-
http://www.autohoje.com/novoforum/topic.asp?TOPIC_ID=9980
Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας η επόμενη γενιά Punto αναμένεται να είναι μια αποτιχία .
Απ'ότι θυμάμαι το Punto μπήκε δυναμικά και συνέχισε πάρα πολύ καλά με τη 2η γενιά του,αλλά όπως είδαμε η γενιά που κυκλοφορεί τώρα δεν μας εντυπωσίασε και η επόμενη χαλάει εντελός το όνομα των Ιταλών!!!
Πάντως είναι κρίμα για μια τόσο ιστορική εταιρία να έχει οικονομικά προβλήματα και όπως είδαμε τα παίζει όλα για όλα έτσι ώστε να ξεκολήσει απ'τα χρέη της.
Το καλό με αυτή την ιστορία είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και μακάρι να μην κυκλοφορίσει ποτέ το νέο Punto
-
Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας η επόμενη γενιά Punto αναμένεται να είναι μια αποτιχία .
Απ'ότι θυμάμαι το Punto μπήκε δυναμικά και συνέχισε πάρα πολύ καλά με τη 2η γενιά του,αλλά όπως είδαμε η γενιά που κυκλοφορεί τώρα δεν μας εντυπωσίασε και η επόμενη χαλάει εντελός το όνομα των Ιταλών!!!
Πάντως είναι κρίμα για μια τόσο ιστορική εταιρία να έχει οικονομικά προβλήματα και όπως είδαμε τα παίζει όλα για όλα έτσι ώστε να ξεκολήσει απ'τα χρέη της.
Το καλό με αυτή την ιστορία είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και μακάρι να μην κυκλοφορίσει ποτέ το νέο Punto
-
-
Για κατσε ρε συναδελφε... ακομα δεν βγηκε καλα καλα απο τα σχεδιαστηρια και εσυ το εκανες αποτυχια???!!! Ημαρτον κυριε...
- H σχεδιαση ειναι πραγμα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και δεν μας λεει ΤΙΠΟΤΑ για την ΟΥΣΙΑ του αμαξιου
- Αυτα που μας εδειξες ειναι απλα ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ που κυκλοφορουν στο δικτυο εδω και 1 μηνα τουλαχιστον...
- Απο τα spyshots δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασματα... ειναι πολυ γενικα...
Επισης... η δευτερη γενια Punto ειναι αυτη που κυκλοφορει ΤΩΡΑ.... τριτη γενια θα ειναι αυτη που θα βγει κατα το 2005... επισης οσον αφορα το Punto facelift θα ελεγα πως παει πολυ καλα στις πωλησεις αν κρινω απο τα ποσα κυκλοφορουν και ποσο μαλλον οταν ειναι ηδη 4+ χρονων σαν μοντελο. Παντως θα ηθελα πολυ να δω καποτε Punto που να μην παει καλα στις πωλησεις, που για να γινει αυτο θα πρεπει να τα κανουν ολα στραβα και οχι μονο...
-
Κάτι δεν μετράτε σωστά παιδιά. Η 3η γενιά Punto είναι αυτή που κυκλοφορεί τώρα. Διαβάστε εδώ, γιατί το θυμόμουν έτσι και έψαξα να το βρω. Όπως θα διαβάσετε στην τελευταία παράγραφο του πρώτου θέματος που παραθέτω οι γενιές και τα facelifts είναι σαφή:
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=4905
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=4914
-
Οπως λενε και τα κειμενα που παρεθεσες αγαπητε geopili, η πρωτη γενια εμφανιστηκε το 1993, η δευτερη το 1999 και κυκλοφορει και σημερα... και η τριτη γενια θα ερθει... οταν θα το αποφασισουν (2005+).
Το οτι ενα αμαξι υποκειται σε ενα midlife upgrade/facelift, προς θεου δεν σημαινει πως αλλαξε γενια! Συνηθιζεται οταν ενα μοντελλο αντικαθισταται απο ενα αλλο... να εχει αρκετα μεγαλες διαφορες (πχ σασι, καινοτομιες, κλπ κλπ...) περαν αλλαγης μασκας, φωτιστικων σωματων και λοιπα χαρωπα πειραγματα
-
Καλημερα σε ολους.
