-
O άδης...
Firefox δεν έχεις; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάρκο, ναι. Οι κληρωτοί, ειδικά αυτοί που υπηρετούν σε Τάγματα Προκάλυψης, είναι αναλώσιμοι. Και θα σκοτωθούν σε ποσοστό 85%. Κερδίζοντας χρόνο.Οι κληρωτοί αυτό τον σκοπό έχουν, είχαν και θα έχουν. Μέχρι να επέμβουν οι υπόλοιπες δυνάμεις.
Και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που το αποδέχονται, και αυτοί που δεν το αποδέχονται.Αλλά, το αν θεωρείς εσύ την ζωή σου πολύτιμή, δεν αλλάζει το γεγονός ότι έτσι είναι. Καμία εκπαίδευση δεν θα άλλαζε αυτό το στοιχείο. Δυστυχώς.
Γι αυτό και αν γίνει καμιά μλκία θα πάρω μια γίδα (για το γάλα ρε σεις ) και θα πάρω τα βουνά...
Αναλώσιμος για ποιόν;;; -
Για το Γιωργάκη και τον Κωστάκη...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O άδης...Ε, καλά ποιος άλλος έχει τέτοια κακία μέσα του;;;
Firefox δεν έχεις;
Αυτή τη στιγμή όχι... πονεμένη ιστορία... Θα στην πω από κοντά...
-
Καταλαβαίνω πως ότι καταθέτεται εδώ μέσα είναι δοσμένο από την οπτική γωνία του εφέδρου και μπορώ επίσης να καταλάβω τους όποιους αφορισμούς γράφονται. Είναι γεγονός ότι δεν λειτουργού όλα σωστά και φυσικά όχι παντού. Εξάλλου και ο στρατός είναι μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας μια και Έλληνες τον απαρτίζουν!!! Όπως είναι φυσικό έχει όλα τα καλά αλλά και στραβά της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές παθογένειες αλλά επίσης υπάρχουν πολλά ικανά και καταρτισμένα στελέχη που φτάνουν και περισσεύουν για να κάνουν τη δουλειά όταν χρειαστεί. Η έλλειψη αξιοκρατίας και η εξέλιξη με το τσούρμο της ειρήνης αντικαθίσταται αυτόματα με την ανάγκη αξιοκρατίας και προώθηση του ικανού και αναγκαίου τις δύσκολες ώρες. Εξάλλου που να βρεις τον ακαμάτη χωμένο στα ορύγματα ή φευγάτο στα ξένα;
Κάτι που λέω συχνά στους στρατεύσιμους που έχω κοντά μου είναι να μην είναι παθητικοί και να απαιτούν τα αυτονόητα. Η απάθεια όλων μας και η αναζήτηση του βολέματος βοηθούν τους κηφήνες να επιβιώνουν και να εξελίσσονται επηρεάζοντας όλο και περισσότερο με τις αποφάσεις τους (καθότι με τα χρόνια καταλαμβάνουν και μεγαλύτερες θέσεις) τις ζωές όλων μας.
Το ίδιο ισχύει και για τον πολιτικό μας βίο. Τι περισσότερο κάνουμε καθημερινά άραγε; Αν δεν γίνουμε επιτέλους ενεργεί πολίτες με διάθεση να κοπιάσουμε για το καλύτερο δυνατό δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να γκρινιάζουμε ούτε για το στρατό μας, ούτε για τη δημόσια διοίκηση μας, ούτε φυσικά για τους πολιτικούς μας ταγούς.Δυστυχώς λίγο ή πολύ όλοι μας ικανοποιούμαστε με το μέτριο και η προσωπική βολή μας είναι ικανή να μας κάνει αδιάφορους για το οτιδήποτε.
Για μένα έστω και σαν ουτοπία ισχύει 'Το επαρκές δεν είναι τέλειο. Το τέλειο είναι επαρκές'. Δύσκολοι καιροί αλλά μπορούμε καλύτερα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για το Γιωργάκη και τον Κωστάκη...*Στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα...
