-
Εγώ σου μιλώ για γνώσεις επί του αντικειμένου του τις οποίες έπρεπε να έχει, γιατί σ'αυτές εξετάστηκε για να μπει στο πανεπιστήμιο. Να πάρει, όταν μπήκα στο Πολυτεχνείο, ήξερα και Φυσική και Χημεία και Μαθηματικά... Ήταν σα να μου έβαζες μια απλή συνάρτηση να την παραγωγίσω και να μη μπορούσα να το κάνω.
Δυστυχώς, το σύστημα της Παιδείας νοσεί. Υποτίθεται ότι τα παιδιά παίρνουν γνώσεις για να μπουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και τελικά βγαίνουν από τα λύκεια χωρίς να έχουν μάθει τίποτα.
Πολλά φταίνε... Γονείς, μαθητές, καθηγητές, φροντιστηριατζήδες, το Υπουργείο (που κοιτά μόνο να χαϊδεύει τ'αυτιά μαθητών και γονέων)...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ σου μιλώ για γνώσεις επί του αντικειμένου του τις οποίες έπρεπε να έχει, γιατί σ'αυτές εξετάστηκε για να μπει στο πανεπιστήμιο. Να πάρει, όταν μπήκα στο Πολυτεχνείο, ήξερα και Φυσική και Χημεία και Μαθηματικά... Ήταν σα να μου έβαζες μια απλή συνάρτηση να την παραγωγίσω και να μη μπορούσα να το κάνω.Δυστυχώς, το σύστημα της Παιδείας νοσεί. Υποτίθεται ότι τα παιδιά παίρνουν γνώσεις για να μπουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και τελικά βγαίνουν από τα λύκεια χωρίς να έχουν μάθει τίποτα.
Πολλά φταίνε... Γονείς, μαθητές, καθηγητές, φροντιστηριατζήδες, το Υπουργείο (που κοιτά μόνο να χαϊδεύει τ'αυτιά μαθητών και γονέων)...
Ή απλά ξέρουν μόνο ό,τι χρειάζεται για να μπουν, πολλές φορές και σε σχολή που δεν τους αρέσει το αντικείμενό της καν. Με άμεσο αποτέλεσμα να βγαίνουν μετά στη δουλειά και να μην έχουν μεράκι, αλλά να δουλεύουν σα να κάνουν αγγαρεία. Προσωπικά δεν έκανα ποτέ κάτι που να μη μου άρεσε, όσο δύσκολο κι αν ήταν. Ή όσο και αν φαινόταν 'αντιεμπορικό'.
-
Άλλαξε κάτι δραματικά παρ'όλες τις προσπάθειες τόσων ετών του Κ.Κ. ; Οπότε γιατί να σταματήσει να 'γκρινιάζει'; Οτιδήποτε πρωτοποριακό (για τα δεδομένα της Ελλάδος βέβαια πρωτοποριακό) έχει συμβεί,από τους 4τοχούς το είδαμε (Σχολή ασφαλούς οδήγησης,phaethon 2004,Γίνε πρωταθλητής,ιδιόκτητη πίστα...) και γκρινιάζουμε και από πάνω που ο άνθρωπος που ήταν και είναι πίσω από όλα αυτά τα θεωρεί λίγα για μια χώρα των 10+ εκατομμυριών; Έλεος!!!!!
Υ.Γ. Αν νομίζεις πως εδώ κολλάει το 'άν δεν ήταν αυτός,κάποιος άλλος στη θέση του θα ενεργούσε ανάλογα' απατάσε οικτρά.
-
Το προβλημα δεν ειναι οτι γκρινιαζει. Ειναι οτι αυτα για τα οποια γκρινιαζει ειναι αληθινα...
-
Ενταξει παιδια αρκετα του τα χωσατε!!!
Μαλλον πηρε την απαντηση του τωρα!!!!
