-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
D-Jet
Ωπα ρε φιλεΔε θυμάμαι να είπα τίποτα για κουτάκηδες...
Κάλμαρε μεγάλε γιατι θα ασπρίσεις νωρίς!Vasgti, το να ξέρεις ισορροπία στο ποδήλατο δεν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της μηχανής στο δρόμο. Αφενός μεν στις ταχύτητες και τις μάζες του ποδηλάτου δε είναι αμέσα αντιληπτά τα διάφορα φαινόμενα που καθορίζουν τη συμπεριφορά της μηχανής στο δρόμο (π.χ. γυροσκοπικό), αφετέρου με το ποδήλατο δεν έβγαινες ποτέ στο δρόμο (και αν έβγαινες δεν μπορούσες να ακολουθήσεις την κίνηση) για να ξέρεις, π.χ. ότι διάχωριστική λωρίδα+πολυκαιρισμένο οδόστρωμα+βροχή=κίνδυνος θάνατος.
Καλό να ξέρεις ποδήλατο αλλά δεν έχει και πολλή σχέση...Έχω κάνει τις τρέλες μου με ποδήλατο καθώς στην περιοχή που είμαι είναι συνηθισμένο μέσο για μετακινήσεις μικρών και μεγάλων στον ελεύθερο χρόνο. Το να πηγαίνες σε ερημική κατηφόρα με 68-70km/h κοντερίσια (ηλεκτρονικό ακριβείας) πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λίγο. Στο τελείωμα της και αποφεύγοντας κοτρώνα που βρέθηκε στη μέση του δρόμου, καθώς και η αίσθηση στο φρενάρισμα, ήταν εμπειρία που δεν θα ξεχάσω (αλλά και δεν θα επαναλάβω) ποτέ. Επίσης η αίσθηση του να χάνεις τον έλεγχο από νερό, γλυστρίματα και άλλα μου είναι γνώριμη.
Δεν λέω πως στη μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Αλλά κάποιες εμπειρίες και κάποια δεδομένα είναι κοινά.
Φίλε μου…δεν έχεις λοιπόν παρά να το δοκιμάσεις για να δεις ο ίδιος και να έχεις προσωπική και εμπεριστατωμένη άποψη.
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
…και στα τελειώματα της διαδρομής μου πάω να περάσω από αριστερά μια κλώσα που πάει με 50….ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΝΕΙ….πάω γρήγορα να την περάσω από δεξιά…ΚΑΙ ΜΕ ΞΑΝΑΚΛΕΙΝΕΙ….ξανά γρήγορα από αριστερά και την πλευρίζω και όταν την ρωτώ …ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ????...μου απαντάει φωνάζοντας…..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Pacos, στα ίσια:πώς σχολιάζεις την πεποίθηση ενός μοταίου πως σε όποια μαλακία κάνει, ο ΙΧης θα τον προσέξει επειδή ακριβώς είναι περισσότερο ευπαθής;
Εγώ την βρίσκω ανόητη, ηλίθια και αυτοκτονική.
Στα ίσια….ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ…..ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.
Τι θα ήταν το φρονιμότερο λέω.
Και εσύ μες στο αυτοκινητάκι σου θα ήθελες κατά βάθος να μην σε συνθλίψουν οι νταλίκες όταν θα πήγαινες να τις προσπεράσεις…σωστά? -
Μιας και αρχίσατε να χώνετε οι μοτοσυκλετιστές, παρακαλώ σχολιάστε το παρακάτω περιστατικό που συνέβη προχθές:
Αττική Οδός, βράδυ, κατά τις 8, με όχι ιδιαίτερη κίνηση. Βρίσκομαι στη μεσαία με 120-130km/h. Μπροστά μου έχω ένα ακόμα αυτοκίνητο. Από αριστερή με προσπερνάνε 2 αυτοκίνητα με περίπου 140km/h. Τη στιγμή που το δεύτερο αυτοκίνητο φτάνει στο ύψος του μπροστινού μου προφυλακτήρα (πηγαίναμε σε σχηματισμό προηγείται αυτός της αριστερής, έπειτα αυτός της μεσαίας, στη συνέχεια ο δεύτερος της αριστερής και πίσω εγώ στη μεσαία) έρχεται τυπάς με μοτοσυκλέτα κάνοντας ελιγμό πλαγιάζοντας, μπαίνει ελάχιστα μέσα στη λωρίδα μου μπροστά μου, στη συνέχεια μπροστά σε αυτόν στην αριστερή και το επανέλαβε 2-3 φορές περνώντας ούτε ένα μέτρο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Η δεξιά λωρίδα ήταν παντελώς άδεια...
Είναι ή δεν είναι ΜΑΛΑΚΑΣ?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μιας και αρχίσατε να χώνετε οι μοτοσυκλετιστές, παρακαλώ σχολιάστε το παρακάτω περιστατικό που συνέβη προχθές:Αττική Οδός, βράδυ, κατά τις 8, με όχι ιδιαίτερη κίνηση. Βρίσκομαι στη μεσαία με 120-130km/h. Μπροστά μου έχω ένα ακόμα αυτοκίνητο. Από αριστερή με προσπερνάνε 2 αυτοκίνητα με περίπου 140km/h. Τη στιγμή που το δεύτερο αυτοκίνητο φτάνει στο ύψος του μπροστινού μου προφυλακτήρα (πηγαίναμε σε σχηματισμό προηγείται αυτός της αριστερής, έπειτα αυτός της μεσαίας, στη συνέχεια ο δεύτερος της αριστερής και πίσω εγώ στη μεσαία) έρχεται τυπάς με μοτοσυκλέτα κάνοντας ελιγμό πλαγιάζοντας, μπαίνει ελάχιστα μέσα στη λωρίδα μου μπροστά μου, στη συνέχεια μπροστά σε αυτόν στην αριστερή και το επανέλαβε 2-3 φορές περνώντας ούτε ένα μέτρο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Η δεξιά λωρίδα ήταν παντελώς άδεια...
Είναι ή δεν είναι ΜΑΛΑΚΑΣ?
Εννοείτε
Σκέψου όμως να το έκανε αυτό ένας με ένα τουτού?
Δεν θα ήταν ΠΑΡΑΠΑΝΩ μ@λ@κ@ς?
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ…ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ -
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Pacos, στα ίσια:
πώς σχολιάζεις την πεποίθηση ενός μοταίου πως σε όποια μαλακία κάνει, ο ΙΧης θα τον προσέξει επειδή ακριβώς είναι περισσότερο ευπαθής;
Στα ίσια….ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ…..ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.
Και εσύ μες στο αυτοκινητάκι σου θα ήθελες κατά βάθος να μην σε συνθλίψουν οι νταλίκες όταν θα πήγαινες να τις προσπεράσεις…σωστά?Αν εγώ μέσα στο 'αυτοκινητάκι' μου άφηνα την ζωή μου στα χέρια ενός νταλικιέρη θα ήμουν ηλίθιος εντελώς.
Όταν με το καλό πάρω και το δίτροχο που γουστάρω, δεν πρόκειται να αφήσω την τύχη μου σε κάποιον άλλον (=δεν θα κάνω μαλακίες πιστεύοντας ότι ο άλλος θα αντιδράσει σωστα).-
-
Pacos κατάλαβες τώρα γιατί και σε ποιες περιπτώσεις τα βάζουμε με τους ΟΔΗΓΟΥΣ δικύκλων;
Στην ΑΟ όσες φορές έχω δει σωστό οδηγό μεγάλου κυβισμού μηχανής και έχει σχετική κίνηση, θα έρθει επιφυλακτικά στο πίσω μέρος, να τον δεις στον καθρέφτη και θα σε προσπεράσει ευθύβολα μέσω διήθησης αλλά μόνο αν δει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το κάνει.
Σύγκρινε τώρα αυτή τη συμπεριφορά, με την άλλη του τραγικού τυπάκου που περιέγραψα πιο πάνω. Έχουμε άδικο να τα χώνουμε σε τέτοιου είδους μοτοσυκλετιστές; Αν εσύ είσαι σωστός και δεν τα κάνεις, δεν έχεις λόγο να παρεξηγείσαι. Τους οδηγούς που κάνουν βλακείες καταδικάζουμε. Ένα όχημα από μόνο του δεν κάνει τίποτα. Αυτός που το χειρίζεται είναι υπεύθυνος για ότι ηλιθιότητα ή λανθασμένη χρήση προκύψει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν εγώ μέσα στο 'αυτοκινητάκι' μου άφηνα την ζωή μου στα χέρια ενός νταλικιέρη θα ήμουν ηλίθιος εντελώς.
Όταν με το καλό πάρω και το δίτροχο που γουστάρω, δεν πρόκειται να αφήσω την τύχη μου σε κάποιον άλλον (=δεν θα κάνω μαλακίες πιστεύοντας ότι ο άλλος θα αντιδράσει σωστα).-
Απολύτως λογικό, Κωνσταντίνε...
Δεν είναι ότι αφήνουν οι μοτοσυκλετιστές τη ζωή τους στους άλλους όμως, αλλά πολύ απλά το ότι υπερεκτιμούν τις ικανότητες τις δικές τους (βοηθά και η μοτοσυκλέτα με τις ταχύτατες αντιδράσεις σε αυτό). Και ενώ το αυτοκίνητο, όπου επίσης συνήθως κάνουν την ίδια υπερεκτίμηση οι περισσότεροι αυτοκινητιστές*, συγχωρούνται πολλά λάθη, στη μοτοσυκλέτα σπάνια τη βγάζεις καθαρή μετά από ένα σοβαρό λάθος. Αυτή είναι η διαφορά.*Εκεί που μπορούν και χωρούν, γιατί μη μου πεις ότι δεν είναι υπερεκτίμηση να πας με 150 στην Κορίνθου-Πάτρας ή να διπλώνεις το ΜΧ5 σε ένα δρόμο που δεν ξέρεις αν σε 20 μέτρα πιο κάτω έχει ανοίξει κανένα μοτέρ και έχει γεμίσει τον τόπο λάδια...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αν εγώ μέσα στο 'αυτοκινητάκι' μου άφηνα την ζωή μου στα χέρια ενός νταλικιέρη θα ήμουν ηλίθιος εντελώς.
Απολύτως λογικό, Κωνσταντίνε...
Δεν είναι ότι αφήνουν οι μοτοσυκλετιστές τη ζωή τους στους άλλους όμως, αλλά πολύ απλά το ότι υπερεκτιμούν τις ικανότητες τις δικές τους (βοηθά και η μοτοσυκλέτα με τις ταχύτατες αντιδράσεις σε αυτό). Και ενώ το αυτοκίνητο, όπου επίσης συνήθως κάνουν την ίδια υπερεκτίμηση οι περισσότεροι αυτοκινητιστές*, συγχωρούνται πολλά λάθη, στη μοτοσυκλέτα σπάνια τη βγάζεις καθαρή μετά από ένα σοβαρό λάθος. Αυτή είναι η διαφορά.*Εκεί που μπορούν και χωρούν, γιατί μη μου πεις ότι δεν είναι υπερεκτίμηση να πας με 150 στην Κορίνθου-Πάτρας ή να διπλώνεις το ΜΧ5 σε ένα δρόμο που δεν ξέρεις αν σε 20 μέτρα πιο κάτω έχει ανοίξει κανένα μοτέρ και έχει γεμίσει τον τόπο λάδια...
Καλά…εσύ έφερες και ακραίο παράδειγμα αλλά σωστό…γιατί το συγκεκριμένο MX5 δεν κάνει για τίποτα εκτός από φιγούρα.
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Pacos, στα ίσια:
πώς σχολιάζεις την πεποίθηση ενός μοταίου πως σε όποια μαλακία κάνει, ο ΙΧης θα τον προσέξει επειδή ακριβώς είναι περισσότερο ευπαθής;
Και εσύ μες στο αυτοκινητάκι σου θα ήθελες κατά βάθος να μην σε συνθλίψουν οι νταλίκες όταν θα πήγαινες να τις προσπεράσεις…σωστά?Ε μα ρε πστ μου εμεις για αυτους γραφουμε τοσες σελιδες, και ακομη χειροτερα για αυτους που ΑΠΑΙΤΟΥΝ να τους προσεξεις ΕΝΩ κανουν τις εσκεμμενες μλκιες τους, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις αυτο για 'να μην χτυπησουν', ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ αυτοι βαζουν τον εαυτο τους σε επικινδυνη θεση. Ποσο πιο απλα να στο πω???
