-
Και το παραπάνω το γράφει ο ΣΚΑΪ, όχι ο...Ριζοσπάστης!
Μωρέ κάποιοι τα λέγαμε εδώ μέσα για τα ελληνικά κολέγια πως κάνουν πάνω κάτω αυτό και είχαμε αντίλογο πως τα βρετανικά πανεπιστήμια δεν παίζουν με το κύρος τους!
Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ παρά να....
Α ρεεεεε, μπ υρδέλο ελληνικό πανεπιστήμιο, ΕΣΥ φταις ΚΑΙ γι' αυτό! Από την μεγάλη εξαγωγή φοιτητών, τους ...μολύναμε με...αναξιοκρατία μου φαίνεται!
Όμορφα!
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΓΙΩΡΓΑΚΗ!
Mα τι μας λες τωρα και συ?!
Αφού τα ιδιωτικα πανεπιστήμια θα λύσουν ΟΛΑ μας τα προβλήματα λέμε (όχι μόνο της παιδείας)!
Άκου στην Αγγλία πουλάνε πτυχία!
Στην πατρίδα του Κέμπριτζ και του Όξφορντ
Από εκεί όλοι βγαίνουν τουλάχιστον 3 κλάσεις ανώτεροι επιστήμονες από τα δικά μας ρεμάλια, αιώνιους φοιτητές και ρέμπελους συνδικαλιστέςΕδιτ: Με πρόλαβε ο Χαι φιδελιτυ
-
Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το νέο. Εδώ και δεκαετίες, στην Αγγλία υπάρχουν εκατοντάδες ΑΕΙ, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ αρκετές χιλιάδες. Μερικά από αυτά είναι κορυφαία, κάποια άλλα αποδεκτά και κάποια εντελώς της πλάκας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ελλάδα.
-
Όχι
Στην κατώτατη και ανώτατη βαθμίδα της ποιότητας των Πανεπιστημίων οι αγγλοσάξωνες είναι ασυναγώνιστοι : έχουν κορυφαία Πανεπιστήμια και εντελώς ΓΤΠ επιχειρήσεις που πουλάνε με όλη τη σημασία της λέξεως πτυχία.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτα από τα 2 (ομιλώ φυσικά μόνο για τα δημόσια ΑΕΙ και όχι για το deree κλπ κλπ...) -
Aκριβώς.
Και για να σκεφτούμε ποιοι και πόσοι έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα κορυφαία ιδρύματα... αλλά και πόσα είναι αυτά.
Και τι θέλουμε στη τελική από την παιδεία μας. -
Δεν πας να κάνεις κανά μπάνιο εσύ;;;
Πέρα από την πλάκα, είναι ακριβώς όπως τα είπε ο koutsan, αλλά φυσικά, ΟΤΑΝ εμείς θ'αποκτήσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, κολέγια κλπ κλπ, φοβάμαι πως θα μοιάζουν με τον πάτο και όχι την κορυφή... Εκτός αν νομίζουν κάποιοι πως θα κάνει francize το L.S.E με τον 'Ομιλο Ξυνή'...
-
Θεωρώ ότι έχει γίνει πάλι το γνωστό μπέρδεμα με την βούρτσα και την .
Το ότι το επίπεδο λειτουργίας , το οποίο τελικά επηρεάζει και το επίπεδο των επιστημόνων που βγαίνουν , των Ελληνικών ΑΕΙ δεν είναι αυτό που θέλουμε είναι νομίζω αποδεκτή απ' όλους μας διαπίστωση.
Το εάν μία χώρα έχει αποφασίσει , καλώς ή κακώς , κακώς κατά τη γνώμη μου , να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς να φροντίσει πρώτα να ρυθμίσει το επίπεδο λειτουργίας των ΑΕΙ είναι διαφορετικό με το εάν υπάρχει ενδελεχής έλεγχος στην λειτουργία των ιδιωτικών αυτών ιδρυμάτων , πολλώ δε μάλλον , σε ξένη χώρα.
-
Μια φορα (μικρος, δεν ηξερα ) ειχα παει για συνεντευξη στον ΕΟ Ξυνη
Καναμε κουβεντα με την ξυνη προσωπαρχεσα και γυρναει και μου λεει: 'Μα ειμαστε ο μεγαλυτερος εκπαιδευτικος οργανισμος στην Ελλαδα!'
