-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η εγγυηση ξεκιναει απο την πρωτη ημερομηνια της αδειας του αυτοκινητου.
Τ Ε Λ Ο ΣΥΓ.Αν σου εχουν πουλησει ταξινομημενο μοντελλο που καθοταν, εχεις καθε δικαιωμα να τους σκισεις με καθε δυνατο τροπο...
Καμιά ιδέα για το πως ακριβώς μπορώ να μάθω πότε ταξινομήθηκε και τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Να ρωτήσω στo thread νομικά θέματα;
Σου δειχνει ημ/νια κατασκευης,χωρα, και αλλες πληροφοριες ...
Ελπιζω να βοηθησα...
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Τελικά η ημερομηνία της άδειας (και τα στοιχεία του VIN Decoder) δίνει σωστά στοιχεία, κοντά στην ημερομηνία που παρέλαβα. Οπότε μάλλον έκαναν κάποιο λάθος από τη VW στην επιστολή που μου έστειλαν -
μην ανησυχεις τοτε.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Τελικά η ημερομηνία της άδειας (και τα στοιχεία του VIN Decoder) δίνει σωστά στοιχεία, κοντά στην ημερομηνία που παρέλαβα. Οπότε μάλλον έκαναν κάποιο λάθος από τη VW στην επιστολή που μου έστειλανΜαλλον ειναι τυποποιημενη επιστολη που την στελνουν σε ολους οσους καλυπτουν καποια κριτηρια.
-
εάν είναι τυποποιημένη μιλάμε για μεγάλη προχειρότητα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εάν είναι τυποποιημένη μιλάμε για μεγάλη προχειρότητα.Καλά είσαι... και δεν αναγράφει κάποια έστω ενδεικτική τιμή για την επέκταση της εγγύησης, ώστε κάθε έμπορος να κάνει τα δικά του κουμάντα ανάλογα με τον πελάτη. Από όσο διάβασα στο club σε άλλους λένε 340 και σε άλλους μέχρι και 400+ ενώ επικαλούνται μέχρι και την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου για να σου ρυθμίσουν την τιμή (του τύπου μέχρι 12 μηνών τάδε κόστος, μέχρι 18 μηνών άλλο). Ό,τι να'ναι
-
Η επέκταση της εγγύησης σου έγινε μέσω της Volkswagen Insurance Brokers ή από άλλον μεσίτη ασφαλειών;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Η επέκταση της εγγύησης σου έγινε μέσω της Volkswagen Insurance Brokers ή από άλλον μεσίτη ασφαλειών;Δεν έχω κάνει επέκταση (ακόμα τουλάχιστον), η επιστολή που μου έστειλαν γράφει ότι προσφέρεται με συνεργασία της VW Insurance Brokers, της Allianz και της Kosmocar.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η επέκταση της εγγύησης σου έγινε μέσω της Volkswagen Insurance Brokers ή από άλλον μεσίτη ασφαλειών;
Δεν έχω κάνει επέκταση (ακόμα τουλάχιστον), η επιστολή που μου έστειλαν γράφει ότι προσφέρεται με συνεργασία της VW Insurance Brokers, της Allianz και της Kosmocar.
Ισχύει αυτό περί της συνεργασίας που σου είπαν. Το καλοκαίρι που η επέκταση έγινε κατά την αγορά του αυτοκινήτου το κόστος ήταν ακριβώς 340 €. Εσένα τι τιμή σου είπαν; Μήπως τα 400+ είναι σε περίπτωση που κάνεις εκ των υστέρων (μετά από κάποιους μήνες) επέκταση εγγύησης;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν έχω κάνει επέκταση (ακόμα τουλάχιστον), η επιστολή που μου έστειλαν γράφει ότι προσφέρεται με συνεργασία της VW Insurance Brokers, της Allianz και της Kosmocar.
Ισχύει αυτό περί της συνεργασίας που σου είπαν. Το καλοκαίρι που η επέκταση έγινε κατά την αγορά του αυτοκινήτου το κόστος ήταν ακριβώς 340 €. Εσένα τι τιμή σου είπαν; Μήπως τα 400+ είναι σε περίπτωση που κάνεις εκ των υστέρων (μετά από κάποιους μήνες) επέκταση εγγύησης;
Όταν αγόρασα το αυτοκίνητο το κόστος της επέκτασης ήταν πράγματι 340 ευρώ. Ρώτησα τον πωλητή, επειδή δεν με ενδιέφερε άμεσα το ζήτημα, αν θα μπορούσα να ζητήσω την επέκταση αργότερα. Μου είπε πως μπορώ να το κάνω μέσα στον πρώτο μήνα από την παραλαβή. Παίρνω το αμάξι, περνάει ένας μήνας και πάω στην αντιπροσωπεία για να ζητήσω την επέκταση. Εκεί βρίσκω άλλο πωλητή που με ενημερώνει πως δεν χρειάζεται να βιάζομαι καθώς τώρα πια η επέκταση μπορεί να γίνει μέχρι πριν το τέλος της 2ετούς εγγύησης με ακριβώς το ίδιο κόστος των 340 ευρώ. Επαναπαύομαι και το αφήνω.
