-
Βρισκομουν στα πρωτα χρονια της ζωης μου οταν η ιστορια ελαβε διαστασεις,και τοτε ηταν τα ΜΜΕ που ωθουσαν τον κοσμο να οργωνωθει,να διαδηλωσει και να συλλαλησει.Απο τοτε περασαμε σε μια περιοδο αφασιας και αυτισμου(κατα την οποια εντελως τυχαια τη χωρα διαχειριζοταν η σοσιαλιστικη παραταξη),μεσα στην οποια η γειτονικη χωρα προωθουσε διπλωματικα,επιστημονικα,και επικοινωνιακα τις θεσεις τις ενω εμεις διοργανωναμε μεγαλοπρεπεις Ολυμπιακους και Παναθηναικους.Σταδιακα καλλιεργηθηκε ενα κλιμα υποχωρησης και αδιαφοριας για να φτασουμε στα σημερινα,κυριως και με την αναγνωριση της συνταγματικης ονομασιας(sic) απο τις ΗΠΑ.
Σημερα που λετε ειναι τα ιδια influential ΜΜΕ που (με δικη τους ελευθερη πρωτοβουλια...α ολα κι ολα) τεχνηεντως υποβαλλουν μια πιο παθητικη σταση στον 'λαουτζικο'.'Ελα μωρε τωρα αυτα ειναι γραφικοτητες για Ανθιμους και Καρατζαφερηδες'(του οποιου δευτερου η μικροπολιτικη υστεροβουλια σαφως και περισσευει,αλλα τουλαχιστον δεν στρουθοκαμηλιζει)Και το αλλο το πιο γελοιο:'το ζητημα διαχειριζεται διπλωματικα και δεν υπαρχει λογος για ακροτητες απο την πλευρα του λαουτζικου'Λες κι αμα γινει πολεμος θα στειλουμε την Ντορα με το διπλωματικο σωμα στην πρωτη γραμμη...Η σαμπως δεν ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του 'λαουτζικου' να κατεβαινει στους δρομους οποτε συντρεχει σοβαρο εθνικο ζητημα.Και τι πιο χουντι...εχμ αντιδημοκρατικο απο τη πλευρα της κυβερνησης να απαγορευει στους βουλευτες της να συμμετασχουν στο οποιοδηποτε συλλαλητηριο.Τοτε με τις ταυτοτητες που μαζεψαμε ψηφαλακια ηταν καλα Κ.Καραμανλη?Ομοιως και για το Πασοκ που προφανως θεωρουν το πανηγυρακι που ανεδειξε τον Κερμιτ αντι για τον Μις Πιγκυ σημαντικοτερο απο ενα δημοψηφισμα για ενα εθνικο ζητημα.Να μην πουμε και για το Συριζα που στηριζει το Ουρανιο Tοξο...Φυσικα το σκοπιανο δεν ειναι τπτ μπροστα στο ασφαλιστικο,ή στις πυρκαγιες του καλοκαιριου για να ζητησουμε τη συνδρομη των αγωνιστοαργοσχολων του ΠΑΜΕ(αληθεια αυτοι δουλευουν ποτε,που ζητανε κι αυξημενη συνταξη?) και των μαυροντυμενων νιντζα-μπλογκερς(στη ζωη μαζευουν φαπες/και στο μπλογκ επαναστατες ,που λεει κι ενας φιλος).Αλλα εσυ,εγω ολοι μας πρεπει εστω και την ενδεκατη να ξυπνησουμε και να απαιτησουμε να εκφραζεται και να λαμβανεται υποψιν η γνωμη μας,περα απο το φιασκο που λαμβανει χωρα καθε 4(?) χρονια και λεγεται εκλογες.Στο εξωτερικο δλδ ειναι κουτοφραγκοι που απαιτουν και οργανωνουν δημοψηφισματα για τα σοβαρα εθνικα ζητηματα?
Τεσπα ο ενεργος και σκεπτομενος πολιτης καταλαβαινει πως για να τα βρισκουν και να συμφωνουνε ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,και ΣΥΡΙΖΑ στο θεμα της μη οργανωσης συλλαλητηριων,συνομωσια μου μυριζει.Ας πραξουμε κατα συνειδηση...
Λευτερια στον πρωταγωνιστη του Prison Break
-
http://www.youtube.com/watch?v=mrA6Lka2 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=SaPDN-iK ... re=related
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
η αληθεια ειναι οτι η ευρυτερη περιοχη(κοσσοβο,σκοπια,βορεια ελλαδα)απο παλια ονομαζοταν μακεδονια.βεβαια οι σημερινοι σλαβοι κατοικοι της περιοχης καμια σχεση δεν εχουν με τους αρχαιους ελληνες μακεδονες ουτε με το μεγα αλεξανδρο.