Καλωσηρθες Jacob35
-
Το ξέρετε ότι ο Καββαθάς χθες συμμετείχε στην απεργία της ΕΣΗΕΑ και δεν έκανε την εκμπομπή στον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Το ξέρετε ότι ο Καββαθάς χθες συμμετείχε στην απεργία της ΕΣΗΕΑ και δεν έκανε την εκμπομπή στον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό;Καλό!!!
Όσο για τον Ιάκωβο φαίνεται καθαρά ότι ήταν ένας κομήτης, βαλτός ή όχι δεν ξέρω, που απλά ήθελε να κάνει το κομμάτι του για τους δικούς του λόγους. Μέχρι εδώ, τέλος.
-
και εγω παντως, που δεν ειμαι βαλτος, και και και...
το ολο στυλακι και η γκρινια του ΚΚ με εχουνε κουρασει... και γενικα ολων των ελληνων... εχω κανει ταξιδια σε πολλες χωρες και οι οποιες ηταν πραγματικα πιο κατω απο εμας, και ενω οι κατοικοι τους ηταν ξεχασμενοι απο τον θεο, ηταν μια χαρα. οχι σαν εμας που ολοι ειμαστε κακομοιριδες και μιζεροι...
οσο για τον ΚΚ απλα δεν τον διαβαζω ουτε ακουω, πια... με κουρασε... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
το ολο στυλακι και η γκρινια του ΚΚ με εχουνε κουρασει... και γενικα ολων των ελληνων... εχω κανει ταξιδια σε πολλες χωρες και οι οποιες ηταν πραγματικα πιο κατω απο εμας, και ενω οι κατοικοι τους ηταν ξεχασμενοι απο τον θεο, ηταν μια χαρα. οχι σαν εμας που ολοι ειμαστε κακομοιριδες και μιζεροι...
οσο για τον ΚΚ απλα δεν τον διαβαζω ουτε ακουω, πια... με κουρασε.....υποθέτω πως στο κείμενό σου η λέξη 'βαλτος' τονίζεται στο 'ο' και συνεχίζω...
δεν είπε κανείς πως δεν είμαστε γκρινιάρηδες..με την διαφορά πως η γκρίνια μπορεί να είναι και δημιουργική..και αυτό μας κάνει προοδευτικούς ως έθνος από αρχαιοτάτων χρόνων (και μας καταστρέφει ενίοτε βέβαια) γιατι αμφισβητούμε διαρκώς..έτσι καλλιεργήθηκε ο διάλογος, η δημοκρατία κλπ κλπ κλπ και εμένα με κουράζει η μοιρολατρία..αλλά ο προβληματισμός είναι στοιχείο μάλλον θετικό..επειδή κι εγώ έχω ταξιδέψει σε ανάλογες χώρες έχω να παρατηρήσω το εξής..
προτιμώ να αμφισβητώ και να γκρινιάζω αλλά να βελτιώνομαι παρά να είμαι ο ευτυχής αφρικανός που χαμογελάει και χορεύει ενώ περιμένει απο τον ΟΗΕ να του φέρει να φάει, να του κάνει νοσοκομεία και να τον προστατεύσει όταν σφάζεται με την φυλή του διπλανού χωριού...και μη μου αρχίσετε τώρα αντιρατσιστικές κορώνες...αυτά τα έχω ζήσει
-
οσο για τον ΚΚ απλα δεν τον διαβαζω ουτε ακουω, πια... με κουρασε...Αληθεια τι εννοεις 'πιο κατω απο εμας '? Και ποιοι ειναι πιο πανω απο εμας.
Εξαλλου οπως λες ταξιδια εχεις κανει,ΔΕΝ εμεινες ομως εκει.Και εδω στην Ελλαδα ενας τουριστας που να παρει ειδηση για τον Κ.Κ. και τα γραφομενα του.
Η νομιζεις οτι βλεπει την κακομοιρια και την μιζερια που βλεπεις εσυ. Αφου δεν εχει δει εσενα -
οσο για τον ΚΚ απλα δεν τον διαβαζω ουτε ακουω, πια... με κουρασε.....υποθέτω πως στο κείμενό σου η λέξη 'βαλτος' τονίζεται στο 'ο' και συνεχίζω...
