-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν είπα να το πάρει.
Ειπα ότι οι επιλογές που είναι καλύτερες εχουν τουρπο, ας πάρει μία τέτοια
Και είπα ποιος το έχει οδηγήσεις για να μας πει πως πάει? από όσους λένε ότι ειναι τάφοςΥ.Γ. Το 1,4 civic το αγοράζουν επειδή τους αρέσει το σχήμα. Συμφωνώ... Αλλά δε βλέπω και κανένα άλλο λόγο παλιά να αγόραζες λεον 1,4. Το ίδιο αργό είναι
Γιατί, άκουσες εδώ μέσα κανέναν να λέει πως το Leon 1.4 αξίζει τα λεφτά του (εντάξει, το περιοδικό 4τροχοί κι αυτό το εκθείαζε , αλλά δεν...μετράει η γνώμη του! ).
Σ'αυτήν την κατηγορία, ατμοσφαιρικό 1.4 δεν λέει. Αν πήγαινες για κάτι οικονομικό μέχρι 15Κ, ΟΚ, κάποιος χρειάζεται ένα βασικό μέσο μετακίνησης, οπότε ας πάρει και 1400σάρι. Αλλά αν είναι να δώσεις 19Κ, δεν λέει να συμβιβαστείς τόσο άσχημα στις επιδόσεις.
Απλούστατα μπορείς να πάρεις κάτι συνολικά καλύτερο.Εγώ δεν λέω πως είναι τάφος. Ούτε το Panda 1.2 4x4 δεν θεωρώ τάφο , που πρέπει να είναι και από τα πιο αργά που κυκλοφορούν. Αλλά όταν μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο, αυτό πρέπει να λέγεται!
-
να λέγετε.
δεν είπα κάτι
αλλά σου λέω εμένα μια χαρά που φάνηκε για 1400. αυτό λεω.
Αν είναι ακριβό
Ναι είναι πολύ
Αν θα το αγόραζα.
Οχι δε θα το αγόραζα -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν είπα να το πάρει.
Ειπα ότι οι επιλογές που είναι καλύτερες εχουν τουρπο, ας πάρει μία τέτοια
Και είπα ποιος το έχει οδηγήσεις για να μας πει πως πάει? από όσους λένε ότι ειναι τάφοςΥ.Γ. Το 1,4 civic το αγοράζουν επειδή τους αρέσει το σχήμα. Συμφωνώ... Αλλά δε βλέπω και κανένα άλλο λόγο παλιά να αγόραζες λεον 1,4. Το ίδιο αργό είναι
Γιατί, άκουσες εδώ μέσα κανέναν να λέει πως το Leon 1.4 αξίζει τα λεφτά του (εντάξει, το περιοδικό 4τροχοί κι αυτό το εκθείαζε , αλλά δεν...μετράει η γνώμη του! ).
Σ'αυτήν την κατηγορία, ατμοσφαιρικό 1.4 δεν λέει. Αν πήγαινες για κάτι οικονομικό μέχρι 15Κ, ΟΚ, κάποιος χρειάζεται ένα βασικό μέσο μετακίνησης, οπότε ας πάρει και 1400σάρι. Αλλά αν είναι να δώσεις 19Κ, δεν λέει να συμβιβαστείς τόσο άσχημα στις επιδόσεις.
Απλούστατα μπορείς να πάρεις κάτι συνολικά καλύτερο.Εγώ δεν λέω πως είναι τάφος. Ούτε το Panda 1.2 4x4 δεν θεωρώ τάφο , που πρέπει να είναι και από τα πιο αργά που κυκλοφορούν. Αλλά όταν μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο, αυτό πρέπει να λέγεται!
A. Το 1.4 το αγοράζεις για όλα όσα έχει εκτός του κινητήρα. ΊΜΗΟ δεν υπάρχει κάποιος λόγος και αυτό δικαιολογείται και από τις πωλήσεις.
Β. Στην κατηγορία του Civic έχουμε και το Kia Ceed και το i30 που με τα 110 αλόγατα τα πάνε πολύ καλά. Το Auris με τον 1.4 είναι πολύ πιο ψυχωμένο από τους 97 ονομαστικούς του ίππους. Στα 19k βέβαια υπάρχει τώρα και η δυνατότητα να πάρεις το Leon με τον 1.8 TFSi (αν κάποιος τσοντάρει περί τα 2k). Το συγκεκριμένο 1.4 όμως δεν έχει ούτε 100 άλογα ούτε τον VTEC που πρακτικά είναι και ο κύριος λόγος αγοράς ενός HONDA στην Ελλάδα.
