-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Αγνόησε τους,εγω αυτο εχω κανει εδω και 2 χρονια,βεβαια εμενα γραφει 'φακους επαφης' που ειναι αδυνατον να αποδειχθει οτι δεν φοραω!
Πως και γραφει φακους επαφης ???? Γινεται αυτο ???? Ευχαριστω.
\
Φυσικα και γινεται
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Να ρωτησω κατι ασχετο?Αυτα τα λειζερ, εχουν καμια σχεση εμ το λειζερ αποτριχωσης ή το λειζερ καυτηριασμου? Απλα παιζουν σε αλλες συχνοτητες? Η αλλη ισχυ? Ξερω σας φαινεται χαζη η ερωτηση, αλλα αν εινα ιτο ιδιο με αυτα του καυτηριασμου απλα παιζει σε αλλη συχνοτητα ή ισχυ, δεν μπορει να γινει καποιο λαθος απο τον χειρηστη και να σου κανει ζημια στο ματι? Μαλλον ρωταω μαλακια, αλλα νταξ δειξτε συμπονια.
Καμια συμπόνια,θα παραδωθεις στην δημοσια χλεύη
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Άσχετο με laser, σχετικό με τα μάτια: Οι φακοί επαφής που είναι 'μηνιαίοι' είναι για περίπου 30 'βάλε-βγάλε' ή για περίπου 30 μέρες από τη μέρα που θα τους πρωτοχρησιμοποιήσεις;Το δεύτερο θα ελεγα,τωρα αν δεν τους χρησιμοποιεις φουλ αυτες τις 30 μερες,πιθανως να ειναι ΟΚ και για λιγο παραπανω,οχι ομως να τους εχεις πχ 10 μερες στο ιδιο υγρο.
-
30 μέρες από όταν τους πρωτοβάλεις.
Και μη νομίζεις ότι είναι και απαράβατος νόμος.
Και 40 να τους κρατήσεις δεν πειράζει.
Απλά καλό είναι να τους αλλάζεις κάθε μήνα.
Δες και τους ημερήσιους είναι πολύ πιο εύχρηστοι. -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
4,5euros οι 20 αμπουλες απλων ''δακρυων''
8,5euros οι 20 αμπουλες παχυρρευστων ''δακρυων''
10euros οι 20 αμπουλες των πιο παχυρρευστων ''δακρυων''Πολλα ταμεια τα δικαιολογουν ομως!
Εισαι σκληρος τυπος και αυτο σου στοιχίζει ακριβα,εμενα η γυναικα μου κλαει ακομα και οταν βλεπει ειδησεις
-
Ευχαριστώ, ίσως πάω σε ημερήσιους εφ όσον δε χρησιμοποιώ κάθε μέρα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...δεν μπορει να γινει καποιο λαθος απο τον χειρηστη και να σου κανει ζημια στο ματι?Όχι.
Αν φύγει από το ακριβές σημείο, σβήνει κατευθείαν το λέιζερ.
Κυρίως ο υπολογιστής το ελέγχει. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
...δεν μπορει να γινει καποιο λαθος απο τον χειρηστη και να σου κανει ζημια στο ματι?
Όχι.
Αν φύγει από το ακριβές σημείο, σβήνει κατευθείαν το λέιζερ.
Κυρίως ο υπολογιστής το ελέγχει.Ευχαριστω...αν και το οτι ελενχεται απο υπολογιστη δεν σημαινει οτι ειναι αλανθαστο 100%
-
Σε διεθνή βιβλιογραφία η επιτυχία διορθωτικών εγχειρήσεων στο μάτι είναι αρκετά μακριά από το 100%.
Στην Ελλάδα οι γιατροί δηλώνουν επιτυχία 100%
-
Η επιτυχία εννοείται ότι δεν είναι 100%.
Πχ εγώ.Αλλά αποτυχία με αυτό που λεεί ο ratanplan δεν παίζει.
-
Δεν υπάρχει πουθενά 100% επιτυχία, ούτε στο βγάλσιμο παρανυχίδας!!!
Οι Έλληνες γιατροί είναι πολύ έμπειρη στην τεχνική αυτή μια και είμαστε πρωτοπόροι, ιδίως η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στην Ελλάδα οι γιατροί δηλώνουν επιτυχία 100%Εμένα που μου είπαν ότι τα επίσημα ποσοστά είναι περίπου 93%? Μου είπαν ψέματα δηλαδή?Τα λεφτά μου πίσω κωλογιατρέ!!
Πέραν της πλάκας μου είπε ότι προσωπικά δεν του έχει τύχει κανείς να παρουσιάσει πρόβλημα (δε διορθώθηκε η όραση τόσο ώστε να χρειαστεί να ξαναφορέσει γυαλιά), πέραν από έναν ασθενή που δεν ακολούθησε καθόλου τις μετεγχειριτικές οδηγίες και από μόλυνση στο μάτι, παραλίγο να χάσει το μάτι του
Γι'αυτό ευλαβικά ακολουθούμε τις μετα-εγχειριτικές οδηγίες του γιατρού.Πάντως αυτό που παίζει περισσότερο ρόλο (ίσως και παραπάνω κι από το γιατρό) είναι το μηχάνημα να είναι όσο πιο καινούριο γίνεται.Ο χειριστής απλά πατάει τα δεδομένα (τη μυωπία ή και τον αστιματισμό που πρέπει να προσθέσει ή να αφαιρέσει στο μάτι ΚΑΙ το πάχος του κερατοειδή) ενώ ο γιατρός είναι απλά επιβλέπων.