δεν είπε κανείς πως δεν είμαστε γκρινιάρηδες..με την διαφορά πως η γκρίνια μπορεί να είναι και δημιουργική..και αυτό μας κάνει προοδευτικούς ως έθνος από αρχαιοτάτων χρόνων (και μας καταστρέφει ενίοτε βέβαια) γιατι αμφισβητούμε διαρκώς..έτσι καλλιεργήθηκε ο διάλογος, η δημοκρατία κλπ κλπ κλπ και εμένα με κουράζει η μοιρολατρία..αλλά ο προβληματισμός είναι στοιχείο μάλλον θετικό..επειδή κι εγώ έχω ταξιδέψει σε ανάλογες χώρες έχω να παρατηρήσω το εξής..
προτιμώ να αμφισβητώ και να γκρινιάζω αλλά να βελτιώνομαι παρά να είμαι ο ευτυχής αφρικανός που χαμογελάει και χορεύει ενώ περιμένει απο τον ΟΗΕ να του φέρει να φάει, να του κάνει νοσοκομεία και να τον προστατεύσει όταν σφάζεται με την φυλή του διπλανού χωριού...και μη μου αρχίσετε τώρα αντιρατσιστικές κορώνες...αυτά τα έχω ζήσει
λολ! καταρχας εννοειται οτι τονιζεται στο 'ο'... Βάλτος δεν εχω γινει ακομα...
απο εκει και περα... καλη η αμφισβητηση, φερνει και προοδο οπως ΠΟΛΥ σωστα λες... αλλα αλλο γκρινια ΑΛΛΟ αμφισβητηση...
οσο για την αφρικη και τις τριτοκοσμικες χωρες, αναφερομαι πιο πολυ σε νοτια αμερικη παρα σε αφρικη... αλλα και ετσι να ειναι, καλυτερα να ζεις ευτηχησμενος με τα λιγα, (οι ανθρωποι ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ και ΜΟΧΘΟΥΝ) παρα να δουλευεις και να μοχθεις λιγοτερο, και να γκρινιαζεις που εχεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. -
οσο για τον ΚΚ απλα δεν τον διαβαζω ουτε ακουω, πια... με κουρασε...Αληθεια τι εννοεις 'πιο κατω απο εμας '? Και ποιοι ειναι πιο πανω απο εμας.
Εξαλλου οπως λες ταξιδια εχεις κανει,ΔΕΝ εμεινες ομως εκει.Και εδω στην Ελλαδα ενας τουριστας που να παρει ειδηση για τον Κ.Κ. και τα γραφομενα του.
Η νομιζεις οτι βλεπει την κακομοιρια και την μιζερια που βλεπεις εσυ. Αφου δεν εχει δει εσεναπιο κατω απο εμας...
μεξικο, βουλγαρια, αργεντινη, αφρικη (ολη), βραζιλια
ΠΑΝω απο εμας
ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ, γαλλια,οσον αφορα τους γερμανους, δεν ειναι καθολοθ γκρινιαριδες (αν εξαιρεσεις το θεμα των ξενων (που εχει παραγινει) και αυτο το ξερω.
-
Αν υπάρχει μιζέρια και κακομοιριά στην Ελλάδα τότε έλα να ζήσεις και να γνωρίσεις το μέσο εγγλέζο. Και μετά το ξανασυζητάμε να δούμε αν θα έχεις την ίδια άποψη για την Ελλάδα!
Μου φαίνεται ότι μπερδεύεις την γκρίνια με την αμφισβήτηση.
Το ότι κάποιος κατάφερε να πετύχει κάποια πράματα πρέπει αυτόματα να τον καταστήσει 'βολεμένο', 'κατεστημένο', με μαλάκυνση εγκεφάλου και ανίκανο για παραπέρα αμφισβήτηση? -
πιο κατω απο εμας...