Οπως καταλαβατε δεν κρατησε πολυ η κουβεντα μαςΥΓ. ρε koutsan μας δουλευεις; τι καθεσαι κι ασχολεισαι μ' εμας; σε ζηλευω
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θεωρώ ότι έχει γίνει πάλι το γνωστό μπέρδεμα με την βούρτσα και την .Να σου πω....ουδέν μπέρδεμα καθότι και τα δυο δόντια βουρτσίζουν
-
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε πρόσφατα μεγάλη στρατιωτική άσκηση που έμοιαζε με δοκιμή επιχείρησης βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times. Επικαλούμενοι πληροφορίες μη κατονομαζόμενων Αμερικανών αξιωματούχων οι New York Times αναφέρουν ότι 'περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-15 έλαβαν μέρος σε ασκήσεις επάνω από την ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου'. Η άσκηση φάνηκε να επικεντρώνεται σε επιδρομές μεγάλης ακτίνας και αντανακλά την σοβαρότητα με την οποία το Ισραήλ αντιμετωπίζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν θέλησαν να συζητήσουν το θέμα της άσκησης. Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε μόνο ότι η ισραηλινή αεροπορία 'εκπαιδεύεται συστηματικά για ποικίλες αποστολές ώστε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προέρχονται από απειλές εναντίον του Ισραήλ'. Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου ο οποίος ενημερώθηκε σύμφωνα με τους New York Times για την άσκηση δήλωσε ότι στόχος της ήταν η εξάσκηση σε τακτικές πτήσεις, σε εναέριο ανεφοδιασμό και άλλα στοιχεία πιθανού πλήγματος εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και των ιρανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο δεύτερος στόχος της άσκησης ήταν η αποστολή ενός ξεκάθαρου μηνύματος ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση εάν αποτύχουν οι άλλες προσπάθειες για να αποτραπεί η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν.
'Ήθελαν να το μάθουμε εμείς, ήθελαν να το μάθουν οι Ευρωπαίοι και ήθελαν να το μάθουν οι Ιρανοί. Υπάρχει αποστολή μηνυμάτων σε διάφορα επίπεδα', δήλωσε στους New York Times ο μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος.
Άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν πιστεύουν ότι το Ισραήλ αποφάσισε να πλήξει το Ιράν, ούτε θεωρούν ότι επίκειται τέτοια επίθεση.
-
Κοιτάξτε, ούτε προκατειλλημένος είμαι , ούτε μηδενιστής. Απλά επειδή ψάχνω για κάποιο Master (μη αναγνωρισμένο φυσικά...) για την κοπέλα μου στην Αθήνα και έχω διαβάσει ΤΕΡΑΤΑ από φοιτητές κάποιων παραρτημάτων, ουσιαστικά έχω δει πως σοβαρή δουλειά γίνεται (υπό προϋποθέσεις μάλιστα, αλλά τέσπα...) σε δύο ΜΟΝΟ ιδιωτικά κολέγια... Κι ελπίζω όντως να ισχύει αυτό που λέω, γιατί μετά...θα ξενιτευτεί το μωρό μου και δεν έχω καμία όρεξη!
Κοινώς, αποδεδειγμένα, υπάρχουν βρεταννικά κολέγια που υπογράφουν Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ, μόνο για τα λεφτά, άρα αν ανοίξει και η δική μας αγορά σ'αυτά, θα γίνει το έλα να δεις και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε...
Όχι πως και τα δημόσια πανεπιστήμιά μας είναι κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά αυτό το χάλι, ΔΕΝ το έχουν!
-
Ο χρήστης www.in.gr έγραψε:
*Ριζοσπαστικό σχέδιο από την Κομισιόν για την υπέρβαση των συνόρων στο online εμπόριοΤο σχέδιο κοινοτικής οδηγίας, με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα εθνικά σύνορα στο online λιανικό εμπόριο, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επωφεληθούν από τις τιμές που προσφέρουν εταιρείες σε άλλες χώρες απ' αυτές που διαμένουν, θα παρουσιάσει την Παρασκευή η Κομισιόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η αρμόδια επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα θα πει σήμερα ότι σχεδιάζει μία «επίθεση» κατά των εταιρειών που έχουν διαφορετικές τιμές σε κάθε χώρα για τα ίδια προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν τους καταναλωτές στις αγορές μόνο μέσω του εκάστοτε εθνικού website.
Η προτεινόμενη Οδηγία, η οποία εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο, θα αντικαταστήσει πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων που υπάρχουν σε κάθε χώρα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.
Με τα προτεινόμενα μέτρα, μεταξύ άλλων, θα καλύπτονται θέματα όπως οι εγγυήσεις προϊόντων και οι περίοδοι επιστροφών και θα διευκολύνεται η διασυνοριακή αγορά και πώληση αγαθών, κάτι που εκτιμούν στις Βρυξέλλες ότι θα οδηγήσει σε συγκράτηση ή ακόμα και πτώση των τιμών στο ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο.*
-
Έκλεισε τα ογδόντα
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝΤΖΟΥ
«Ογδόντα ετών ο Τσε! Απίστευτο. Τόσο μεγάλος και μοιάζει τόσο νέος. Να είναι ένα μοναδικό περιστατικό στην ιστορία της ιατρικής; Ενα λάθος του χρόνου; Ή μήπως ένα θαύμα; Ενα θαύμα της βιταμίνης 'Π', από το 'Π' της πίστης; Οχι της πίστης ψηλά στους ουρανούς, αλλά χαμηλά στη γη, στην καταραμένη γη και στο φωτεινό μέλλον που την περιμένει».
