-
Μύνημα ελήφθη! Exalto 2 λοιπόν... Θενκς γκάιζ!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ο λαστιχάς μου πρότεινε Pilot Exalto 2 στα 450 ευρώ η 4αδα μαζί με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση και Pirelli P7 στα 530 ευρώ (ακριβά λόγω εγγύησης)...Η εγγύηση των Pirelli είναι τζάμπα. Απλά κάποιες διαστάσεις των Pirelli είναι υπερβολικά ακριβές απο το εργοστάσιο και ο λαστιχάς προσπάθησε να δικαιολογηθεί.
-
Πάντως παιδιά υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές στις τιμές από λαστιχά σε λαστιχά γι αυτό καλό είναι να το ψάχνουμε προτού πάμε σε κάποιον και να μην επιβραβεύουμε αυτούς που προσπαθούν να μας τον πιάσουν.
Ενδεικτικά αναφέρω ακριβότερες και φθηνότερες τιμές από μια πρόχειρη έρευνα που είχα κάνει [ανάμεσα σε 4 μόνο λαστιχάδες - 2 στην περιοχή μου και 2 λίγο πιο μακριά] για μερικά λάστιχα στη μαμά διάσταση που φοράει το 206 μου (205/40R17) με τοποθέτηση:
Michelin Pilot Exalto 2: 670 (*) ως 760 Εuro (90 Euro διαφορά)
GoodYear F1 GS-D3: 550 ως 650 Euro (100 Εuro διαφορά)
Yokohama S-Drive: 550 ως 660 Euro (110 Εuro διαφορά!)Οι διαφορές στα Pirelli P-Zero Nero & στα Continental SC2 & SC3 ήταν λίγο μικρότερες.
(*) Από αυτόν που πήρα προσφορά με 550 για GoodYear F1 & Yokohama SD δεν είχα πάρει και για τα Michelin - θα κοιτάξω να μάθω τιμή, μια και κατά 99% θα τα έχει αισθητά φθηνότερα από το 670 το οποίο αναφέρω παραπάνω ως μίνιμουμ, και θα ενημερώσω.
-
Ερωτήσούλα:
Το αμαξάκι φοράει απλά Goodyear 185/60/14,82Τ ηλικίας 8 μηνών και με 1500-1700 χλμ. Σήμερα μου σκίστηκε το μπροστά δεξια λάστιχο. Τι να κάνω; Να αλλάξω και τα δύο μπροστά ή να αλλάξω μόνο αυτό που έπαθε ζημιά; -
Mόνο αυτό που έπαθε ζημιά.
-
Ευχαριστώ ρε συμπατριώτη...
-
Γεια σε όλους σας στο forum,
αν και δεν έχω ενεργή συμμετοχή παρακολουθώ εδώ και καιρό τα ενδιαφέροντα θέματα που πραγματεύεστε στα διάφορα threads.
Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ερώτηση σχετικά με την επιλογή καλοκαιρινών ελαστικών για το αυτοκίνητό μου (Ε200 W211). Τώρα έχω ως καλοκαιρινά λάστιχα τα bridgestone turanza er300 σε διαστάσεις 215/55/16 93V σε ζάντες 16 Χ 7,5 και δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνολική τους λειτουργία. Είναι αρκετά σκληρά και δεν ζεσταίνονται εύκολα. Ειδικά τον κρύο και βροχερό καιρό αργούν να έρθουν στη σωστή θερμοκρασία και να αποδόσουν κατάλληλα (φέτος για πρώτη φορά φόρεσα σε αυτοκίνητο χειμερινά λάστιχα, τα continental wintercontact T810 92Η σε ζάντες 16 Χ 7 και συνειδητοποίησα ότι για όσους ζουν και ταξιδεύουν σε ορεινές και κρύες περιοχές το χειμώνα είναι απαραίτητα). Τους ζεστούς μήνες όμως τα turanza er300 συμπεριφέρονται καλύτερα καθώς έχουν σκληρά πλαινά και δεν μαγουλιάζουν στις στροφές και μπορείς να παίξεις αρκετά καθώς δίνουν αρκετά σαφή αίσθηση του δρόμου. Αυτή τη στιγμή έχουν περίπου 30.000 χλμ και είναι σε φάση αλλαγής. Στην αλλαγή (που θα είναι σύντομα) θα τοποθετήσω αλλα λάστιχα και, μιας και πλέον θα φοράω χειμερινά το χειμώνα, και προσανατολίζομαι στα continental sportcontact 2 / 3 ή bridgestone potenza RE050A για ζάντες 16 Χ 7,5). Οι γνώμες και προτάσεις σας είναι καλοδεχούμενες και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Απορία για την ηλικία των ελαστικών.
Σε κάνα δυό τρία...., βουλκανιζατερ που ρώτησα για τα Prem. Contact 2 Continental μου ανέφεραν τιμή από 400 έως 450 (205 55 16 V & H ίδια τιμή!) και το κυριώτερο σε ερώτηση μου για την ηλικία τους μου είπαν 6-7 μηνών λάστιχα και ότι όλα τα καινούργια είναι αυτής της χρονολογίας (δηλ. αρχή 2008!!!). Αληθεύει αυτό ? Ηξερα ότι είναι καλό για τα λάστιχα να μην είναι παραπάνω από 2-3 μηνών. -
To αντίθετο, το 6μηνο είναι αρκετά καλή ηλικία.
