-
Συγνώμη, αλλά ποια επιχειρήματα καταρρίφθηκαν;
Ποιος πλήρωσε τα ασφαλιστικά των ΔΕΗτζήδων; Οι ίδιοι; Σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ασφαλίστηκαν με τα ατομικά τους έσοδα;
Τα πλήρωνε η ΔΕΗ. Μα...τη ΔΕΗ ποιος την πλήρωνε μισό αιώνα; Ο Μυτιλιναίος ή οι Γερμανοί;Είναι κι ένα άλλο ζήτημα. Εφόσον η ΔΕΗ και η κάθε ΔΕΗ ανήκει στους Έλληνες, όπως διαρκώς μας υπενθυμίζουν οι ΓΕΝΟΠίτες, να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να κάνει ό,τι γουστάρει με την περιουσία του μέσω των εκπροσώπων του, δηλ. με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Οικολόγους. Απ' όσο θυμάμαι, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν έχει παραχωρήσει την επικαρπία των επιχειρήσεων του Δημοσίου στους εργαζόμενούς τους, ούτε έχει συναφθεί κάποια παρόμοια δουλεία πάνω σ' αυτές υπέρ αυτών. Ναι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος πλήρωσε τα ασφαλιστικά των ΔΕΗτζήδων; Οι ίδιοι; Σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ασφαλίστηκαν με τα ατομικά τους έσοδα;
Τα πλήρωνε η ΔΕΗ. Μα...τη ΔΕΗ ποιος την πλήρωνε μισό αιώνα; Ο Μυτιλιναίος ή οι Γερμανοί;Για πολλοστη φορα.Τις ασφαλιστικες εισφορες τις πληρωνει ο εργοδοτης και ο εργαζομενος.
Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις??Είναι κι ένα άλλο ζήτημα. Εφόσον η ΔΕΗ και η κάθε ΔΕΗ ανήκει στους Έλληνες, όπως διαρκώς μας υπενθυμίζουν οι ΓΕΝΟΠίτες, να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να κάνει ό,τι γουστάρει με την περιουσία του μέσω των εκπροσώπων του, δηλ. με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Οικολόγους. Απ' όσο θυμάμαι, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν έχει παραχωρήσει την επικαρπία των επιχειρήσεων του Δημοσίου στους εργαζόμενούς τους, ούτε έχει συναφθεί κάποια παρόμοια δουλεία πάνω σ' αυτές υπέρ αυτών. Ναι;
Nα και μαθηματα δημοκρατιας τωρα!!!!
Μονο που αυτη τη στιγμη το 60% του 'κυριαρχου λαου' μεσω των εκπροσωπων του στο κοινοβουλιο ειναι στην .... αντιπολιτευση.
Αν τολμανε ας κανουν δημοψηφισμα.Αν τολμουσαν ας εδιναν στη δημοσιοτητα την 'ασφαλιστικη μεταρρυθμιση' προεκλογικα και να δουμε τι θα επαιρναν.
Αλλου λοιπον τα μαθηματα και οι σοφιστειες περι δημοκρατιας...
-
Όποιος πάντως θεωρεί ότι η ΔΕΗ ασκεί μονοπώλιο πλανάται πλάνην οικτρά και την κατηγορεί αδίκως.
Εκτός από τη ΔΕΗ και ο ηθοποιός σημαίνει φως.
Άντε για να βάζουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους.
-
Ό,τι αποφασίσει η ΝΔ είναι σωστό επειδή κάποιοι την ψήφισαν μια φορά στα 4 χρόνια!
Χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με κάθε διεκδήκηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, όσον αφορά τα σχέδιά τους για την μακροχρόνια πολιτική της εταιρίας, αλλά μη φτάνανουμε και στο άλλο άκρο.
-
888888 Χαρας το κουράγιο σου.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Προς lazarefaΑν διαβάσεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι δεν πέφτω σε λογικά αδιέξοδα αγαπητέ όπως σημειώνεις. Εσύ όμως βιάζεσαι να επικροτήσεις μία άποψη μέσα στη λογική του ΚΑΚΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ που βοηθά το ΚΕΦΑΛΑΙΟ να πιεί το αίμα των ΦΤΩΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ αναμένοντας ένα ξεροκόμματο (ίσως).