ΠΑΝω απο εμας
ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ, γαλλια,οσον αφορα τους γερμανους, δεν ειναι καθολοθ γκρινιαριδες (αν εξαιρεσεις το θεμα των ξενων (που εχει παραγινει) και αυτο το ξερω.
Αλλη μια διευκρινηση σε παρακαλω πολυ.
Με ποια κριτηρια εκανες αυτο τον διαχωρισμο ?Πολιτιστικα ? Οικονομικα ?Θρησκευτικα ?Πληθυσμιακα ?Αθλητικα ?Οχι τιποτε αλλο για να καλεσω προσκλητηριο τους αρμοδιους Φορουμαδες. -
πιο κατω απο εμας...
ΠΑΝω απο εμας
Αλλη μια διευκρινηση σε παρακαλω πολυ.
Με ποια κριτηρια εκανες αυτο τον διαχωρισμο ?Πολιτιστικα ? Οικονομικα ?Θρησκευτικα ?Πληθυσμιακα ?Αθλητικα ?Οχι τιποτε αλλο για να καλεσω προσκλητηριο τους αρμοδιους Φορουμαδες.οικονομικα, πληθυσμιακα, αθλητικα (αφου το θελεις)
οσο για τους αρμοδιους φορουμαδες, εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις... -
οικονομικα, πληθυσμιακα, αθλητικα (αφου το θελεις)
οσο για τους αρμοδιους φορουμαδες, εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις...Aς τα παρουμε λοιπον ενα ,ενα.
Αθλητικα.Επειδη δεν ειμαι αθλητικος παραγων η σχετικος κρατικος λειτουργος δηλωνω σκραπας περι τα ποδοσφαιρικα και ασχετος περι τα του κλασσικου αθλητισμου.Πιστευω οτι μονο οι πιο πανω 'αθλητικοπατερες' μπορουν να δωσουν(αν θελουν) απαντηση.Οικονομικα.Η απαντηση του theios με καλυπτει οσον αφορα τους 'απο κατω',για δε τους αλλους τους 'απο πανω'δεν χρειαζεται κοπος να απαντησω.Αφου εχουν,καλα κανουν και γλεντανε.
Πληθυσμιακα.Το'πιασα το υπονοουμενο
Οπως καταλαβες αμα βαλεις κουτη ερωτηση θα παρεις κουτη απαντηση.
-
ειλικρινα δεν καταλαβαινω, ουτε την απαντηση ουτε ομως και το ολο σκεππτικο! δηλαδη απο που και ως που ειναι καλλιτερο να εισαι δυστηχησμενος μεσα στα πλουτη σου (πεστο μιζερος, μίρλας, πεστο οπως θες)
απο το να εισαι ευτηχισμενος (χαρουμενος) μεσα στην φτωχεια σου...
Θα επρεπε να τους θαυμαζετε γιατι ειναι ηρωες! -
Η νομιζεις οτι βλεπει την κακομοιρια και την μιζερια που βλεπεις εσυ. Αφου δεν εχει δει εσεναπιο κατω απο εμας...
ΠΑΝω απο εμας
Η Βραζιλία σε πληροφορώ τείνει να πάει πιό πάνω από μας στην κατάταξη. Ο Πρόεδρός της, Λούλα (ή όπως αλλιώς τον λένε), κάνει τα πάντα για να εξοικονομήσει χρήματα και να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο του λαού του. Μάλιστα παλεύει να καταργήσει και την (άτυπη) δουλεία που υπάρχει εκεί.
-
Επειδή η μέρα έχει μόνο 24 ώρες δεν μπορώ, ακόμα, να 'μπαίνω' συχνά στο Forum. Διαβάζω όμως αυτά που γράφουν ορισμένοι και, πραγματικά, απορώ αν έχουν διαβάσει έστω και ένα μου κείμενο ή έχουν καταλάβει κάτι απ' αυτά που κάνουν οι 4Τ τα τελευταία 34 χρόνια.
