Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ΔΕΗ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ΔΕΗ
    • 1
    • 2
    • 43
    • 44
    • 45
    • 46
    • 47
    • 191
    • 192
    • 45 / 192
    Αντίλογος
    50
    3839
    51368
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      spiros last edited by

μπραβο Χρηστο για τα πολυ ουσιαστικα σου ποστ στο θεμα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tasosdev last edited by

aserf
        Δεν βρίσκεις δλδ παράλογο τα όρια των συλλογικών συμβάσεων, την ακρίβεια των προιόντων, τα 5 δισεκατομμύρια εβρώ το χρόνο εισφοροδιαφυγές, το ύψος της ανεργίας, την άθλια περίθαλψη, τις άθλιες λαμογιές, -να γράφω μέχρι του χρόνου αν θές-.
        Δηλαδή τα προβλήματα θα λυθούν αν οι γυναίκες πάρουν σύνταξη στα 60;
        Μακροχρόνια(μετά δεκαπέντε χρόνια δλδ) όλα τα χαράτσια της ασφαλιστικής μεταρύθμισης θα φέρνουν 500 εκ το χρόνο. Οι εισφοροδιαφυγές ειναι 5 δισ το χρόνο μονίμως.

• A
          aserf last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:
          ΥΓ. Το πιο αστειο ειναι οτι ασκουν υψηλη κριτικη (αναμεσα σε αλλους), ανθρωποι που δεν εχουν κολλησει ουτε ενα ενσημο στη ζωη τους! ΟΚ...........

Είναι δικαίωμά μου βλέπεις να σχολιάζω όσο θέλω... δημοκρατία γαρ.
          Πέραν τούτου για χ,ψ λόγους είμαι σίγουρος ότι ως φοιτητής (που από τον 1ο χρόνο πήρα στα σοβαρά την ιδιότητά μου) έχω εργαστεί για τη σχολή μου περισσότερο απ' όσο δουλεύουν πολλοί αργόσχολοι που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Μην ανησυχείς όμως, τις ίδιες απόψεις έχει και ο πατέρας μου που κολλάει ένσημα 30 χρόνια και που δούλευε κάποτε στο δημόσιο, έφυγε όμως γιατί βαρέθηκε τις συντεχνίες και τις πολιτικές παρεμβάσεις στη δουλειά του. Κάποιοι αντιλαμβάνονται όπως βλέπεις ότι για να πας μπροστά θέλει κόπο και θυσίες και δεν τους πειράζει να χάσουν τα κεκτημένα τους. Ο πατέρας μου ήταν διευθυντής όταν παραιτήθηκε και είχε γίνει διευθυντής λόγω δουλειάς και όχι λόγω μέσων και γνωριμιών, έλα όμως που η ΝΔ αποφάσισε να βάλει δικά της παιδιά σε νέο πόστο που δημιούργησε αφαιρώντας τις αρμοδιότητες του πατέρα μου. Πρακτικά δηλαδή ο πατέρας μου θα μπορούσε να κάθεται να πληρώνεται και να διαβάζει εφημερίδα, προτίμησε όμως ως δημιουργικός άνθρωπος να παραιτηθεί και να ρισκάρει σε μια ιδιωτική εταιρία. Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή παραιτήθηκε από μια θέση με καλά λεφτά, με απίστευτη σταθερότητα και που αν ήθελε μπορούσε να είναι και πολύ άκοπη και προτίμησε να πάει σε μια μικρή ιδιωτική εταιρία όπου η δουλειά του όμως θα αναγνωριζόταν.

Το αποτέλεσμα είναι ύστερα από 15 χρόνια και έχοντας μπει σε μια εταιρία με γραφεία μόνο στην Αθήνα και προσωπικό 15 ατόμων να εργάζεται πλέον σε μια εταιρία με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουλγαρία και Σκόπια, με 150 άτομα προσωπικό και να είναι το νο3 μέσα στην εταιρία.

Αυτά για να μη λέτε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου. Έχω ζήσει το πως δουλεύουν οι δημόσιες επιχειρήσεις και γι' αυτό είμαι υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Α, η επιχείρηση που εργαζόταν ήταν η ΠΥΡΚΑΛ,... μιλάμε για τρελά φαγοπότια εκεί μέσα σε όσους έμειναν.

Υ.Γ. Ο πατέρας μου εκνευρίστηκε με πράγματα που έκανε η ΝΔ και σηκώθηκε και έφυγε, δεν είναι λοιπόν ότι είμαι πωρωμένος με τη ΝΔ, οπότε και υποστηρίζω ό,τι λέει ή κάνει.

• 8
            888888 last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:

Aλλο ρωταω. αν καποιος κλαδος οι ΔΕΗτζιδες ας πουμε εχουν καποια εκπτωση στα τιμολογια δεν θα επρεπε και ολοι οι αλλοι κλαδοι να εχουν αντιστοιχα καποια εκπτωση πανω στο αντικειμενο τους οσον αφορα τα προσωπικα τους εξοδα?

Παλιά είχαν τζάμπα ρεύμα (όπως καταλαβαίνεις θέρμανση αποκλειστικά με αερόθερμα, άλλος είχε θερμαινόμενη πισίνα κλπ) - έχουν χρόνια που τα έκοψαν. Επίσης, παλιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πλήρωνες και για το ασφαλιστικό ταμείο τους.

Μαλακίες, ε; Φαίνεται δεν αρέσει να αποκαλύπτονται τα 'συνδικαλιστικά κεκτημένα'.

1. Ηλεκτρικά θερμαινόμενη πισίνα είχε 'εργαζόμενος' στη ΔΕΗ. Από τις εφημερίδες της εποχής, όταν τους έκοψαν το τζάμπα ρεύμα.