OK άποψη σου σεβαστή.......
Κατ αρχήν ούτε σε ονομάτισα αλλά ούτε και σε φωτογράφισα με σαφήνεια μέσα από την τελευταία δημοσίευσή μου, αγαπητέ (όχι σχήμα λόγου ή ειρωνεία το αγαπητέ) christosdimou. Επ ουδενί δεν επικροτώ τη λογική του κακού ιδιώτη ελ. επαγγελματία. Μη ξεχνάς άλλωστε (το χω αναφέρει παλιότερα), ότι κι εγώ ο ίδιος ως διπλωματούχος μηχανικός μέλος του ΤΕΕ είμαι εν δυνάμει ελ. επαγγελματίας κι ως τέτοιος αντιμετωπίζομαι από το ΤΣΜΕΔΕ πχ, άσχετα αν ως σήμερα και στα 6,5 χρόνια που εργάζομαι πρακτικά έχω εργαστεί ως μισθωτός μηχανικός...Ποτέ δεν κατηγόρησα συλλήβδην τους ιδιώτες και την καλώς νοούμενη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ειλικρινά όμως, πόσους πραγματικά υγιείς και σύννομα λειτουργούντες επιχειρηματικούς ομίλους γνωρίζεις στην Ελλάδα; Λογικά κάτω από δέκα, αν δε ψάξεις λίγο στο (όχι και τόσο) παρασκήνιο, εύκολα διαπιστώνεις ότι πχ οι δουλειές παίρνονται εν γένει παρασκηνιακά, οι πολιτικοί λαδώνονται-χρηματοδοτούνται από τους ισχυρούς της χώρας, ενίοτε δε εκβιάζονται για να τους παραχωρηθούν δουλειές από το δημόσιο προκειμένου να μην απολύσουν τους άμοιρους εργαζόμενούς τους κλπ...
Κατά τέτοιων πρακτικών καταφέρομαι στις δημοσιεύσεις μου, και μόνον...Αν εσύ και κάποιοι άλλοι συνφορουμίτες αυτό το θεωρείτε (στην καλύτερη περίπτωση) αναγκαίο κακό της ανάπτυξης, ΟΚ, απλά διαφωνούμε ιδεολογικά-φιλοσοφικά....
Εφόσον όμως, βλέπω πως έτσι ήταν και εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, τι να κάνω; Και μη φέρνεις-φέρνετε συνεχώς σαν παράδειγμα τον ΟΤΕ και τις τηλεπικοινωνίες-ίντερνετ, γιατί εκτός των άλλων, απλά δεν υπάρχει ουδεμία αντιστοιχία με την ηλεκτρική ενέργεια...Το γιατί το έχω αναλύσει χονδρικά σε λίγο παλιότερη δημοσίευσή μου εδώ την οποία ουδείς έκρινε άξιο να σχολιάσει...
Εν τέλει, πίστευα και πιστεύω απλά πως στην Ελλάδα είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό επίπεδο, αν μιλάμε από ένα μέγεθος πχ επιχείρησης 100 εργαζομένων και άνω, τα συμπτώματα της παθογένειας είναι παρεμφερή. Αυτό πιστεύω έχει να κάνει με το ποιον (=ποιότητα, κουλτούρα, παιδεία, διαπαιδαγώγηση) των περισσοτέρων νεοελλήνων που από τα γενοφάσκια τους μαθαίνουν να λουφάρουν, να μη σέβονται το διπλανό τους και να γειώνουν τους όμοιούς τους (ακολουθώντας πολλές φορές τα χνάρια-νοοτροπία των γονιών τους), αλλά και με τις δομές-υποδομές που ουδέποτε εδραιώσαμε ως κράτος (ουσιαστική δικαιοσύνη για όλους, μικρούς μεγάλους, παιδεία, υγεία, διοίκηση-αυτοδιοίκηση...), εδραιώνοντας στους πολλούς την αίσθηση ατομικότητας σε αντιδιαστολή με το αίσθημα συλλογικότητας που υποτίθεται πως είναι και ο λόγος συνύπαρξης των ανθρώπων σε κοινωνίες-κράτη-έθνη -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τα πλήρωνε η ΔΕΗ. Μα...τη ΔΕΗ ποιος την πλήρωνε μισό αιώνα; Ο Μυτιλιναίος ή οι Γερμανοί;Για πολλοστη φορα.Τις ασφαλιστικες εισφορες τις πληρωνει ο εργοδοτης και ο εργαζομενος.
Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις??Ρε φούστη μου πότε θα το καταλάβεις επιτέλους ότι δεν πλήρωσες εσύ τις υψηλές εισφορές σου αλλά ο ελληνικός λαός ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ;
Αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ είχε μικρό καθαρό μισθό και τεράστιες κρατήσεις θα είχε δίκιο, αφού όμως έπαιρνε και παίρνει πολύ καλό καθαρό μισθό, αυτό σημαίνει ότι είχε και έχει και πάρα πολύ καλό μικτό μισθό. Αυτός ο μισθός πληρώνεται από τη ΔΕΗ που ζει από τα λεφτά του κοσμάκη. Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικές σου οι εισφορές όπως το λες. Είναι εισφορές που μαζεύτηκαν λόγω του ότι έμπαιναν στη ΔΕΗ λεφτά με τη σέσουλα και αυτή τα έκανε ό,τι ήθελε. Όταν εσένα δηλαδή σου έδιναν χ δραχμές μικτά και ψ δραχμές καθαρά στον υπάλληλο του υπουργείου με τα ίδια προσόντα (ίσως και περισσότερα) του έδιναν 3/4χ μικτά και 3/4ψ μικτά (και αν). Και οι δύο πληρώνονταν από τον ελληνικό λαό. Εσύ λοιπόν γιατί να παίρνεις περισσότερα; Είσαι πιο μάγκας;Αγαπητέ lazarefa μη μιλάς για λογικά παράδοξα. Εσύ, ο 888888 και μερικοί άλλοι πέφτετε σε λογικά παράδοξα και στηρίζεστε καθαρά και μόνο στην έννοια του κεκτημένου. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι τα κεκτημένα δεν είναι απαραίτητα και δίκαια κεκτημένα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ό,τι αποφασίσει η ΝΔ είναι σωστό επειδή κάποιοι την ψήφισαν μια φορά στα 4 χρόνια!Χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με κάθε διεκδήκηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, όσον αφορά τα σχέδιά τους για την μακροχρόνια πολιτική της εταιρίας, αλλά μη φτάνανουμε και στο άλλο άκρο.
Ό,τι αποφασίσει **οποιοσδήποτε **στις εθνικές εκλογές. Ας βγει ο Αλέξης κι ας κυβερνήσει όπως έχει πει ότι θα κυβερνήσει. Δεν θα του πω 'στάκα ρε παλιοαλήτη, εγώ δεν σε ψήφισα'.
Απλά μαθήματα δημοκρατικού πολιτεύματος του Γυμνασίου είναι αυτά. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις??Ρε φούστη μου πότε θα το καταλάβεις επιτέλους ότι δεν πλήρωσες εσύ τις υψηλές εισφορές σου αλλά ο ελληνικός λαός ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ;
Αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ είχε μικρό καθαρό μισθό και τεράστιες κρατήσεις θα είχε δίκιο, αφού όμως έπαιρνε και παίρνει πολύ καλό καθαρό μισθό, αυτό σημαίνει ότι είχε και έχει και πάρα πολύ καλό μικτό μισθό. Αυτός ο μισθός πληρώνεται από τη ΔΕΗ που ζει από τα λεφτά του κοσμάκη. Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικές σου οι εισφορές όπως το λες. Είναι εισφορές που μαζεύτηκαν λόγω του ότι έμπαιναν στη ΔΕΗ λεφτά με τη σέσουλα και αυτή τα έκανε ό,τι ήθελε. Όταν εσένα δηλαδή σου έδιναν χ δραχμές μικτά και ψ δραχμές καθαρά στον υπάλληλο του υπουργείου με τα ίδια προσόντα (ίσως και περισσότερα) του έδιναν 3/4χ μικτά και 3/4ψ μικτά (και αν). Και οι δύο πληρώνονταν από τον ελληνικό λαό. Εσύ λοιπόν γιατί να παίρνεις περισσότερα; Είσαι πιο μάγκας;**Αγαπητέ lazarefa μη μιλάς για λογικά παράδοξα. Εσύ, ο 888888 και μερικοί άλλοι πέφτετε σε λογικά παράδοξα και στηρίζεστε καθαρά και μόνο στην έννοια του κεκτημένου. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι τα κεκτημένα δεν είναι απαραίτητα και δίκαια κεκτημένα **:iconcool:
Εγώ προσωπικά δε στηρίχθηκα σε καμία έννοια κεκτημένου. Υπερασπίσθηκα και υπερασπίζομαι στην περίπτωση του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, το δικαίωμα αυτών που πληρώνουν αναλογικά με άλλους μεγαλύτερες εισφορές, να λαμβάνουν και μεγαλύτερες παροχές...Με την ίδια λογική, ως μισθωτός μηχανικός αφαλισμένος από τον Ιούνιο του 2001 στο ΤΣΜΕΔΕ, θεωρώ εντελώς κοροιδία να πληρώνω εγώ κι ο εργοδότης μου αθροιστικά πάνω από 14000 ευρώ ανά έτος (τιμές 2007) με τα 6500 ευρώ να είναι δικές μου κρατήσεις και τα υπόλοιπα εισφορές του εργοδότη, προκειμένου με 35 έτη να λαμβάνω 950 ευρώ συνολικά σύνταξη, κύρια συν επικουρική (με τα ως σήμερα ισχύοντα) και να πάιρνω 10500 ευρώ εφάπαξ, όταν ο δημόσιος η, ενδεχομένως και ο ΔΕΗτζής, με ανάλογες εισφορές παίρνουν σύνταξη 1800-2500 ευρώ και εφάπαξ 70+ χιλ. ευρώ....
Ξαναλέω, είμαι υπέρ της λογικής ότι έδωκες θα λάβεις, και, σε κάθε περίπτωση διαφωνώ κάθετα με κουτοπονηρίστικα νομοθετήματα όπως το τωρινό ασφαλιστικό που λειτουργούν στη λογική πάρε κόσμε από τα έυρωστα ταμεία και δώσε στο ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ή όπως αλλιώς λέγονται, προκειμένου να καλύψουμε τις πορδές μας (βλ. δομημένα, ειφοροδιαφυγή, κακοδιαχείριση, άσχετοι άνθρωποι διορισμένοι ως διαχειριστές αποθεματικών επί έτη κλπ).
Κατανοητό μελλοντικέ συνάδελφε;
Αλήθεια (δεν απευθύνεται ειδικά σε σένα η ερώτηση), όταν η κυβέρνησή μας έδιωχνε εκατοντάδες ΟΤΕτζήδες με εθελουσία ή και τώρα που έχει βοήξει το σύμπαν ότι με κομματικά κριτήρια ετοιμάζεται κύμα μετατάξεων ημετέρων από ΔΕΚΟ υπό διάλυση (ενδεχομένως και από τμήματα της ΔΕΗ), προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας , προς το στενό δημόσιο, θα σφυρίζουμε πάλι κλέφτικα; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ό,τι αποφασίσει η ΝΔ είναι σωστό επειδή κάποιοι την ψήφισαν μια φορά στα 4 χρόνια!
Χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με κάθε διεκδήκηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, όσον αφορά τα σχέδιά τους για την μακροχρόνια πολιτική της εταιρίας, αλλά μη φτάνανουμε και στο άλλο άκρο.
Ό,τι αποφασίσει **οποιοσδήποτε **στις εθνικές εκλογές. Ας βγει ο Αλέξης κι ας κυβερνήσει όπως έχει πει ότι θα κυβερνήσει. Δεν θα του πω 'στάκα ρε παλιοαλήτη, εγώ δεν σε ψήφισα'.
Απλά μαθήματα δημοκρατικού πολιτεύματος του Γυμνασίου είναι αυτά.Άρα όλοι μόκο μπροστά στις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Απλά πράγματα!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Είσαι ειρωνικός σε όλες σου τις απαντήσεις αλλά θα σου πω τη γνώμη μου περί αυτών που λες.
