-
Η ενεργεια καποιου να παρκαρει σε ραμπα για αναπηρους ειναι απαραδεκτη...και γιαυτο το λογο υπαρχει η αστυνομια...αν θελει καποιος να κανει κατι γιαυτα τα αυτοκινητα ας κανει καταγγελια στην αστυνομια...αν το κανει αυτο ειμαι μαζι του!
Αλλα....
Αν κολλησει κατι σε αμαξι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ...και μπορει να κανει μηνυση εναντιον αυτου που το κολλησε! -
Eγω εξακολουθω να πιστευω οτι η όλη πραξη γινεται απλά και μονο για να κολάει καποιος το αυτοκόλλητο,και να παριστανει τον 'καμπόσο' στους άλλους φίλους του,οι οποίοι θα εξιστορούνε τα κατορθωματα του 'πάνθηρα' στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων
+1
ειναι της μοδας να εισαι ακτιβιστης...ακουγεται ωραια η λεξη οταν την λες σε αλλους...σε ανεβαζει...οπως ειπα αν θελετε να κανετε κατι σωστο οι ''ακτιβιστες'' η πανθηρες των δρομων η λιονταρια των πεζοδρομιων η οπως αλλιως θελετε καντε μια καταγγελια και μην κρυβεστε πισω απο μια θρασυδειλη πραξη!
-
φυσικά κ μπορεί να κάνει μήνυση, όπως μπορεί ο καθένας να μηνύσει κάποιον άλλον για όποιον κουφό λόγο θέλει...(πχ επειδή παρκάρει στην ίδια θέση το αμάξι του...)
όμως τη στιγμή που θα γίνει η μήνυση, θα γίνει κ η καταγραφή του συμβάντος από την αστυνομία... ή μάλλον καλύτερα, με μία φωτογραφία από το αμάξι παρκαρισμένο πάω στον συνήγορο του πολίτη κ κινώ τις διαδικασίες γιατί αισθάνομαι ότι περιορίζεται η ελευθερία μου... κ μετά βλέπω ποιος πληρώνει περισσότερα... εγώ που θα του δώσω 10 ευρώ για υλική αποζημίωση, ή αυτός που περιορίζει την ελευθερία μου κ μου προκαλέι βλάβη...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Eγω εξακολουθω να πιστευω οτι η όλη πραξη γινεται απλά και μονο για να κολάει καποιος το αυτοκόλλητο,και να παριστανει τον 'καμπόσο' στους άλλους φίλους του,οι οποίοι θα εξιστορούνε τα κατορθωματα του 'πάνθηρα' στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων
+1
ειναι της μοδας να εισαι ακτιβιστης...ακουγεται ωραια η λεξη οταν την λες σε αλλους...σε ανεβαζει...οπως ειπα αν θελετε να κανετε κατι σωστο οι ''ακτιβιστες'' η πανθηρες των δρομων η λιονταρια των πεζοδρομιων η οπως αλλιως θελετε καντε μια καταγγελια και μην κρυβεστε πισω απο μια θρασυδειλη πραξη!
κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό... γιατί κάθε φορά που κατεβαίνω για ποδήλατο, βλέπω 4-5 τέτοιους τύπους... αν είναι να τηλεφωνώ κ να περιμένω να έρθει η αστυνομία 5 φορές σε κάθε βόλτα, τότε να παίνρω μισθό απο την τροχαία κ να κάνω συμβόλαι με την cosmote για δωρεάν τηλεφωνήματα προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου...
-
Κοιτα το οτι ενοχλουν ειναι σιγουρο...
αλλα αν κολλησεις πανω σε αμαξι κατι μην απορησεις αν σε αρχισει στα σουτια κανενας ιδιοκτητης αυτοκινητου...(δεν το λεω για σενα απλα αναφερω)
Γιατι αν το να κολλησεις το αυτοκολλητο ειναι κατι...γιατι δεν περιμενεις να ερθει ο ιδιοκτητης και να του πεις ΕΓΩ στο κολλησα γιατι εισαι ζωο και παρκαρεις οπου να ναι...