Ας περιμενουμε να βγει πρωτα και μετα το κρινουμε γιατι εμπορικα μπορει να μην ειναι αποτυχια.ΥΓ.: Στην πρωτη φοτο η ζαντες ειναι ολοιδιες με του πολο μου (barcelona 16')
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Καλημερα σε ολους.
Ας περιμενουμε να βγει πρωτα και μετα το κρινουμε γιατι εμπορικα μπορει να μην ειναι αποτυχια.ΥΓ.: Στην πρωτη φοτο η ζαντες ειναι ολοιδιες με του πολο μου (barcelona 16')
Μακάρι να μην 'βγεί' γιατί δεν αρμόζει καθόλου στο όνομα που έχουν κάνει οι Ιταλοί εδώ και πολλά χρόνια!!!!!!
-
Aυτό που εγώ βλέπω, είναι η στροφή από τις έντονες ακμές, στις έντονες καμπύλες.
Γιατί τα φώτα και γενικά όλη η μάσκα μου θυμίζουν ΜΑSERATI ; (Quattroporte, κάτι από το νέο SUV το Kubang κτλ...)
Γιατί να αποτελεί ντροπή, όταν το σχήμα αυτό είναι ακόμα στα χαρτιά;
Eίναι και θέμα υποκειμενικό η σχεδίαση βέβαια.
Ας μην το κατακρίνουμε από τώρα... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Για κατσε ρε συναδελφε... ακομα δεν βγηκε καλα καλα απο τα σχεδιαστηρια και εσυ το εκανες αποτυχια???!!! Ημαρτον κυριε...- H σχεδιαση ειναι πραγμα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και δεν μας λεει ΤΙΠΟΤΑ για την ΟΥΣΙΑ του αμαξιου
- Αυτα που μας εδειξες ειναι απλα ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ που κυκλοφορουν στο δικτυο εδω και 1 μηνα τουλαχιστον...
- Απο τα spyshots δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασματα... ειναι πολυ γενικα...
Επισης... η δευτερη γενια Punto ειναι αυτη που κυκλοφορει ΤΩΡΑ.... τριτη γενια θα ειναι αυτη που θα βγει κατα το 2005... επισης οσον αφορα το Punto facelift θα ελεγα πως παει πολυ καλα στις πωλησεις αν κρινω απο τα ποσα κυκλοφορουν και ποσο μαλλον οταν ειναι ηδη 4+ χρονων σαν μοντελο. Παντως θα ηθελα πολυ να δω καποτε Punto που να μην παει καλα στις πωλησεις, που για να γινει αυτο θα πρεπει να τα κανουν ολα στραβα και οχι μονο...
Κάτσε ρε μεγάλε___απ'ότι θυμάμαι οι Ιταλοί μας είχαν συνιθίσει σε καλές δουλειές και σε πρωτοπορειακές ιδέες
Όμως τώρα βλέπουμε ένα Punto(έστω και σε σκετσάκι) να είναι ίσως και το πιο άσχημο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για την FIAT,των τελευταίων 15 χρόνων
Εεε τότε πως θέλεις να το αξιολογίσω επιεικώς
Αν όλα τα μοντέλα της FIAT ήταν έτσι,εγώ και πολλά εκατομμύρια στο κόσμο θα υποστίριζαν τους Ιάπωνες ή τους Κορεάτες και η FIAT θα ήταν αγορασμένη από μια μεγαλύτερη εταιρία(GM κτλ)λόγω των πολλών και μεγάλων οικονομικών χρεών
ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FIAT ΑΥΤΟ---ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ 'ΙΔΕΑ'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Θα σε ρωτησω κατι πολυ απλο:
Ηρθε η ΦΙΑΤ και σου ειπε: 'Γεια σου Smith14, αυτη εδω ειναι η φωτογραφια-σχεδιο του νεου Πουντο' Τωρα πως εσυ εβγαλες το συμπερασμα πως αυτο ειναι το επερχομενο Πουντο, και πως εισαι τοσο σιγουρος πως προκειτε για επισημη πληροφορια.... μονο εσυ το ξερεις.... Εχεις βγαλει και τα συμπερασματα σου ηδη δηλαδη...