εγω ειμαι ειρωνικος;
και το λες αυτο ενω μολις δυο απαντησεις πριν, ειχες χαρακτηρισει αλλον φορουμιτη παπαρηγα;
η ειρωνια, αγαπητε, οπως νομιζω εγω, ειναι οτι εσυ μου μιλας για ειρωνια, μετα απο μια τετοια σου απαντηση.Η υγεία πρέπει να παραμείνει δωρεάν, με την έννοια ότι η περίθαλψη είναι δικαίωμα των ΠΑΝΤΩΝ, εχόντων ή μη.
η υγεια δεν ειναι δωρεαν για να παραμεινει δωρεαν, απλα ειναι (θεωρητικα) ως επι το πλειστον δημοσια.
οποτε καλυτερα να επαναδιατυπωσεις για να ξεκαθαριστει αν εννοεις δημοσια ή δωρεαν για να σου πω τι πιστευω.Συστήματα τύπου Αμερικής που αν δεν έχεις ασφάλιση σε πετάνε έξω μου είναι παντελώς αποκρουστικά. Προσωπικά δε με πειράζει να μου βάζουν να πληρώνω μεγαλύτερο φόρο κάθε χρόνο αν έτσι πρόκειται να παραμείνει ο κλάδος της υγείας ανοιχτός στους πάντες. Παρόλα αυτά αν η διοίκηση των νοσοκομείων γινόταν από μάνατζερ με γνώσεις και όχι από βαλτούς της κυβέρνησης δε θα με πείραζε καθόλου.
δεν εχω ιδεα πως σου εχει καρφωθει οτι οποιος ειναι υπερ της δημοσιας παροχης υπηρεσιων υποστηριζει τους βαλτους της κυβερνησης
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι επίσης είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, δε με πειράζει όμως καθόλου αν θα δημιουργηθούν και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαι της άποψης ότι ο καλύτερος θα επιβιώσει, οπότε αν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επικρατήσουν στην αγορά αυτό θα σημαίνει ότι δεν πάει κάτι καλά με τα δημόσια πανεπιστήμια. Προσωπικά θα ήθελα πολύ τα δημόσια πανεπιστήμια να παραμείνουν στην κορυφή και είναι δεδομένο ότι για να ισχύσει αυτό χρειάζεται εξυγίανση της παιδείας.
το θεμα δεν ειναι τοσο απλο και εχει συζητηθει απειρες φορες.
επειδη ομως δεν θελω να σταθω σ'αυτο επειδη ειναι περιπλοκο και θα ξεφυγουμε παρα πολυ, θα σταθω μονο στο οτι το 'ο καλυτερος επιβιωνει' ταιριαζει σιγουρα γαντι στις κοινωνιες της ζουγκλας, δε νομιζω ομως οτι ταιριαζει καθολου με την εννοια του ανθρωπισμου. μην ξεχνας οτι ειναι διαφορετικο πραγμα να εχεις γινει καλυτερος μεσω της προσπαθειας, και διαφορετικο να εισαι καλυτερος απο τυχη (εδω, επειδη ετυχε να μεγαλωσεις σε μια οικογενεια με μεγαλυτερη οικονομικη ανεση απο καποιον αλλο). -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Απλά μαθήματα δημοκρατικού πολιτεύματος του Γυμνασίου είναι αυτά.Άρα όλοι μόκο μπροστά στις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Απλά πράγματα!
...μπροστά στις εκάστοτε επιθυμίες του ελληνικού λαού.
Εφόσον (α) μια κυβερνητική πλειοψηφία έχει δηλώσει προεκλογικά ότι θα πράξει με συγκεκριμένο τρόπο και (β) υπερψηφιστεί, τότε μόκο, ναι.
Γνώμη έχει ο καθένας, δύναμη επιβολής αυτοί που εκλέγουν κυβέρνηση βάσει του ισχύοντος δημοκρατικού εκλογικού συστήματος. Κι ας μην πει τπτ κανείς περί αναλογικής κ.ά. συγκινητικά, γιατί αν αυτοί που σήμερα φωνάζουν για απλή αναλογική είχαν τη σχετική πλειοψηφία, θα έφτιαχναν νόμο σύμφωνο με τα συμφέροντά τους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εφόσον (α) μια κυβερνητική πλειοψηφία έχει δηλώσει προεκλογικά ότι θα πράξει με συγκεκριμένο τρόπο και (β) υπερψηφιστεί, τότε μόκο, ναι.