Κάποιος βαρέθηκε τη 'γκρίνια' μου, ΄και 'κούρασα' κάποιον άλλον πράγμα αναμενόμενο γιατί, δεν περιμένω μετά από σχεδόν 40 χρόνια στη δημοσιογραφία να έχω μόνο καλά σχόλια για τα κείμενα και τη δουλειά μου.
Ώστε 'γκρινιάζω' ε; Αν οι 4Τ, ο Ηχος, η Πτηση, οι 2Τροχοι, το Formula 1, το Ραλλυ ΧΣ, το Safetrack, το 'Γίνε Πρωταθλητής' , οι διαγωνισμοί βιομηχανικής σχεδίασης, το 'Φαέθων 2004' (που είναι event της Πολιτιιστικής Ολυμπιάδας), η πρόταση για ένα αγώνα από την Ολυμπία στο Πεκίνο (και στην εκάστοτε 'Ολυμπιακή' πόλη) με διθέσια ηλιακά οχήματα ή και άλλα που κινούνται με υδρογόνο, αν το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για Καθαρά Αυτοκίνητα, ο 1ος αγώνας για καθαρά αυτοκίνητα στη Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, το Τechlink (το 1994!), οι τρείς εταιρίες του Ομίλου των Τεχνικών Εκδόεων που διαθέτουν ISO και οι δεκάδες πρωτοβουλίες και πρωτιές αυτής της μικρής, ανεξάρτητης νησίδας στο Τύο είναι 'γκρίνια' τότε...
Πολύ θα ήθελα να ακούσω απ' αυτούς που 'κουράστηκαν' να διαβάζουν τα άρθρα μου τι είναι τα λαδώματα, τα διαπλεκόμενα, η κοινωνική 'γαϊδουριά' που παρατηρούμε στους δρόμους, η καταστροφή του περιβάλλοντος απ' τα αυθαίρετα και τα χίλια δυό που ταλανίζουν αυτή τη χώρα.
Και βέβαια η ζωή στην Ελλάδα δεν συγκρίνεται με εκείνη στις χώρες του 3ου κόσμου... Είμαστε 1000 φορές καλύτερα. Τελειώνοντας όμως αυτό το μάλλον μεγάλο σημείωμα θα ήθελα να θέσω το ερώτημα; όλοι αυτοί που λένε ότι 'γκρινιάζω' έχουν δει κάποιο άλλο περιοδικό (και, αν δεν ακούγεται εγωϊστικό) δημοσιογράφο ή δημοσιογράφους που να έχουν προσφέρει τόσα στον πολιτισμό;
Γι' αυτό λοιπόν πιστεύω ότι αυτής της μορφής οι 'κατηγορίες ' προέρχονται από ανθρώπους που δεν παρακολουθούν, δεν καταλαβαίνουν και, το χειρότερο, δεν διαβάζουν! -
Ο χρήστης cavathas έγραψε:
Και βέβαια η ζωή στην Ελλάδα δεν συγκρίνεται με εκείνη στις χώρες του 3ου κόσμου... Είμαστε 1000 φορές καλύτερα. Τελειώνοντας όμως αυτό το μάλλον μεγάλο σημείωμα θα ήθελα να θέσω το ερώτημα; όλοι αυτοί που λένε ότι 'γκρινιάζω' έχουν δει κάποιο άλλο περιοδικό (και, αν δεν ακούγεται εγωϊστικό) δημοσιογράφο ή δημοσιογράφους που να έχουν προσφέρει τόσα στον πολιτισμό;
Γι' αυτό λοιπόν πιστεύω ότι αυτής της μορφής οι 'κατηγορίες ' προέρχονται από ανθρώπους που δεν παρακολουθούν, δεν καταλαβαίνουν και, το χειρότερο, δεν διαβάζουν![list:12wwm191]Δε νομιζω οτι μπορει να σχολιασει καποιος [/list:u:12wwm191][list:12wwm191]Η μεγαλυτερη μας χαρα 'δασκαλε'..... η παρουσια σας[/list:u:12wwm191]
Γιατί γκρινιάζει ο Καββαθάς;