* -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το ίδιο ισχύει και για τον πολιτικό μας βίο. Τι περισσότερο κάνουμε καθημερινά άραγε; Αν δεν γίνουμε επιτέλους ενεργεί πολίτες με διάθεση να κοπιάσουμε για το καλύτερο δυνατό δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να γκρινιάζουμε ούτε για το στρατό μας, ούτε για τη δημόσια διοίκηση μας, ούτε φυσικά για τους πολιτικούς μας ταγούς.Μανώλη, εδώ θα διαφωνήσω κάθετα... Αυτό το άκουγα συνέχεια όσο ήμουν φαντάρος και είναι λάθος το ότι η συμπεριφορά μας εκτός στρατού θα είναι ανάλογη με τη συμπερφορά μας εντός... Οι διαφορές είναι τεράστιες (άμα ξεκινήσω να γράφω δεν θα τελειώσω ούτε αύριο) και προφανώς η συμπεριφορές τελείως διαφορετικές...
Για παράδειγμα, σαν πολίτης κάνω τη δουλειά που κάνω επειδή το επέλεξα και αμοίβομαι για την εργασία που προσφέρω στον εργοδότη μου. Εάν ο εργοδότης μου κρίνει ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, θα με απολύσει (πόσοι έχουν απολυθεί από το στρατό ακόμα και για κραυγαλέες παραλείψεις;;; ), ενώ εάν εγώ θεωρήσω ότι δεν αμοίβομαι (ηθικά και υλικά) ανάλογα με το έργο που προσφέρω θα φύγω και τα πάω κάπου που πιστεύω ότι θα αμοίβομαι καλύτερα... Αν πιστεύω εγώ ότι δεν αμοίβομαι ανάλογα με τα όσα κάνω θα σηκωθώ να φύγω με την πρώτη ευκαιρία (όπως και έχω κάνει στο παρελθόν και θα κάνω και στο μέλλον αν συμβεί κάτι αντίστοιχο). Αυτά δεν ισχύουν στο στρατό. Στους 12 μήνες οι μόνοι που ανταμείφθηκαν ήταν όσοι έπαιρναν τηλέφωνο το βύσμα τους, όσοι έγλυφαν και όσοι έκαναν ότι βλακεία έλεγε ο κανονισμός, ανεξαρτήτως με το αν αυτό είναι σωστό / πρακτικό ή όχι (για παράδειγμα αυτό που είπα πιο πάνω με την πυρόσβεση). Όσοι έδειξαν λίγο πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν την κατάσταση ανταμείφθηκαν με περισσότερη δουλειά, περισσότερες φωνές (για να γίνει η δουλειά) και ... αυτά...
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι 2 φίλοι μου (καταπληκτικά παιδιά και οι δύο και πολύ φιλότιμα) έκοβαν χόρτα επί 6 μήνες σχεδόν καθημερινά. Μάλιστα συχνά τους έκοβαν την έξοδο για να κόψουν χόρτα (όλοι εμείς οι μ@λ@κες βγαίναμε και αυτοί έκοβαν χόρτα, παρόλο που είχαν έξοδο), χωρίς φυσικά να τους μειώσουν τις υπηρεσίες (μάλιστα συνήθως οι υπηρεσίες κανονίζονταν έτσι ώστε να μην συμπέφτουν με τις ώρες που έκοβαν χόρτα και άρα πήγαιναν από τη σκοπιά στο χορτοκοπτικό και ανάποδα...) Στο τέλος πήραν 2 ολόκληρες μέρες τιμητική άδεια, όσο δηλαδή πήραμε κι όσοι κάναμε παρέλαση (που κάναμε το πολύ 1 εβδομάδα πρόβες...) Αυτό είναι μεν το πιο χτυπητό που μας συνέβη στη θητεία, αλλά υπήρχαν σε καθημερινή βάση άπειρα μικρότερου βεληνεκούς παρόμοια περιστατικά που μου δίδαξαν ότι όποιος παρουσιάζει έστω και λίγο φιλότιμο κάθεται σαν τον μ@λ@κ@ και χτυπάει τον κώλο του κάτω πρωί - βράδυ, ενώ όποιος είναι αδιάφορος περνάει ζωή και κότα...