βεβαια ουτε πολυ μεγαλη σχεση πρεπει να εχουν και οι σημερινοι ελληνες της βορειας ελλαδας αφου στην πλειοψηφια τους ειναι ποντιοι,προσφυγες απο το 1922 και βουλγαροι(οι κανονικοι οχι του μπαοκ ).οι βουλγαροι στη βορειο ελλαδα πριν τον ερχομο των προσφυγων το 1922 ητανε στο 50% και υπηρχαν αρκετα βουλγαρικα χωρια,αν και νομιζω οτι εγινε ανταλλαγη πληθυσμων και με τη βουλγαρια και καποιες δεκαδες χιλιαδες βουλγαροι ανεβηκανε στη βουλγαρια απο τη μακεδονιαΚαι η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας Θεσσαλία λέγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά οι Καρδιτσιώτες λέγονται Καρδιτσιώτες, οι Λαρισαίοι Λαρισαίοι, οι Τρικαλινοί Τρικαλινοί και οι Βολιώτες Βολιώτες. Αφού λοιπόν οι Σκοπιανοί ζουν στη βαρδαρίτικη περιοχή της Μακεδονίας, το 'Βαρδαρίτες' τους ταιριάζει γάντι.
-
Ανακοινωση απο το υπουργειο εξωτερικων της Ελλαδας πριν λιγο:
'Η Ελλαδα εκανε οτι ηταν δυνατο ωστε τα Σκοπια να καταλαβουν οτι το ονομα της Μακεδονιας ειναι αδιαπραγματευτο. Παρολα αυτα τα Σκοπια, με την αδιαλλακτη σταση τους μεχρι τωρα, εχουν δειξει οτι δεν τα ενδιαφερει να εχουν μια σχεση καλης γειτονίας με την Ελλαδα.
Για το λογο αυτο η Ελλαδα καλει τους Σκοπιανους διπλωματες και πολιτες να εγκαταλυψουν την Ελλαδα εντος 48 ωρων και καλει τους Ελληνες διπλωματες και πολιτες που ζουν στα Σκοπια να πραξουν το ιδιο. Σε 48 ωρες η Ελλαδα θα προβει στο κλεισιμο των συνορων της με τα Σκοπια επ αοριστον.
Δεν ειναι σε καμμια περιπτωση στις προθεσεις της Ελλαδας οποιοαδηποτε στρατιωτικη επιχειρηση εναντια στα Σκοπια και τους πολιτες της, αλλα μεχρι τωρα ολη η καλη διαθεση της Ελλαδας για εξευρεση λυσης στο προβλημα της ονομασιας μονο αδιαλλαξια και μεγαλυτερες απαιτησεις δημιουργησε απο τη μερια των Σκοπιων'πηγη: megane98hp
Πολυ θα μου αρεσε μια τετοια ενεργεια απο την πλευρα μας, ετσι για να υδρωσει λιγο το κωλαρακι τους.
-
Δεν πρόκειται να ιδρώσει.
-
Μάζεψε τους 10-20 επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει τα σκόπια και πέστους ότι θα τους κόψεις τα ποδάρια (στις δραστηριότητες στην Ελλάδα) αν δεν μαζευτούν οι σκοπιανοί και βλέπεις για πότε κόβεται η αδιαλλαξία.
-
Μπα δεν νομίζω να πιάσει ούτε αυτό.Όσο σιγοντάρουν οι ΗΠΑ τους Σκοπιανούς,τόσο θα παραμένουν αυτοί αδιάλακτοι.
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Θα μπορούσαν τότε να λένε οτι είναι Βούλγαροι, να Φτίαχναν μια Μεγάλη Βουλγαρία από την Μαυρη θάλλασα με την οχρίδα και δεν θα τους πείραζε κανένας.
Δεν το κάνουν αλλα επιμένουν οτι είναι Μακεδόνες. Μηπως δεν έχουμε καταλάβει εμείς κάτι;
Οι Σκοπιανοί στηρίζονται στο γεγονός οτι η Μακεδονία κάλυπτε ένα κομμάτι της σημερινής FYROM.Χαρακτηρίζονται ώς Σλαβομακεδόνες.
Φυσικά, αποτελούν σλαβικά φύλα που μετακινήθηκαν περίπου τον 7ο αιώνα.
Αναφορές για ''Μακεδονία'' πρίν απο Τίτο δεν γνωρίζω.Αν κάποιος ξέρει ας το γράψει.