Γ. To Panda 4x4 είναι ένα ειδικό αμάξι που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Είχα μείνει έκπληκτος όταν έβλεπα τους Ιατρούς στην Ιταλία που έκαναν το γύρο επισκέψεων με το συγκεκριμένο όχημα που το χειμώνα δεν κόλλαγε πουθενά και το καλοκαίρι σε πήγαινε και μία παραλία.Κατά τα άλλα βλέπω ότι λέμε όλοι το ίδιο πράγμα με το δικό του ο καθένας τρόπο και συμφωνώ μαζί σας....
-
Ειμαι ενα βημα πριν παραγγείλω το 5θυρο 1.8 και θα ηθελα να ρωτησω αν εχουν βελτιωθει καθολου καποιες αδυναμιες του civic (τριξιματα,αναρτηση,χειροφρενο κτλ) στα μοντελα του 2008, αν υπαρχει καποιος που το εχει παραλαβει μεσα στο ετος ας βοηθησει.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το 1.8 ίσα ίσα την παλεύει με ανταγωνιστές φθηνότερους, ταχύτερους και καλύτερους στο δρόμο. Ναι είναι εντυπωσιακό μέσα έξω, ναι έχει μεγάλη εγγύηση (αλλά με πολλά ψιλά γράμματα), αλλά καλύτερο αυτοκίνητο από τα Bravo, Leon, Golf, Octavia5, 308 κλπ κλπ κλπ κλπ ΔΕΝ είναι με την καμία όμως!
Το 1.4 είναι τόσο αργό που θα κάνεις κόντρες με το ακόμη πιο αργό Focus ή με τα 1200άρια...Δεν έχεις κανένα λόγο να βάλεις το κεφάλι σου σε κίνδυνο σε κάποια προσπέραση, μόνο και μόνο για την 'διαστημική' εμφάνιση. Αν θέλεις τόσο πολύ το Civic, ψάξε για κάποιο μεταχειρισμένο, θα βρεις στα 19Κ και θα είναι στην εγγύηση.
ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ όμως μην πάρεις το 1.4 . & -
edit-Θα σε παρακαλούσα να προσέχεις πώς εκφράζεσαι, τόσο για τον χώρο που σε φιλοξενεί, όσο και για τους συμφορουμίτες σου.
mod drdino -
a!οσο για την εγκαθετοτητα - ασχετο αφου αφορα το Type-R - υπαρχει και στην Αγγλια.Σε καποιες εκπομπες στυλ Fifth Gear παλι με τον ημιακαμπτο του ριχνει 1'' στον γυρο του GTI.
-
Tι έγινε πάλι ρε παιδιά;
Μπορώ να έχω σε πμ παρακαλώ το μπινελίκι; Υπόσχομαι να μην απαντήσω! -
To 1,4 ειναι μια χαρα επιλογη ,ειναι γελοιο να λες οτι δεν το περνω γιατι δεν ειναι τρελα γρηγορο,αν πας και κανεις κοντρες με ενα μαμισιο αυτοκινητο εισαι γραφικος,υπαρχουν αρκετοι που δεν τουσ νοιαζει η ταχυτητα και το προτιμουν,αν ειναι να κανεις κοντρα στους δρομους με τα Kia,focus,brava κτλπ εισαι για γελοια και καταντας γραφικος,οπως και αυτοι με τα Kia και τα απλα Golf.Υπαρχουν σοβαροι αν8ρωποι που 8α το προτιμησουν για πολλους λογους το μικρο Civic που ειναι κουκλι,α και τραβαει και κοπελες....
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
To 1,4 ειναι μια χαρα επιλογη ,ειναι γελοιο να λες οτι δεν το περνω γιατι δεν ειναι τρελα γρηγορο.....Εχμ... βασικά δεν το παίρνεις γιατί δεν πάει πουθενά, όχι γιατί δεν είναι τρελά γρήγορο. Και δεν είναι κατηγορία προς το Civic αυτή, ΚΑΝΕΝΑ μικρομεσαίο που θα χρειαστεί να καλύψει οικογενειακές ανάγκες (ειδικά το Civic με τους άπλετους χώρους) δεν το παίρνεις 1,4 ατμόσφαιρα. Η σωστή αγορά Civic είναι το 1,8 πώς να το κάνουμε. Όποιος το θέλει, αλλά το βρίσκει ακριβό, δεν θα πρέπει με τίποτα να συμβιβαστεί στο 1,4 κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
To 1,4 ειναι μια χαρα επιλογη ,ειναι γελοιο να λες οτι δεν το περνω γιατι δεν ειναι τρελα γρηγορο,αν πας και κανεις κοντρες με ενα μαμισιο αυτοκινητο εισαι γραφικος,υπαρχουν αρκετοι που δεν τουσ νοιαζει η ταχυτητα και το προτιμουν,αν ειναι να κανεις κοντρα στους δρομους με τα Kia,focus,brava κτλπ εισαι για γελοια και καταντας γραφικος,οπως και αυτοι με τα Kia και τα απλα Golf.Υπαρχουν σοβαροι αν8ρωποι που 8α το προτιμησουν για πολλους λογους το μικρο Civic που ειναι κουκλι,α και τραβαει και κοπελες....Ποιος έγραψε για κόντρες; Για μια προσπέραση μιλήσαμε, και πόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει με ένα Civic 1.4.
Για απαρίθμησε μερικούς σοβαρούς λόγους να προτιμήσει κάποιος το 1.4 από οποιοδήποτε άλλο σ'αυτά τα λεφτά....
(Αν τραβήξεις κοπέλα με Civic 1.4, μάλλον θα έχεις πέσει σε τρελό βλήμα... Τα ωραία γκομενάκια, ξέρουν πολύ καλά, πως μόνον τσίπης, η φτωχούλης θα διάλεγε το 1.4 αντί του 1.8... Και μια χαρά ξέρουν και τις διαφορές σε πληροφορώ... ).
-
Υπαρχει κοσμος που δεν αντεχει η τσεπη του για 1.8 αλλα θελει ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ,εδω καναμε προσπερασεις ρε φιλε με 1.100 και 1200 αρια οταν πρωτοοδηγουσαμε,εκει ειναι το προβλημα?που θα βρει τετοια εμφανιση αυτοκινητου που να τον διαχωριζει απο το πληθος η' τετοιο εσωτερικο? και υπαρχει αρκετος κοσμος που φοβαται να τρεξει η' ειναι αρκετα συντηρητικος με την ακραια οδηγηση,αυτος 8α το χτυπησει αυτο το αμαξι.εδω ηταν γκομενοπαγιδα το Yaris το 1998 ,δεν θα ειναι το civic το μικρο?απο το να κυκλοφορεις με κια η' group vag ειναι μια χαρα επιλογη η' οτι αλλο που να σε ανχωνει οτι αν κατεβασεις το τζαμι παιζει περιπτωση να μην ξανακλεισει.
επισης ειναι και αρκετα οικονομικο και με εμφανιση που 8α ειναι για αρκετα χρονια φρεσκια.εγω εχω ακουσει και απο μεγαλους αν8ρωπους αλλα και απο αλλους να τους δωσω πληροφοριες για το 1.4 αφου εχουν σαλταρει με την εμφανιση του civic
τα Civic exoυν το δικο τους φανατικο κοινο και αυτοι που ειναι να το παρουν θα το παρουν.
-
Ρε συ σόρρυ, αλλά μάλλον έχεις χάσει τα μπάνια του λαού και σε χαλάει...
Τέσπα, φυσικά και όποιος είναι να το πάρει θα το πάρει, αλλιώς δεν θα το έπαιρνε κανείς. -
Αρα, συμπεραίνουμε από τα παραπάνω:
-Με σχεδόν 20Κ, η μόνη λύση για αξιοπιστία είναι να πάρεις Civic 1.4. Με όλα τα υπόλοιπα, κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να μείνεις στο δρόμο. (Κι εγώ που νόμιζα πως ΓΕΝΙΚΩΣ, οι ανατολίτες ήταν αξιόπιστοι! Μάλλον κάτι Subaru, Toyota, Nissan κλπ κλπ ακόμη φυσικά και οι κορεάτες, θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, μετά από αυτήν την αποκάλυψη... )
-Το Civic είναι γκομενοπαγίδα, ακόμη και ως 1.4. (τώρα γιατί δεν ξέρουμε. Εγώ νόμιζα πως γκομενοπαγίδες είναι τα αυτοκίνητα που γενικά είναι ακριβά, αλλά μάλλον λάθεψα. Οι γκόμενες σήμερα ζητάνε αξιοπιστία, παρά ζεστό χρήμα... )
-Το παραπάνω καθίσταται λογικό, αφού γκομενοπαγίδα ήταν και το Yaris. (η μόνη ένσταση μου εδώ, είναι αν οι γκόμενες ήταν γενικώς ενήμερες γι'αυτό... )
-Αν πάρεις αυτοκίνητο μεγαλύτερο από 1.4 θα είναι για να κάνεις κόντρες και ακραία οδήγηση. Κοινώς, ένας με Astra 1.6 είναι αλήτης κοντράκιας το λιγότερο. Οι κάτοχοι του Civic 1.8 εξαιρούνται, γιατί οδηγούν Honda και προφανώς είναι άνθρωποι ανώτερου γούστου και γενικώς ποιότητας (καλά δεν τα λέω; )
-Τα Civic έχουν φανατικό κοινό που θ'αγοράσει Civic ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ! Καλό ή κακό, αργό ή γρήγορο, όμορφο ή άσχημο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Αυτοί θα πάρουν Civic .& -
E λοιπόν, ειλικρινά, μετά τον τόσο πνευματώδη διάλογο που είχαμε, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Τους είναι γραφτό να πάρουν Civic, ειλικρινά!
Ε ας το πάρουν, αλλά μετά να μην ακούμε γκρίνια πως 'σέρνεται' και ερωτήσεις τύπου 'Το V-tec πότε μπαίνει; Γιατί το πήγα μέχρι τον κόφτη και δεν έγινε τίποτις...' -
φίλε highfidelity.....
!!!καλές διακοπές!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τέσπα, φυσικά και όποιος είναι να το πάρει θα το πάρει, αλλιώς δεν θα το έπαιρνε κανείς.το έχει πάρει κανείς ???
-
Ναι, έχω δει 2-3, αλλά τα 18 είναι -φυσικά- περισσότερα.
-
Μου φαίνετε έχουμε εξαντλήσει όλα τα θέματα και δεν έχουμε τίποτα άλλον να πούμε. Δεν χαλάει και κανένα civic μπας και γίνει λίγο ντόρος με τους Γερμανούς φίλους μας. Πολύ πληκτικό αυτοκίνητο τελικά. Μόνο βενζίνη ζητάει. Δεν θυμάμαι πλέον ούτε το καπό πως ανοίγει (κάποια «φιλαράκια» κάνουν την κίνηση σε καθημερινή βάση μην τυχών και τους ξεφύγει η στάθμη του λαδιού και δεν προλάβουν να συμπληρώσουν το λιτράκι τους. ).
Σοβαρά τώρα. Εδώ στην πόλη που μένω τα civic έχουν γίνει περισσότερα από τα fiat. Ειδικά το 4Θ. Μόνο σαν το δικό μου χρώμα (που τελικά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο) κυκλοφορούν άλλα 6 (5 σε 1.8 και 1 ΙΜΑ.). Που να δείτε σε μαύρο τι γίνεται. Κόλαση. Έχω δει και 3 μαύρα μαζί. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αντιπροσώπου πάντως. Μάλλον κυκλοφόρησαν αρκετά μαζί στην αρχή, τυχαία ίσως, και λειτούργησαν σαν κινητή διαφήμιση. Στην ιδιαίτερη μου πατρίδα πάντως σπάνια βλέπεις civic.
Μια που ανέφερα το χρώμα, καταπληκτικό το 4Θ σε άσπρο. Του πάει τρομερά. Μια αεροτομούλα πίσω και γίνεται τζιτζι.
Για το 3Θ/5Θ νομίζω ότι το μαύρο είναι το χρώμα που του πάει περισσότερο.
-
Το αυτό ισχύει και για τον φίλο μας εδώ που το σιβίκ (με μοτέρ από 'φιλαράκια';) του το τσιμπάει λιγάκι; Έλεος με αυτές τις ατάκες πια...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
φίλε highfidelity.....!!!καλές διακοπές!!!
Eυχαριστώ! Είμαι ήδη σ'αυτές στην ιδιαίτερη πατρίδα (μας, αν δεν κάνω λάθος... ).
Παίζει και κάνα υπονοούμενο στις ευχές που δεν ...πιάνω εξ ολοκλήρου; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τέσπα, φυσικά και όποιος είναι να το πάρει θα το πάρει, αλλιώς δεν θα το έπαιρνε κανείς.- Σαρακάκης
Μια λέξη και όμως σημαίνει τόσα πολλά
Ηonda Civic 2005