Μαλλον θρασυδειλια ειναι για μενα...Υ.Γ επαναλαμβανω οτι δεν αναφερομαι σε σενα απλα για να εχει ροη η κουβεντα βαζω β ενικο
-
όμως τη στιγμή που θα γίνει η μήνυση, θα γίνει κ η καταγραφή του συμβάντος από την αστυνομία... ή μάλλον καλύτερα, με μία φωτογραφία από το αμάξι παρκαρισμένο πάω στον συνήγορο του πολίτη κ κινώ τις διαδικασίες γιατί αισθάνομαι ότι περιορίζεται η ελευθερία μου... κ μετά βλέπω ποιος πληρώνει περισσότερα... εγώ που θα του δώσω 10 ευρώ για υλική αποζημίωση, ή αυτός που περιορίζει την ελευθερία μου κ μου προκαλέι βλάβη...
μην εισαι σιγουρος οτι θα ειναι αυτα τα αποτελεσματα της μηνυσης...
-
Εγώ δε θα κολλούσα ποτέ αυτοκόλλητο, όμως, έχω αφήσει μερικές φορές χαρτί Α4 με γαϊδουρόφατσα στον καθαριστήρα αυτοκινήτων. Επίσης, έχω τηλεφωνήσει 3-4 φορές στο 100 για να ειδοποιήσει την τροχαία. Δυστυχώς, η τελευταία έκοψε κλήση (χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό) μόνο την φορά που την περίμενα μισή ώρα μέχρι να έρθει. Τις άλλες φορές, όταν πέρασα μετά από 1-2 ώρες από το ίδιο σημείο, καμία κλήση δεν υπήρχε στα αυτοκίνητα που ενοχλούσαν. Είτε πέρασαν και δεν έκαναν τίποτα αφού δεν τους τα 'έπρηξε' κάποιος είτε δεν πέρασαν καθόλου.
Οπότε η όποια διαπόμπευση επιτυγχάνεται με ένα χαρτί Α4 (χωρίς κόλλα) είναι θεμιτό κατ' εμέ μέσο συμμόρφωσης.Ποιοι έχουν εμπειρία από την ανταπόκριση της δημοτικής αστυνομίας σε καταγγελίες για παράνομη/ενοχλητική στάθμευση; Καλύτερη ή όχι από αυτήν της τροχαίας;
Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τη δημοτική αστυνομία (αρμοδιότητες
Αθήνας: 210 3259053 (Τμήμα Επιχειρησιακών Θεμάτων) / Χολαργού: 210 6537414
Θεσσαλονίκης: 2310 251900 / Καλαμαριάς: 2310 493226, 2310 493227
Λάρισας: 2410 680220 2410 680243
Βόλου: 24210-23023
Ηρακλείου: 2810 334181-5Αυτά τα ολίγα μετά από λίγο ψάξιμο.
-
Στα Χανιά είναι 28210 97567.
-
Επιτρεπεται η κινηση των ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το να κανεις τη σκεψη σου όμως πραξη,επειδη ΕΚΡΙΝΕΣ οτι συμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη αξιζει να τιμωρηθει καποιος απο τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ χερια,καταλύοντας την οποιαδηποτε δημοκρατική διαδικασια θα μπορούσε να υπάρξει στο ενδιάμεσο για τετοιες περιπτωσεις,σε καθιστα,κατα τη γνωμη μου,επικίνδυνο για όλους μας.Συμφωνώ με αυτή την άποψη. Όμως δεν μιλάμε για τον Charles Bronson στο 'Death Wish' αλλά για ένα αθώο αυτοκόλλητο.
Με ποιο δικαιωμα ο πανθηρας **ακουμπαει **ενα ξενο αμαξι? Ειναι ο αντικαταστάτης των οργανων τις ταξης οταν αυτα λοιπουν? Αν τον τσακωσει το ζωο ιδιοκτητης και τον αρχισει στις φαπες θα εχει αδικο?
Ακουμπάει; Αυτό είναι το πρόβλημα μας; Την ώρα που σκοτωνόμαστε στους δρόμους; Όταν τρακάρει ο άλλος πάνω στο παρκαρισμένο σου και σηκώνεται και φεύγει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα; Προσπαθώ να βρω ένα τρόπο για να γράψω το πόσο άσχετη βρίσκω τη θέση σου χωρίς να σε προσβάλω εσένα προσωπικά, δεν το θέλω. Είναι τόσο παράλογη όμως, σαν να παραπονιούνται λχ. οι κινέζοι ότι οι θιβετιανοί τους χαλάνε την φιέστα με τους ΟΑ, με τι άλλο να το παρομοιάσω...
