Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Λογοδιαρροια μας επιασε ε?
Oχι οτι τρελαίνομαι να εξηγω οτι η γη δεν ειναι επίπεδη,αλλα εφ'όσων υπάρχουν ανθρωποι που το πιστεύουν
Εαν εσυ δεν ειχες ποτε εμπειρικη επαφη με το θειο(οπως το οριζει οποιαδηποτε θρησκεια,ή πιστη ),δεν μπορεις να την αποκλεισεις συνολικα για ολους.
Ειχες εσυ καποια οποιαδηποτε επαφη με το θεό;Αν μου πεις 'ναι' η συζητηση τελειώνει.Να πάς στο γιατρο.
Κι ετσι μονοδιαστατα που τα βλεπεις ισως εχεις πεισει τον εαυτο σου πως εχεις δικιο.Αν εβγαζες τις παρωπιδες ομως θα ανακαλυπτες χιλιαδες ατομα πνευματικα,απο διαφορετικες θρησκειες με εργο μετρησιμο και υλικο.Μπιζνες υπαρχουν παντου,και στην πολιτικη και στην κοινωνια,και στην εκπαιδευση και στην ερευνα.Αυτο ομως δεν αποκλειει την υπαρξη ιδεολογιας,και της αλληλεπιδρασης με το θειο σε προσωπικο επιπεδο.Ειναι ζητημα προσωπικης επιλογης να το δεις ετσι η αλλιως.
Επειδη μεγαλωσα κι'εγω μεσα σε μια κοινωνια που ψαχνει απεγνωσμενα 'στηρήγματα' υπερφυσικα,φυλακες αγγελους,προστατες θεούς και κακους διαβόλους (ολα αυτα για να δικαιολογησει τις πραξεις του) και όμως δεν εμεινα σε οσα 'πρέπει' να πιστεύω,θεωρω οτι τις παρωπίδες μου τις εχω ήδη ξεφορτωθει.Σειρα σου
Η ιδεολογία των θρησκειών αλλαζει και ακολουθει τις εποχες,διότι διαφορετικα θα χασει τα φραγκα.Αυτο και μονο μας δειχνει το κατ'εξοχην κίνητρο των θρησκειών.Αν δεν μπορεις να το παραδεχτεις,τουλαχιστον μην προσπαθεις να μου το δικαιολογήσεις
Προσωπικα δεν εξαντλω τις πηγες μου σε 'πραγματα που εχουν γραφτει 100δες φορες στο φορουμ',ουτε τα επιχειρηματα μου σε πιασαρικες ατακες.Υπαρχουν 100δες ερευνες ολοκληρωμενες και εν εξελιξει και προκαλω εσενα να τις βρεις και να διαφωνησεις μια προς μια μαζι τους Πως το λεει και ια πιασαρικη ατακα?O εχων ωτα ακουειν ακουετω
Εγω τις εχω (εγω ο ίδιος,σε αυτον εδω τον χωρο) εξαντλήσει.Εαν καθε φορα που καποιος μπαινει και ξαναρωταει ξαναγραφω ολόκληρες σελίδες με 'μια απο τα ίδια',τοτε οι παλιώτεροι χρηστες θα με πάρουν με τις πέτρες.Ηδη η συμμετοχη (αρα το ενδιαφερον) ειναι ελάχιστη.Ψαξε και βρες τα
Οσο για το εν μερει εχει να κανει με το οτι πολλες απο αυτες διεξαγονται στα πλαισια της παραεπιστημης.Θα μπορουσαμε να μιλησουμε και για τουλπες και σκεπτομορφες αλλα θα πρεπε να καλεσουμε και τον Λιακοπουλο στη συζητηση.
'Ραβδος εν γωνία,άρα βρεχει'
και παλι περιοριζεσαι σε βιολογικα φαινομενα που σχετιζονται με τη γενετησια πραξη .Δεν βλεπω πως εξηγειται συνολικα η συνθετη συμπεριφορα ενος 'ερωτευμενου' που εμφανιζουν τα ανωτερα θηλαστικα(κι οχι ολα τα εμβια).Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τη διαφορα μεταξυ του 'ειμαι ερωτευμενος' και του 'εχω κ@υλες'
Κι'εγω σου ειπα οτι,ο ερωτας ειναι μια φυσικη διαδικασία και βιολογικα εξηγήσιμη.Ερχεται απο μεσα μας.Ευθύνεται το μυαλο μας και το σωμα μας,και δεν προέρχεται απο τις σαίτες του θεού Ερωτα ή οτιδηποτε αλλο UFOλογικο θελεις να πιστεύεις