο υπόγειο, μάλλον τα π@π@ρια μου θα πιάνω....
Και την κεραια στο υπόγειο θα την έχεις?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
http://www.ertdigital.gr/' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Στο κρυσφηγετο θα πιανει!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
http://www.ertdigital.gr/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Αυτή ακριβώς ήταν η ερώτησή μου: Προφανώς ο όποιος ενσωματωμένος δέκτης δεν θα κάνει δουλειά στο υπόγειο και θα απαιτηθεί κάποιος 'κεντρικός' τρόπος λήψης σήματος όπως ειδική κεραία, πιάτο, κοκ.
Τώρα, αν βάλω την όποια κεραία στο υπόγειο θα μπορώ να 'πιάνω' και ολλανδικά κανάλια (βλ. Κάτω Χώρες)
-
Το σήμα το παίρνεις μέσω της κανονικής κεραίας. Δεν χρειάζεσαι πιάτο. Μόνο τον αποκωδικοποιητή.
-
O ενσωματωμενος δεκτης ΔΕΝ απαιτει επιπλεον εξοπλισμο
-
αν καποιος ψαχνει τηλεοραση πολλων ιντσων νομιζω ειναι πολυ καλη εποχη...μιλαμε απο 40 και πανω...περασα μια βολτα απο το electroworld να τσεκαρω για 32αρα και κανουν τρελες εκπτωσεις του στυλ 40% κατω...
στις μικρες βεβαια τα πραγματα ειναι πιο νορμαλ μαλλον λογω ζητησης..
-
αναλογα το μοντελο και την παλαιοτητα του φυσικα
-
εύρηκα το σωστό θέμα
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ψάχνω για τηλεόραση full hd το πολύ εώς 32''. Χρήση για οθόνη Η/Υ και ταινίες. μέχρι 750€μέχρι στιγμής μου έχουν 'γυαλίσει' αυτές:
Samsung LE32A558P3F LCD TV 32' Full HD
SAMSUNG LE32A557 32'' LCD TV αν και δε μ'αρέσει τόσο το design
SAMSUNG SYNCMASTER T260HD είναι 26ρα με ωραίο όμως design, καθώς η αντίστοιχη 32''ρα πάει 800+ €
για σύνδεση με υπολογιστή να υπολογίζω σε αγορά κάρτας γραφικών με hdmi ή να αρκεστώ σε dvi->hdmi??
σχετικά με την πρώτη οθόνη, διάβασα αυτό και με έβαλε σε σκέψεις. Το συγκεκριμένο panel είναι μάπα ή θέλει να πει ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος full hd σε τόσες λίγες ίντσες?
help! τηλεορασεις hdtv !!