Αντιθέτως, στη δουλειά μου κάποιες φορές που έκανα κάποια πράγματα επιπλέον (από φιλότιμο θες, από προσμονή ανταμοιβής, όπως θέλεις πες το, απλά ήταν πράγματα που θα μπορούσα να μην κάνω) υπήρξε κάποιας μορφής ανταμοιβή (είτε χρηματική, είτε ηθική - είναι απίστευτο πόσο καλό κάνει ένα δημόσιο μπράβο, πράγμα που πολλοί μόνιμοι δείχνουν να αγνοούν). Ναι, δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν και καλοί μόνιμοι που αξίζουν όχι μόνο το μικρό μισθό που παίρνουν, αλλά πολλά περισσότερα. Απ' όσους γνώρισα εγώ στο κέντρο και στις μονάδες αυτοί ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά πραγματικά η διαφορά με τους υπόλοιπους ήταν τόσο χαοτική που ειλικρινά πιστεύω ότι αν υπήρχαν αντί για 3-4% ένα 10% τέτοιοι στο στρατό, θα πετούσε ο ΕΣ... Χώρια που αυτοί ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αναριχηθούν στην ιεραρχία και να διοικήσουν το στράτευμα...
Και ναι, η συμπεριφορά μου έξω δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά μου μέσα στο στρατό. Ιδίως από ένα σημείο και μετά η πραγματικά απύθμενη βλακεία, η εκμετάλλευση και η άγνοια μου την είχαν δώσει τόσο πολύ που συμπεριφερόμουν όσο πιο άσχημα μπορούσα (όπως δηλαδή μου συμπεριφέρονταν)...
Δεν συνεχίζω, γιατί πολλά σεντόνια έγραψα... Απλά πραγματικά κουράστηκα ψυχικά και σωματικά εκείνο το 12μηνο, χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα ουσιαστικό και χωρίς να έχω συνεισφέρει σε τίποτα στην πατρίδα μου, όπως θεωρητικά θα έπρεπε... Αν τα πιάτα και οι τουαλέτες και οι σκοπιές χωρίς νόημα είναι προσφορά στο έθνος, ας πάρει ο στρατός καμιά 10αριά χιλιάδες καθαρίστριες να τελειώνουμε...
Απλά επειδή πιο πάνω κάτι ειπώθηκε, δεν πέρασα τη θητεία μου με το κινητό και κάνοντας πλάκα... Πολλές μέρες δεν προλάβαινα... Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω κανένα νούμερο παραπάνω, ούτε να ζοριστώ παραπάνω, αρκεί αυτό να έχει νόημα... Η έλλειψη νοήματος τόσο ως αρχή (θεωρώ ότι η θητεία είναι άχρηστη πλέον), όσο και στην πράξη (βλέπε παραπάνω) είναι που μου τη δίνουν!
-
Nομίζω ότι είσαι υπερβολικός.
Το θέμα με τις τιμητικές άδειες έχει παραγίνει.
Για να γίνει οποιαδήποτε δουλειά στο στρατό πρέπει να μοιραστούν τιμητικές, αλλιώς τίποτα.
Παίζουν το ρόλο τους στην ψυχολογία του στρατευμένου ΑΛΛΑ αν καταλήξουν να τάζονται ή να δίνονται για να προχωρήσουν τα πράματα δεν έχουν νόημα.Με το θέμα της δασοπυρόσβεσης και του κράνους, εγώ ΔΕΝ έχω δεί πυροσβέστη να σβήνει φωτιά χωρίς να φοράει το ειδικό κράνος της υπηρεσίας, ακόμα και ντάλα μεσημέρι με 40 βαθμούς (70φεύγα όταν βρίσκεσαι λίγα μετρά δίπλα στην εστία)
Τί φαντάζεσαι δηλαδή, ότι τα φοράνε για να αποφύγουν τις σφαίρες ;;;;
Tι θα γινόταν αν πηγαίνατε για δασοπυρόσβεση και έπεφτε κανένα κλαδί στο κεφάλι κανενός φαντάρου αφήνοντας τον ανάπηρο;;;;
Ο κανονισμός αυτός, όσο αστείος και αν φαίνεται είναι για προστασία και όχι για το εφφέ.Το αν τώρα καθάρισες πατάτες και έπλυνες λεκάνες νομίζω ότι θα έπρεπε να σε ικανοποιεί παρά το αντίθετο.