Για τις θεσεις των ατομων με ειδικες αναγκες σε σουπερμαρκετ κλπ κυριως φταινε οι διοικησεις αυτων. Σε ωρες αιχμης εχουν ατομα στο παρκινκ, ας τους που να φροντισουν και αυτο το θεμα.
Πάντα οι άλλοι θα φταίνε; Οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρα σημειωμένες, υπάρχουν πάντα άφθονες θέσεις για όποιον δεν θεωρεί απαράδεκτο το να περπατήσει 100m. Τι στο διάολο χρειάζεται για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παρκάρουν εκεί;
Η ενεργεια καποιου να παρκαρει σε ραμπα για αναπηρους ειναι απαραδεκτη...και γιαυτο το λογο υπαρχει η αστυνομια...αν θελει καποιος να κανει κατι γιαυτα τα αυτοκινητα ας κανει καταγγελια στην αστυνομια...αν το κανει αυτο ειμαι μαζι του!
Αλλα....
Αν κολλησει κατι σε αμαξι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ...και μπορει να κανει μηνυση εναντιον αυτου που το κολλησε!Το έχεις δοκιμάσει αυτό που προτείνεις; Γείτονας μου τηλεφώνησε στην αστυνομία για να μαζέψει το αυτοκίνητο που είχε παρκάρει παράνομα μπροστά στην είσοδο του γκαράζ του όταν χρειάστηκε να πάει την έγκυο σύζυγο του στο μαιευτήριο. Η γυναίκα παραλίγο να γεννήσει στο ταξί...
Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται επειδή ακριβώς το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει τους νόμους οπότε και τα διάφορα ζώα ασυδωτούν ανενόχλητα. Αν υπήρχε σωστή αστυνόμευση/έλεγχος, δεν θα υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα in the first place!
Όσο για την παρανομία ή μη του κολλήματος: http://www.streetpanthers.gr/stickers_legal.htm' target='_blank
Παραπάνω δεν ξέρω, αφού ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η μύνηση που έχω κάνει κατά της Superfast Ferries και του ΙΚΤΕΟ που πήγα το αμάξι και τόλμησαν να βάλουν αυτοκόλλητο στο υπερπολύτιμο περιουσιακό μου στοιχείο, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα την προσωπικότητα μου... -
προσωπικά παντως εάν εβλεπα καποιον να ριχνει 1-2 αυγουλάκια (στρουθοκαμηλου ακομα το καλύτερο) σε τετοια ατομακια που παρκάρουν οπου τους υψωθεί το μικροσκοπικο τους 'αντρικό' μοριο 8α το χαιρομουν αφανταστα.
-
κ γω
οχι οτι οι γραφικοτητες στυλ πανθηρων ειναι θεμιτες αλλα τι αλλο μενει.
καθημερινα συνανταμε δεκαδες αυτοκινητα που ειτε παρκαρουν σε πεζοδρομια ειτε σε στροφες με το μισο αμαξι να βγαινει εξω στον καθετο και να κοβει ορατοτητα και χωρο ενω 5 μετρα ποιο περα εχει αφθονο χωρο να το αφησει
δηλαδη νταξ,δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος που πιστευει οτι καθε φορα που θα βγαινει εξω θα παιρνει τηλεφωνο 45 φορες την αστυνομια και θα περιμενει να τους κοψουν κληση.
αφηστε που τις προαλλες ειδα στην περιοχη μου σε αποσταση 50 μετρων μεταξυ τους 2 περιπολικα το ενα παρκαρισμενο σε μερος που απαγορευεται σταση κ σταθμευση και οι μπατσοι στην καφετερια κ το αλλο ανεβασμενο ολοκληρο στο πεζοδρομιο κ οι μπατσοι φυσικα μεσα στην καφετερια,θα πεις δηλαδη σε τετοιους ανθρωπους να πανε να κοψουνε κληση για σταθμευση?