2. Στους παλιούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, αυτό το 'υπέρ ΓΕΝΟΠ' που πληρώναμε, που πήγαινε; Ξέρεις να μας πεις;

@Kouk

Iδου λοιπον τι σημαινει 'κακοπιστος συνομιλητης' που μιλαει χωρις στοιχεια για προνομια και 'προνομια'.

Οι εισφορες των καταναλωτων για το 'ασφαλιστικο ταμειο' της ΔΕΗ που τοτε 'παλια' απλως δεν υπηρχε γιατι η ασφαλιση του προσωπικου ηταν στον εργοδοτη, εγιναν αυτοματως εισφορες 'υπερ ΓΕΝΟΠ' που ειναι Δευτεροβαθμιο σωματειο των εργαζομενων και εν πασει περιπτωσει ΔΕΝ ειναι ασφαλιστικος φορεας.
            Αφιερωμενο εξαιρετικα σε οσους νομιζουν οτι τετοια παραδειγματα εκφραζουν αποψη περι προνομιων και κεκτημενων.

• A
              asimov last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:

Προφανως... Αλλα κι εγω (κι ο καθενας) εν μεσω σχολιων, να βγαζω τα συμπερασματα μου.
              Επισης, φοιτητες καναμε, καποτε, κι αλλοι εδω μεσα. 'Προνομιουχοι' εργαζομενοι και μη, στις μερες μας.
              Και γονεις εχουμε κι αλλοι εδω μεσα. Σκληρα εργαζομενους τοτε, με συνταξεις των 600 ευρω πλεον. Και δε θελουμε (στο τελευταιο) να τους μοιασουμε. Και καιγεται ο κωλος μας με αυτα που (ψυχανεμιζομαστε οτι) σχεδιαζονται... Και θυμωνουμε... Πολυ...

• A
                aserf last edited by

Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
                aserf
                Δεν βρίσκεις δλδ παράλογο τα όρια των συλλογικών συμβάσεων, την ακρίβεια των προιόντων, τα 5 δισεκατομμύρια εβρώ το χρόνο εισφοροδιαφυγές, το ύψος της ανεργίας, την άθλια περίθαλψη, τις άθλιες λαμογιές, -να γράφω μέχρι του χρόνου αν θές-.
                Δηλαδή τα προβλήματα θα λυθούν αν οι γυναίκες πάρουν σύνταξη στα 60;
                Μακροχρόνια(μετά δεκαπέντε χρόνια δλδ) όλα τα χαράτσια της ασφαλιστικής μεταρύθμισης θα φέρνουν 500 εκ το χρόνο. Οι εισφοροδιαφυγές ειναι 5 δισ το χρόνο μονίμως.

Όταν λες τα όρια των συλλογικών συμβάσεων τι εννοείς;

Όσον αφορά την ακρίβεια την αντιλαμβάνομαι σε κάποια προϊόντα, ενώ σε πολλά άλλα οι αυξήσεις συμβαδίζουν απόλυτα με τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των μισθών.
                Δυστυχώς δε πολλές από τις αυξήσεις των τελευταίων ετών οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (π.χ. αύξηση τιμής του πετρελαίου) και στα επακόλουθα αυτών, οπότε είναι αυξήσεις που ταλαιπωρούν όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα.
                Τέλος, είναι γεγονός ότι δε ζω σε οικογένεια που τα βγάζει πέρα με δυσκολία, έχω μάθει όμως να κάνω έρευνα αγοράς (ΠΑΝΤΑ οδηγεί σε καλύτερες τιμές), να ψωνίζω όχι το ακριβότερο, αλλά αυτό που χρειάζομαι ή τέλος πάντων ικανοποιεί τις ανάγκες μου, να μετράω-υπολογίζω τέλος πάντων τα λεφτά. Ναι λοιπόν, αγοράζω γάλα Carrefour, DIA, Μεβγάλ κτλ και έτσι δε με ενδιαφέρει που η ΔΕΛΤΑ το έχει πάει 1,35 το λίτρο αφού εγώ το πληρώνω 0,90-0,95. Αντίστοιχα και πολλά άλλα προϊόντα... υπάρχει τρόπος δηλαδή να καταπολεμήσει κάποιος την ακρίβεια, έμαθαν όμως όλοι να θέλουν το καλύτερο.

Όσον αφορά τις εισφοροδιαφυγές θα ήθελα να μάθω ονόματα (με αποδείξεις) και να τους σκίσουν. Ξέρεις πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αν γίνει διαδήλωση γι' αυτό το σκοπό είμαι μέσα, θέλω όμως στοιχεία και όχι λόγια του αέρα. Το ότι δηλαδή π.χ. ο χ επιχειρηματίας κλέβει χωρίς αποδείξεις δε μου λέει κάτι.

Όχι, παίρνοντας σύνταξη στα 60 οι γυναίκες δε θα λυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα, αφού αντιλαμβάνεσαι όμως ότι υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι επίσης ότι κάθε μέτρο που βελτιώνει τη βιωσιμότητά του είναι αν μη τι άλλο δικαιολογημένο.

• A
                  aserf last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Προφανως... Αλλα κι εγω (κι ο καθενας) εν μεσω σχολιων, να βγαζω τα συμπερασματα μου.
                  Επισης, φοιτητες καναμε, καποτε, κι αλλοι εδω μεσα. 'Προνομιουχοι' εργαζομενοι και μη, στις μερες μας.
                  Και γονεις εχουμε κι αλλοι εδω μεσα. Σκληρα εργαζομενους τοτε, με συνταξεις των 600 ευρω πλεον. Και δε θελουμε (στο τελευταιο) να τους μοιασουμε. Και καιγεται ο κωλος μας με αυτα που (ψυχανεμιζομαστε οτι) σχεδιαζονται... Και θυμωνουμε... Πολυ...