Όσο και αν σου φαίνεται κάπως, αυτή την ανάγκη έπρεπε να ικανοποιήσεις.
Δεν ξέρω αν από τις πατάτες και τις σκοπιές θεωρούσες ότι θα είχες κάνει το καλύτερα το καθήκον σου με το να βρεθείς στο πεδίο της μάχης, εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο.Καλός πολίτης.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Nομίζω ότι είσαι υπερβολικός.Το θέμα με τις τιμητικές άδειες έχει παραγίνει.
Για να γίνει οποιαδήποτε δουλειά στο στρατό πρέπει να μοιραστούν τιμητικές, αλλιώς τίποτα.
Παίζουν το ρόλο τους στην ψυχολογία του στρατευμένου ΑΛΛΑ αν καταλήξουν να τάζονται ή να δίνονται για να προχωρήσουν τα πράματα δεν έχουν νόημα.Στα συγκεκριμένα παιδιά δεν τάχθηκε τίποτα. Απλά ανέφερα ποια ήταν η ανταμοιβή τους για το ότι ξεσκίστηκαν τόσους μήνες να κουρεύουν χόρτα, ακόμα και όταν είχαν έξοδο πολλές φορές! Η ανταμοιβή τους λοιπόν για το ότι ξεσκίστηκαν κάτω από τον ήλιο κόβοντας χόρτα, αντί να κωλοβαράνε στο ΚΨΜ ή να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία στην έξοδο ήταν 2 μέρες τιμητική άδεια, όσο δηλαδή πήρα εγώ που δεν έκοψα ούτε ένα φυλλαράκι και απλά έκανα 1 εβδομάδα χαλαρές πρόβες για παρέλαση (χωρίς φυσικά να κοπούν οι έξοδοι...). Ε, νομίζω ότι η λέξη κοροϊδία δεν είναι καθόλου υπερβολική, μάλιστα είναι πολύ λίγη για να το περιγράψει. Και η όποια ανταμοιβή παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο ως ανταμοιβή σε αυτόν που έκανε κάτι, όσο και ως παράδειγμα για τους άλλους!
Να σου πω και ένα άλλο... στην πρώτη μονάδα ('αδελφή μονάδα' της δεύτερης = είναι το ίδιο όπλο και οι φαντάροι και οι μόνιμοι μετακινούνται μεταξύ των 2) ετοιμάσαμε 2 φορές το στρατόπεδο για επιθεώρηση ΓΕΠΣ. Κανείς δεν υποσχέθηκε καμία τιμητική ή ανταμοιβή. Δόθηκαν όμως κάποιες τιμητικές (με το σταγονόμετρο), αλλά μόνο θεωρητικά, γιατί 1 εβδομάδα αφού δόθηκαν μας απαγορεύτηκε να πάρουμε άδειες (δεν θυμάμαι για ποιο λόγο ακριβώς, αλλά δεν αλλάζει και πολλά), μετά έπεσε εμπλοκή, μετά πήραμε μετάθεση και δεν αναγνωρίστηκαν στην επόμενη μονάδα... Για να μην αναφέρω ότι μόνο ο λοχαγός της πυροβολαρχίας μας, μας είπε ένα ευχαριστώ μετά την επιθεώρηση όταν όλα πήγαν καλά. Οι άλλοι λοχαγοί - δικας - υποδικας ούτε καν ένα ευχαριστώ, μόνο τις τιμητικές που ΗΞΕΡΑΝ εκ των προτέρων ότι δεν θα τις πάρουμε, εκτός από 3-4 τυχερούς που στον προγραμματισμό ήταν οι πρώτοι... Ηθικό δίδαγμα από αυτή την ιστορία;
Δεν είναι τυχαίο ότι η πυροβολαρχία μου με έναν λοχαγό που πραγματικά εκτιμούσε το προσωπικό του και σκίζονταν γι' αυτό είχε ετοιμαστεί πρώτη, παρόλο που είχε τα περισσότερα πράγματα να κάνει και τα λιγότερα άτομα...
Προσωπικά πάντως έφυγα 2 φορές από δουλειά για λιγότερα...
Με το θέμα της δασοπυρόσβεσης και του κράνους, εγώ ΔΕΝ έχω δεί πυροσβέστη να σβήνει φωτιά χωρίς να φοράει το ειδικό κράνος της υπηρεσίας, ακόμα και ντάλα μεσημέρι με 40 βαθμούς (70φεύγα όταν βρίσκεσαι λίγα μετρά δίπλα στην εστία)
Τί φαντάζεσαι δηλαδή, ότι τα φοράνε για να αποφύγουν τις σφαίρες ;;;;
Tι θα γινόταν αν πηγαίνατε για δασοπυρόσβεση και έπεφτε κανένα κλαδί στο κεφάλι κανενός φαντάρου αφήνοντας τον ανάπηρο;;;;
Ο κανονισμός αυτός, όσο αστείος και αν φαίνεται είναι για προστασία και όχι για το εφφέ.Απλά αναφέρω τι είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής στην περιοχή. Το θεώρησε αδιανόητο το να πάμε με το μεταλλικό κράνος στην πυρκαγιά. Ε, νομίζω ότι κάτι περισσότερο ξέρει για τις φωτιές από τον κάθε υπολοχαγό που έχει δει μόνο τον κανονισμό του ΕΣ...
Και να υποθέσω ότι το κράνος των πυροσβεστών δεν είναι μεταλλικό;;;
Το αν τώρα καθάρισες πατάτες και έπλυνες λεκάνες νομίζω ότι θα έπρεπε να σε ικανοποιεί παρά το αντίθετο.
Δεν ξέρω αν από τις πατάτες και τις σκοπιές θεωρούσες ότι θα είχες κάνει το καλύτερα το καθήκον σου με το να βρεθείς στο πεδίο της μάχης, εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο.Είπα πουθενά ότι θα προτιμούσα τη μάχη; Απλά λέω ότι το να καθαρίζεις πατάτες και τουαλέτες ΔΕΝ είναι ο λόγος που πας στρατό! Ο λόγος είναι να εκπαιδεύεσαι στα όπλα για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις όταν σου απαιτηθεί (άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτό)! Πλέον έχει καταντήσει να δίνεται μια εντελώς επιφανειακή ιδέα γνώσης για τα όπλα και όλη η θητεία να είναι αγγαρείες! Ε, ναι, επαναλαμβάνω, δεν σπατάλησα 12 μήνες για να πλένω πιάτα, έχω και στο σπίτι πιάτα για πλύσιμο... Αυτό που θα περίμενα από το στρατό είναι να εκμεταλλευτεί πλήρως το μικρό (για τα όσα πρέπει να μάθω) διάστημα που μ' έχει αιχμάλωτο και να μου μάθει όσο το δυνατό περισσότερα σχετικά με την ειδικότητά μου! Όχι να μου μάθει πως να καθαρίζω τουαλέτες ή πατάτες! Αυτό το ήξερα και πριν!
Καλός πολίτης.
Ευχαριστώ, αν και άργησες 2χρόνια!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...Οι κληρωτοί, ειδικά αυτοί που υπηρετούν σε Τάγματα Προκάλυψης, είναι αναλώσιμοι. Και θα σκοτωθούν σε ποσοστό 85%. Κερδίζοντας χρόνο.Οι κληρωτοί αυτό τον σκοπό έχουν, είχαν και θα έχουν. Μέχρι να επέμβουν οι υπόλοιπες δυνάμεις.
Πολύ σκληρή και συνάμα ΠΟΛΥ εξοργιστική η διαπίστωση αυτή...