Για πολλά χρόνια ήταν υπο την επιρροή Σέρβων και Βουλγάρων.Μάλιστα μέχρι κ το Β' Παγκ. Πόλεμο είχαν υποστεί άγριο εκβουλγαρισμό.Κ έτσι φτάνουμε στο σήμερα.Οι-κατ' επευφημισμο- σύμμαχοι που παράγουν τα θηριώδη τζιπ βρήκαν καλύτερους συμμάχους που τους βοηθούν υπογράφοντας για τον πόλεμο του Ιράκ και τους το ανταποδίδουν με την αναγνώριση.Με την κίνηση αυτή καταφέρνουν να ικανοποιήσουν το αίτημα τους αλλά και να αποδυναμώσουν τα εθνικιστικά στοιχεία που δεν γουστάρουν την δύναμη που αποκτούν οι Αλβανοί και που θα μπορούσε να καταλήξει σε εμφύλιο.Κάτι τέτοιο όμως οι ''σύμμαχοι'' δεν το θελαν, αφού επιθυμούσαν τη σταθερότητα στη περιοχή κτλ κτλ.
Προσθέστε το γεγονός οτι έπρεπε να τους καθυσηχάσουν οτι δεν θα κινδύνευαν απο τον μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών[Κόσσοβο] έχουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια.Αν μ έκαναν νονό τους πάντως, θα τους βάπτιζα Σλαβομακεδονία και θα τελείωνα.
Διάβασε τις δημοσιεύσεις που έγραψα σε προηγούμενες σελίδες και θα δεις…
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ανακοινωση απο το υπουργειο εξωτερικων της Ελλαδας πριν λιγο:'Η Ελλαδα εκανε οτι ηταν δυνατο ωστε τα Σκοπια να καταλαβουν οτι το ονομα της Μακεδονιας ειναι αδιαπραγματευτο. Παρολα αυτα τα Σκοπια, με την αδιαλλακτη σταση τους μεχρι τωρα, εχουν δειξει οτι δεν τα ενδιαφερει να εχουν μια σχεση καλης γειτονίας με την Ελλαδα.
Για το λογο αυτο η Ελλαδα καλει τους Σκοπιανους διπλωματες και πολιτες να εγκαταλυψουν την Ελλαδα εντος 48 ωρων και καλει τους Ελληνες διπλωματες και πολιτες που ζουν στα Σκοπια να πραξουν το ιδιο. Σε 48 ωρες η Ελλαδα θα προβει στο κλεισιμο των συνορων της με τα Σκοπια επ αοριστον.
Δεν ειναι σε καμμια περιπτωση στις προθεσεις της Ελλαδας οποιοαδηποτε στρατιωτικη επιχειρηση εναντια στα Σκοπια και τους πολιτες της, αλλα μεχρι τωρα ολη η καλη διαθεση της Ελλαδας για εξευρεση λυσης στο προβλημα της ονομασιας μονο αδιαλλαξια και μεγαλυτερες απαιτησεις δημιουργησε απο τη μερια των Σκοπιων'πηγη: megane98hp
Πολυ θα μου αρεσε μια τετοια ενεργεια απο την πλευρα μας, ετσι για να υδρωσει λιγο το κωλαρακι τους.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ανακοινωση απο το υπουργειο εξωτερικων της Ελλαδας πριν λιγο:'Η Ελλαδα εκανε οτι ηταν δυνατο ωστε τα Σκοπια να καταλαβουν οτι το ονομα της Μακεδονιας ειναι αδιαπραγματευτο. Παρολα αυτα τα Σκοπια, με την αδιαλλακτη σταση τους μεχρι τωρα, εχουν δειξει οτι δεν τα ενδιαφερει να εχουν μια σχεση καλης γειτονίας με την Ελλαδα.
Mετα τις ανακοινωσεις ΗΠΑ και ΕΕ που θα ακολουθουσαν να δουμε ποιος θα ιδρωνε.
-
Να ασκηθεί επιτέλους βέτο, να δουν ότι δεν μπορούν να ΜΗΝ μας υπολογίζουν στους σχεδιασμούς τους. Αρκετά πια με τις υποχωρήσεις. Όταν όλο υποχωρείς και κάνεις τα χατήρια των πάντων, σου καβαλάνε το σβέρκο.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ανακοινωση απο το υπουργειο εξωτερικων της Ελλαδας πριν λιγο:
'Η Ελλαδα εκανε οτι ηταν δυνατο ωστε τα Σκοπια να καταλαβουν οτι το ονομα της Μακεδονιας ειναι αδιαπραγματευτο. Παρολα αυτα τα Σκοπια, με την αδιαλλακτη σταση τους μεχρι τωρα, εχουν δειξει οτι δεν τα ενδιαφερει να εχουν μια σχεση καλης γειτονίας με την Ελλαδα.