και αν καποιοι το πατε οτι το να κολλησει καποιος αυτοκολλητο ειναι παρανομο κτλπ,τοτε το να να πλακωσει στις φαπες καποιος αγανακτησμενος οδηγος που καβαλησε πεζοδρομιο με τη λαμαρινα του και οχι δεν ντρεπεται που το εκανε αυτο αλλα θα εχει το θρασσος να ζητησει και τα ρεστα επειδη κολλησανε αυτοκολλητο στο φερετζε τη μικροαστικοτητας του ειναι 1000 φορες πιο παρανομο και μπορει να φαει και δεκαδες χρονια φυλακη για σωματικες βλαβεςυγ:το ποδηλατο σε πεζοδρομιο δεν επιτρεπεται εκτος αν εχει σημανση που να το επιτρεπει(αντιστοιχα και στις λωριδες για ποδηλατα απαγορευται να κινουνται οι πεζοι) και σιγουρα να κυκλοφορεις με ροδες διπλα απο ανθρωπους που δεν αναμαινουν οτι χρειαζεται να προσεχουν μην περασει κανα διτροχο απο διπλα τους αρα δεν θα προσεχουν κ μπορει να σε αιφνιδιασουν ειναι πολυ πιο επικινδυνο απο καποιον που εχει παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
δηλαδη νταξ,δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος που πιστευει οτι καθε φορα που θα βγαινει εξω θα παιρνει τηλεφωνο 45 φορες την αστυνομια και θα περιμενει να τους κοψουν κληση.
Ενω δικαιολογείται όποιος πιστευει οτι με την χρηση αυτοκολλήτων θα συνετίσει τους κακούς οδηγούς
μιλάμε για ό,τι πιό 'άκυρο' εχει ποτε σκεφτει ανθρώπου νούς.
υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις πόλεις,το οποίο δεν διορθωνεται με τετοιες παπαριές.Δεν αποτελει λύση,ούτε κατα-φαντασίαν.Γι'αυτο επιμενω στο ότι οι 'πάνθηρες' απλά γουσταρουν να 'τιμωρούν' τους κακους οδηγούς (των εαυτών των εξαιρουμενων όμως-όπως ο πήτερ-πάν παραπάν ) για να παραστησουν ότι ειναι ήρωες και να εξιστορούνε κατορθωματα στην παρεα τουςυγ:το ποδηλατο σε πεζοδρομιο δεν επιτρεπεται εκτος αν εχει σημανση που να το επιτρεπει(αντιστοιχα και στις λωριδες για ποδηλατα απαγορευται να κινουνται οι πεζοι) και σιγουρα να κυκλοφορεις με ροδες διπλα απο ανθρωπους που δεν αναμαινουν οτι χρειαζεται να προσεχουν μην περασει κανα διτροχο απο διπλα τους αρα δεν θα προσεχουν κ μπορει να σε αιφνιδιασουν ειναι πολυ πιο επικινδυνο απο καποιον που εχει παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο
Σε αυτο περιμενω τοποθέτηση του Πέτρου,ο οποίος επιμενει να κινείται στα πεζοδρόμια και να κατηγορει όσους δυσχεραίνουν την κινηση των πεζών
-
αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι οτι θα πρεπε να μπει ενας ψυχολογος και να μας μιλησει για τη ψυχοσυνθεση του μεσου ελληνα...
δυστυχως καμια νομιμη διαδικασια δε δειχνει να τον πτοει...ασε που ουσιαστικα ουτε τα ιδια τα οργανα ταξης δεν τηρουν τπτ και κανεις δε τα υπολογιζει...
οποτε με τον καθε καφρο που παρκαρει οπως ναναι οπου ναναι ουτε με νοιαζει τι παθαινει..μακαρι να κατεβαινε ενα αρμα και να τα λιωνε...ενας leonidas (oxi leonp)
-
Thanix, έλα και εσύ σε παρακαλώ για μια στιγμή στην θέση την δικιά μου που βρήκα διπλοπαρκαρισμένο με αλάρμ έναν δίπλα από το αμάξι μου στην Ν Σμύρνη. (Δυστυχώς δεν είχα αυτοκόλητα...)
Πήρα τηλ την τροχαία η οποία έκανε 20' να έρθει, έστω για την ηθική ικανοποίηση ότι θα πάρει κλήση το ζώο. (παράλληλα φόρτωνα κάθε λεπτό που πέρναγε...)
Το κακό είναι ότι την στιγμή που ήρθε η τροχαία έτυχε να έρχεται και το ζώον.
Αποτέλεσμα; Αφού τους κλάφτηκε για λίγο, με ρωτάγαν οι αστυνομικοί τι θέλω να κάνουν με τον 'κύριο'. Τους είπα ότι θέλω να κάνουν την δουλειά τους και να του δώσουν κλήση.Τελικά τον άφησαν και έφυγε και μετά έφυγα και εγώ, μέσα στα νεύρα για τις επόμενες 2 ώρες. Πως γλύτωσα το εγκεφαλικό μόνο εγώ το ξέρω.
Βάλε λοιπόν τον εαυτό σου στην παρακάτω θέση και πές μας:
Στην μια συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να πάρεις το αμάξι σου διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εναλλακτικά, πρέπει να το πάρεις για να πας σε ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού ή θες απλώς να πάς μια βόλτα να ξεσκάσεις. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποιος σου στερεί το δικαίωμα της ελευθερίας και φεύγει χωρίς συνέπειες.Τί κάνεις την επόμενη φορά που σε κλείνουν και γίνεται το ίδιο πράγμα; Την μεθεπόμενη;
Εγώ πάντως δεν θα πάθω εγκεφαλικό...
-
(προς χαντερ)
καλα εννοειται οτι δεν ειναι λυση για να συνετισεις οσους κανουν μλκιες,απλα μπορει να τον κανεις να συνειδητοποιει τη βλακεια που εκανε,γιατι ειναι παρα πολλοι αυτοι που δεν καταλαβαινουν οτι αυτο που κανουν δεν επιτρεπεται ή οτι ειναι επικινδυνο γιατι το βλεπουν παντου και το θεωρουν δεδομενο η συμβιβαζονται με αυτην την κατασταση ή απλα ειναι αρκετα ηλιθιοι ωστε να καταλαβουν καποια βασικα πραγματα.
στην τελικη ειναι μια φυσικη ανωδυνη αντιδραση συμφωνα με τα οπλα που εχει ενας πεζος στη διαθεση του.ενα πεζος ξερω γω θα κολλησει αυτοκολλητο,ενας οδηγος σε εναν παπαρα που εχει σταθμευσει και κλεινει μια λωριδα και δημιουργει μποτιλιαρισμα χωρις λογο θα βρισει και θα κορναρει.
και τα δυο δεν προκειται να τον συνετισουν,αλλα μπορει να τον κανουν να νιωσει ενοχες ή να καταλαβει οτι αυτο που εκανε επυρεαζει αρνητικα τους αλλους και δημιουργει μεγαλυτερο προβλημα απο οτι φανταζοτανε -
ανδρέα οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς, οι ποδηλατόδρομοι για τα ποδήλατα κ οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα...
όταν όμως εγώ χρησιμοποιώ το πεζοδρόμιο. θέτω τα διακαιώματά μου υπό τη σκέπη των δικαιωμάτων των πεζών κ τους παραχωρώ την προτεραιότητα, έχω φως το βράδυ κ πηγαίνω με χαμηλές ταχύτητες... τουτ' έστιν σεβομαι τον πεζό κ δεν τρέχω για να παρω πρώτος τη στροφή...
με έναν πρόχειρο υπολογισμό, μετά από 1780 χιλιόμετρα που έκανα τους τελευταίους μήνες, δεν αντιμετώπισα καμία αντιδικία από πεζό... φοβάμαι πως αν έκανα όλα αυτά τα χιλιόμετρα στον δρόμο με τους οδηγούς που εσείς οι ίδιοι κοροϊδεύετε πως οδηγούν σαν κουλοί, θα ήμουν στο παπαγεωργίου με γύψους κ νάρθηκες ακόμα...
οπότε, θέτω την ασφάλειά μου πρωτίστως κ δεν κυκλοφορώ τόσο πολύ στους πολυσύχναστους δρόμους αλλά στο αντίστοιχο πεζοδρόμιο, όμως σέβομαι τους πεζούς όταν χρειαστεί να καβαλήσω το πεζοδρόμιο... κ αν αμφιβάλλεις για την εγκυρότητα όσων λέω, ρώτα κ τον Κωνσταντίνο που έχει έρθει μαζί μου 1-2 φορές...
-
Πέτρο,τα ίδια ακριβως με εσενα,μπορει να ισχυριστει και καποιος που οδηγει μοτοσυκλέτα στα πεζοδρόμια.Τα ίδια και καποιος που οδηγει αυτοκινητο στα πεζοδρόμια.
Δε μου λέει τίποτα αυτο.
Παρανομεις και όμως συνεχιζεις να υπερασπίζεσαι τη δική σου 'άκακη' συνήθεια,και όμως θα ηθελες να τιμωρηθούν όσοι παρκάρουν στο πεζοδρόμιο,οι οποίοι με τη σειρα τους θα δικαιολογησουν τη δική τους 'άκακη' συνηθεια για να κατηγορησου ίσως τους ποδηλάτες.Και το κυριώτερο,όταν όσοι ενοχλούν παρκάροντας οδηγήσουν ποδηλατο στα πεζοδρόμια,συναντησουν παρκαρισμενο όχημα που τους αναγκαζει να κινηθούν (νομίμα πλέον) στην επικίνδυνη άσφαλτο,θα ζητησουν την τιμωρία τους
Αλλα,άλλο να ζητησουν,καί άλλο να τιμωρησουν οι ίδιοι
-
Στην Ξανθη αν ημουν ενας απο τους Πανθηρες θα εκανα την μεγαλυτερη καταναλωση σε αυτοκολλητα
Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι νοοτροπια επικρατει
Οχι μονο παρκαρουν πανω,κατω ,δεξια,αριστερα,μεσα ,εξω κτλ.κτλ σε καθε πεζοδρομειο αλλα το θεωρουν και αυτονοητο να το κανουν
περιστατικο
Εξω απο το πανεπιστημιο εχει ενα πεζοδρομιο πλατους 2.5 μετρων
Σκαει ενας χωριαταρος με το Ναβαρα του,καβαλαει πεζοδρομιο και το κλεινει τελειως
Ακολουθει στιχομυθια μεταξυ εμου και αυτου
-Κυριε εχετε κλεισει ολο το πεζοδρομειο,δεν μπορει να περσασει κανεις
-Αφησα λιγο
-Δεν αφησατε καθολου
-Ελα μωρε,και που να το βαλω
-Εχει πολυ χωρο στο κολυμβητηριο
-Καλα ειναι εδω
Δεν το συνεχισα το διαλογο,δεν ειχε και νοημα δεν ηθελα να φαω και καμια φαπα απο τον γοριλα(κλασσικος Ελληναρας 1.85,κοιλαρα,2 αλυσιδες στο λαιμο,μουστακι ) -
Γεια σας από Αμερική.
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι η κατάσταση σ αυτόν τον τομές εδώ είναι τελείως διαφορετική. Στην πόλη που ζω απλά δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει κάποιος μια ράμπα
ένα γκαράζ, να διπλοπαρκάρει, να μη δώσει προτεραιότητα σε πεζό μέσα στην πόλη. Αυτό γίνεται διότι αφενός υπάρχει κοινωνική ευαισθησία (μπορεί να είναι υποκριτική αλλά εφαρμόζεται) και βαρύτατεσ κυρώσεις οι οποιες έχουν άμεση εφαρμογή. Υπάρχει κι άλλος λόγος όμως. Δεν υπάρχει χώρος ια τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο χρόνος είναι πάντα λίγος, οι δουλειές πολλές και ξέρεις ότι μπορεί να μη γυρίσεις σπίτι σου αν κάνεις κάτι τέτοιο. Θέλω να πω ότι η εφαρμογή του νόμου δεν είναι έργο μόνο της όποιας αστυνομίας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Απλά αυτοί οι ασυνείδητοι βρίσκουν και τα κάνουν. Για φανταστείτε να κλείσει κάποιος μια ράμπα και να γυρίσει να βρει 10 εξαγριωμένα άτομα. Δε γνωρίζω αν είναι νόμιμο να κολλάει κάποιος αυτοκόλλητα αλλά γνωρίζω ότι η απάντηση στην παρανομία δε νοείται ως παρανομία. Μακάρι να ήταν αλλιώς και να επικρατούσε η κοινή λογική.Όταν όμως αυτή λείπει τότε προσωπικά δεν μπορώ να βρώ άλλο τρόπο να αμυνθώ. Να κολλήσει κάποιος άνα αυτοκόλλητο είναι άμυνα. Μπορεί να μη συνετίσει κάποιο ζώο. Αν όμως σε 1 μήνα βγει ένα ρεπορτάζ που να λέει ότι βρέθηκαν 500 αυτοκίνητα στην Αθήνα με αυτοκόλλητα μήπως τότε κάποιος δεήσει να σοβαρευτεί? Μπορεί και όχι.Αλλά χωρίς προσπάθεια που θα πάμε? Κάποτε θα πρέπει ίσως να μάθουν να ζουν όλοι ξέροντας ότι κάθε πράξη μας έχει συνέπειες και η ανάληψη των ευθυνών μας γι αυτές είναι η καθημερινή πραγματικότητα. Φιλικά
Chris
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)