Ο συγγραφέας Εδουάρδο Γαλεάνο συμπυκνώνει σε λίγες μόνο γραμμές την ουσία του θρύλου του Τσε, πιο ζωντανού παρά ποτέ, αυτήν την 14η Ιουνίου, που σε κάθε γωνιά του πλανήτη -από τη γενέτειρά του το Ροσάριο της Αργεντινής ώς το νησί του την Κούβα και ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και από την Ινδία, την Καμπότζη, το Κατάρ ως τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- γιορτάζουν τα 80 χρόνια της γέννησής του «ηρωικού αντάρτη».
Η μητέρα του έλεγε ότι ο Τσε ζούσε για να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορούσε να κάνει ό,τι δεν μπορούσε να κάνει και ότι έτσι σφυρηλάτησε τη σιδερένια του θέληση. Τιθασσεύει το άσθμα του παίζοντας ράγκμπι και κολυμπώντας. Εκδίδει ένα περιοδικό ποδοσφαίρου. Παθιάζεται με το σκάκι. Γράφει ποιήματα. Αρχίζει να συντάσσει ένα φιλοσοφικό λεξικό. Διαβάζει 12 ώρες την ημέρα. Σπουδάζει ιατρική κερδίζοντας τη ζωή του δουλεύοντας.
Εκείνος ο 18χρονος που ο στρατός θεώρησε ακατάλληλο για στράτευση λόγω της εύθραυστης υγείας του μεταμορφώθηκε στον μεγαλύτερο αντάρτη αποδεικνύοντας ότι «με τη μοίρα δεν συμβιβάζεσαι αλλά τη φτιάχνεις».
Οταν ξεκίνησε ο μύθος του στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα της Κούβας, όπου αποβιβάστηκε από το 'Γκράνμα' με τον Φιδέλ Κάστρο και 82 αντάρτες, το 1956, ο Τσε γνώριζε βαθιά τη Λατινική Αμερική, έχοντάς την ταξιδέψει ήδη δύο φορές -όχι σαν τουρίστας, αλλά σαν παρατηρητής της νεογέννητης επανάστασης στη Βολιβία, σαν συμμέτοχος των ύστατων στιγμών της επανάστασης στη Γουατεμάλα και σαν μάρτυρας της καταστολής στη Νικαράγουα επί των ημερών του πατέρα Σομόζα.
Είχε δουλέψει σε λεπροκομείο στο Περού, ως νοσοκόμος σε πετρελαιοφόρο και ως πωλητής γραμματοσήμων στις αγορές του Μεξικού.
Η συμφωνία με τον Φιδέλ
Είχε μοιραστεί εμπειρίες με τους εξόριστους λατινοαμερικανούς επαναστάτες. Και είχε διαβάσει τις σοσιαλιστικές θέσεις του Μαριάτεγκι μαζί με το «Κεφάλαιο» του Μαρξ πλάι στον Πάμπλο Νερούδα, τον Ανατόλ Φρανς, τον Τζακ Λόντον, ταυτόχρονα με τον Φρόιντ και τον Γιουνγκ.
Οταν ο Τσε συνάντησε τον εξόριστο Κάστρο στο Μεξικό και συμφώνησε να συμμετάσχει στην εκστρατεία για την ανατροπή του δικτάτορα της Κούβας Μπατίστα, είχε ξεκαθαρίσει τις ιδεολογικές του αναφορές, τον αντιιμπεριαλισμό του, τις απόψεις του για τον σοσιαλισμό, τον νέο άνθρωπο που αυτός θα διαμόρφωνε, τις ιδέες του για την επανάσταση στη Λατινική Αμερική και τον Τρίτο Κόσμο . Γι' αυτό κι έναν όρο έθεσε στον Κάστρο: όταν θα νικούσε η επανάσταση στην Κούβα, εκείνος να φύγει για να τη συνεχίσει αλλού, σε άλλες χώρες τουκόσμου.
Ισως ο Τσε συνεχίζει να εμπνέει γιατί έκανε ό,τι έλεγε, έλεγε ό,τι σκεφτόταν και σκεφτόταν όπως ζούσε. Δεν γοητεύθηκε από τα αξιώματα μετά τη νίκη της κουβανικής επανάστασης, το 1959. Ως πρόεδρος της Τράπεζας της Κούβας υπέγραφε τα χαρτονομίσματα ως Τσε κι όχι ως Ερνέστο Γκεβάρα, κοροϊδεύοντας το χρήμα.
Ως υπουργός Ανάπτυξης θεμελίωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεωρία για την οικονομική μετάβαση στον σοσιαλισμό. Και ως επαναστάτης πίστευε στη νέα ανθρώπινη συνθήκη που γεννιέται από την αλληλεγγύη κι όχι την απληστία κι έδινε το παράδειγμα πηγαίνοντας εθελοντικά στη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου κάθε Κυριακή.
Δεν χαριζόταν σε κανέναν, ούτε αποχωριζόταν το χιούμορ, γράφει ο Γαλεάνο, θυμίζοντας σε κομμουνιστές ηγέτες που τον επισκέπτονταν στην επαναστατική Κούβα πως οι επαναστάσεις γίνονται, δεν λέγονται, κι ότι ρόλος των Κ.Κ. είναι να βρίσκονται στην πρωτοπορία της επανάστασης αλλά σχεδόν σε όλη τη Λατινική Αμερική βρίσκονταν στην οπισθοφυλακή.
