Για diesel δεν 'παίζει ' δυστυχώς , μένω Αθήνα κι από ότι ξέρω αν εμπλακώ σε ατύχημα δεν με καλύπτει η ασφάλεια .
Από τα άλλα μοντέλα τώρα : το MAzda 5 που πρότειναν κάποιοι δεν υπήρχε στην έκθεση , περιμένω (...κάποια στιγμή ) να το φέρουν γιατί αμάξι από προσπέκτους δεν αγοράσω .
Το TOURAN όσο το κοιτώ τόσο μου φαίνεται σαν κουτί με ρόδες ...
Το ZAFIRA 1.8 (γιατί το 2.0 τρώει πολύ ) φαίνεται καλή περίπτωση αλλά επειδή έχω ήδη το ΑΣΤΡΑ , το οποίο μου έχει βγάλει κάποια προβληματάκια , χάνει πόντους αλλά δεν αποκλείεται .
Το S-MAX 2.0 ( το 2.5 ξεφεύγει σε κόστος συντήρησης ) είναι καλή περίπτωση : όμορφο , καλός κινητήρας και με προσφορά εκπτωσης αυτη την περίοδο .
ΑΛΛΑ ...ακόμα και στις πλούσιες εκδόσεις τα παραπάνω μοντέλα δεν έχουν τον εξοπλισμό του ΑΛΤΕΑ (το S MAX δεν έχει ούτε τραπεζάκια πίσω ) , αν και αισθητήρες πάρκιν και συναγερμό τα δίνουν δώρο όλες οι εταιρείες.
Προσθέτοντας τον έξτρα εξοπλισμό του ΑΛΤΕΑ στα παραπάνω μοντέλα υπερβαίνουν το κόστος του ΑΛΤΕΑ , χωρίς βέβαια να λογαριασουμε τους 200 ίππους και την τετρακίνηση .
Όσο για εμφάνιση ? Εμένα μου αρέσει ΠΟΛΥ εξωτερικά το σεατ (σε μαύρο ή σε σκούρο γκρι) και μου είναι συμπαθητικό εσωτερικά ( το φορντ και το οπελ πιο ελκυστικό μέσα )
Άρα το δίλημμα είναι : η πιο συμφέρουσα πρόταση απέναντι στο ΠΡΕΣΤΙΖ των γερμανοιαπώνων ... ωχ το κεφάλι μου!!!