Μου έρχεται τώρα η επιστολή που λέει πως η επέκταση μπορεί να γίνει μέχρι τον 18ο μήνα, παίρνω τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και μου λένε ότι το κόστος επειδή δεν ζήτησα την επέκταση από την αρχή είναι κάτι παραπάνω από 400 ευρώ. Μπαίνω και στο club και βλέπω ότι η προσφορά από έμπορο σε έμπορο ποικίλει, κάποιοι κάνουν δώρο την επέκταση με την αγορά του αυτοκινήτου, κάποιοι τη δίνουν πιο φτηνά, κάποιοι την μεταβάλλουν ανάλογα με το πόσων μηνών είναι το αυτοκίνητο. Μπάχαλο. -
Η επέκταση καλό είναι να γίνεται κατά την αγορά μια και καλή να ξεμπερδεύεις (π.χ αν πέσεις σε ελαττωματικό μοντέλο ίσως αργότερα να μην δεχθούν αυτή να γίνει). Επίσης από τη στιγμή που είναι μικρό το κόστος (340 €) μπορείς πράγματι να την πάρεις ως 'δώρο'. Οι περισσότεροι έμποροι αν τη ζητήσεις στην δίνουν (και είναι απείρως προτιμότερη έναντι κάτι χαζοαισθητήρων παρκαρίσματος, φαρμακείων, πυροσβεστήρων, κουκούλας κτλ που δίνουν ως δώρα).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Η επέκταση καλό είναι να γίνεται κατά την αγορά μια και καλή να ξεμπερδεύεις (π.χ αν πέσεις σε ελαττωματικό μοντέλο ίσως αργότερα να μην δεχθούν αυτή να γίνει). Επίσης από τη στιγμή που είναι μικρό το κόστος (340 €) μπορείς πράγματι να την πάρεις ως 'δώρο'. Οι περισσότεροι έμποροι αν τη ζητήσεις στην δίνουν (και είναι απείρως προτιμότερη έναντι κάτι χαζοαισθητήρων παρκαρίσματος, φαρμακείων, πυροσβεστήρων, κουκούλας κτλ που δίνουν ως δώρα).Το μόνο σίγουρο Φαντάσου οι αισθητήρες παρκαρίσματος που μου έκαναν δώρο δεν δούλευαν Δεν είχαν κάνει καν τον κόπο να τους ελέγξουν και ήταν ελαττωματικό το σετ. Η ξενέρα την πρώτη ώρα που έχεις καινούριο αυτοκίνητο να ανακαλύπτεις ότι κάτι δεν δουλεύει όπως πρέπει (έστω και τόσο μικρό) είναι αφάνταστη
Οπότε καλύτερα να ζητάει την επέκταση όποιος σκοπεύει να αγοράσει VW αυτό τον καιρό για να μην μπλέκει μετά με ασάφειες και ασυνενοησίες στις αντιπροσωπείες. -
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχω βρει μια μικρή κατασκευαστική ατέλεια στη ραφή στο κάθισμα του συνοδηγού Θα είναι πολύ τραγικό αν ζητήσω να μου το διορθώσουν; Υπάρχει περίπτωση να μπορούν να κάνουν κάτι γι αυτό;Πολύ φοβάμε ότι θα σου πουν ... 'Έτσι βγαίνει σε όλα ... διορθώνετε μόνο του' ...
(Αυτό ακούγεται πάντα και σε όλες τις εταιρίες όταν είναι εντός εγγύησης ... γιατί μετα ... προθυμότατα αλλάζουν ολόκληρο το κάθισμα ...)
Πάντως λογικά ... δεν νομίζω να γίνεται κάτι ... και προς θεού!!! Αστο καλύτερα έτσι παρά να σου βγάζουν ταπετσαρίες κλπ ...
-
Στο site του περιοδικού Autotriti αναφέρεται ότι σύμφωνα με δικές τους μετρήσεις η τελική ταχύτητα του Jetta 122 PS είναι 182 χλμ. και όχι 199 χλμ. που αναφέρει ο κατασκευαστής. Ξέρει κανείς ποιά είναι η αλήθεια;
-
Ο χρήστης ioannis00 έγραψε:
Στο site του περιοδικού Autotriti αναφέρεται ότι σύμφωνα με δικές τους μετρήσεις η τελική ταχύτητα του Jetta 122 PS είναι 182 χλμ. και όχι 199 χλμ. που αναφέρει ο κατασκευαστής. Ξέρει κανείς ποιά είναι η αλήθεια;Μπα. Και καλά θα κάνει να μη μάθει
Πάντως 182 km/h για sedan 122 ίππων είναι λίγα, τόσο έπιανε το Audi 80 του πατέρα μου που είχε 100 ίππους (τα συγκρίνω επειδή είναι και τα 2 sedan και άρα υποθέτω ότι θα έχουν παραπλήσια αεροδυναμική). -
πανω απο 190 ειναι σιγουρα.
-
Πρωτο ρολο παιζει η δυναμη και το 'γραναζωμα' μετα ολα τα αλλα.
-
Βασικά πρώτο ρόλο παίζει η αεροδυναμική.
-
Καλα βρες καμια κατηφορα (που ουτε και την δυναμη χρειαζεσαι εκει) και θα δεις αν τα πιανει...αρκει να μπορει η τελικη σχεση.
Μεταξυ μας αν δει οτι τον κοβει ας βαλει και νεκρα
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)