Γνώμη έχει ο καθένας, δύναμη επιβολής αυτοί που εκλέγουν κυβέρνηση βάσει του ισχύοντος δημοκρατικού εκλογικού συστήματος. Κι ας μην πει τπτ κανείς περί αναλογικής κ.ά. συγκινητικά, γιατί αν αυτοί που σήμερα φωνάζουν για απλή αναλογική είχαν τη σχετική πλειοψηφία, θα έφτιαχναν νόμο σύμφωνο με τα συμφέροντά τους.θελεις να πεις οτι η νδ ειχε πει προεκλογικα οτι θα κανει τα ταμεια οικο ανοχης;
η θεληση του ελληνικου λαου δεκτη (αν και μην κοροιδευομαστε, σαφως δεν σημαινει οτι η πλειοψηφια εχει παντα δικιο), ας γινει δημοψηφισμα να δουμε τι πρεπει να γινει με το ασφαλιστικο. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
επειδη ομως δεν θελω να σταθω σ'αυτο επειδη ειναι περιπλοκο και θα ξεφυγουμε παρα πολυ, θα σταθω μονο στο οτι το 'ο καλυτερος επιβιωνει' ταιριαζει σιγουρα γαντι στις κοινωνιες της ζουγκλας, δε νομιζω ομως οτι ταιριαζει καθολου με την εννοια του ανθρωπισμου. μην ξεχνας οτι ειναι διαφορετικο πραγμα να εχεις γινει καλυτερος μεσω της προσπαθειας, και διαφορετικο να εισαι καλυτερος απο τυχη (εδω, επειδη ετυχε να μεγαλωσεις σε μια οικογενεια με μεγαλυτερη οικονομικη ανεση απο καποιον αλλο).και τί σε κάνει να πιστεύεις οτι η 'κοινωνία' μας διαφέρει απο ζούγκλα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
επειδη ομως δεν θελω να σταθω σ'αυτο επειδη ειναι περιπλοκο και θα ξεφυγουμε παρα πολυ, θα σταθω μονο στο οτι το 'ο καλυτερος επιβιωνει' ταιριαζει σιγουρα γαντι στις κοινωνιες της ζουγκλας, δε νομιζω ομως οτι ταιριαζει καθολου με την εννοια του ανθρωπισμου. μην ξεχνας οτι ειναι διαφορετικο πραγμα να εχεις γινει καλυτερος μεσω της προσπαθειας, και διαφορετικο να εισαι καλυτερος απο τυχη (εδω, επειδη ετυχε να μεγαλωσεις σε μια οικογενεια με μεγαλυτερη οικονομικη ανεση απο καποιον αλλο).και τί σε κάνει να πιστεύεις οτι η 'κοινωνία' μας διαφέρει απο ζούγκλα
η υπαρξη μου
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η υπαρξη μου
θεός ....τι θεός από ημίθεος και πάνω που έλεγε και ο Βαμβακούλας
-
Είναι η τελευταία φορά που απαντάω γιατί με κούρασε η αντιπαράθεση χωρίς ουσιαστική κατάληξη
Ο χρήστης skye έγραψε:
Είσαι ειρωνικός σε όλες σου τις απαντήσεις αλλά θα σου πω τη γνώμη μου περί αυτών που λες.
εγω ειμαι ειρωνικος;
και το λες αυτο ενω μολις δυο απαντησεις πριν, ειχες χαρακτηρισει αλλον φορουμιτη παπαρηγα;
η ειρωνια, αγαπητε, οπως νομιζω εγω, ειναι οτι εσυ μου μιλας για ειρωνια, μετα απο μια τετοια σου απαντηση.Όσον αφορά το περί Παπαρήγας εξήγησα ζητώντας συγγνώμη για την παρεξήγηση ότι δεν χαρακτήρισα Παπαρήγα κανένα, απλά είπα ότι διαβάζοντας τη συγκεκριμένη παράγραφο οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν και το στυλ γραφής μου θύμισαν ομιλία της. Έτυχε, δεν πέτυχε
Η υγεία πρέπει να παραμείνει δωρεάν, με την έννοια ότι η περίθαλψη είναι δικαίωμα των ΠΑΝΤΩΝ, εχόντων ή μη.
η υγεια δεν ειναι δωρεαν για να παραμεινει δωρεαν, απλα ειναι (θεωρητικα) ως επι το πλειστον δημοσια.