Ομολογώ πως ποτέ δεν το είχα δει έτσι (ίσως δεν ήθελα), αλλά φοβάμαι ότι έτσι είναι η πραγματικότητα.
Τώρα βέβαια τίθεται το αφελές από μένα ερώτημα:
Αφού είμαστε τόσο 'χρήσιμοι' (οι κληρωτοί) στο να κερδίζουμε χρόνο για την οργάνωση των υπολοίπων, γιατί δεν μας δίνουν ΣΩΣΤΟ εξοπλισμό καθώς και μία ΣΩΣΤΗ εκπαίδευση, ώστε η επιτυχία της συγκεκριμένης 'αποστολής' να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας (δίνοντάς μας ένα μεγαλύτερο ποσοστό δυνατότητας επιβίωσης);
Το ρωτό αυτό, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως με τα σκουριασμένα κρανάκια μας και την 'εμπειρία' των μόλις 20 βολών με G3 θα καταφέρναμε ποτέ να εμποδίσουμε έναν 'οδοστρωτήρα'...
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Το ρωτό αυτό, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως με τα σκουριασμένα κρανάκια μας και την 'εμπειρία' των μόλις 20 βολών με G3 θα καταφέρναμε ποτέ να εμποδίσουμε έναν 'οδοστρωτήρα'...
20 βολές = 20 σφαίρες ή 20 επισκέψεις στο πεδίο βολής;
Γιατί αν εννοείς το δεύτερο, μάλλον ήσουν σε πολύ μάχιμη μονάδα... -
ε γινονται και τετοια σε μερικες μοναδες του ΕΣ..
παντως καποια στιγμη ας γραψει καποιος πως οραματιζεται το δογμα του ΕΣ στο μελλον σε συνδυασμο με μειωσεις θητειας, κοινωνικες εργασιες, οικονομικα δεδομενα της χωρας κτλ κτλ...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλός πολίτης.
Ευχαριστώ, αν και άργησες 2χρόνια!
Είχα την εντύπωση ότι ήσουν φρέσκος...
Anyway...Για τις τιμητικές δεν αναφερόμουν αποκλειστικά στο παράδειγμα σου.
Σε καποια άσκηση που κάναμε μάζεψαν καμμιά 200αριά φαντάρους να περπατήσουν ένα ολόκληρο ύψωμα (βουνό δεν το έλεγες, ΟΥΤΕ και λόφο όμως) για αν εντοπίσουν 2 βλήματα πυροβολικού που δεν είχαν σκάσει.
Είχαν τάξει τιμητική οπότε όλοι ήταν παραπάνω από πρόθυμοι.
Ήθελα να κρατήσω μερικούς φαντάρους μου πίσω για να κάνουν καθαρισμό οπλισμού.
Μερικοί δυσανασχέτησαν και άρχισαν τη μουρμούρα, άλλοι άρχισαν να μου ψιλοφωνάζουν.
Τους εξηγησα τί θα γινόταν και ηρέμησαν.
Πράγματι, σε 1 ώρα αυτοί είχαν τελειώσει τη δουλειά και είχαν πάει για ύπνο, αντίθετα οι υπόλοιποι 200 αφού έφαγαν όλο το μεσημέρι κάτω από ντάλα ήλιο περπατώντας πάνω στο βουνό γύρισαν πίσω άπρακτοι. -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Το ρωτό αυτό, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως με τα σκουριασμένα κρανάκια μας και την 'εμπειρία' των μόλις 20 βολών με G3 θα καταφέρναμε ποτέ να εμποδίσουμε έναν 'οδοστρωτήρα'...Όταν λες «οδοστρωτήρα» αναφέρεσαι στις στρατιές του Καίσαρα, του Αννίβα, του Αττίλα, του Μεγαλέξανδρου ή σε κάποιον άλλον ;;;;
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
...Οι κληρωτοί, ειδικά αυτοί που υπηρετούν σε Τάγματα Προκάλυψης, είναι αναλώσιμοι. Και θα σκοτωθούν σε ποσοστό 85%. Κερδίζοντας χρόνο.