-
Tα λάστιχα αν είναι αποθηκευμένα σε σκοτεινό υπόγειο, ακόμα και μετά από 5 χρόνια είναι ΟΚ. Ο πολυμερισμός τους κατά την αποθήκευση γίνεται με την υπεριώδη ακτινοβολία.
Αν έχετε παρατηρήσει, πολλές εταιρίες ελαστικών μόλις το λάστιχο φύγει από τον τεχνικό έλεγχο το τυλίγουν ένα-ένα με φαρδιά λευκή ταινία με το όνομα τους, απομονώνοντας τα ουσιαστικά από την ακτινοβολία μέχρι να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο. -
Μάλλον πέρασε απαρατήρητη η ερώτηση που έκανα στην προηγούμενη σελίδα για βοήθεια σχετικά με την επιλογή των επόμενων ελαστικών μου σε Ε200 W211. Τα τωρινά bridgestone turanza ER300 δεν με ικανοποίησαν. Προς το παρόν προσανατολίζομαι στα continental sportcontact 2 / 3 ή στα bridgestone potenza RE050A (αλλά και διαφορετικές προτάσεις ) διαστάσεων 225/55/16 σε ζάντες 16 Χ 7,5. Με ενδιαφέρει η άνεση στο ταξίδι, οδήγηση σχετικά γρήγορη και ήρεμη, κυρίως σε Εθνική αλλά με μικτή διαδρομή, στροφιλίκια, αναβάσεις, εγνατία κλπ. Οι γνώμες και προτάσεις σας είναι καλοδεχούμενες και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Και τα δύο είναι σαφώς ανώτερα ελαστικά από αυτά που έχεις. Τα continental είναι σαφώς σπορ λάστιχα αλλά πιο μαλακά από τα άλλα οπότε και πιο άνετα και με γρηγορότερο ζέσταμα. Από την άλλη βέβαια μπορεί να θέλεις ή να έχεις συνηθίσει το σκληρότερο σκελετό των ιαπωνικών και να σου λείπει κάτι σε turn in.... (ιδιαίτερα καθώς το 55άρι προφίλ ίσως να έχει και κάποια περιθώρια για μαγούλιασμα). Τότε θα θέλεις τα πιο απόλυτα 050.
Από αυτά που αναφέρεις πάντως και για το είδος του αυτοκινήτου νομίζω τα continental θα σε ευχαριστήσουν περισσότερο. -
Onyx ! σ' ευχαριστώ πολύ.
PS από την έρευνα που κάνω βλέπω ότι απ' αυτά που ανέφερα μόνο το Conti SC2 βγαίνει σε 16''. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει όντως αυτό;
-
Ήρθε ο καιρός για αλλαγή ελαστικών στο ibizaki (1400cc)
Σε 195/50/15 τι προτείνετε ? -
Εxalto II
-
Ο χρήστης wizo έγραψε:
Σε 195/50/15 τι προτείνετε ?Εγω εβαλα τα Premium Contact2 σε 195/55/15 στο ιμπιζακιον και ειναι φοβερα.Ειδα βελτιωση σε ολους τους τομεις.
-
Αγορασα ενα μεταχειρισμενο HONDA Civic , ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε βαλει καινουργια λαστιχα πριν 5-6 μηνες, FULDA, ξερει κανεις να μου πει αν ειναι καλα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σε 195/50/15 τι προτείνετε ?Εγω εβαλα τα Premium Contact2 σε 195/55/15 στο ιμπιζακιον και ειναι φοβερα.Ειδα βελτιωση σε ολους τους τομεις.
Aπλά τα Exalto είναι σαφώς πιο σπόρ λάστιχο και η διαφορά τιμής ( κανα 20ευρω περίπου ) κλίνει σαφέστατα υπέρ τους για κάποιον που τον ενδιαφέρει κάτι πιο σπορτιφ. Αν όχι τα PC2 είναι πάρα πολύ καλό λάστιχο, ειδικά αν τα βάλεις σε H δείκτη τότε η διαφορά θα είναι περίπου 40 ευρώ υπέρ τους. Προσωπικά θα πήγαινα με κλειστά μάτια για Exalto.
-
Επειδή έχουν κάνει πολύ καλό όνομα τα Exalto 2, πάντως, ως καθημερινά ελαστικά που δεν απογοητεύουν σε σπορ οδήγηση, τα κοπανάνε πολύ μερικοί λαστιχάδες. Προσέξτε που πάτε, δεν λέει να πληρώνετε το ίδιο σετ ελαστικών 50 και 100 ευρώ παραπάνω.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αγορασα ενα μεταχειρισμενο HONDA Civic , ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε βαλει καινουργια λαστιχα πριν 5-6 μηνες, FULDA, ξερει κανεις να μου πει αν ειναι καλα?Ποιό από αυτά είναι;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....