οποτε καλυτερα να επαναδιατυπωσεις για να ξεκαθαριστει αν εννοεις δημοσια ή δωρεαν για να σου πω τι πιστευω.Ναι, τα νοσοκομεία να παραμείνουν δημόσια, η διαχείριση αυτών όμως να γίνεται από μάνατζερ με αναγνωρισμένες ικανότητες και όχι από βαλτούς. Άτομα δηλαδή που ξέρουν να διοικούν και που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ήτοι πανάκριβα μηχανήματα στις ζελατίνες, έλλειψη γιατρών σε κάποιες ειδικότητες και πληθώρα γιατρών σε άλλες, κτλ
Η υγεία στην Ελλάδα πάντως είναι συγκριτικά με άλλες χώρες δωρεάν μιας και δε θα σε πετάξουν έξω από ένα νοσοκομείο αν πας στα επείγοντα περιστατικά αν δεν είσαι ασφαλισμένος όπως συμβαίνει πχ στην Αμερική. Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι όπως και παντού στη ζωή του ανθρώπου (πλην της οικογένειας-αγάπης) τα λεφτά αγοράζουν το καλύτερο.Συστήματα τύπου Αμερικής που αν δεν έχεις ασφάλιση σε πετάνε έξω μου είναι παντελώς αποκρουστικά. Προσωπικά δε με πειράζει να μου βάζουν να πληρώνω μεγαλύτερο φόρο κάθε χρόνο αν έτσι πρόκειται να παραμείνει ο κλάδος της υγείας ανοιχτός στους πάντες. Παρόλα αυτά αν η διοίκηση των νοσοκομείων γινόταν από μάνατζερ με γνώσεις και όχι από βαλτούς της κυβέρνησης δε θα με πείραζε καθόλου.
δεν εχω ιδεα πως σου εχει καρφωθει οτι οποιος ειναι υπερ της δημοσιας παροχης υπηρεσιων υποστηριζει τους βαλτους της κυβερνησης
Εν προκειμένω αναφερόμουν στους διοικητές των νοσοκομείων, βαλτοί όμως δε μπαίνουν μόνο στις διευθυντικές θέσεις. Οι μισοί υπάλληλοι των ΔΕΚΟ βαλτοί είναι... από αυτούς σίγουρα πολλοί θα είναι ικανότατοι, πολλοί άλλοι όμως είναι αργόσχολοι που πιάσανε τη θεσούλα τους και κάθονται αραχτοί πίνοντας καφεδάκια. Αυτοί πρέπει να πάνε σπίτι τους
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι επίσης είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, δε με πειράζει όμως καθόλου αν θα δημιουργηθούν και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαι της άποψης ότι ο καλύτερος θα επιβιώσει, οπότε αν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επικρατήσουν στην αγορά αυτό θα σημαίνει ότι δεν πάει κάτι καλά με τα δημόσια πανεπιστήμια. Προσωπικά θα ήθελα πολύ τα δημόσια πανεπιστήμια να παραμείνουν στην κορυφή και είναι δεδομένο ότι για να ισχύσει αυτό χρειάζεται εξυγίανση της παιδείας.
επειδη ομως δεν θελω να σταθω σ'αυτο επειδη ειναι περιπλοκο και θα ξεφυγουμε παρα πολυ, θα σταθω μονο στο οτι το 'ο καλυτερος επιβιωνει' ταιριαζει σιγουρα γαντι στις κοινωνιες της ζουγκλας, δε νομιζω ομως οτι ταιριαζει καθολου με την εννοια του ανθρωπισμου. μην ξεχνας οτι ειναι διαφορετικο πραγμα να εχεις γινει καλυτερος μεσω της προσπαθειας, και διαφορετικο να εισαι καλυτερος απο τυχη (εδω, επειδη ετυχε να μεγαλωσεις σε μια οικογενεια με μεγαλυτερη οικονομικη ανεση απο καποιον αλλο).Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια κοινωνία ανταγωνιστική. Υπάρχουν δηλαδή συνήθως λιγότερες θέσεις εργασίας μιας συγκεκριμένης ειδικότητας απ' όση ζήτηση υπάρχει. Αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό (θεμιτό και αθέμιτο δυστυχώς) και είναι γεγονός ότι ο καλύτερος επιβιώνει, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα. Το βρίσκω ιδιαίτερα λογικό αυτό.