Σχολιάζεις όμως ότι μιλάω χωρίς καν να έχω εργαστεί, όταν όμως σου αναφέρω το παράδειγμα του πατέρα μου δεν ασχολείσαι καν μαζί του. Δυστυχώς έτσι δουλεύει γενικά το δημόσιο, γι' αυτό και θέλω να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα για να υπάρχει αξιοκρατία. Καλώς ή κακώς ο καθένας βασίζει τις απόψεις του σε προσωπικές ή μη εμπειρίες.

• A
                    asimov last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
                    Σχολιάζεις όμως ότι μιλάω χωρίς καν να έχω εργαστεί, όταν όμως σου αναφέρω το παράδειγμα του πατέρα μου δεν ασχολείσαι καν μαζί του.

Δεν γραφει ο πατερας μας στο φορουμ, εμεις γραφουμε. Αν εβαζα τον δικο μου να γραψει, θα διαφωνουσαμε σε πολλα (που ειναι και το λογικο, δεδομενης της διαφορας ηλικιας, των εμπειριων και των συνθηκων).

Δυστυχώς έτσι δουλεύει γενικά το δημόσιο, γι' αυτό και θέλω να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα για να υπάρχει αξιοκρατία. Καλώς ή κακώς ο καθένας βασίζει τις απόψεις του σε προσωπικές ή μη εμπειρίες.

(Κι επειδη παλι στον πατερα το παμε) πως εχεις αποψη για πως δουλευει το δημοσιο; Επειδη καποιος που δουλευε εκει (ποσα χρονια πριν, ειπαμε;) σου το ειπε; Εσυ, προσωπικα, τι συναλλαγες εχεις με αυτο; Τι σχεση εχει το δημοσιο του 2008 με αυτο του 1988; Τι σχεση θα εχει με το τωρινο με αυτο του 2018;
                    Ενταξει, η λεξη πασπαρτου 'αξιοκρατια' ακουγεται ωραια, απο το στομα των μετανεωτερικων κοινωνικων δαρβινιστων

• M
                      manosk last edited by

Ο χρήστης 888888 έγραψε:

Η ιδιωτική πρωτοβουλία καλά θα κάνει να ξεκουμπιστεί από την Ελλάδα και να πάει να παράγει ρεύμα στη Βουλγαρία και τη Σερβία, το οποίο θα το πουλάει μετά στη ΔΕΗ για να το μεταπωλεί έπειτα αυτή στους ιθαγενείς.

Eνω θα επρεπε ο καλος ιδιωτης να αγοραζει το ρευμα απο τη ΔΕΗ 5 και να πουλαει το ρευμα που παραγει στη ΔΕΗ 15.
                      Γιατι ως γνωστον αυτο αποτελει υγιη ανταγωνισμο και με αυτο το τροπο δε δημιουργουνται 'στρεβλωσεις' στην αγορα.

O ιδιώτης θα επιχειρήσει να κάνει τη δουλειά του και να διαπραγματευτεί. Αν η ΔΕΗ πληρώνει 16 την παραγωγή ρεύματος συνυπολογίζοντας το σύνολο των δαπανών της, μαζί με το κόστος λειτουργίας της, τότε τη συμφέρει ν' αγοράσει 15.

Έτσι εμείς θα έχουμε μια ΔΕΗ ανθηρή με λιγνίτες, 3 νομούς μέσα στη μαυρίλα, χιλιάδες εργαζόμενους στο μονοπώλιο με μισθούς 30% πάνω από τους αντίστοιχους του ιδ. τομέα, εκ. ευρώ στους γείτονες και στις τσέπες του κάθε ροφιάνου-αλλλήτη Μυτιλιναίου

Σωστο κι αυτο.Ζητω το (οποιοδηποτε) εισαγομενο καυσιμο και η απολυτη ενεργειακη εξαρτηση της χωρας απο αυτο.

Σαν το πετρέλαιο ας πούμε; Πού είναι η ΔΕΗ στις εναλλακτικές, βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και εθνικές (ήλιο, αέρα) πηγές ενέργειας; Ήδη η χώρα είναι ενεργειακά εξαρτημένη από το εξωτερικό, δεν περιμέναμε τους εισαγόμενους λιθάνθρακες για τούτο.

και, βέβαια, πορείες κατά του κεφαλαίου που φταίει για τη γενιά των 700 ευρώ.

Δεν ηξερα οτι ευθυνομαι εγω και η κρατικη ΔΕΗ γιαυτο.Σχωρα με.
                      Απο αυριο ξεκιναω απεργια πεινας σε ενδειξη συμπαραστασης προς τα δοκιμαζομενα Carrefour και Lidl (ενδεικτικα)

Τα μονοπώλια σε όλο τον κόσμο προκαλούν αδυναμία στην αγορά, υπανάπτυξη και μείωση της διασποράς του χρήματος. Πάρε τον ΟΤΕ για παράδειγμα. Όταν ήταν μόνος του, απασχολούσε ένα συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων. Σήμερα απασχολούνται εργαζόμενοι από δεκάδες εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν ψωμί σε εκατοντάδες άλλες. Ο ΟΤΕ έδινε ψωμί μόνο σε επιχειρηματίες τύπου Κόκκαλη, δηλ. σε λίγους που τα είχαν καλά με την κρατική εξουσία. Οι υπόλοιποι στην απέξω. Αν αρνείσαι αυτό, τότε αρνείσαι την πραγματικότητα και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Το ότι το κεφάλαιο σε άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς μονοπώλια και κράτος παντού δίνει διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, μάλλον είναι παραμύθι της Χαλιμάς.

Οπως ψεμα της Χαλιμας ειναι και το οτι εκει τηρουνται οι νομοι και δικαστικες αποφασεις απο ΟΛΟΥΣ και κυριως απο το ιδιο το κρατος, κανεις δε διανοειται να κλεψει το κρατος τουλαχιστο με το τροπο που γινεται εδω, που οι μισθωτοι και συνταξιουχοι ειναι η κυρια πηγη φορολογικων εσοδων επειδη δε μπορουν ξεφυγουν....

Δηλ. η φοροδιαφυγή είναι ελληνική πατέντα; Είσαι τόσο βέβαιος;
                      Άσχετο πάντως αυτό το θέμα με το ζήτημα των πολύ υψηλότερων αμοιβών στις άλλες χώρες της Ε.Ε..

Πεινάει ο εργάτης και ο υπάλληλος στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Σουηδία.

Αντιθετα απο οτι συμβαινει στην Ελλαδα που πεινανε οι τραπεζες, οι αλυσιδες των σουπερ μαρκετ, τα καρτελ και οι λαθρεμποροι τροφιμων και καυσιμων, οι μεγαλοδικηγοροι, και οι μεγαλογιατροι οπως και καθε αλλη συμπαθης ταξη αναξιοπαθουντων ιθαγενων.
                      Στο εξωτερικό που αναφέρω, δεν πεινάνε ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Αμοίβονται καλά, έχουν ανάπτυξη που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ο κόσμος δεν τρέχει να χωθεί σε κάποια ΔΕΚΟ ή στο Δημόσιο για να μη βρεθεί ξεκρέμαστος στα καλά καθούμενα μέσα σε μια άθλια αγορά εργασίας./quote]

• A
                        aserf last edited by

@Asimov

Ωραία λογική έχεις. Δε σε βολεύει το παράδειγμά μου οπότε και το αποφεύγεις επειδή αφορά τον πατέρα μου και όχι εμένα και επειδή αφορά 15 χρόνια πριν και όχι τώρα. Αποτελεί μια ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο δημοσίο τομέα ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

Κατ' εμέ η κατάσταση έχει χειροτερέψει ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ από τότε και έχω ΠΟΛΛΑ παραδείγματα της τωρινής εποχής, δυστυχώς όμως αφορούν θείους, ξαδέρφια, φίλους, κτλ και δεν τα θεωρείς έγκυρα γιατί τα έχω ακούσει κάπου.

Θες να μάθεις για σκηνικά στην Εθνική Τράπεζα; Έχω πολλάααααααααα να σου πω.
                        Θες να μάθεις για σκηνικά στον ΟΤΕ; Έχω 1-2.
                        Θες να μάθεις για σκηνικά στη ΔΕΗ; Έχω επίσης 1-2.

Και να στα πω δε θα με πιστέψεις, θα πεις ότι λέω λόγια του αέρα. Πίστεψέ με όμως ότι αν με ήξερες προσωπικά θα άλλαζες γνώμη μιας και το τελευταίο πράγμα που είμαι είναι ψεύτης. Για την ακρίβεια η ειλικρίνεια είναι που μου έχει κάνει κακό..

Καλώς ή κακώς δε δουλεύω ακόμα, η μητέρα μου επίσης δε δουλεύει, ενώ ο πατέρας μου και ο αδερφός μου δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορώ να έχω άποψη γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και που έμμεσα συμμετέχω;

• M
                          manosk last edited by

Νταξ', έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Όμως κουμάντο ακόμα κάνουν οι ρεζίλες οι κομματικοί παράγοντες και οι άχρηστοι. Γιατί;
                          ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Φυσική συνέπεια της εγγενούς αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν τους πιο άξιους συναδέλφους που τους χαλάνε την πιάτσα.

• A
                            asimov last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
                            Για την ακρίβεια η ειλικρίνεια είναι που μου έχει κάνει κακό..

Ναι, κι εμενα το μεγαλο μου ελαττωμα ειναι που ειμαι ειλικρινης

Λοιπον, για να τελειωνουμε (Ασχετα με το τι πραγματικα επικρατει στον δημοσιο τομεα (που ειναι μια μεγαλη κουβεντα, απαιτει συνομιλητες με γνωσεις και, πανω απ' ολα, καλοπροαιρετους). Ασχετα με το αν, στην πραγματικοτητα, δεν ειναι προβληματα του δημοσιου, αλλα της ελληνικης κοινωνιας -χιλιοειπωμενα πραγματα):
                            Αν θες να σεβονται τη γνωμη σου σε μια δημοσια ή ιδιωτικη συζητηση, προσπαθησε, τουλαχιστον, να ειναι η δικη σου γνωμη.

• A
                              aserf last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:
                              Αν θες να σεβονται τη γνωμη σου σε μια δημοσια ή ιδιωτικη συζητηση, προσπαθησε, τουλαχιστον, να ειναι η δικη σου γνωμη.

Και μια γνώμη προσωπική πώς δημιουργείται; Αυτά που βλέπει κανείς γύρω του, αυτά που διαβάζει, αυτά που του μεταφέρουν οι γνωστοί και φίλοι του δεν είναι αρκετά για να σχηματίσει κανείς άποψη;

Προσωπικά θα εργαστώ στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα έχω δικαίωμα να σχολιάσω την κατάσταση στο δημόσιο τομέα επειδή δεν έχω εμπειρία εκ των έσω ως υπάλληλος αυτού;
                              Ποτέ δε θα κακοχαρακτήριζα κάποιον αν ένας ερχόταν και μου έλεγε κάτι αρνητικό γι' αυτόν. Όταν όμως τα αρνητικά τ' ακούς από παντού ισχύει αυτό που λένε: 'Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά'

• 8
                                888888 last edited by

@aserf

Αν θες απαντας, και αν απαντησεις καντο με ειλικρινεια:
                                Το αντικειμενο εργασιας της εταιρειας που εργαζεται ο πατερας σου εχει καμμια σχεση με το αντικειμενο που ειχε οταν δουλευε στη Πυρκαλ??

Επισης για να επιστρεψουμε στο θεμα μας ακομα δεν εχω δει απαντηση των υπερμαχων της εξαλειψης των στρεβλωσεων της αγορας για τη συμπεριφορα και τις πρακτικες που ο καλος κ.Μυτηληναιος μετερχεται.
                                Οπως επισης δε μπορει να μη γνωριζουν οι υπερμαχοι της ελευθερης αγορας τι επαθε η Carrefour απο τον καλυτερο και φτηνοτερο προμηθευτη που επελεξε και καταντησε να ειναι παλι πελατης της κακιας ΔΕΗ

• L
                                  leonp last edited by

Ο χρήστης 888888 έγραψε:

Aλλο ρωταω. αν καποιος κλαδος οι ΔΕΗτζιδες ας πουμε εχουν καποια εκπτωση στα τιμολογια δεν θα επρεπε και ολοι οι αλλοι κλαδοι να εχουν αντιστοιχα καποια εκπτωση πανω στο αντικειμενο τους οσον αφορα τα προσωπικα τους εξοδα?

Παλιά είχαν τζάμπα ρεύμα (όπως καταλαβαίνεις θέρμανση αποκλειστικά με αερόθερμα, άλλος είχε θερμαινόμενη πισίνα κλπ) - έχουν χρόνια που τα έκοψαν. Επίσης, παλιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πλήρωνες και για το ασφαλιστικό ταμείο τους.

Μαλακίες, ε; Φαίνεται δεν αρέσει να αποκαλύπτονται τα 'συνδικαλιστικά κεκτημένα'.

1. Ηλεκτρικά θερμαινόμενη πισίνα είχε 'εργαζόμενος' στη ΔΕΗ. Από τις εφημερίδες της εποχής, όταν τους έκοψαν το τζάμπα ρεύμα.

2. Στους παλιούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, αυτό το 'υπέρ ΓΕΝΟΠ' που πληρώναμε, που πήγαινε; Ξέρεις να μας πεις;

@Kouk

Iδου λοιπον τι σημαινει 'κακοπιστος συνομιλητης' που μιλαει χωρις στοιχεια για προνομια και 'προνομια'.

Οι εισφορες των καταναλωτων για το 'ασφαλιστικο ταμειο' της ΔΕΗ που τοτε 'παλια' απλως δεν υπηρχε γιατι η ασφαλιση του προσωπικου ηταν στον εργοδοτη, εγιναν αυτοματως εισφορες 'υπερ ΓΕΝΟΠ' που ειναι Δευτεροβαθμιο σωματειο των εργαζομενων και εν πασει περιπτωσει ΔΕΝ ειναι ασφαλιστικος φορεας.
                                  Αφιερωμενο εξαιρετικα σε οσους νομιζουν οτι τετοια παραδειγματα εκφραζουν αποψη περι προνομιων και κεκτημενων.

1. Φυσικά, ΤΖΑΜΠΑ δεν είναι τίποτε. Ακόμα και όταν αεροπορική εταιρεία πουλιέται για ΕΝΑ ευρώ, δεν είναι τζάμπα.
                                    Γιατί δεν μας λες ΠΟΣΟ πληρώνουν μερικοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ το ρεύμα, αφού δεν είναι ΤΖΑΜΠΑ;

2. Στο λογαριασμό του ρεύματος που πληρώνουμε, στα λεφτά που εισπράττει η ΔΕΗ για το ρεύμα, δεν πηγαίνει ένα ποσό στα ασφαλιστικά σας ταμεία;
                                    Δεν υπάρχει σύμβαση ΓΕΝΟΠ/ασφαλιστικού-ταμείου για ποσοστό στη περιουσία της ΔΕΗ;

• A
                                    aserf last edited by

Ο χρήστης 888888 έγραψε:
                                    @aserf
                                    Αν θες απαντας, και αν απαντησεις καντο με ειλικρινεια:
                                    Το αντικειμενο εργασιας της εταιρειας που εργαζεται ο πατερας σου εχει καμμια σχεση με το αντικειμενο που ειχε οταν δουλευε στη Πυρκαλ??

Όχι, καμία απολύτως! Ρισκάρισε πολύ όταν άλλαξε δουλειά...

Στην ΠΥΡΚΑΛ δούλευε ως μηχανολόγος μηχανικός και είχε γίνει πριν φύγει διευθυντής του μηχανουργείου (ασχολιόταν με τον προγραμματισμό των μηχανημάτων που είχε η ΠΥΡΚΑΛ για την κατασκευή φυσιγγίων, όλμων, ρουκετών, κτλ).
                                    Όταν άλλαξε δουλειά βρέθηκε σε μια εμπορική εταιρία βιομηχανικών ειδών για τα προϊόντα της οποίας δεν είχε καμία απολύτως γνώση. Αντίστοιχα είχε μηδενική εμπειρία από πωλήσεις. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά ως πωλητής-πλασιέ συγκεκριμένων ειδών (αφού πρώτα έκανε πολλά σεμινάρια για να αποκτήσει γνώσεις γι' αυτά). Υποχρεώθηκε να κάνει συνεχώς ταξίδια ανά την Ελλάδα πηγαίνοντας σε βιομηχανίες για να κάνει γνωστά τα προϊόντα αυτά. Μέσα σε λίγα χρόνια και με την ανάπτυξη της επιχείρησης ανέλαβε υπό την εποπτεία του μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, μετά από λίγα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη και κατέληξε πριν από λίγα χρόνια να γίνει Τεχνικός Διευθυντής, κάτι που λόγω της φύσης της επιχείρησης πρακτικά σημαίνει ότι έχει υπό την εποπτεία του το σύνολο των πωλήσεων των τεχνικών προϊόντων (τα προϊόντα δηλαδή στα οποία πρωταγωνιστεί η εταιρία στην Ελλάδα). Πλέον πλην από Τεχνικός Διευθυντής είναι και μέλος του ΔΣ και γενικά η γνώμη του έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Καταλαβαίνεις όμως φαντάζομαι ότι όταν ξεκίνησε δεν ήξερε πού θα φτάσει... Ασε που ο βαλτός της ΝΔ στην ίδια θέση μ' αυτόν έγινε μετά από λίγα χρόνια διευθύνων σύμβουλος, την περίοδο δηλαδή που η ΠΥΡΚΑΛ άρχισε να πάει από το κακό στο χειρότερο.

• 8
                                      888888 last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:

@Kouk

1. Φυσικά, ΤΖΑΜΠΑ δεν είναι τίποτε. Ακόμα και όταν αεροπορική εταιρεία πουλιέται για ΕΝΑ ευρώ, δεν είναι τζάμπα.
                                        Γιατί δεν μας λες ΠΟΣΟ πληρώνουν μερικοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ το ρεύμα, αφού δεν είναι ΤΖΑΜΠΑ;

Συνεχιζεις να αυτοεξευτελιζεσαι.Και να γιατι:
                                      Το ΤΖΑΜΠΑ των προηγουμενων σου ποστ εγινε τωρα ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ....
                                      Να στο ξαναγραψω λοιπον:Το τιμολογιο προσωπικου της ΔΕΗ ειναι κατα περιπου 30% φτηνοτερο απο το οικιακο και αυτο μεχρι τις 13500 ΚW/h ανα ετος.Απο εκει και πανω δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορα με το οικιακο.
                                      Το τιμολογιο αυτο ισχυει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣτους εργαζομενους στη ΔΕΗ και οχι για ΜΕΡΙΚΟΥΣ οπως πονηρα σκεπτομενος γραφεις.

1. Στο λογαριασμό του ρεύματος που πληρώνουμε, στα λεφτά που εισπράττει η ΔΕΗ για το ρεύμα, δεν πηγαίνει ένα ποσό στα ασφαλιστικά σας ταμεία;

Μαλλον δεν εχεις και πολλη ιδεα για το τι σημαινει ασφαλιστικα ταμεια, εισφορες κλπ.
                                      Να τα κανω λιανα λοιπον:
                                      Καταρχην η ΔΕΗ πουλαει ρευμα και τα εσοδα της προερχονται απο αυτες τις πωλησεις.
                                      Ελπιζω αυτο να γινεται κατανοητο.
                                      Απο τα εσοδα αυτα λοιπον, πρεπει να πληρωσει ολες τις υποχρεωσεις και φορους , δανειακες υποχρεωσεις κλπ κλπ.
                                      Κατανοητο αυτο??Αν ναι παμε παρα κατω...
                                      Εφοσον η ΔΕΗ πουλαει ρευμα και απο αυτο προερχονται ολα της τα εσοδα με τα οποια πρεπει να καλυψει τις υποχρεωσεις της φυσικο δεν ειναι μερος των εσοδων της να καλυψει ΚΑΙ τις εργοδοτικες εισφορες οπως ακριβως κανει και ο καθε εργοδοτης καταβαλλει στα ασφαλιστικα ταμεια των εργαζομενων που απασχολει.???
                                      Αν εγινε κατανοητο εχει καλως,αν οχι με συγχωρεις αλλα πιο λιανα δε γινεται να το κανω...

Δεν υπάρχει σύμβαση ΓΕΝΟΠ/ασφαλιστικού-ταμείου για ποσοστό στη περιουσία της ΔΕΗ;

Ακου να δεις αγαπητε μου.Το να εχεις αγνοια για καποια θεματα ειναι αποδεκτο.
                                      Το να μετατρεπεις την αγνοια σου σε αξιωμα πιστευοντας οτι ειναι ετσι επειδη ετσι νομιζεις κατα τη γνωμη μου ειναι ΥΒΡΙΣ πολυ περισσοτερο δε οταν στρεφεις αυτη σου την αγνοια εναντιον της οποιασδηποτε κοινωνικης ομαδας ή εστω και μεμονωμενου ατομου.

Ξαναγραφω λοιπον οτι ειχα γραψει στη σελιδα 40 του παροντος θεματος τι διεπει μεχρι σημερα το καθεστως ασφαλισης του προσωπικου της ΔΕΗ.Περι ασφαλιστικου της ΔΕΗ.

Μεχρι το 1966 οι υπαλληλοι της ΔΕΗ ηταν ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ.
                                      Λογω αδυναμιας της Πολιτειας ομως να στηριξει την Επιχειρηση στο προγραμμα εξηλεκτρισμου της χωρας αποφασιστηκε με το νομο 4491/66 η ασφαλιση των εργαζομενων να ανατεθει στην ιδια τη ΔΕΗ (ασφαλιση στον εργοδοτη) ωστε με τα χρηματα των εισφορων των εργαζομενων να βρεθει μερος των αναγκαιων (τεραστιων) κεφαλαιων για το γιγαντιαιο με τα μετρα της Ελλαδας και τις συνθηκες της εποχης προγραμμα εξηλεκτρισμου.

Ποτε το κρατος δε χρηματοδοτησε το ασφαλιστικο της ΔΕΗ ουτε με μια δραχμη.

Ετσι οι ασφαλιστικες εισφορες των εργαζομενων της ΔΕΗ (το απαοεματικο δηλαδη) επενδυθηκαν απο τη ΔΕΗ και ως εκ τουτου μετατραπηκαν σε περιουσιακα στοιχεια της Επιχειρησης.

Η αξια των περιουσιακων στοιχειων υπολογιζεται σημερα συμφωνα με αναλογιστικες μελετες διεθνων οικων (wyatt-prudential) που προσληφθηκαν απο τη ΔΕΗ και το κρατος σε περιπου 10 δις ευρω (ή 3,3 τρις δρχ).

Το 1999 λογω αφενος της μετατροπης της ΔΕΗ σε Α.Ε. και της επερχομενης εισαγωγης της στο ΧΑΑ, και αφετερου της απαγορευσης απο την Ε.Ε. της ασφαλισης στον εργοδοτη, η Διευθυνση Ασφαλισης Προσωπικου της ΔΕΗ μετατραπηκε σε αυτονομο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ασφαλισης (και οχι ταμειο) με σειρα νομων του Ελληνικου Κρατους (νόμος 2773 άρθρο 34 – νόμος 2919 άρθρο 26 και Π.Δ 51) η δε περιουσια που ανερχοταν στο πιο πανω αναφερομενο ποσο, λογω της αδυναμιας και του κρατους και της ΔΕΗ να την αποδωσουν στο νεο Οργανισμο, συμφωνηθηκε να δινεται τμηματικα καθε χρονο για την καλυψη των οποιων ελλειματων που ετσι κι αλλιως ο ΟΑΠ/ΔΕΗ θα μπορουσε να καλυψει αν ειχε το ποσο που ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ειχε ενσωματωμενο στα περιουσιακα στοιχεια της ΔΕΗ.

@aserf.
                                      ΟΚ σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

• S
                                        skye last edited by

Προσωπικά θέλω ΠΛΗΡΩΣ ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ (και ΟΤΕ και ΟΣΕ και ΕΛΤΑ, κτλ), με κοινά τιμολόγια για ΟΛΟΥΣ και από κει και πέρα το κράτος να δίνει επιδόματα στους πολύτεκνους και σε όσους άλλους πιστεύει ότι τα έχουν ανάγκη.

ΕΤΣΙ.
                                        το ιδιο να γινει και με τα πανεπιστημια, με τα νοσοκομεια, και με τα σχολεια.
                                        το ιδιο να γινει και με το οξυγονο σε τελικη αναλυση ρε φιλε. εγω γιατι να στερουμαι απο το οξυγονο που αναπνεουν οι αλλοι;
                                        ας κοψουν τιμολογιο και θα τα βρουμε
                                        ασε που θα δημιουργηθουν και θεσεις εργασιας

Εδώ έχουν γραφτεί σημεία και τέρατα. Και να'ταν η πρώτη φορά;; ή σάμπως θα είναι η τελευταία;

Και να είσαι σίγουρος ότι εάν ο φουκαράς των '700ευρώ' μπορούσε να σηκώσει κεφάλι (προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί) τα ίδια θα έγραφαν. Τώρα κλαίγονται για πάρτη του...χιλιοπαιγμένο Νίκο

Μιλάμε για πρόβλημα πολύ βαθύτερο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζομένους της ΔΕΗ.

Απωθημένα και μόνο απωθημένα. Και σημεία των καιρών βεβαίως

μην τρελαινεσαι αποστολε, δεν ειναι τιποτα απ'ολα αυτα.
                                        απλως ειναι καπιταλιστες.
                                        και το παραδεχονται, δεν το λεω προσβλητικα. οταν καποιος θελει ιδιωτικοποιηση των παντων προφανως ειναι καπιταλιστης. ενας τετοιος ανθρωπος ειναι λογικο να σκεφτεται διαφορετικα απο καποιον που πιστευει οτι τα βασικα εστω αγαθα πρεπει να ειναι δημοσια, και οτι δεν φταιει το οτι ειναι δημοσιο για την κατασταση, μα αλλοι παραγοντες. (αληθεια ας μου εξηγησει κανεις πως οι δημοσιες υπηρεσιες στην ιαπωνια δουλευουν και ειναι τοσο γαματες; )

Τα μονοπώλια σε όλο τον κόσμο προκαλούν αδυναμία στην αγορά, υπανάπτυξη και μείωση της διασποράς του χρήματος. Πάρε τον ΟΤΕ για παράδειγμα. Όταν ήταν μόνος του, απασχολούσε ένα συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων. Σήμερα απασχολούνται εργαζόμενοι από δεκάδες εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν ψωμί σε εκατοντάδες άλλες. Ο ΟΤΕ έδινε ψωμί μόνο σε επιχειρηματίες τύπου Κόκκαλη, δηλ. σε λίγους που τα είχαν καλά με την κρατική εξουσία. Οι υπόλοιποι στην απέξω. Αν αρνείσαι αυτό, τότε αρνείσαι την πραγματικότητα και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

ετσι ακριβως εγινε! ηρθαν οι καλοι επιχειρηματιες και ανοιξαν αυτες τις εταιρειες (ή μηπως να τις πουμε κοινωφελη ιδρυματα). μαλιστα τις ανοιξαν βαζοντας λεφτα απο την τσεπη τους. ειχαν τοσα πολλα λεφτα, που χαριζαν και στον ΟΤΕ γιατι δεν ειχαν τι να τα κανουν. και οι προσφορες τους ηταν τοσο γαματες, που εταζαν 5mbps και εδιναν 15mbps. εμ τι; χαριζει η ομαδα. αφου τους χρωσταγε λεφτα ο ΟΤΕ, τα οποια επρεπε να τους τα δωσει επειδη ηταν τοσο καλοι και ολο περιμενανε και ο ΟΤΕ δεν ειχε λεφτα να καλυψει τα χρεη του
                                        εξ'αλλου, δεν μπορουμε να αρνηθουμε ποσο θετικα εχει επιδρασει το φουλ ελευθερο εμποριο στο μυαλο του τεξανου. να μην πω το ποσο θετικα εχει επιδρασει γενικα στους αμερικανους, οι οποιοι ειναι ολοι ζαμπλουτοι εκτος απο 5-6 χιππηδες που καπνιζουν κρακ.

Στο εξωτερικό που αναφέρω, δεν πεινάνε ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Αμοίβονται καλά, έχουν ανάπτυξη που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ο κόσμος δεν τρέχει να χωθεί σε κάποια ΔΕΚΟ ή στο Δημόσιο για να μη βρεθεί ξεκρέμαστος στα καλά καθούμενα μέσα σε μια άθλια αγορά εργασίας

ε τι αστειευεσαι; το εξωτερικο ειναι παραδεισος. κανεις δεν πειναει, ο καπιταλισμος δουλευει ρολόι, ολοι ειναι ζαμπλουτοι και ευτυχισμενοι.
                                        αφου στην ιταλια κανεις δεν μπηκε στον κοπο να διαμαρτυρηθει ουτε καν για το ευρω, γιατι ηταν τοσο πλουσιοι που δεν τους ενδιεφερε καθολου το ζητημα.. χαριζει η ομαδα..
                                        αμ στην αγγλια; ειναι η πρωτη χωρα στον κοσμο που δεν εχει καν εργατικη ταξη. ειναι τοσο πλουσιοι που δεν χρειαζονται εργατες. να φανταστεις δημιουργησαν και ενα ειδος μουσικης που ονομαζεται Oi! ,και μιλαει για τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι πλουσιοι στη ζωη τους (ξες, το χαβιαρι μαυρο, το κρασι παλιο και λοιπα cliche )
                                        ασε που αυτοι οι γαλλοι ειναι τοσο αντιστοιχα πλουσιοι και οι μεν και οι δε οπως τους αναφερεις, που εχουν εισαγαγει μερικους ξενους τραμπουκους για να κανουν φασαριες στα στενα των παρισιων, για να εχουν με κατι να ασχολουνται λογω βαρεμαρας.
                                        φαντασου οταν εκλεισαν τα εργοστασια της ρενο και της πεζο και εμειναν στον δρομο καμια 10αρια χιλιαδες εργατες, αντι να κανουν καταληψη και να διαμαρτυρηθουν τα εγραψαν ολα στα αχαμνα τους (αφου πλουσιοι ειναι ετσι κ αλλιως, χεστηκανε) και πηγανε στο πλαζ ντε σαντ τροπε

• A
                                          aserf last edited by

Ο χρήστης 888888 έγραψε:
                                          @aserf.

Έκανα μια μικρή προσθήκη ενώ είχες απαντήσει.

Αλήθεια, αν δε σε πειράζει τι σε βοήθησε να καταλάβεις αυτό που είπα;

Τέλος να πω και αυτό:

Η ΠΥΡΚΑΛ κάποτε ήταν πολύ ανταγωνιστική επιχείρηση ως κατασκευαστής πυρομαχικών. Ξέρεις πότε; Όσο ανήκε στο Μποδοσάκη. Ξέρεις πότε έπαψε να είναι ανταγωνιστική και κατέληξε μια ιδιαίτερα ζημιογόνα επιχείρηση; Όταν πέρασε υπό τον κρατικό έλεγχο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

• 8
                                            888888 last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:

@aserf.

Έκανα μια μικρή προσθήκη ενώ είχες απαντήσει.

Αλήθεια, αν δε σε πειράζει τι σε βοήθησε να καταλάβεις αυτό που είπα;

Θα σου πω:
                                            Το 2004 σε μια καφετερια ετυχε να παρακολουθω μια συζητηση σε διπλανο τραπεζι μεταξυ μιας παρεας στην οποια συμμετειχε κι ενας πρωην συναδελφος ο οποιος απολυθηκε απο τη ΔΕΗ λογω καταχρησης, και στη συνεχεια εγινε εμπορος.
                                            Η συζητηση περιφεροταν, καλη ωρα, γυρω απο το Δημοσιο και τις κρατικες επιχειρησεις.
                                            Μαντεψε ποιος ηταν ο πιο δριμυς στις κατηγοριες του ιδιαιτερα για τη ΔΕΗ.
                                            Φυσικα εγω δεν ειπα τιποτα, απλα σηκωθηκα και περασα μπροστα του κοιτωντας τον προσποιουμενος οτι παω στη τουαλεττα.Οταν γυρισα (ω! του θαυματος) η συζητηση περιστρεφοταν γυρω απο του Euro και το Ρεχαγκελ.

Τέλος να πω και αυτό:

Η ΠΥΡΚΑΛ κάποτε ήταν πολύ ανταγωνιστική επιχείρηση ως κατασκευαστής πυρομαχικών. Ξέρεις πότε; Όσο ανήκε στο Μποδοσάκη. Ξέρεις πότε έπαψε να είναι ανταγωνιστική και κατέληξε μια ιδιαίτερα ζημιογόνα επιχείρηση; Όταν πέρασε υπό τον κρατικό έλεγχο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Φυσικα οι εργαζομενοι και τα προνομια τους φανταζομαι....

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 43
                                            • 44
                                            • 45
                                            • 46
                                            • 47
                                            • 191
                                            • 192