Επισης, αν υποθεταμε πως αυτο ειναι το νεο Πουντο, γιατι ΔΕΝ ειναι ωραιο? Γιατι δεν ειναι καλο?
Παντως πρωτοπορειακες ιδεες του στυλ Multipla και Megane καλυτερα να λειπουν... Χιλιες φορες να ειναι ενα περπατημενο και ευκολοχωνευτο στυλακι, παρα κανα εκτρωμα... Επισης, ουτε και τα Πουντο 1-2 ηταν κατι ιδιαιτερο και φοβερο σχεδιαστικα... αυτο ομως δεν τα εμποδισε να πετυχουν.PS: Το design παντως στην φωτογραφια ειναι πολυ ωραιο και ναι οντως η μουρη φερνει απο Maserati. Σε κανα 2-3 ατομα που την εδειξα την φωτο, σε γενικες γραμμες τους αρεσε το στυλακι.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Aυτό που εγώ βλέπω, είναι η στροφή από τις έντονες ακμές, στις έντονες καμπύλες.
Γιατί τα φώτα και γενικά όλη η μάσκα μου θυμίζουν ΜΑSERATI ; (Quattroporte, κάτι από το νέο SUV το Kubang κτλ...)
Ας μην το κατακρίνουμε από τώρα...Αν σας πω οτι εμενα μπροστα μου θυμιζει Aston Martin DB7 θα ειμαι υπερβολικα γκαβος....???
-
Θα σε ρωτησω κατι πολυ απλο:Ηρθε η ΦΙΑΤ και σου ειπε: 'Γεια σου Smith14, αυτη εδω ειναι η φωτογραφια-σχεδιο του νεου Πουντο' Τωρα πως εσυ εβγαλες το συμπερασμα πως αυτο ειναι το επερχομενο Πουντο, και πως εισαι τοσο σιγουρος πως προκειτε για επισημη πληροφορια.... μονο εσυ το ξερεις.... Εχεις βγαλει και τα συμπερασματα σου ηδη δηλαδη...
Επισης, αν υποθεταμε πως αυτο ειναι το νεο Πουντο, γιατι ΔΕΝ ειναι ωραιο? Γιατι δεν ειναι καλο?
Παντως πρωτοπορειακες ιδεες του στυλ Multipla και Megane καλυτερα να λειπουν... Χιλιες φορες να ειναι ενα περπατημενο και ευκολοχωνευτο στυλακι, παρα κανα εκτρωμα... Επισης, ουτε και τα Πουντο 1-2 ηταν κατι ιδιαιτερο και φοβερο σχεδιαστικα... αυτο ομως δεν τα εμποδισε να πετυχουν.PS: Το design παντως στην φωτογραφια ειναι πολυ ωραιο και ναι οντως η μουρη φερνει απο Maserati. Σε κανα 2-3 ατομα που την εδειξα την φωτο, σε γενικες γραμμες τους αρεσε το στυλακι.
Κοίτα Corsair εγώ είδα το επερχόμενο Punto σε ένα περιοδικό,στο πιο έγκυρο side για τα Ιταλικά νέα(http://www.italiaspeed.com)και σε διάφορα Forums και τώρα μπορώ και εκφράζω την άποψη μου.....Ok????
Επίσης, αν θυμάσαι και ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ Punto πήγαν πολύ καλά σε πώλησεις και έκαναν το Punto το Best Seller των Ιταλών. Επίσης σου ζητώ να φέρεις ένα τόσο ξεχωριστό αμάξι της κατηγορίας του Punto τον καιρό που κυκλοφορούσε η 2η γενιά του
Και για να μην λες διάβασε το παρακάτω απόσπασμα από το 'Auto Motor und Sport' για το πόσες γενιές Punto υπάρχουν:
'εδώ και 10 περίπου χρόνια, το Punto (με τις τρεις γενιές του, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφάτου facelift) έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας με πωλήσεις, που ξεπερνούν τα 5εκ. κομμάτια.'