Το μηχάνημα τα κάνει όλα.
Μήπως να παίρναμε με group buy κανα μηχάνημα τέτοιο και να μας ερχόταν πιο φτηνά?ΥΓ:Μου είπε ο οφθαλμίατρος ότι ο κερατοειδής θα επουλωθεί πλήρως μετά από 1 χρόνο πάντως, άσχετα αν εγώ δεν το καταλαβαίνω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε διεθνή βιβλιογραφία η επιτυχία διορθωτικών εγχειρήσεων στο μάτι είναι αρκετά μακριά από το 100%.Στην Ελλάδα οι γιατροί δηλώνουν επιτυχία 100%
Κανεις δεν ειπε για 100 % ειδικα αν δεν γινει πρωτα ο ελεγχος του ματιου.Το οτι ειναι διεθνως ομως μακραν του 100 % που το ειδες γραμμενο ???
Σε 3-4 φορουμ που παρακολουθω αναλογο θεμα δεν διαβασα απο κανενα για αποτυχια.
-
ρε παίδες....
με απογοητεύσατε......
είπα να πάω για λέιζερ το φθινόπωρο....... -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
με απογοητεύσατε......Κοίτα...μπορεί να την ονομάζουμε επέμβαση, αλλά ας μη γελιόμαστε.Είναι κανονική εγχείρηση και γι' αυτό πρέπει να προσέχεις πολύ τι θα σου πουν μετά την 'επέμβαση laser'.
Αξίζει 100% να την κάνεις, απλά να προσέχεις πολύ σε τι θα σου πει ο γιατρός/οφθαλμίατρος σου και να τα ακολουθείς κατά γράμμα.Αν τα κάνεις έτσι, μην αγχώνεσαι τίποτα. -
Αλήθεια πόσο κοστίζει μία τέτοια επέμβαση; Εχω 2 β. στο ένα και 1.75 στο άλλο με λίγο αστιγματισμό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αλήθεια πόσο κοστίζει μία τέτοια επέμβαση;Απο 2.000 μεχρι και πανω απο 5.000ευρω.
(ασχετως βαθμων μυωπιας)Τα περισσοτερα χρηματα συνηθως(οχι παντα) σου εξασφαλιζουν καλυτερο οφθαλμιατρο που παιζει περισσοτερο ρολο στην μετεγχειρητικη πορεια και λιγοτερο κατα τη διαρκεια της εγχειρησης.
Επισης στην τιμη ειναι και τα μετεγχειρητικα ραντεβου.
(για μενα ηταν πολλα, για αλλους φανταζομαι ουτε που θα ξαναπατησαν στο ιατρειο ) -
Ο πατέρας μου και ο θείος μου έκαναν εγχείρηση (λόγω καταρράκτη). Ο θείος μου έβαλε τον φθηνό φακό (μέρες μέχρι να δει καθαρά) και ο πατέρας μου τον πιο ακριβό (μικρή τομή, βλέπει αμέσως). Και οι δύο έχουν επιπλοκές, ο πατέρας μου βλέπει διπλά (ο θείος μου έχει άλλο πρόβλημα, όχι τόσο σοβαρό αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι είναι). Ο πατέρας μου βλέπει για παράδειγμα το λεωφορείο με τον αριθμό 3 από μακριά σαν 33. Το βράδυ δεν οδηγεί, σαφώς είναι καλύτερα από πριν αλλά δεν μπορούσε να μην κάνει εγχείριση (καταρράκτης).
Το 94% ή το 97% έχει τεράστια διαφορά από το 99,9%
Επίσης καλύτερα να λέγονται επιπλοκές και όχι παρενέργειες οι 'αποτυχίες'.
http://chetday.com/lasikeyesurgery.htm' target='_blank -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Αλήθεια πόσο κοστίζει μία τέτοια επέμβαση;
Απο 2.000 μεχρι και πανω απο 5.000ευρω.
(ασχετως βαθμων μυωπιας)Δεν νομιζω μεχρι 5000 .Πολλα ειναι ....Εκει που την εκανα εγω http://www.athensvision.gr που ειναι το πιο νεοτερο κεντρο στην Ελλαδα με γιατρους που εφυγαν απο το http://www.orasis.gr και μεγαλη εμπειρια , με Laser 7ης γενιας στοιχιζει max 3500 ευρω.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Αλήθεια πόσο κοστίζει μία τέτοια επέμβαση;
Απο 2.000 μεχρι και πανω απο 5.000ευρω.
(ασχετως βαθμων μυωπιας)Δεν νομιζω μεχρι 5000 .Πολλα ειναι ....Εκει που την εκανα εγω http://www.athensvision.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blank που ειναι το πιο νεοτερο κεντρο στην Ελλαδα με γιατρους που εφυγαν απο το http://www.orasis.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blank και μεγαλη εμπειρια , με Laser 7ης γενιας στοιχιζει max 3500 ευρω.
Οπως σου ειπα, δεν πληρωνεις το μηχανημα...αλλα τον οφθαλμιατρο!
Πολλοι καθηγητες ζητουν γυρω στα 5.000-6.000ευρω.Οπως βλεπεις, υπαρχουν και διαφορες στις μετεγχειρητικες αγωγες.
(οχι οτι αυτο σημαινει απαραιτητα κατι)
Επέμβαση laser στα μάτια