Αντίθετα, στο δημόσιο η μονιμότητα δημιούργησε συμπτώματα χαλάρωσης και αδιαφορίας σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων που πληρώνονται κανονικά ενώ προσφέρουν ελάχιστα. Αυτό προσωπικά σε μια κοινωνία το θεωρώ σύμπτωμα 'αρρώστιας' και οπισθοδρόμησης -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γνώμη έχει ο καθένας, δύναμη επιβολής αυτοί που εκλέγουν κυβέρνηση βάσει του ισχύοντος δημοκρατικού εκλογικού συστήματος. Κι ας μην πει τπτ κανείς περί αναλογικής κ.ά. συγκινητικά, γιατί αν αυτοί που σήμερα φωνάζουν για απλή αναλογική είχαν τη σχετική πλειοψηφία, θα έφτιαχναν νόμο σύμφωνο με τα συμφέροντά τους.θελεις να πεις οτι η νδ ειχε πει προεκλογικα οτι θα κανει τα ταμεια οικο ανοχης;
η θεληση του ελληνικου λαου δεκτη (αν και μην κοροιδευομαστε, σαφως δεν σημαινει οτι η πλειοψηφια εχει παντα δικιο), ας γινει δημοψηφισμα να δουμε τι πρεπει να γινει με το ασφαλιστικο.Δεν το είπε ακριβώς έτσι.
Πάντως δε νομίζω να κατάλαβαν οι ψηφοφόροι ότι η λύση του ασφαλιστικού, που ήταν μέσα στο πρόγραμμά της, σήμαινε να πάρει η ΝΔ το 20% των κερδών του κεφαλαίου για να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία. Άσε που το ΚΚΕ θα έχανε το 90% των ψηφοφόρων του σε τέτοια περίπτωση, οι οποίοι θα ψήφιζαν μονοκούκι τη δεξιά!
Τί την ψάχνεις; Οι περισσότεροι πολιτικοί της αντιπολίτευσης ανάσαναν με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Βρήκαν μπαμπούλα και απέσεισαν από πάνω τους το φορτίο. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
888888 Χαρας το κουράγιο σου.καλά , ο '6 οχτάρια' έχει πάρει ντόπα, δεν εξηγούνται αλλιώς τόσες ψυχικές αντοχές
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
...Προσωπικά έχω βαρεθεί...
Απλά μια ερώτηση για τον αγαπητό κατά τα άλλα ililias...Με δεδομένο ότι κατοικείς στην όμορφη Ηλεία που δοκιμάστηκε άγρια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου κι επίσης με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης της περιοχής καταστράφηκε ολοσχερώς, πως θα σου φαινόταν αν δεν ήταν δεδομένη η ταχεία επαναφορά του δικτύου στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας, αλλά, αντιθέτως, έπρεπε να πληρώσετε όλοι οι Ηλείοι τα μαλλιοκέρατά σας στην (ιδιωτική ας πούμε) επιχείρηση ηλεκτρισμού για την αποκατάσταση των ζημιών;Αν και δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, σου απαντάω σε δυο σκέλη:
Η εταιρία δεν θα πληρωνόταν μέχρι να ξαναφτιάξει το δίκτυο, άρα ... θα τσακιόταν να το φτιάξει άμεσα. Το κόστος θα πήγαινε στα έξοδά της και θα το πλήρωναν έτσι όλοι οι πελάτες της. Άσε που αν ευθυνόταν για πυρκαϊές (σαν αυτή που έκαψε το λιοστάσι μου) θα πλήρωνε άμεσα αντί να κάνει τον Ινδιάνο ('αδύνατον να ξεκίνησε από εμάς, έχουν αποστάτες τα καλώδια'. Έχουν βέβαια, αλλά τους έβαλαν μετά την κατάσβεση της φωτιάς, όπως λένε και οι πυροσβέστες στην αναφορά τους)...
Αν καεί το Μετρο στον Πύργο, λες να βάλουμε όλοι οι Ηλείοι το χέρι στην τσέπη για να επισκευαστεί;
Περί ΔΕΗ