Ο Τσε έλεγε πως κανένας διανοούμενος δεν έπρεπε να είναι μισθωτός της επίσημης σκέψης. Εκείνος ποτέ δεν της υποκλίθηκε. Σε μια εποχή που σφραγίστηκε από τη λογική της ειρηνικής συνύπαρξης, καλούσε τον κόσμο «να κάνουμε δύο, τρία, πολλά Βιετνάμ» έχοντας διαμορφώσει τη δική του αντίληψη για τις ένοπλες εστίες που σαν σπίθες θα άπλωναν την επανάσταση σε ολόκληρο τον Τρίτο Κόσμο.
Και ιδίως στη Λατινική Αμερική, που θεωρούσε ως μια πατρίδα με τεχνητά σύνορα, ασπαζόμενος το παναμερικανικό ιδεώδες που οραματίστηκε ο απελευθερωτής της ηπείρου, Σιμόν Μπολίβαρ: «Για μας οποιαδήποτε από τις λατινοαμερικανικές πατρίδες είναι και δική μας και σε οποιαδήποτε από αυτές μπορούμε να αφήσουμε το αίμα μας με την πεποίθηση ότι αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας» έλεγε.
Ηδη από το 1961 άρχισε να οργανώνει την ηπειρωτική αυτή επανάσταση, με την περίφημη «Επιχείρηση Φάντασμα», όπως αποκαλύπτει ένας από τους συνεργάτες του στην εκπαίδευση επαναστατών που στάλθηκαν σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής για να προετοιμάσουν το αντάρτικο.
Ο Ουλίσες Εστράδα, στέλεχος της κουβανικής αντικατασκοπίας, στο βιβλίο του «Τάνια, η αντάρτισσα», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά (εκδ. «New Star»), αποκαλύπτει τις σχέσεις του Τσε με τη λατινοαμερικανική Νέα Αριστερά κι όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που οργανώθηκαν πριν πάει να πολεμήσει στο Κονγκό κι έπειτα στη Βολιβία.
Εμπνευση για πάντα
Δεν έζησε για τη νίκη αλλά για τη μάχη και, όταν οι συνθήκες ήταν ώριμες, έφυγε από την Κούβα ομολογώντας τη συνενοχή του με τον Φιδέλ, στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του: «Νιώθω ότι εκπλήρωσα το μέρος εκείνο του χρέους μου που με έδενε με την κουβανέζικη επανάσταση στο έδαφός της... Αλλες χώρες του κόσμου ζητάνε τη συμβολή των ταπεινών μου προσπαθειών. Εγώ μπορώ να κάνω ό,τι δεν σου επιτρέπεται να κάνεις εσύ, λόγω της ευθύνης σου απέναντι στην Κούβα... Μέχρι τη νίκη πάντα».
Αναζητώντας αυτή τη νίκη τον βρήκε ο θάνατος, με εντολή της CIA, στα βουνά της Βολιβίας το 1967. Πίστευε όμως ότι «όπου κι αν μας βρει ο θάνατος, καλώς να έρθει, αρκεί η μαχητική μας κραυγή να έχει βρει αποδέκτες...»
Η ευχή του έγινε πράξη και σήμερα είναι περισσότερο παρών παρά ποτέ στα κινήματα που επιχειρούν να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο του πλανήτη. Στη Λατινική Αμερική, τα εκατομμύρια των αποδεκτών της «μαχητικής κραυγής» του αντλούν ιδέες, απόψεις, στάσεις ζωής, ανοίγουν νέους δρόμους, δοκιμάζοντας νέες μεθόδους για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
Μετά την Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βολιβία, ο Ισημερινός και τόσες άλλες χώρες μπορεί να σηματοδοτούν στις μέρες μας την αρχή γι' αυτή την ηπειρωτική επανάσταση.
-
**Το μεγαλύτερο μαζικό πείραμα **
Tης Τασουλας Καραϊσκακη
Η πιο ισχυρή μας συνήθεια, έδειξε έρευνα, είναι η χρήση κινητού, παρά την περιρρέουσα ανησυχία για τις επιπτώσεις από τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία του. Ο φόβος μάς παγώνει στιγμιαία. Ομως η ρουτίνα, ισχυρότερη, ξαναστήνει απαράλλακτα την αυτοματοποιημένη μας καθημερινότητα, μακριά από οδηγίες προφύλαξης... Το κινητό αποτελεί τον δεύτερο εαυτό μας. Τέλος. Οι ανεφάρμοστες συμβουλές μας προσφέρουν το άλλοθι. Οτι, για παράδειγμα, το κινητό πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το σώμα, ακόμη και όταν δεν είναι σε χρήση – να μην το κουβαλάτε ποτέ πάνω σας, υπερτονίζεται από τους ειδικούς (όμως επινοήθηκε ακριβώς για να είναι επάνω σου - τα παιδικά μπουφάν έχουν ειδική εσωτερική τσέπη για κινητό). ΄Η ότι πρέπει να απομακρύνεστε από άτομα που μιλούν στο κινητό (όμως είμαστε μια καλωδιωμένη κοινωνία, που μιλάει συνεχώς στο κινητό, στη δουλειά, στον δρόμο, στο λεωφορείο...). Οσο για τις εφαρμόσιμες συμβουλές, κάνουμε πώς δεν καταλαβαίνουμε. Οτι, για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό εκεί όπου η ποιότητα του λαμβανομένου σήματος είναι ικανοποιητική. ΄Η, να αποφεύγουμε τη χρήση του σε κλειστούς χώρους (αυτοκίνητο, μετρό, ασανσέρ, υπόγεια). Υπάρχει κανείς που να μην τηλεφωνεί καθώς οδηγεί; Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, το 75% των οδηγών οδηγούν και μιλούν.
΄Η, οι συνομιλίες να είναι εξαιρετικά σύντομες. Εμείς όμως επιδιδόμαστε σε ακατάσχετο κουβεντολόι, κυρίως σε «νεκρούς» χρόνους, όταν μεταφερόμαστε, όταν περιμένουμε... Να κάνουμε χρήση σταθερού, όταν μπορούμε, ορμηνεύουν. Ελάτε, όμως, που η ατζέντα βρίσκεται πλέον εντός του κινητού! Να αποθαρρύνουμε τα παιδιά από τη χρήση, σημειώνουν. Ωστόσο, ένας στους δύο μαθητές δημοτικού και οκτώ στους δέκα μαθητές γυμνασίου χρησιμοποιούν κινητό στην Ελλάδα. Αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 75% των παιδιών έως 12 ετών έχουν κινητό.
Η χρήση κινητού είναι το μεγαλύτερο μαζικό πείραμα που έχει ποτέ διεξαχθεί στον κόσμο. Πάνω από 3,3 δισ. συσκευές είναι καθημερινά σε χρήση παγκοσμίως (σε μια πενταετία, που η τιμή της συσκευής θα κατέβει στα 10 δολάρια, κινητό θα αποκτήσει και σχεδόν όλος ο αναπτυσσόμενος κόσμος), ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν τα κινητά τελικώς βλάπτουν ή όχι σοβαρά την υγεία. Αν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο, θραύση του DNA, παιδική λευχαιμία, ανδρική στείρωση, πονοκεφάλους, αδυναμία συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα στα παιδιά κ.λπ. Τα συμπεράσματα των ερευνών είναι αντιφατικά. Πρόσφατη έρευνα της γερμανικής υπηρεσίας ραδιενέργειας έδειξε ότι τα κινητά, οι φορτιστές τους, τα ασύρματα τηλέφωνα και οι βάσεις τους δεν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο ή άλλες διαταραχές.
Οι περισσότερες όμως έρευνες καταλήγουν στο αντίθετο. Οι περισσότεροι όγκοι, ισχυρίζονται γιατροί, εμφανίζονται από την πλευρά που κρατάει κανείς τη συσκευή. Πορίσματα παραμορφωμένα, ακρωτηριασμένα από τον απολυταρχισμό των ποικίλων επιστημονικών ορθοδοξιών; Συμπεράσματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των προφανών εμπορικών συμφερόντων; Σε μια δεκαετία θα γνωρίζουμε περισσότερα για τα κινητά, λένε οι επιστήμονες. Δηλαδή, για δέκα χρόνια ακόμη θα τα χρησιμοποιεί σχεδόν όλος ο πλανήτης, με άγνωστες -μικρές ή μεγάλες- επιπτώσεις. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα είδος εκπαίδευσης του κοινού στις αρχές προφύλαξης έναντι των αβέβαιων κινδύνων της συνταρακτικής εποχής μας; Από το 1982 έχει καταρτίσει ο ΟΗΕ σχετική χάρτα. Δεν πρόκειται για διανοητική μόδα, προϊόν υποχόνδριων πραγματογνωμόνων, αλλά για επιτακτική ανάγκη. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όχι πως και τα δημόσια πανεπιστήμιά μας είναι κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά αυτό το χάλι, ΔΕΝ το έχουν!Ποιο δηλαδή; Δεν δίνουν πτυχία σε φοιτητές εξ αποστάσεως; Το 'πουλάω' μπορεί να έχει την έννοια του 'πληρώνομαι και προσφέρω', μπορεί να έχει και την έννοια του 'παίρνω βαθμό ΔΕΠ/μελέτες/διδασκαλία σε μεταπτυχιακά/κομματική - συνδικαλιστική εύνοια και πολλά ακόμα και προσφέρω'.
Εγώ πχ έχω συγγενή που πήρε πτυχίο σε 'καλή' σχολή (τί καλή, από τις 2-3 πιο περιζήτητες στην Ελλάδα) επειδή η γκόμενά του ήταν βοηθός καθηγητή. Αμέτρητοι αθλητές έχουν πάρει πτυχίο χωρίς να μάθουν ούτε που πέφτει το κτίριο των ΤΕΦΑΑ. Κι αυτά είναι τα συνηθισμένα... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι πως και τα δημόσια πανεπιστήμιά μας είναι κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά αυτό το χάλι, ΔΕΝ το έχουν!
Ποιο δηλαδή; Δεν δίνουν πτυχία σε φοιτητές εξ αποστάσεως; Το 'πουλάω' μπορεί να έχει την έννοια του 'πληρώνομαι και προσφέρω', μπορεί να έχει και την έννοια του 'παίρνω βαθμό ΔΕΠ/μελέτες/διδασκαλία σε μεταπτυχιακά/κομματική - συνδικαλιστική εύνοια και πολλά ακόμα και προσφέρω'.
Εγώ πχ έχω συγγενή που πήρε πτυχίο σε 'καλή' σχολή (τί καλή, από τις 2-3 πιο περιζήτητες στην Ελλάδα) επειδή η γκόμενά του ήταν βοηθός καθηγητή. Αμέτρητοι αθλητές έχουν πάρει πτυχίο χωρίς να μάθουν ούτε που πέφτει το κτίριο των ΤΕΦΑΑ. Κι αυτά είναι τα συνηθισμένα...Καλά το περίμενα έναν τέτοιο αντίλογο από σένα...
Επειδή όπως είπα, ψάχνω για την κοπέλα μου κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, απλά το επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των κολεγίων είναι απίστευτα χαμηλό, σε βαθμό...τρομακτικό!Μπροστά τους, τα δημόσια πανεπιστήμια, είναι...οάσεις!
Ενδεικτικά: Πήρα κι εγώ ΜΒΑ στην Ελλάδα
Διάβασα κι άλλες τρελές ιστορίες, απλά αυτή είναι η πιο γλαφυρή και βαριέμαι να ψάχνω... Αν επιμένεις, εδώ είμεθα..Με εξαίρεση το ALBA που μάλλον είναι η μύγα μεσ' το γάλα και το Deree, που λόγω του γενικότερου κ λοπαιδαρισμού και κονέ του, είναι χοντρά δικτυωμένο, τα υπόλοιπα είναι το λιγότερο για τον φούτσο απ' ότι διαβάζω, από ανθρώπους που...πήγαν και είδαν τι παίζει!
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν το βλέπω κι έχει ήδη αρχίσει να με πιάνει μια ψιλοαπελπισία, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις σωστό ΜΒΑ στην Ελλάδα, ενώ στην Βρετανία είναι απλησίαστα οικονομικά τα περισσότερα καλά, οπότε κι εκεί δεν ξέρεις που θα πέσεις... Κι όσο για την λίστα των Βρετανικών πανεπιστημίων, μ'αυτά που διαβάζω, με έχουν ζώσει τα φίδια, για το πόσο αντικειμενική και αξιόπιστη είναι...
Τέσπα, ο καθένας με τον πόνο του... Πάντως αυτά που περιγράφεις αγαπητέ, ΔΕΝ είναι τα συνηθισμένα, γιατί δεν αφορούν το σύνολο των φοιτητών, εκτός αν εννοείς τις συνηθισμένες παρανομίες... Παραθυράκια και εξυπνάδες υπάρχουν σε κάθε σύστημα, δημόσιο ή ιδιωτικό.
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί αυτό το μένος; Μήπως σου στερήθηκε κάποια θέση σε πανεπιστήμιο από κάποιον με μέσο; Ή νομίζεις πως στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, θα γίνονται όλα αξιοκρατικά; Το ότι υπάρχει κλίκα στα πανεπιστήμια, κανείς δεν το αρνείται, το ότι θα καταργηθεί η κλίκα με το να βάλουμε ιδιωτικά, μου φαίνεται απλά αστείο... Δες πχ στο Deree, οι περισσότεροι διδάσκοντες δεν έχουν διδακτορικό ή δημοσιεύσεις, κι όμως διδάσκουν...
Τι τους εμποδίζει να πάρουν ικανότερους, φαντάζομαι η...αναγνώριση του πτυχίου, μετά θα φέρουν καθηγητές από Harvard να μορφώσουν τα τέκνα των καλών προαστίων όπως τους πρέπει...
Και λίγη ειλικρίνεια, καλή είναι! Η κοπέλα μου κοιτάζει προς Deree μεριά, γιατί ξέρει πως αν πάει να ζητήσει μεταπτυχιακό στην ΑΣΟΕΕ πχ θα φάει πόρτα, γιατί έχει αδύναμο πτυχίο και βαθμό. Στο Deree, θα την υποδεχτούν μ'ανοιχτές αγκάλες, αρκεί να πληρώνει τα δίδακτρα. Είναι δυνατόν να είναι καλύτερο το υλικό των αποφοίτων του Deree;
-
Για κάποιο λόγο μερικοί θεωρούν ότι στο εξωτερικό οι καθηγητές δε γαμάνε, οι καθηγητές δεν τα φτιάχνουν με φοιτήτριες και φοιτητές, δεν υπάρχουν κολλητοί, ότι είναι αδιάφορο αν είσαι ο γιος του πρωθυπουργού της χώρας ή του Bill Gates γιατί η αξιοκρατία είναι εγγυημένη μπλα μπλα...Απλά να ενημεώσω λοιπόν ότι όλα αυτά γίνονται παντού : και γαμάνε και λεφτά πέρνουνε και προωθούν τις γκόμενες και τις γυναίκες τους και ΟΛΑ τα κάνουν...
Προφανώς όσο πιο σοβαρό και καλό είναι ένα Πανεπιστήμιο τόσο πιο σπάνια είναι αυτά τα φαινόμενα αλλά α) συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΥ β) τα ελληνικά ΑΕΙ ουδεμία σχέση έχουν με τα ψιλικατζίδικα που πουλάνε πτυχία στη Γηραιά Αλβιώνα...
Το επιχείρημα ότι ο μπατζανάκης μου πήρε πτυχίο γιατί γαμούσε τη δεύτερη ξαδέρφη της καθηγήτριας του είναι ολίγον άστοχο γιατί έχω ανάλογα παραδείγματα για LSE και Imperial και ο προτείνων το επιχείρημα θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να υποστηρίξει ότι τα 2 ανωτέρω ιδρύματα είναι ΓΤΠ καβάλα -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για κάποιο λόγο μερικοί θεωρούν ότι στο εξωτερικό οι καθηγητές δε γαμάνε, οι καθηγητές δεν τα φτιάχνουν με φοιτήτριες και φοιτητές, δεν υπάρχουν κολλητοί, ότι είναι αδιάφορο αν είσαι ο γιος του πρωθυπουργού της χώρας ή του Bill Gates γιατί η αξιοκρατία είναι εγγυημένη μπλα μπλα...Απλά να ενημεώσω λοιπόν ότι όλα αυτά γίνονται παντού : και γαμάνε και λεφτά πέρνουνε και προωθούν τις γκόμενες και τις γυναίκες τους και ΟΛΑ τα κάνουν...
Προφανώς όσο πιο σοβαρό και καλό είναι ένα Πανεπιστήμιο τόσο πιο σπάνια είναι αυτά τα φαινόμενα αλλά α) συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΥ β) τα ελληνικά ΑΕΙ ουδεμία σχέση έχουν με τα ψιλικατζίδικα που πουλάνε πτυχία στη Γηραιά Αλβιώνα...
Το επιχείρημα ότι ο μπατζανάκης μου πήρε πτυχίο γιατί γαμούσε τη δεύτερη ξαδέρφη της καθηγήτριας του είναι ολίγον άστοχο γιατί έχω ανάλογα παραδείγματα για LSE και Imperial και ο προτείνων το επιχείρημα θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να υποστηρίξει ότι τα 2 ανωτέρω ιδρύματα είναι ΓΤΠ καβάλαMε εκνευρίζει ο koutsan τελευταία! Με εκνευρίζει πολύ!
Όσο σκέφτομαι πως ποστάρει από την πισίνα του ξενοδοχείου, αφού έχει ρίξει ένα μπανάκι (ή κάνα φ ύτσο) και μετά θα κάνει βόλτα, εκνευρίζομαιιιιι!
(γαμώτο μου, κι όχι μόνον δεν θα δω θάλασσα ακόμη, φεύγω την Τρίτη μάλλον για τα...βουνά! )
-
Άντε λοιπόν, πάμε να σχολιάσουμε κάπως σοβαρά :
*
Για παράδειγμα, η εφημερίδα 'Ιντιπέντεντ' αναφερόταν τη Τρίτη στις απόψεις του καθηγητή Τζέφρι Όλντερμαν, σύμφωνα με τον οποίο συνάδελφοί του δέχονται πιέσεις για να δώσουν καλύτερους βαθμούς στους ξένους φοιτητές τους που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα!*
**
Όπου υπάρχει ΟΦΕΛΟΣ (όχι μόνο οικονομικό), υπάρχουν και παρατυπίες, όχι από όλους, αλλά από κάποιους ή αρκετούς.**Πουλάνε μεταπτυχιακά
Τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν κάθε χρόνο έσοδα σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνον από τα δίδακτρα που καταβάλλουν φοιτητές που προέρχονται από χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Είμαστε μέλη της ΕΕ ή όχι τελικά;
Ο καθηγητής Όλντερμαν αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση κάποιου καθηγητή που παραιτήθηκε όταν το πανεπιστήμιό του έδωσε πτυχία σε 13 φοιτητές τους οποίους ο ίδιος και άλλοι εξεταστές είχαν κόψει!
13; Εντάξει, στα ελληνικά ΑΕΙ τόσοι είναι μόνο τα μέλη ενός φοιτητικού συμβουλίου που συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στις εκλογές πρυτάνεων κλπ. Μιλάμε για θεσμοθετημένη διαπλοκή, όχι υπόγεια πράγματα.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Όλντερμαν, κάθε πανεπιστήμιο, για να μπει στον κατάλογο των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που δίνουν τα περισσότερα 'λίαν καλώς' και 'άριστα', βάζει … νερό στο κρασί του... συμβουλεύοντας το διδακτικό του προσωπικό να είναι επιεικές στον τρόπο με τον οποίο βαθμολογεί τους φοιτητές.
**Ευτυχώς οι Έλληνες δεν θέλουν βαθμό, αλλά 'Χαρτί' (άντε 'Πάπυρο'). **
Τέλος, ενώ έχουν καταγραφεί 9,229 περιπτώσεις λογοκλοπής μέσα σε ένα χρόνο, μόνον 143 φοιτητές διώχθηκαν! Μία απάντηση είναι πως κάθε πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτό το φαινόμενο.
Υπάρχει λογοκλοπή στις εργασίες; ΈΕΕΕΕΛΑΑΑΑΑ!
-
Επειδή όπως είπα, ψάχνω για την κοπέλα μου κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, απλά το επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των κολεγίων είναι απίστευτα χαμηλό, σε βαθμό...τρομακτικό!
αυτο ειναι 100% αληθεια και απο εμπειρια δικης μου φιλης. τελειωσε ψυχολογια στο ελληνικο ΑΕΙ και εψαχνε για μεταπτυχιακο στα ιδιωτικα.... μου ειπε οτι τα γυρισε ΟΛΑ, και ηταν το ενα χειροτερο απο το αλλο, ενω και τα λεφτα δεν ηταν και λιγα (απ'οτι μου'πε η ιδια). τελικα προτιμησε να παει στη θεσσαλονικη (δεν θυμαμαι αν ειναι στο ΑΠΘ ή στο ΠΑΜΑΚ )
παντως διαφωνω οτι ειναι χαλια το ντιρι και πολλα αλλα τετοια. ειναι μια χαρα, εχουν πολυ ωραιες (αλλα ψωναρες ) γυναικες . το προβλημα ειναι ομως οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πανεπιστημια.
Για κάποιο λόγο μερικοί θεωρούν ότι στο εξωτερικό οι καθηγητές δε γαμάνε, οι καθηγητές δεν τα φτιάχνουν με φοιτήτριες και φοιτητές, δεν υπάρχουν κολλητοί, ότι είναι αδιάφορο αν είσαι ο γιος του πρωθυπουργού της χώρας ή του Bill Gates γιατί η αξιοκρατία είναι εγγυημένη μπλα μπλα...Απλά να ενημεώσω λοιπόν ότι όλα αυτά γίνονται παντού : και γαμάνε και λεφτά πέρνουνε και προωθούν τις γκόμενες και τις γυναίκες τους και ΟΛΑ τα κάνουν...
χαλλλλλλλλλλλλλλλαρα +1
Προφανώς όσο πιο σοβαρό και καλό είναι ένα Πανεπιστήμιο τόσο πιο σπάνια είναι αυτά τα φαινόμενα αλλά α) συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΥ β) τα ελληνικά ΑΕΙ ουδεμία σχέση έχουν με τα ψιλικατζίδικα που πουλάνε πτυχία στη Γηραιά Αλβιώνα...
τα πανεπιστημια στην γηραια αλβανια δεν ειναι ολα ψιλικατζιδικα. το προβλημα ειναι οτι στην πλειοψηφια τους σε κοιτανε σαν χαρτονομισμα των 200 ευρω με ποδια, ειδικα αμα εισαι ελληνας στοκος που πηγες να σπουδασεις μπιζνες αντμπινιστρεσιον στην αγγλια
χωρις πλακα, αυτο καταλαβα εγω οταν πηγα για μεταπτυχιακο. βεβαια εγω δεν πληρωσα δραχμη γιατι ειμαι γαματος και ειχα υποτροφια, αλλα σε γενικες γραμμες αυτο εβλεπα (αφηστε που ελληνας εκει πανω ειναι να τον αποφευγεις συνηθως )
παντως σε πολλα πραγματα ηταν πολυ μπροστα (η αληθεια να λεγεται), και αν εξαιρεσουμε το οικονομικο κομματι (βλ ευρω με ποδια) και τα ψιλικατζιδικα, αν συγκρινουμε τα καλα πανεπιστημια της αγγλιας με αντιστοιχα ελληνικα, τα πρωτα ειναι σε γενικες γραμμες καλυτερα. και ειναι λογικο (οχι βεβαια και απαραιτητο) για μια χωρα που ειναι πιο πλουσια και πιο μπροστα απο την δικη μας να εχει και καλυτερα πανεπιστημια. το ιδιο μου εδειξε η εμπειρια μου και σε 2 αλλες χωρες, στην ιταλια και στις ηπα. παντως σαφως μαλακιες σαν και αυτες που περιγραφει ο κουτσαν γινονται ακομα και στα καλα πανεπιστημια των ηπα και της αγγλιας και παντου. ειδα/ακουσα αρκετα τετοια σε ολες τις χωρες που αναφερω
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]