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Pacos κατάλαβες τώρα γιατί και σε ποιες περιπτώσεις τα βάζουμε με τους ΟΔΗΓΟΥΣ δικύκλων;Στην ΑΟ όσες φορές έχω δει σωστό οδηγό μεγάλου κυβισμού μηχανής και έχει σχετική κίνηση, θα έρθει επιφυλακτικά στο πίσω μέρος, να τον δεις στον καθρέφτη και θα σε προσπεράσει ευθύβολα μέσω διήθησης αλλά μόνο αν δει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το κάνει.
Σύγκρινε τώρα αυτή τη συμπεριφορά, με την άλλη του τραγικού τυπάκου που περιέγραψα πιο πάνω. Έχουμε άδικο να τα χώνουμε σε τέτοιου είδους μοτοσυκλετιστές; Αν εσύ είσαι σωστός και δεν τα κάνεις, δεν έχεις λόγο να παρεξηγείσαι. Τους οδηγούς που κάνουν βλακείες καταδικάζουμε. Ένα όχημα από μόνο του δεν κάνει τίποτα. Αυτός που το χειρίζεται είναι υπεύθυνος για ότι ηλιθιότητα ή λανθασμένη χρήση προκύψει.
Έτσι ακριβώς... και να ξέρετε ότι εμάς μας ενοχλεί 2 φορές αν άλλοι συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές συμπεριφέρονται σαν κάφροι...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Pacos κατάλαβες τώρα γιατί και σε ποιες περιπτώσεις τα βάζουμε με τους ΟΔΗΓΟΥΣ δικύκλων;
Στην ΑΟ όσες φορές έχω δει σωστό οδηγό μεγάλου κυβισμού μηχανής και έχει σχετική κίνηση, θα έρθει επιφυλακτικά στο πίσω μέρος, να τον δεις στον καθρέφτη και θα σε προσπεράσει ευθύβολα μέσω διήθησης αλλά μόνο αν δει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το κάνει.
Έτσι ακριβώς... και να ξέρετε ότι εμάς μας ενοχλεί 2 φορές αν άλλοι συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές συμπεριφέρονται σαν κάφροι...
Όλοι συμπεριφέροντε σαν κάφροι είτε οδηγούν τουτού είτε δίκυκλο…το είπαμε αυτό.
Ο δίκυκλος όμως ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ μια ιδιαίτερη προσοχή.
Για να γίνω πιο κατανοητός…όσοι έχετε τουτού και μηχανή (όπως εγώ) θα καταλαβαίνετε απόλυτα τι εννοώ.
Όσοι δεν έχετε μηχανή αλλά μόνο τουτού δανειστείτε για 1-2 μήνες ένα μηχανάκι και κυκλοφορήστε (προτείνω ΑΘΗΝΑ…όσο είναι εφικτό)….και θα συνειδητοποιήσετε τι λέω.
Μόνο τότε θα δείτε πιο σφαιρικά και δυσδιάστατα τα πράγματα. -
Με άλλα λόγια: πολλοί μηχανόβιοι κάνουν μαλακίες και συμπεριφέρονται σαν υποψήφιοι αυτόχειρες. Σύμφωνοι. Αυτό δεν είναι λόγος να πεις 'αφού δε σε νοιάζει να μην πεθάνεις, στα τέτοια μου και μένα, πατάω γκάζι και περνάω από πάνω σου'. Διότι το ύψιστο καθήκον μας (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) πάνω από τον εγωισμό μας και τα δίκαια δικαιώματά μας στο δρόμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τους νόμους και το 'να μην κόψουμε', είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, έστω και των υποψήφιων αυτόχειρων. Αρα άσε το γαμημένο το γκάζι και ας τον να εξαφανιστεί τον παπάρα, να πέσει κάτω από τις ρόδες κάποιου άλλου. Αν μην τι άλλο να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ και μάλιστα στο κρεββάτι μας και όχι στο κρατητήριο...
Οσο για τα 'κουτάκηδες' και τα λοιπά, είναι για γέλια (αν δεν είναι για κλάμαρα). Χωρίς αλληλοσεβασμό οι δρόμοι δεν μπορούν παρά να είναι ζούγκλα. Αν όλοι ακολουθούσαν το 'μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν αν ήσουν στη θέση τους' τα πράγματα θα ήταν απλούστερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με άλλα λόγια: πολλοί μηχανόβιοι κάνουν μαλακίες και συμπεριφέρονται σαν υποψήφιοι αυτόχειρες. Σύμφωνοι. Αυτό δεν είναι λόγος να πεις 'αφού δε σε νοιάζει να μην πεθάνεις, στα τέτοια μου και μένα, πατάω γκάζι και περνάω από πάνω σου'. Διότι το ύψιστο καθήκον μας (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) πάνω από τον εγωισμό μας και τα δίκαια δικαιώματά μας στο δρόμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τους νόμους και το 'να μην κόψουμε', είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, έστω και των υποψήφιων αυτόχειρων. Αρα άσε το γαμημένο το γκάζι και ας τον να εξαφανιστεί τον παπάρα, να πέσει κάτω από τις ρόδες κάποιου άλλου. Αν μην τι άλλο να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ και μάλιστα στο κρεββάτι μας και όχι στο κρατητήριο...Οσο για τα 'κουτάκηδες' και τα λοιπά, είναι για γέλια (αν δεν είναι για κλάμαρα). Χωρίς αλληλοσεβασμό οι δρόμοι δεν μπορούν παρά να είναι ζούγκλα. Αν όλοι ακολουθούσαν το 'μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν αν ήσουν στη θέση τους' τα πράγματα θα ήταν απλούστερα.
Αν αυτό κατάλαβες …μεγιά σου και χαρά σου.
-
Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα. Το 'κινδυνεύει περισσότερο' το δικό σου με την 'προστασία της ανθρώπινης ζωής' το δικό μου τι διαφορά έχουν ?
Οπως και να 'χει, άποψή μου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με άλλα λόγια: πολλοί μηχανόβιοι κάνουν μαλακίες και συμπεριφέρονται σαν υποψήφιοι αυτόχειρες. Σύμφωνοι. Αυτό δεν είναι λόγος να πεις 'αφού δε σε νοιάζει να μην πεθάνεις, στα τέτοια μου και μένα, πατάω γκάζι και περνάω από πάνω σου'. Διότι το ύψιστο καθήκον μας (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) πάνω από τον εγωισμό μας και τα δίκαια δικαιώματά μας στο δρόμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τους νόμους και το 'να μην κόψουμε', είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, έστω και των υποψήφιων αυτόχειρων. Αρα άσε το [edit - taurus] το γκάζι και ας τον να εξαφανιστεί τον [edit - taurus], να πέσει κάτω από τις ρόδες κάποιου άλλου. Αν μην τι άλλο να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ και μάλιστα στο κρεββάτι μας και όχι στο κρατητήριο...Οσο για τα 'κουτάκηδες' και τα λοιπά, είναι για γέλια (αν δεν είναι για κλάμαρα). Χωρίς αλληλοσεβασμό οι δρόμοι δεν μπορούν παρά να είναι ζούγκλα. Αν όλοι ακολουθούσαν το 'μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν αν ήσουν στη θέση τους' τα πράγματα θα ήταν απλούστερα.
-
Που είστε ρε παιδιά…φύγατε όλοι?
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Καλά…εσύ έφερες και ακραίο παράδειγμα αλλά σωστό…γιατί το συγκεκριμένο MX5 δεν κάνει για τίποτα εκτός από φιγούρα.
Και εσύ μόλις αποκάλυψες το γνωστικό σου επίπεδο σχετικά με την αυτοκίνηση.
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Και εσύ μόλις αποκάλυψες το γνωστικό σου επίπεδο σχετικά με την αυτοκίνηση.
Ενώ εσύ σκίζεις!!!
-
Μπα, απλώς έχει ΜΧ5 και κάνει φιγούρα...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]