-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά εσείς θα με τρελάνετε!!! Ξέρετε κανένα στρατό που να έχει καθαρίστριες, τραπεζοκόμους και οι στρατιώτες μέρα νύχτα να εξασκούνται στο όπλο που θα χρησιμοποιείσουν και στις τακτικές τις μάχης; Καλά όλοι με δίπλωμα στρατηλάτη θα φεύγουν μετά τον ένα χρόνο!!! Να δεις που θα δίνει και τίτλους σπουδών το στράτευμα.Τι να πω ρε Μανώλη... Εδώ ο Αντρέας πιο πάνω έλεγε πως έλυνε ολόκληρο το άρμα μόνος του, εγώ μετά από 6 μήνες μπήκα μέσα και φυσικά ούτε κουβέντα για το πως λειτουργούν όλα αυτά τα 'πράματα' που είχε μέσα... Α, ναι, μας είπαν πως να ανάβουμε τη γεννήτρια όταν δεν λειτουργεί ο κινητήρας για να φορτίζει τις μπαταρίες (ένας διακόπτης)...
Ειλικρινά δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους στρατούς, αλλά προσωπικά μου ακούγεται απολύτως λογικό ένα μέρος του προσωπικού να ασχολείται με αυτές τις δουλειές! Βρίσκεις δηλαδή λογικό το να καταβάλλει η χώρα ένα τόσο μεγάλο κόστος για τη συντήρηση χιλιάδων εφέδρων (και να μην αναφέρω το κόστος που βαρύνει τις οικογένειες ή και τους ίδιους...), οι οποίοι απασχολούνται ως χαμάληδες για τις αγγαρείες;;;
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν λιγότερα στρατόπεδα (λέμε τώρα... ) και οι στρατιώτες (μόνιμοι και έφεδροι) να ασχολούνται με το πραγματικό τους αντικείμενο;;; Μήπως έτσι ξαφνικά θα ανακαλύπταμε ότι δεν χρειάζονται καν οι 12 μήνες (ίσως κάναμε την ίδια δουλειά σε 9, ή σε 6);;; Μήπως αν υπήρχε και κάποιο σωστό σύστημα κρίσεων και όσοι δεν καλύπτουν κάποια ελάχιστα να παίρνουν πόδι θα ανακαλύπταμε ότι αυτός ο χρόνος δεν είναι εντελώς πεταμένος και ότι η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα του στρατού (και της εκπαίδευσης των στρατιωτών) θα αυξηθεί κατακόρυφα;;; Μήπως αν δεν στήναμε τα οχήματα ζυγισμένα - στοιχισμένα για συντήρηση κατόπιν διαταγών με τον τηλεβόα ('Ανοίξατε το καπό', 'Αφαιρέσατε το λιπαντικό του κινητήρα'... ), αλλά τα συντηρούσαμε κανονικά θα ανακαλύπταμε ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι τα μισά (και...) εκτός λειτουργίας;;; Απλά πράγματα, πολύ δύσκολα στην εφαρμογή...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
20 βολές = 20 σφαίρες ή 20 επισκέψεις στο πεδίο βολής;
Γιατί αν εννοείς το δεύτερο, μάλλον ήσουν σε πολύ μάχιμη μονάδα...Όχι βρε Λοκατζή...δυστυχώς για 20 έρημες σφαίρες μιλώ...
Με 20 επισκέψεις σε πεδίο βολής θα ήμουν ΟΥΚάςΌταν λες «οδοστρωτήρα» αναφέρεσαι στις στρατιές του Καίσαρα, του Αννίβα, του Αττίλα, του Μεγαλέξανδρου ή σε κάποιον άλλον ;;;;
Εννοώ αυτό:
Καλά εσείς θα με τρελάνετε!!! Ξέρετε κανένα στρατό που να έχει καθαρίστριες, τραπεζοκόμους και οι στρατιώτες μέρα νύχτα να εξασκούνται στο όπλο που θα χρησιμοποιείσουν και στις τακτικές τις μάχης; ...
Μανόλη θα γελάσεις, αλλά στον Γερμανικό στρατό έχουν καθαρίστριες στις μονάδες...
Μάλλον οι Τεύτονες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τις τέλειες υπηρεσίες καθαρισμού ενός κληρωτού... -
Στα περισσότερα που λες συμφωνώ απόλυτα και τα έχω κιόλας αναφέρει διεξοδικά. Φαντάζεσαι όμως να σου έλεγαν ότι εσύ έχεις ειδικότητα αποψιλωτής ή καθαριστής πατάτας (καλά δεν τις παίρνουν πλέον έτοιμες κομμένες; ) και ο διπλανός σου τουφεκιοφόρος και εσύ συνέχεια στην αγγαρεία και ο άλλος πυρ και κίνηση όλη μέρα!!! Φυσικό είναι όλοι λερώνουν, όλοι καθαρίζουν με τη σειρά, όλοι τρώνε όλοι πλένουν πιάτα και πάει λέγοντας. Το ίδιο δεν είναι και στα σπίτια μας;
Καλά καλά ξέρω οι κλασικές Ελληνίδες μανάδες!!!
Ξέρεις σε πόσους τους έχω δείξει πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα για νέους άνω των 18 που θεωρητικά πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται; Άστα καλύτερα. -
καθαριστής πατάτας (καλά δεν τις παίρνουν πλέον έτοιμες κομμένες; )όχι παντού.
-
Στα περισσότερα που λες συμφωνώ απόλυτα και τα έχω κιόλας αναφέρει διεξοδικά.Άρα έχω δίκιο!
Φαντάζεσαι όμως να σου έλεγαν ότι εσύ έχεις ειδικότητα αποψιλωτής ή καθαριστής πατάτας (καλά δεν τις παίρνουν πλέον έτοιμες κομμένες; ) και ο διπλανός σου τουφεκιοφόρος και εσύ συνέχεια στην αγγαρεία και ο άλλος πυρ και κίνηση όλη μέρα!!!
Γιατί όχι; Και εγώ που θα κάνω τις αγγαρείες θα ασχολούμαι μόνο με αυτό (και δεν θα είμαι στο αγγαρεία - πυρ και κίνηση - σκοπιά - αγγαρεία - σκοπιά...) και αυτός θα ασχολείται με τα πραγματικά του καθήκοντα που είναι η εκπαίδευση στα στρατιωτικά (και όχι το ντάντεμα των φαντάρων αν είναι μόνιμος και το να προσέχει μήπως κανένας ηλίθιος πάει και μπει ανάμεσα στο G3 και τους στόχους... )
Εξάλλου και στη δουλειά μου, εγώ κάνω τη Χ δουλειά, ο διπλανός μου την Ψ, ο άλλος την Υ και πάει λέγοντας. Προφανώς και μπορώ να αντικαταστήσω τον διπλανό μου έτσι και χρειαστεί (πχ πάρει άδεια ή αρρωστήσει) διεκπαιρεώνοντας κάποιες βασικές δουλειές ή τα τρέχοντα, αλλά δεν αλλάζουμε αντικείμενα κάθε μέρα...Φυσικό είναι όλοι λερώνουν, όλοι καθαρίζουν με τη σειρά, όλοι τρώνε όλοι πλένουν πιάτα και πάει λέγοντας. Το ίδιο δεν είναι και στα σπίτια μας;
Ναι, αλλά εδώ δεν είμαστε σπίτια μας... (χώρια που στο δικό μας έχουμε χωρίσει τις δουλειές και ο καθένας κάνει συγκεκριμένα πράγματα συνήθως... ). Φαντάζεσαι σ' ένα νοσοκομείο τους ασθενείς με καρδιά τη μία μέρα να τους έβλεπε ο καρδιολόγος, την άλλη ο ορθοπεδικός, την άλλη ο οδοντίατρος, κτλ;;; Ουσιαστικά στο στρατό αυτό γίνεται...
Καλά καλά ξέρω οι κλασικές Ελληνίδες μανάδες!!!
Που δεν καταλαβαίνουν ότι τα καμάρια τους μεγάλωσαν και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μάνοα τους κι ας πιάσει μούχλα ο νεροχύτης... Να σπάσουν τα μούτρα τους να τον 'ξεμουχλιάσουν'. Συμφωνώ απολύτως!
Ξέρεις σε πόσους τους έχω δείξει πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα για νέους άνω των 18 που θεωρητικά πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται; Άστα καλύτερα.
Φαντάζομαι ότι ο αριθμός είναι 5 ψήφιος... και το πιστεύω απόλυτα! Αλλά αυτό τι σχέση έχει με το θέμα;
Άρα καταλήξαμε με δημοκρατικές διαδικασίες ότι έχω απόλυτο δίκιο, σας έχω πείσει όλους και είμαι κάτι καλύτερο από θεός!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
καθαριστής πατάτας (καλά δεν τις παίρνουν πλέον έτοιμες κομμένες; )
όχι παντού.
Στο στρατόπεδο όταν υπηρετούσα υπήρχε καθαριστής πατάτας, που όμως χάλασε. Οι μάγειρες αδιαφόρησαν και ζήτησαν αγγαρειομάχους να τις καθαρίζουν. Μετά από κανα μήνα το έμαθε τυχαία ο Διοικητής και τους έριξε **από 20 μέρες φυλακή **για την αδιαφορία τους 'ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ;;;;;'.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Άρα καταλήξαμε με δημοκρατικές διαδικασίες ότι έχω απόλυτο δίκιο, σας έχω πείσει όλους και είμαι κάτι καλύτερο από θεός!
Δεν ξέρω αν είσαι καλύτερος και από θεός (θα μας το πει ο ψυχίατρος). Πάντως δεν μας έπεισες και δεν βλέπω πουθενά δημοκρατικές διαδικασίες καραβανά έ καραβανά!!!
-
Δεν ξέρω αν είσαι καλύτερος και από θεός (θα μας το πει ο ψυχίατρος).
Τολμάς και ΜΕ αμφισβητείς;;;;; Για τιμωρία το αυτοκίνητό σου αύριο θα πάρει μπροστά με την τρίτη (φορά όχι ταχύτητα), οι γλάστρες σου θα έχουν 35 μυρμήγκια η κάθε μία και θα ανακαλύψεις μία φραντζόλα ψωμί ξεχασμένη στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου που έχει πετάξει φύλλα!!!
Πάντως δεν μας έπεισες και δεν βλέπω πουθενά δημοκρατικές διαδικασίες καραβανά έ καραβανά!!!
Ααααααα... μερικοί είστε ανεπίδεκτοι...
Λοιπόν, δημοκρατική διαδικασία είναι να παραθέσει ο καθένας τα επιχειρήματά του και στο τέλος όλοι ανεμπόδιστα και χωρίς εκβιασμούς να διαμορφώσουν την άποψή τους καταλήγοντας ότι εγώ έχω δίκιο και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη...
Αν σου στείλω 1 ταψί μπουγάτσα (με τυρί φυσικά από τη Θεσσαλλλονίκη θα γίνει τίποτα;;;
-
Και με τυρί και με κρέμα και τρίγωνα και από όλα, δεν λέω όχι.
-
-
Καλά, εσύ τόσες σελίδες δεν είπες κουβέντα, μόλις αναφέρθηκε φαΐ εμφανίστηκες;;;
Με πόσες μπουγάτσες συμφωνείς μαζί μου;;;
-
Τρίγωνα Πανοράματος. Κουτί πλήρες. Δωδεκάδα. over
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
θα ανακαλύψεις μία φραντζόλα ψωμί ξεχασμένη στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου που έχει πετάξει φύλλα!!!Σου'φεξε Μανώλη, πατεντάρισε την 'ψωμιά' και γίνε πλούσιους-πλούσιους!
Μάρκο, στείλτα με το ΚΤΕΛ να πάθει πατατράκ.
-
Να μιλήσω τώρα για το τσουρέκι;
-
Μεγάλη δωροδοκία πέφτει!!!
να τα κρατάτε όταν έρθετε κάτω βρε!!! (φρέσκα)
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μάρκο, στείλτα με το ΚΤΕΛ να πάθει πατατράκ.
Όπως θα πηγαίνει στο ΚΤΕΛ θα τρέμει, θα έχει το τσιγάρο στο στόμα και τρέμοντας θα ρουφάει τον καπνό, μη έχοντας κοιμηθεί για μέρες, ενώ όσοι τον ξέρουν θα αναρωτιούνται για το τι μπορεί να σημαίνουν οι μαύροι κύκλοι στα μάτια του και το ότι δεν μπορεί να αρθρώσει μία ολοκληρωμένη πρόταση... Μόλις όμως εισέλθει στο κυκλοφορικό του σύστημα η απαραίτητη ουσία τα σημάδια του συνδρόμου στέρησης θα εξαφανιστούν και θα παραμείνουν σε καταστολή, για όσο διατηρείται η ποσότητα της ουσίας στο αίμα σε υψηλά επίπεδα...
Να μιλήσω τώρα για το τσουρέκι;
Με άσπρη ή καφέ σοκολάτα, ή μήπως με άνευ;;;
-
Mε άσπρη...
Πρόεδρε άνοιξε λέει μαγαζί τώρα ΚΑΙ στο Χαλάνδρι -
Εγώ, πάντως, δεν ξέρω τίποτα, για κανένα τσουρέκι του Ευριπίδη!
Το ξέρω, πράκτωρ!
-
Ατιμεεεεε, πάλι το έφαγες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
επαναλαμβάνω ότι σε ενδεχόμενο σύγχρονης πολεμικής απειλής ένας καλά οργανώμενος και ολιγομελής επαγγελματικός στρατός αρκεί.
αυτο δεν ξερω πως εχει προκυψει και το επικαλειστε αρκετοι, αλλα είναι φοβερη και τρομερη ανακριβεια...
Καμια επαφη με την πραγματικοτητα ομως...
Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μιλούν για τη λύση του μικρού και ευέλικτου επαγγελματικού στρατού στο forum (κι εμένα ενδιαφέρουσα μου ακούγεται) αλλά δεν έχω δει κάποια επίσημη μελέτη που να το στηρίζει (ως ενδεδειγμένη λύση για την Ελλάδα συγκεκριμένα). Βάσει ποιων στοιχείων/γνώσεων στηρίζετε τη λύση αυτή οι υποστηρικτές της;
Υ.Γ.: Εγώ έχω μηδενικές γνώσεις περί στρατιωτικής τακτικής, κτλ οπότε δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω ούτε υπέρ της μίας ούτε υπέρ της άλλης άποψης. Όμως, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον αποδείξεις απ' όσους τάσσονται ενάντια στην ισχύουσα κατάσταση.
Εγώ θα αναρωτηθώ πως αρκούνται στην υπεράσπιση των ζωών και γενικά ό,τι εννοούμε ως πατρίδα μας από τους μισθωτούς στρατιωτικούς...Δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν οι ίδιοι πως θα αντικρούσουν τον όποιον εχθρό , όποτε αυτός έρθει ( ποτέ εύχομαι ) ; Έβλεπα νέους Γεωργιανούς να την κοπανάν από τα σπίτια τους όχι για να πάνε να στρατευθούν αλλά για να γίνουν μετανάστες προκειμένου να μην ....( βέλτε ότι θέλετε ). Αυτό προσωπικά δεν το αντέχω.
Επιπλέον , για όσους ζητούν βασικό μισθό να υπολογίσουν ότι στην αποζημίωση που λαμβάνουν ( τέτοια είναι και όχι αμοιβή , δεν αμοίβεσαι για υπηρεσία προς την πατρίδα ) συμπεριλαμβάνεται και έχει αφαιρεθεί το κόστος σίτησης 4 φορές την ημέρα ( μαζί με το 10τιανό ) και στέγης.
....
Εχουν απαντηθει και καταριφθει πανηγυρικα εδω και πολυ καιρο αναλογες αιτιασεις. Βρειτε κατι καλυτερο να πειτε...
Δεν παύουν όμως να αποτελούν τη δική του εμπειρία ( ο στρατός και ο τοκετός είναι πάντοτε διαφορετικός για κάθε άνθρωπο που τον πέρασε ) και ως τέτοια την αναφέρει. Οι γενικότητες και το συμπέρασμά του βέβαιώς απορρίπτονται ( από εμένα τουλάχιστον ) πλην όμως δεν πάυουν εν μέρει να είναι αληθή. Ούτε η εκπαίδευση των εφέδρων είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι ( τότε ομως πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω σχόλια ) ούτε και η εκπαίδευση των Αξκών και Οπλιτών είναι η ενδεδειγμένη ( είχα Λοχαγό Διοικήτ Υπομονάδας Αντιαρματικών με κύριο όπλο βεβαίως το TOW που σε Ταγματάρχη που είχε περάσει σχολείο TOW ανέφερε ότι το κάθε βλήμα κοστίζει περίπου 70 εκ. δραχμές και ο Ταγματάρχης κουνούσε το κεφάλι του συμφωνόντας την στιγμή που εγώ με τον οδηγό που είχαμε σκάσει από τα γέλια ). Σε ότι αφορά το 2ο το θεωρώ μάλιστα δική τους ευθύνη , ως επαγγελματίες.
Κ: Όταν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πυρκαγιά θα πρέπει να φέρουμε πλήρη εξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλικού κράνους.
Σ: Μα, καλά, με το μεταλλικό κράνος στη φωτιά θα σκάσουμε.
Κ: Όχι, έτσι ορίζει ο κανονισμός, θα πρέπει να το φοράτε... Εξάλλου είναι και για την προστασία σας!
Σ: Συγνώμη κύριε Π (= αξιωματικός πυροσβεστικής), πρέπει να φοράμε μεταλλικό κράνος στην πυρκαγιά;
Π: Τι λέτε ρε; Θα πεθάνετε από τη ζέστη. Ούτε εμείς δεν τα φοράμε στις φωτιές, μόνο με το τζόκευ πάμε ή με πλαστικό.
Κ: Ε, όχι, αφού το λέει ο κανονισμός. Εξάλλου θα τους προστατεύσει σε περίπτωση που κανένα αεροπλάνο ρίξει κατά λάθος νερό εκεί που βρίσκονται.
Π: Κύριε Κ μου, σε αυτή την περίπτωση όχι το κράνος, αλλά κτίριο ολόκληρο δεν τους σώζει...
Κ: Δεν έχει σημασία, πρέπει να το φοράνε, αφού το λέει ο κανονισμός...
Σ (όλοι μαζί):αυτό σε πείραξε εσένα;
καλοί μαλάκες και οι πυροσβέστες....περιμένουν από τον Στρατό για να σβήσει φωτιές.
Από που κι ως που να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο ο Στρατός;Σαν πέρσι στην Ηλεια που βγαίνανε και φωνάζανε στα τηλέφωνα στα κανιβαλοπαράθυρα που είναι ο Στρατός... ...τώρα έρχεται να σου σβήσει την φωτιά...
Αυτό πρόσεξες εσύ ή ότι ο ηγήτοράς τους δεν ηξερε τα βασικά για την ασφάλεια των ψυχών που είχε υπό την προστασία του ;
Ο Στρατός μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει κινδύνους που απειλούν την χώρα. Πολιτική προστασία μπορεί να παρασχεθεί υπό συνθήκες.
Όντως, κάθε συζήτηση για το στρατό αυτοακυρώνεται δυστυχώς από τους υπερ-ράμπο (μαζί θα πάρουμε την Πόλη, μέχρι τα στενά της Καλλίπολης τους παίρνω και μόνος μου) και από τους υπερ-ουτοπικούς (δεν πρέπει να γίνει πόλεμος ξανά, για αυτό προτείνω παγκόσμιο αφοπλισμό).
Τι να κάνουμε, εδώ που ζούμε δυστυχώς, πρέπει να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή εφεδρείες. Δεν εκπαιδευόμαστε καλά, αλλά και που πιάνουμε έστω ένα στραβωμένο G3, κέρδος είναι. Τώρα αν μερικοί θέλουν εκπαίδευση τύπου Solid Snake ή άλλοι θέλουν ως διά μαγείας οι Τούρκοι και οι λοιποί γείτονες να γίνουν ακίνδυνα αρνάκια, και οι δύο ζουν σε κόσμο διαφορετικό από τον κανονικό.
α) Μην τα βλέπετε όλα άσπρο ή μαύρο και β) μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο στρατός είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας. Όσοι πάνε φαντάροι τώρα, όσοι θα πάνε και όσοι πήγαν και τα θυμηθούν, θα καταλάβουν γιατί τα λέω αυτά τα 2 πράγματα. Και θα έρθουν και η βρώμα από τις τουαλέτες, η αϋπνία της σκοπιάς και η κούραση της περιπόλου μαζί με το νευρικό γέλιο και την παρέα. Και πάλι θα ξαναρχίσει η ίδια συζήτηση...
Αυτό που λές...Το θέμα είναι βέβαια να γίνει καλλίτερος προκειμένου να εξυπηρετεί το σκοπό του.
...γ@μημένη πατρίδα.
Προφανώς μιλάς για κάποια γ@μημένη πατρίδα που είναι αποκλειστικά δική σου αλλιώς , εάν αναφέρεσαι στην Ελλάδα , έχεις πει τεράστια μαλακία και μάλλον θα έπρεπε να ζητήσεις μία συγγνώμη.
Μου φαίνεται πως μπερδεύετε τον πραγματικό ρόλο του απλού φάνταρου.
Πρόβατα για σφαγή σε περίπτωση πολέμου: ποσότητα vs ποιότητας. Δείτε τους Βιετκονγκ και τους ιρακο-αφγανούς. Ούτε κομμάντα ήταν/είναι ούτε ιδιαίτερα εξοπλισμένοι. Αλλά για κάθε νεκρό υπάρχει άλλος ένας να τον αντικαταστήσει.Στην περίπτωσή μας αυτό δεν στέκει. Δεν είμαστε τόσοι για να πετιόμαστε στους λάκκους ή για να κάνουμε μέτωπο. Ο έφεδρος πρέπει να είναι αξιόμαχος για να επανδρώσει πρώτες και δεύτερες γραμμές καθώς και τις γραμμές της πολύ σημαντικής Διοικητικής Μέριμνας.
Μια μικρή σημείωση. Από το 1945 που τέλειωσε ο ΒΠΠ έχουν περάσει πολλάααα χρόνια.
Ποιά χαρακώματα; Ποιές κάλτσες; Ποιά φάρμακα; Μήπως να πάει στρατό και η μάνα μου να ράβει μάλλινες φανέλες just in case;
Ο σύγχρονος πόλεμος έχει συγκεκριμένο προφίλ και μου κάνει εντύπωση που δεν υποστηρίζει τον επαγγελματικό στρατό ο corsair γιατί φαίνεται πολύ ενημερωμένος και ψαγμένος με το θέμα. Ο μέσος Έλλην φαντάρος όταν πέσει η πρώτη μπόμπα θα πάρει στο κινητό το βύσμα του να τον ενημερώσει για το τι μέλλει γεννέσθαι. Και όχι άδικα αφού δεν θα έχει ιδέα τι να κάνει.
Ακόμα και στις μονάδες στην παραμεθόριο. Μήπως (ρωτάω επειδή δεν ξέρω) κάνουν ασκήσεις για αντιμετώπιση εικονικής εισβολής; Σε περίπτωση που γίνει το παραμικρό ξέρει κάθε αξιωματικός και οπλίτης τι να κάνει;
Ακόμα και σε ότι αφορά καθήκοντα σκοπιάς. Πόσο εύκολη λεία είναι για ένα Τούρκο καταδρομένα ένας φαντάρος που μιλάει με γκόμενα στο κινητό ή που παίζει PSP ή που απλά κοιμάται;Εμείς από το '99 έως το 2001 είχαμε κάνει τέσσερις...Ήμουν στην Ρόδο στον 95 ΛΑΤΕΘ.
Για την υπόλοιπη δημοσίευση και γενικά για αυτά που λέγονται ( και τα πιστεύω μέχρι ενός σημείου ) για το αξιόμαχο...Σε ένα ντοκυμαντέρ άκουσα ότι τα ίδια ακριβώς λέγονταν πριν τον ΒΠΠ. Οι νεαροί Έλληνες είχαν γίνει 'τρυφερά πόδια' που λέει και ο Λούκυ Λούκ ενώ από επίπεδο εξοπλισμού και αξιόμαχου , άστα καλλίτερα. Κι όμως και ο ΕΣ με την τότε οργάνωση και ο μέσος στρατιώτης έδωσαν το είναι τους.
Περί Θητείας [#2]