-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Δε μείναμε μέσα στο κάστρο αλλά στην πόλη στο ¨Flower of Monembasia¨ αν θυμάμαι καλά το όνομα. Ζεστό περιβάλλον και σωστή εξυπηρέτηση.Γιάννης
Αυτό το ξενοδοχείο είναι ένα από τα δύο στα οποία βρήκαμε δωμάτιο χωρίς να μας ζητάνε 200
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Το Παρασκευοσαββατοκύριακο σκεφτόμαστε να πάμε με την παρέα μου εκδρομή στη Μονεμβασιά. Αξίζει; Έχει μείνει κάποιος σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής που να το προτείνει;
Αλήθεια, πόση ώρα περίπου να υπολογίζουμε από την Κόρινθο μέχρι τη Μονεμβασιά (με ήρεμες ταχύτητες μιας και θα έχουμε φοβιτσιάρα κοπέλα μαζί μας);
Ηρεμα - ηρεμα δυομιση με τρεις και προσοχη στα μπλοκα στις κατηφοριες μετα τη Τριπολη.
Και βάλε... Εμένα προσωπικά δεν με ξετρέλλανε...
Τα ξενοδοχεία και της Μονεμβασιάς και της Σπάρτης είναι από τα πιο βρώμικα της Ελλάδας. Γι' αυτό ζητήστε να δείτε το δωμάτιο πρωτού μείνετε.Το παραπανω βγαινει απο καμμια εγκυρη ερευνα ή το λες ετσι ?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Το Παρασκευοσαββατοκύριακο σκεφτόμαστε να πάμε με την παρέα μου εκδρομή στη Μονεμβασιά. Αξίζει; Έχει μείνει κάποιος σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής που να το προτείνει;
Αλήθεια, πόση ώρα περίπου να υπολογίζουμε από την Κόρινθο μέχρι τη Μονεμβασιά (με ήρεμες ταχύτητες μιας και θα έχουμε φοβιτσιάρα κοπέλα μαζί μας);
Ηρεμα - ηρεμα δυομιση με τρεις και προσοχη στα μπλοκα στις κατηφοριες μετα τη Τριπολη.
Τα ξενοδοχεία και της Μονεμβασιάς και της Σπάρτης είναι από τα πιο βρώμικα της Ελλάδας. Γι' αυτό ζητήστε να δείτε το δωμάτιο πρωτού μείνετε.Το παραπανω βγαινει απο καμμια εγκυρη ερευνα ή το λες ετσι ?
Μάντεψε.
-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. -
Εγώ πάντως και στα 2 μέρη έχω πάει από 2 φορές και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα ξενοδοχεία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάντως και στα 2 μέρη έχω πάει από 2 φορές και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα ξενοδοχεία.Μπορει να τα ειχαν καθαρισει λογω των ολυμπιακων(αγωνων οχι του Πασχου και του Ρενταρμυ)
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Το παραπάνω βγαίνει από την έρευνα που κάναμε τρεις οικογένεις όταν ταξιδέψαμε μαζί σε όλη αυτή την περιοχή πριν τρία χρόνια και κοντέψαμε να μείνουμε στο αυτοκίνητο...
Χωρίς πλάκα, τώρα νταξ, όταν επισκέπτεσαι 16 ξενοδοχεία, ζητάς να δεις το δωμάτιο και βλέπεις τις αθλιότητες που είδαμε τι περιμένεις; Με τα χίλια ζόρια βρίκαμε κάπου να μείνουμε, αν θυμόμουνα το όνομα θα το έλεγα. -
Κλείσαμε 5μερο Καστοριά (τέλος Μαρτίου). Από διαμονή είμαστε ΟΚ, πήγαμε συστημένοι.
Επειδή εκεί έχω πάει μόνο ένα πρωινό στη ζωή μου -και αυτό πριν από 12-13 χρονια- σας παρακαλώ θερμά για τις προτάσεις σας αναφορικά με:
- Διαδρομές, ορεινές και μη.
- Προορισμοί/τοποθεσίες που πιστεύετε ότι αξίζει να δει κανείς και,
(για να μην ξεχνιόμαστε) - Φαγητό, καφέ, ποτό και άλλα συναφή ευαγή ιδρύματα.
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Κλείσαμε 5μερο Καστοριά (τέλος Μαρτίου). Από διαμονή είμαστε ΟΚ, πήγαμε συστημένοι.Επειδή εκεί έχω πάει μόνο ένα πρωινό στη ζωή μου -και αυτό πριν από 12-13 χρονια- σας παρακαλώ θερμά για τις προτάσεις σας αναφορικά με:
Ευχαριστώ!
Είχα πάει Νοέμβριο super
Καστοριά πέριξ λίμνης - πόλης, Πρέσπες, Νυμφαίο, Αρκτούρος είναι τα μέρη που πρέπει να πας
Μάσα - Ντολτσο, χωριο Αμπελόκηποι και κανα δυο ακόμα θα τα προσθέσω όταν θυμηθώ τα ονόματα
καφε Αγιος .............. ο λόφος της Καστοριάςέχει καλές ευκαιρίες σε δερμάτινα - γούνες
-
Κλείσαμε 5μερο Καστοριά (τέλος Μαρτίου). Από διαμονή είμαστε ΟΚ, πήγαμε συστημένοι.Επειδή εκεί έχω πάει μόνο ένα πρωινό στη ζωή μου -και αυτό πριν από 12-13 χρονια- σας παρακαλώ θερμά για τις προτάσεις σας αναφορικά με:
Ευχαριστώ!
Κατ΄ αρχας , πολυ καλη επιλογη κ θα περασεις σιγουρα καλα .
Θα επανελθω με ολοκληρωμενη προταση . -
Ευχαριστώ!
Λειτουργεί όλο το έτος κι έχει χιλιάδες επισκέπτες, και στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο στην είσοδο του χωριού.Το απολιθωμένο δάσος Νοστίμου-Ασπροκκλησιάς είναι πλούσιο σε ευρήματα και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, διαπιστώθηκε η μεγάλη εξάπλωση του και στις περιοχές Σπήλιο, Ανθηρό, Λακκώματα και Βέλος.
Η γεωλογική δομή της ΒΔ Μακεδονίας ευνόησε τη δημιουργία πολλών ενδοηπειρωτικών λεκανών στο Νεογενές, στις οποίες εναποτέθηκαν λιμναία ποταμοχειμαρρεία και υφάλμυρα ιζήματα, τα οποία φιλοξενούν μεγάλο αριθμό φυτικών και ζωικών απολιθωμάτων δημιουργώντας λιγνιτοφόρα στρώματα. Την ίδια χρονική περίοδο παρατηρήθηκε έντονη ηφαιστειακή δράση που συντέλεσε στην απολίθωση της φυτικής ύλης και την δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους που βρίσκεται στο Δήμο Άργους Ορεστικού. Αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό μνημείο στη Δυτική Μακεδονία με παγκοσμία ακτινοβολία στον κόσμό των γεωεπιστημών.
Το γεωλογικό αυτό μνημείο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα έχουν βρεθεί και προσδιορισθεί πολλά και διαφορετικά είδη σπανίων απολιθωμάτων όπως απολιθωμένοι κορμοί Γυμνοσπέρμων- Αγγειοσπέρμων δένδρων, φοίνικες, θαλασσιά απολιθώματα, μαλάκια υφάλμυροι πάγγοι με Ostrea, χερσαία σπονδυλωτά μαστόδοντες, καρχαρίες, από την συστηματική μελέτη των οποίων διαπιστώνονται οι διαφορετικές φάσεις και τα διάφορα παλαιοοικολογικά περιβάλλοντα αυτών. Επίσης αναγνωρίζονται οι συνθήκες απολίθωσης των διάφορων οργανισμών αλλά και οι παλαιογεωργαφικές και παλαιοκλιματικές συνθήκες της συγκεκριμένης εποχής που προσδιορίζεται στα 20 εκατομμύρια χρόνια από σήμερα, δηλαδή στο Κατώτερο Μειόκαινο.
Πληροφορίες -
Ευχαριστώ!
Σου λεω οτι θυμαμαι, αν θες παραπανω πληροφοριες να ρωτησω τους εκει κουμπαρους μου.
Η διαδρομη που πρεπει οπως+δηποτε να κανεις ειναι για Φλωρινα μεσω Βιτσίου (προσοχη στον τονο: Βίτσι)
Προφανως θα πας και στις Πρεσπες (δε φανταζομαι να περιμενες συμβουλη γι'αυτο)
Μπορεις να πας και στο Νεστοριο (στο χωρο του ριβερ παρτυ εχει εντυπωσιακες τομες μολασσας) και αν εχεις υπομονη και θες να φας ολη τη μερα, συνεχισε για Κοτυλη-Επταχωρι (δεν ξερω αν ειναι ολη ασφαλτος η διαδρομη) και επεστρεψε απο το δρομο των Ιωαννινων.
Το Νυμφαιο ειναι κοντα, μπορεις να το συνδυασεις με φαϊ στο Ξινο Νερό.Για φαϊ στο Ντολτσο, Κρατεργο(στη βορεια οχθη), Καζαμπλανκα (κυριλοεστιατοριο αλλα καλό στη βορεια οχθη κι αυτο). Στο Ξινο Νερό ο Κοντοσωρος, αν σ'αρεσουν τα κρασια στο Σκληθρο ο Θωμας, στη Φλωρινα οι Δερβισηδες (διπλα στο Σακουλεβα το ποταμι) και ενας που μου διαφευγει το ονομα του απο την πλατεια προς το ποταμι στο δεξι χερι στα 20μ. Εχει κεμπαπια (=σουτζουκακια) να ξεχασεις το ονομα σου.
Γενικα εχει καλη ζωη και απο καφεδες και ποτά θα τη βρεις την ακρη.
-
Συνάδελφε, κατατοπιστικότατος! σε ευχαριστώ!
Βασικά, έχω σκοπό να διαλυθώ στις διαδρομές - περιηγήσεις, οπότε το nightlife δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα... αλλά τα κατάλληλα 'καύσιμα του οδηγού' είναι!
Ημουν σίγουρος πως ένας γεωλόγος ξέρει τα σωστά μονοπάτια!
-
Πήγα στο Θωμα στο Σκλήθρο ... και ενω αρχικά έλεγα νταξει μωρέ μια ταβέρνα στην μέση του πουθενα είναι................ μπαίνω μέσα και μου πέφτουν τα σαγόνια από την ατμοσφαιρικότητα του χώρου.. έρχεται και η λίστα με τα magnum ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΡΑΣΑΡΕΣ που στην Αθήνα τα δίνουν σε υπερδιπλάσια τιμή!!!!!!!
ΜΙΛΑΜΕ ΧΑΜΟΣ !!!!!
-
**cpp **και greo, ξαναευχαριστώ!
Από ότι φαίνεται, υπάρχει συμφωνία πάνω στο θέμα της οινογνωσίας, οπότε το συγκεκριμένο ίδρυμα θα τιμηθεί δεόντως! -
Το Σκληθρο θα το συνδυασεις με τον Αρκτουρο και το Νυμφαιο.
Επειδη ετσι οπως τα εγραψα ισως καποιος καταλαβει οτι συνδυαζονται Νεστοριο-Γραμμος με Νυμφαιο πραγμα αδυνατον.
-
Κατι ακομα για τη Καστορια.
Για την πολιτιστικη σας μορφωση μια επισκεψη στο κοντινο Δισπηλιο ειναι ευκολη.
Επισης αν η φυσικη σας κατασταση το επιτρεπει ,ο γυρος της λιμνης με τα ποδια,Εξ' αλλου υπαρχει και μια καφετερια καπου στη μεση για να ξαποστασετε.
Αν φατε στους Ψαραδες των Πρεσπων το μενου εχει μεταξυ των αλλων νοστιμοτατο γριβαδι αλλα και θερμαντικη φασολαδα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Επισης αν η φυσικη σας κατασταση το επιτρεπει ,ο γυρος της λιμνης με τα ποδια,Εξ' αλλου υπαρχει και μια καφετερια καπου στη μεση για να ξαποστασετε.
Αν φατε στους Ψαραδες των Πρεσπων το μενου εχει μεταξυ των αλλων νοστιμοτατο γριβαδι αλλα και θερμαντικη φασολαδα.ALL DONE + βαρκάδα στην λίμνη!!!!! Το γριβάδι δεν μου άρεσε!!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το Σκληθρο θα το συνδυασεις με τον Αρκτουρο και το Νυμφαιο.Επειδη ετσι οπως τα εγραψα ισως καποιος καταλαβει οτι συνδυαζονται Νεστοριο-Γραμμος με Νυμφαιο πραγμα αδυνατον.
Εχω αρχίσει τις ασκήσεις επί χάρτου.....
Αν φατε στους Ψαραδες των Πρεσπων το μενου εχει μεταξυ των αλλων νοστιμοτατο γριβαδι αλλα και θερμαντικη φασολαδα.ALL DONE + βαρκάδα στην λίμνη!!!!! Το γριβάδι δεν μου άρεσε!!!!
Για το Δισπηλιό, οπωσδήποτε. Έχει άλλωστε συνάδελφος κάνει διδακτορικό εκεί, οπότε πάμε διαβασμένοι....
Να υποθέσω ότι το γριβάδι είναι είδος ψαριου?
-
Οui.Εμενα μ'αρεσε.Στον Χρηστο,οχι,γουστα ειναι αυτα.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