Οι κληρωτοί αυτό τον σκοπό έχουν, είχαν και θα έχουν. Μέχρι να επέμβουν οι υπόλοιπες δυνάμεις.
Πολύ σκληρή και συνάμα ΠΟΛΥ εξοργιστική η διαπίστωση αυτή...
Ομολογώ πως ποτέ δεν το είχα δει έτσι (ίσως δεν ήθελα), αλλά φοβάμαι ότι έτσι είναι η πραγματικότητα.
Τώρα βέβαια τίθεται το αφελές από μένα ερώτημα:
Αφού είμαστε τόσο 'χρήσιμοι' (οι κληρωτοί) στο να κερδίζουμε χρόνο για την οργάνωση των υπολοίπων, γιατί δεν μας δίνουν ΣΩΣΤΟ εξοπλισμό καθώς και μία ΣΩΣΤΗ εκπαίδευση, ώστε η επιτυχία της συγκεκριμένης 'αποστολής' να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας (δίνοντάς μας ένα μεγαλύτερο ποσοστό δυνατότητας επιβίωσης);
Οι κληρωτοί είμαστε αναλώσιμο είδος. Τίποτε παραπάνω. Πάντα έτσι ήταν. Οπως ακριβώς αντιμετωπίζεις τις λίγες 20 βολές σου και το φτωχό σου G3, ρίχνοντας ό,τι έχεις, έτσι σε αντιμετωπίζει και σένα και μένα ο ΕΣ. Ο σύγχρονος πόλεμος γίνεται αλλοιώς.
Απλά μέχρι να ρθει εκείνη ώρα είμαστε και τάγματα εργασίας...Αμελέ ταμπούρια που λεγε και η Διδώ Σωτηρίου...
-
markvag
Καλά με τις άδειες έιναι να τρελαίνεσαι...Είχαμε κι εμείς κάτι παιδιά που κάνανε όλες τις αγγαρείες, μόνο που αυτοί γλίτωναν τρελή σκοπιά...Στο τέλος τσίμπησαν 2 3 μέρες. προσωπικά ήμουν κωλόφαρδος: Στην αρχή άλλαξε ο διοικητής και δεν είχε ιδέα τι φαντάρους είχε κτλ. Προσφέρθηκα λοιπόν να του φτιάξω ένα αρχείο ηλεκτρονικό που χε ειδικότητες σπουδές κτλ. Μάλιστα κάθε φορά που άλλαζαν οι ΕΣΣΟ του δινα νέα φόρμα. Εντυπωσιάστηκε ο δικός σου και μου σκασε 1 εβδομάδα!!
Μετά από κανένα μήνα έψαχνε μηχανικό να αποτυπώσει μια έκταση που χε καταπατηθεί κτλ. Πήρα 2 μέρες, κατέβηκα σπίτι, πήρα τα όργανά μου, μέτρησα την έκταση λαι κόλλησα άλλη μια βδομαδούλα στο φύλλο πορείας μου...
Είναι να σε θέλει
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Για παράδειγμα, σαν πολίτης κάνω τη δουλειά που κάνω...
υπήρχαν σε καθημερινή βάση άπειρα μικρότερου βεληνεκούς παρόμοια περιστατικά που μου δίδαξαν ότι όποιος παρουσιάζει έστω και λίγο φιλότιμο κάθεται σαν τον μ@λ@κ@ και χτυπάει τον κώλο του κάτω πρωί - βράδυ, ενώ όποιος είναι αδιάφορος περνάει ζωή και κότα...
Και ναι, η συμπεριφορά μου έξω δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά μου μέσα στο στρατό. Ιδίως από ένα σημείο και μετά η πραγματικά απύθμενη βλακεία, η εκμετάλλευση και η άγνοια μου την είχαν δώσει τόσο πολύ που συμπεριφερόμουν όσο πιο άσχημα μπορούσα (όπως δηλαδή μου συμπεριφέρονταν)...
πραγματικά κουράστηκα ψυχικά και σωματικά εκείνο το 12μηνο, χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα ουσιαστικό και χωρίς να έχω συνεισφέρει σε τίποτα στην πατρίδα μου, όπως θεωρητικά θα έπρεπε... Αν τα πιάτα και οι τουαλέτες και οι σκοπιές χωρίς νόημα είναι προσφορά στο έθνος, ας πάρει ο στρατός καμιά 10αριά χιλιάδες καθαρίστριες να τελειώνουμε...
+1
Το αν τώρα καθάρισες πατάτες και έπλυνες λεκάνες νομίζω ότι θα έπρεπε να σε ικανοποιεί παρά το αντίθετο.
Όσο και αν σου φαίνεται κάπως, αυτή την ανάγκη έπρεπε να ικανοποιήσεις.To 90% αυτες τις αναγκες ικανοποιει. Υπάρχουν και αλλές?
Δεν ξέρω αν από τις πατάτες και τις σκοπιές θεωρούσες ότι θα είχες κάνει το καλύτερα το καθήκον σου με το να βρεθείς στο πεδίο της μάχης, εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο.
Καλα, αν γινει ποτε (λεμε τωρα) πολεμος, τοτε να βγουν ολοι οι στρ με σκουπο-σφουγγαριστρες μιας και τις χειριζονται ολοι 'επαγγελματικα' ( ). Αντε να βγουν και οι βυσματιες με τα κινητα στο χερι.
-
Καλά εσείς θα με τρελάνετε!!! Ξέρετε κανένα στρατό που να έχει καθαρίστριες, τραπεζοκόμους και οι στρατιώτες μέρα νύχτα να εξασκούνται στο όπλο που θα χρησιμοποιείσουν και στις τακτικές τις μάχης; Καλά όλοι με δίπλωμα στρατηλάτη θα φεύγουν μετά τον ένα χρόνο!!! Να δεις που θα δίνει και τίτλους σπουδών το στράτευμα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Όσο και αν σου φαίνεται κάπως, αυτή την ανάγκη έπρεπε να ικανοποιήσεις.To 90% αυτες τις αναγκες ικανοποιει. Υπάρχουν και αλλές?
Δεν ξέρω αν από τις πατάτες και τις σκοπιές θεωρούσες ότι θα είχες κάνει το καλύτερα το καθήκον σου με το να βρεθείς στο πεδίο της μάχης, εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο.
Καλα, αν γινει ποτε (λεμε τωρα) πολεμος, τοτε να βγουν ολοι οι στρ με σκουπο-σφουγγαριστρες μιας και τις χειριζονται ολοι 'επαγγελματικα' ( ). Αντε να βγουν και οι βυσματιες με τα κινητα στο χερι.
Σε συμβουλέυω να μην σπάς το κείμενο των άλλων σε κομμάτια γιατί έτσι και αλλοιώνεις το νόημα του και το παρουσιάζεις όπως σε βολεύει.
Eντελώς φιλικά.Όσο για άλλες ανάγκες...
Από ότι μου έρχεται στο μυαλό...
Σκοπιές, λάντζα, καθαριότητα, αποψίλωση, συντήρηση........ -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σε συμβουλέυω να μην σπάς το κείμενο των άλλων σε κομμάτια γιατί έτσι και αλλοιώνεις το νόημα του και το παρουσιάζεις όπως σε βολεύει.
Eντελώς φιλικά.sorry κιολας, αλλα τι με βολευει ακριβως? (πραγματικα δεν το καταλαβα)
Αλλαξε πουθενα το νοημα του τι λες? Εσβησα τπτ που σε πειραξε? Πραγματικα δεν το καταλαβα.
Εκτος αν προτιμας την απαντηση ετσι:
Δεν ξέρω αν από τις πατάτες και τις σκοπιές θεωρούσες ότι θα είχες κάνει το καλύτερα το καθήκον σου με το να βρεθείς στο πεδίο της μάχης, εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο.To 90% αυτες τις αναγκες ικανοποιει. Υπάρχουν και αλλές?
Περί Θητείας [#2]