-
Gia kathiste re paidia einai ena project gia to pos tha einai to epomeno fiat punto kai den prokeitai gia to pragmatiko fiat punto tou 2005 .Eseis ti nomizate tha to parousiaze ena xrono protitera i fiat .Pantos den tha borousa na to po asximo i omorfo .Alloste ton sxediasmo ton exei analavei o Giugiaro kai den nomizo na mas apogoiteusi to 2005 gia auto anamoni
-
Τα face lift δεν μετράνε σαν 'γενιές' συνήθως, χρειάζονται και μεγαλύτερες αλλαγές από διαφοροποιήσεις στο σχήμα των φώτων και το σαλόνι. Το Punto έχει δύο γενιές, μία αυτή με τα στρογγυλεμένα πίσω φώτα και την ανεξάρτητη ανάρτηση (1993-1998) με ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας το 1.4T GT, και μία αυτή με τα ίσια και στενότερα πίσω φώτα και τον ημιάκαμπτο πίσω (1998-σήμερα), με ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας το 1.8 HGT. Συνήθως μια γενιά διαρκεί 5-6 χρόνια και στη μέση του διαστήματος γίνεται ένα face lift.
-
Ο χρήστης pininfarina65 έγραψε:
Gia kathiste re paidia einai ena project gia to pos tha einai to epomeno fiat punto kai den prokeitai gia to pragmatiko fiat punto tou 2005 .Eseis ti nomizate tha to parousiaze ena xrono protitera i fiat .Pantos den tha borousa na to po asximo i omorfo .Alloste ton sxediasmo ton exei analavei o Giugiaro kai den nomizo na mas apogoiteusi to 2005 gia auto anamoniΑυτά που λες είναι σωστά αλλά όπως είπε και ο technik:'Aυτό που εγώ βλέπω, είναι η στροφή από τις έντονες ακμές, στις έντονες καμπύλες'
Γι'αυτό και όλες αυτές οι αντιδράσεις με το νέο Punto......διότι άλλαξε ολικά το στυλ του Putno-θυμάσαι πως ήταν παλία!!!!!Επίσης, είδες τι έγινε με το νέο στυλ της BMW που αποδοκιμάστηκε.Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει όπως είπες μόνο να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Ας μην το κατακρίνουμε από τώρα...Αν σας πω οτι εμενα μπροστα μου θυμιζει Aston Martin DB7 θα ειμαι υπερβολικα γκαβος....???
Kαθόλου θα έλεγα...Ρίξε μια ματιά εδώ :
http://www.supercarsite.net/images/cars/astonmartin/v12_vanquish_05.jpg
http://www.supercarsite.net/images/cars/astonmartin/v12_vanquish_01.jpg
http://www.supercarsite.net/images/cars/maserati/quattroporte_02.jpgΠρός τί λοιπόν η ανησυχία ;
-
Eμμμ Nass πεστα... εγω τα λεω για τις γενιες, ζηταω σοβαρα στοιχεια.... αλλα αφου τα ειπε το AMS το οποιο τσακωσε τις φημες απο αλλο περιοδικο... εεε εχει μεγαλυτερη βαρυτητα ο λογος του.
-
Eμμμ Nass πεστα... εγω τα λεω για τις γενιες, ζηταω σοβαρα στοιχεια.... αλλα αφου τα ειπε το AMS το οποιο τσακωσε τις φημες απο αλλο περιοδικο... εεε εχει μεγαλυτερη βαρυτητα ο λογος του.Κοίτα, δεν είμαι διατεθειμένος να μαλώνω όλη την ώρα μαζί σου.....εγώ αυτά διάβασα και αυτά έγραψα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα face lift δεν μετράνε σαν 'γενιές' συνήθως, χρειάζονται και μεγαλύτερες αλλαγές από διαφοροποιήσεις στο σχήμα των φώτων και το σαλόνι. Το Punto έχει δύο γενιές, μία αυτή με τα στρογγυλεμένα πίσω φώτα και την ανεξάρτητη ανάρτηση (1993-1998) με ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας το 1.4T GT, και μία αυτή με τα ίσια και στενότερα πίσω φώτα και τον ημιάκαμπτο πίσω (1998-σήμερα), με ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας το 1.8 HGT. Συνήθως μια γενιά διαρκεί 5-6 χρόνια και στη μέση του διαστήματος γίνεται ένα face lift.Έχεις δίκιο......
...πάντως εγώ αυτά διάβασα
New Fiat Punto 2005-Πάει χάλασαν και οι Ιταλοί!!!!!