Mετα τις ανακοινωσεις ΗΠΑ και ΕΕ που θα ακολουθουσαν να δουμε ποιος θα ιδρωνε.
Όταν αποφασίσεις να παίξεις το παιχνίδι θα το παίξεις. Αλλιώς ούτε η Τσέλσυ θα κατέβαινε την Τετάρτη αφού ξέρει ότι θα αποκλειστεί.
Το θέμα δεν είναι να είσαι αδιάλλακτος ή να είσαι μόνο αδιάλλακτος. Το θέμα είναι να ακολουθήσεις την πολιτική αυτή που θα σου επιτρέψει να μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Θεωρώ ότι περισσότερο από το όνομα ( που είναι σημαντικό και σοβαρό θέμα από μόνο του ) οι περισσότεροι Έλληνες τα έχουν με τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια που απέδειξαν και με τα Σκόπια και με τα Ίμια και με τις γκρίζες ζώνες και με την υφαλοκρηπίδα ( που εκτός ότι δεν διεκδικεί 12 μίλια από τους Τούρκους ενώ η Κύπρος το κάνει , ξεκινά διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο με βάση των 6 μιλίων !!! ) και με το θέμα της Κύπρου και με το θέμα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων και την περιουσία του και με το χειρισμό των Αρχαίων Μνημείων μας και σε πολλά άλλα ότι απέχουν πόρρω από το χαρακτηρισμό πατριώτες , να πει κάποιος έστω ότι αγωνίστηκαν για τα εθνικά θέματα.
-
Θα ιδρώσει γιατί την βουλή τους εμείς την πληρώνουμε και μας λένε και
κρετίνους. -
Εμείς που υποτίθεται ότι είμαστε η δύναμη των Βαλκανίων δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας αυτη για τις διαπραγματεύσεις. Η διπλωματία είναι άγνωστη τέχνη για εμάς. Οι άλλοι που υποτίθεται ότι είναι οι πολιτιστικά και πολιτισμικά υποδεέστεροι από εμάς με δίαφορους τρόπους καταφέρνουν να εδραιώνουν όλο και πιο πολύ τις θέσεις τους
Το όλο θέμα πάει να γίνει 'Ίμια', που νομίζουμε ότι είναι δικά μας αλλά δεν μπορεί να πατήσει όχι πολίτης και στρατιώτης αλλά ούτε να ψαρέψουν οι ψαράδες μας
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Αφού οι Αλβανοί έχουν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας και οι Σκοπιανοί την δική τους, σας βάζω και εγώ τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας......ε μα τι; ο αλλος ο χαρτης ουτε την κυπρο δεν ειχε με ροζουλι
Εεεεχμμ.....εεε.... Να ρωτήσω κάτι;;; Εντάξει ρε skye, εσυ χαβαλέ κάνεις, αλλα ποιά Κύπρο;; Τη ΡΟΔΟ δεν τη θέλουμε;;;;; Ποιος τον έβγαλε αυτό το χάρτη; Μαζέφτε τον...!!
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Μπα δεν νομίζω να πιάσει ούτε αυτό.Όσο σιγοντάρουν οι ΗΠΑ τους Σκοπιανούς,τόσο θα παραμένουν αυτοί αδιάλακτοι.Ελεος με τις ΗΠΑ πια.Θα μας αφησει χρονους ο προ δεκαετιας μπαμπουλας και εμεις ακομα τα κανουμε πανω μας.(Θα συναντησει την αγαπημενη του εταιρα Αγγλια και θα αναγραφουν μαζι στην ιστορια σαν πρωην υπερδυναμεις) (παντως οι Λατινοι τους γραψαν κανονικα)
Βαρεθηκα να ακουω εδω οι ΗΠΑ ,εκει οι ΗΠΑ,........και τι ειναι σημερα τελος παντων οι ΗΠΑ και τρεμουν ολοι?
ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΜΑΜΗΘΟΥΝΕ ΛΕΩ ΕΓΩ (ουστ κρυφοφασιστες κουμαντο στο βλαχοχωρι σας ) -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αφού οι Αλβανοί έχουν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας και οι Σκοπιανοί την δική τους, σας βάζω και εγώ τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας......
ε μα τι; ο αλλος ο χαρτης ουτε την κυπρο δεν ειχε με ροζουλι
Εεεεχμμ.....εεε.... Να ρωτήσω κάτι;;; Εντάξει ρε skye, εσυ χαβαλέ κάνεις, αλλα ποιά Κύπρο;; Τη ΡΟΔΟ δεν τη θέλουμε;;;;; Ποιος τον έβγαλε αυτό το χάρτη; Μαζέφτε τον...!!
απιστευτο
βασικα, σοβαρα τωρα, υποπτευομαι πως ειναι η ελλαδα μετα την συνθηκη των σεβρων γι'αυτο δεν εχει την ροδο ο χαρτης
Αλλά, άποψή μου, όσο το βιωτικό επίπεδο αυξάνεται ο λαός παύει να επηρεάζεται απο θρησκευτικές και εθνικιστικές προκαταλήψεις - γίνεται πιο ανοιχτομυαλος με άλλα λόγια.
και εγω ετσι πιστευα μεχρι πριν μερικα χρονια που πηγα στο τεξας
Εξαρτάται τι εννοεί κανείς βιοτικό επίπεδο.
μαλλον το χρημα. γιατι εκει, τρελο χρημα υπαρχει. αλλα αναλογη ειναι και η βλακεια
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Μπα δεν νομίζω να πιάσει ούτε αυτό.Όσο σιγοντάρουν οι ΗΠΑ τους Σκοπιανούς,τόσο θα παραμένουν αυτοί αδιάλακτοι.
Ελεος με τις ΗΠΑ πια.Θα μας αφησει χρονους ο προ δεκαετιας μπαμπουλας και εμεις ακομα τα κανουμε πανω μας.(Θα συναντησει την αγαπημενη του εταιρα Αγγλια και θα αναγραφουν μαζι στην ιστορια σαν πρωην υπερδυναμεις) (παντως οι Λατινοι τους γραψαν κανονικα)
Βαρεθηκα να ακουω εδω οι ΗΠΑ ,εκει οι ΗΠΑ,........και τι ειναι σημερα τελος παντων οι ΗΠΑ και τρεμουν ολοι?
ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΜΑΜΗΘΟΥΝΕ ΛΕΩ ΕΓΩ (ουστ κρυφοφασιστες κουμαντο στο βλαχοχωρι σας )Ποιός μπαμπούλας βρε συ; Εξωτερική πολιτική έχουμε;ΤΣΟΥ!
Οι ΗΠΑ σήμερα είναι ο 50cent,η Πάρις Χίλτον,η Μπρίτνι και τα Mc Donalnds (τα οποία κάνουν ζημιά στα Goody's που είναι ελληνικά και δεν τα στηρίζουμε!)
Έχω σταμπάρει ένα τζιν diesel,να πάω να το πάρω;
-
Εντάξει ρε συ, αλλα τα 265hp του S3 δεν μας φτάνουν και συζητάμε για κανα προγραμματάκι να τα κάνουμε 315, στο να ροζίσουμε λίγο τη Ρόδο θα κολλησουμε;; Τι στα σκατά βγήκε το φωτομάγαζο;;
............(τα οποία κάνουν ζημιά στα Goody's που είναι ελληνικά και δεν τα στηρίζουμε!)Έχω σταμπάρει ένα τζιν diesel,να πάω να το πάρω;
Μπααα...στη Λάρισα δε φτουρίσανε...Εχουν κλέiσει προ πολλού. (άσχετα που τη θέση τους πήρανε τα Starbuks, αλλα πάλι, οι ντόπιες καφετέριες δε μασάνε.... ).
DIESEL=ITALY...
-
Οι ΗΠΑ σήμερα είναι ο 50cent,η Πάρις Χίλτον,η Μπρίτνι και τα Mc Donalnds (τα οποία κάνουν ζημιά στα Goody's που είναι ελληνικά και δεν τα στηρίζουμε!)
Έχω σταμπάρει ένα τζιν diesel,να πάω να το πάρω;
οι ηπα ειναι αυτα οσο η ελλαδα ειναι η καλομοιρα, η γωγω μαστροκωστα, το mad tv και τα goodys.
γιατι περα απ'αυτα και οι δυο χωρες εχουν και αλλα πραγματα (JAZZ, κορυφαιους επιστημονες, μεγαλη ελευθερια και ανοχη ακομα και σε τραμπουκους (η ελλαδα το'χει αυτο το τελευταιο και ναι, θετικο ειναι αυτο για μενα ) κλπ)ΥΓ. τα mcdonalds και τα goodys ειναι γτπ
ειτε ελληνικα ειτε αλβανικα ειτε ρωσικα.. μονο βρωμικο και σουβλακι μαμαει..
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας