-
Κόλπα ασφαλιστών.
Εγώ έχω ακυρώσει τις ασφάλειες σεισμού γιατί πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα με πληρώσουν. Οι όροι που έχουν τα συμβόλαια δεν είναι προς το συμφέρον μου και επειδή είναι μεγάλα τα ποσά θα βάλουν όλη τη τέχνη τους.
-
ενδιαφερον...οχι οτι με ενδιαφερει βεβαια αλλα εχει γουστο η πληροφορια..
-
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ
-
Μην αρχίσετε να τρέχετε πανικόβλητοι από το ένα γραφείο στο άλλο φωνάζοντας 'Σεισμός !!'. Όλοι το ξέρουμε ότι γίνεται σεισμός.
-
Σταθείτε κάτω από τραπέζια ή γραφεία. Βάλτε μία σφυρίχτρα στο στόμα και αλοιφτείτε με τζατζίκι έτσι ώστε να σας βρουν τα σκυλιά της ΕΜΑΚ.
-
Σε περίπτωση που σας έχει έρθει το Monitor καπέλο μείνετε εκεί που είστε διότι μπορεί να προκαλέσετε πανικό στους γύρω σας νομίζοντας ότι είστε εξωγήινος.
-
Αν σας έρθει η Κυρά Κατίνα από το πουθενά, μην πανικοβληθείτε !! Μάλλον συγύριζε στην ταράτσα !!!
-
Μην παίρνετε τηλέφωνο στο κινητό τσάμπα!!! Έτσι κι αλλιώς και το σταθερό, την ώρα του σεισμού είναι κινητό!!!
-
Προς Θεού, μην αρχίσετε να κλέβετε μνήμες, οθόνες, ποντίκια κ.τ.λ. εκμεταλλευόμενοι το γεγονός.
-
Μην πάτε να κατέβετε με το ασανσέρ, είναι άσκοπο. Θα κατέβετε μαζί με τον όροφο.
-
Μην τρέξετε στους πυροσβεστήρες χωρίς λόγο. Αυτοί είναι σχεδιασμένοι για άλλη θεομηνία. Μην αρχίσετε να ψεκάζετε CO2 παντού όπου βρίσκετε !!!
-
Μην πλησιάζετε στις ακτές!!! Μπορεί να βγεί ο Γκοτζίλα!!!
-
Αν βρεθείτε έξω την ώρα του σεισμού μείνετε έξω! Αν βρεθείτε μέσα μείνετε μέσα! Αν προβληματιζόσαστε για το αν ήσασταν μέσα ή έξω μάλλον έχει γίνει της πουτάνας!!!
-
Μην αρχίσετε τα τηλέφωνα στον Βαρώτσο. Δεν απαντάει ο π........ς!!!
-
Αν είστε σε εξωτερικό ραντεβού φωνάξτε δυνατά 'LOGICDIS' και πέστε από το παράθυρο.
-
Μην τρέχετε όλοι στην έξοδο κινδύνου!!! Δεν υπάρχει τέτοια έξοδος!!!
-
Μην αρχίσετε τις φήμες περί δευτέρας παρουσίας ή Νοστράδαμου ή σου τα λεγα το 2001 θα πεθάνουμε και τέτοια.
-
Μην ανοίγετε το mail προσπαθώντας να ειδοποιήσετε κάποιους!!! ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ MAIL!!!
-
Τέλος, αν επιζήσετε, μην πάτε στο λογιστήριο προσπαθώντας να πείσετε να σας δώσουν μισθούς συναδέλφων που απεβίωσαν
-
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ-
Αν σας έρθει η Κυρά Κατίνα από το πουθενά, μην πανικοβληθείτε !! Μάλλον συγύριζε στην ταράτσα !!!
-
Αν βρεθείτε έξω την ώρα του σεισμού μείνετε έξω! Αν βρεθείτε μέσα μείνετε μέσα! Αν προβληματιζόσαστε για το αν ήσασταν μέσα ή έξω μάλλον έχει γίνει της πουτάνας!!!
-
-
21 Quadra
-
Από τα ωραιότερα που έχουν γραφτεί στις τελευταίες σελίδες...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως από σήμερα μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία ανέστειλε τις ασφαλίσεις σεισμού σε πολλούς νομούς της Ελλάδος...Όταν ποντάρουν όλοι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο στοίχημα, οι μπουκ το αποσύρουν.
Νομίζω είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ανάλογη περίπτωση.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
evolanderoι εκπομπες του 30φυλλοπουλου για το θεμα αυτο, ειναι ο βασικος λογος που δεν πιστευω λεξη οτι και να πει, για οποιοδηποτε αλλο θεμα.
Αυτη η βραβευση απο τους γιαπωνεζους δεν εχω υποψη αν και πότε εγινε. Αυτο που αναρωτιεμαι ομως ειναι αν (συμφωνα με τους ΒΑΝ) οι ελληνικοι σεισμοι ειναι κατι το ξεχωριστο. Αν ειναι παω πασο. Αν ομως δεν ειναι (που δεν ειναι) αναρωτιεμαι γιατι το Cornell και η Ιαπωνια βραβευουν το ΒΑΝ αλλα ΔΕΝ το εμπιστευονται να σωσει αμερικανικες και γιαπωνεζικες ζωες απο τους δικους τους συνηθως ισχυροτερους και καταστρεπτικοτερους σεισμους;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... bid=488442
Υπάρχουν πολλές αναφορές στο θέμα αντιπαλότητας κράτους και ομάδας ΒΑΝ, κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο αφού η συνεργασία θα μπορούσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που έχει η ομάδα αυτή στο θέμα πρόγνωσης - για όσους ασπάζονται αυτή τη λέξη. -
πρόγνωση-ξεπρόγνωση το θέμα είναι ότι κουνάει πολύ τελευταία και η κοινή λογική λέει ότι σε κάτι θα οδηγήσει, ήδη επηρεάσαμε Ινδονησία και Αγγλία
-
Το ότι γίνονται συχνά σεισμοί μπορεί να σημαίνει, όμως, ότι εκτονώνται η, όποια, ενέργεια έχει συσσωρευθεί. Η ότι θα εκτονωθεί σε κάποιο ηφαίστειο. Η...ή...ή...
Κανείς δεν ξερει.
-
Άλλο ένα link που στο τέλος του έχει και την περίφημη έκθεση του κ.Βαρώτσου προς το πανεπιστήμιο κορνέλ - δυσνόητο το κείμενο μεν, αλλά αξίζει λόγω της περίφημης πρόβλεψης.
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8420 -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ότι γίνονται συχνά σεισμοί μπορεί να σημαίνει, όμως, ότι εκτονώνται η, όποια, ενέργεια έχει συσσωρευθεί. Η ότι θα εκτονωθεί σε κάποιο ηφαίστειο. Η...ή...ή...Κανείς δεν ξερει.
Mάλλον ετσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Χωρίς να είμαι ειδικός, απ΄οτι εχω ακούσει, μάλλον η παρατεταμένη σεισμική αδράνεια προβληματίζει τους σεισμολόγους, παρά η δραστηριότητα....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως από σήμερα μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία ανέστειλε τις ασφαλίσεις σεισμού σε πολλούς νομούς της Ελλάδος...
Όταν ποντάρουν όλοι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο στοίχημα, οι μπουκ το αποσύρουν.
Νομίζω είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ανάλογη περίπτωση.
Σωστά,καθότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δουλεύουν βάση πιθανοτήτων..
Και θέλουν να κερδίζουν αργά και σταθερά..
Καθότι σεισμός μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή..Δε θέλουν να γίνει καμιά στραβή και να πληρώνουν.. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι αυτό.
Οσο υπάρχει ηρεμία κανείς δεν σκέφτεται να ασφαλιστεί...
Αμα αρχίσει η έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας τότε όλοι τρέχουν.....
Καλά κάνουν οι εταιρείες.
Σε ασφαλίζουν για πιθανό κίνδυνο και όχι για κάτι που έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί.
Οσοι έχουν ήδη συμβόλαια είναι κανονικά καλυμένοι....Ομοίως στην περίοδο των πυρκαγιών δεν μπορούσες να ασφαλίσεις σπίτι για πυρκαγιά στις περιοχές που καίγονταν....
Εντάξει αλλά η φωτιά ήταν πραγματικός κίνδυνος..Το να γίνει σεισμός δεν το εγγυάται κανείς..Και πως οτι γίνεται..Θα γίνουν σεισμοί σε όλη την Ελλάδα;
Εγώ νομίζω οτι είναι μια ευκαιρία για δυνατές ασφαλιστικές εταιρίες να οικονομήσουν...
Άλλωστε ήδη έχουν γίνει τόσοι σεισμοί αυτό το διάστημα άρα όπως είπαν και κάποιο σεισμολόγοι εκτονώνεται η γη.. -
χαζή ερώτηση ακολουθεί
`Εστω ότι κατά μήκος ενός ρήγματος τοποθετούμε όσο πιο βαθιά γίνεται εκρηκτικό υλικό, π.χ. χειροβομβίδες, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μιας ταυτόχρονης έκρηξης?
-
Καμία, από όσο ξέρω.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Καμία, από όσο ξέρω.
αμφιβάλλω
κάπως έτσι δε δημιουργούν τεχνητούς σεισμούς? φυτεύοντας ισχυρό εκρηκτικό υλικό σε κάποιο βάθος -
Για μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Η έννοια «ρήγμα» στην τεκτονική γεωλογία διαφέρει από αυτό που ονομάζουμε, πχ. «ρήγμα στο κύτος ενός πλοίου». Μην το συγχέετε με το «χάσμα», που είναι αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε ως ένα (επίμηκες, συνήθως) άνοιγμα στην επιφάνεια της γης. Το χάσμα μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, όχι απαραίτητα από σεισμό.
Σχηματικά, ένα ρήγμα είναι κάπως έτσι:
Δηλαδή πρόκειται για μια επιφάνεια που χωρίζει τα πετρώματα σε δύο τμήματα (που ονομάζονται ρηξιτεμάχη). Η διάρρηξη (το ‘σπάσιμο’), που προκαλείται από συσσώρευση τάσεων σε ένα τμήμα της επιφάνειας του ρήγματος, είναι συνήθως σε κάποιο βάθος λίγων ή πολλών km. Η διάρρηξη αυτή διαδίδεται κατά μήκος της ρηξιγενούς επιφάνειας και, αν είναι αρκετά ισχυρή και σε σχετικά μικρό βάθος (λίγα km) ενδέχεται να φτάσει μέχρι την επιφάνεια. Εκεί, όταν τα πετρώματα είναι χαλαρά («εδάφη»), αλλά και επειδή οι επικρατούσες συνθήκες τάσεων είναι διαφορετικές από το εσωτερικό της γής, μπορεί κατά την εκδήλωση του σεισμού να δημιουργηθούν χάσματα, κατά μήκος της προβολής του επιπέδου του ρήγματος στην επιφάνεια της γης, όπως λ.χ. αυτό:
Τα χάσματα αυτά είναι «ρηχά» (δηλαδή σε βάθος λίγων μέτρων ή και λιγότερο «κλείνουν» και εφήμερα, δηλαδή μετά από λίγο καιρό, η εδαφική ανωμαλία που δημιουργήθηκε δεν θα είναι ορατή (τουλάχιστον στον μη ειδικό).
Ένας χαρακτηριστικός τύπος ρήγματος στον ελληνικό χώρο είναι αυτός που διαχωρίζει δύο τελείως διαφορετικούς τύπους πετρωμάτων: Από τη μια μεριά έχουμε ανθεκτικό πέτρωμα και από την άλλη ευδιάβρωτο «έδαφος». Στην περίπτωση αυτή –και μετά από επαναλαμβανόμενες επαναδραστηριοποιήσεις στο ίδιο ρήγμα- δημιουργείται ένας ρηξιγενής κρημνός (=γκρεμός) που τον λέμε «καθρέπτη». Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα στην Ελλάδα είναι αυτό:
Για την τοποθέτηση εκρηκτικών, λοιπόν…. Θεωρητικά –και σε κάποιο βαθμό- κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. Ωστόσο: όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, με το να βάλω λίγο TNT στο επιφανειακό χάσμα, απλά δεν κάνω τίποτα. Θα έπρεπε να κατέβω αρκετά βαθιά (λίγα έως πολλά km) και να τοποθετήσω κάποιο εκρηκτικό ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος. Λ.χ. η βόμβα στη Χιροσίμα ήταν περίπου 15 κιλοτόνους. Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ υπολογίζεται ότι έχει συνολική ισχύ μέχρι 1.2 Μεγατονους. Ο σεισμός στον Ινδικό ωκεανό το 2004 (με το τσουνάμι) απελευθέρωσε 9500 μεγατόνους στην εστία, ισχύς που απορροφήθηκε από το γηινο φλοιό κατά το μεγαλύτερο του μέρος και στην επιφάνεια η υπολογισμένη έκλυση ισχύος ήταν περίπου 25 Μεγατόνους (ήτοι 20 φορές το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ!)
Το μόνο που μπορώ να κάνω σε ένα ρήγμα είναι να το κάνω να «μετακινηθεί» λίγο επιφανειακά, σαν κατολίσθηση. Αυτό είναι εφικτό, διότι η επιφάνεια του ρήγματος αποτελεί μια ζώνη «αδυναμίας» στα πετρώματα, με μειωμένες τιμές των φυσικομηχανικών τους ιδιοτήτων. Λέγεται μάλιστα ότι στον 2ο ΠΠ, τα γερμανικά βομβαρδιστικά, προκειμένου να αποκλείσουν τη θαλάσσια επικοινωνία μέσω της διώρυγας της Κορίνθου, είχαν επιλέξει να πλήξουν συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος του καναλιού, όπου ήταν χαρτογραφημένα ρήγματα (από Γερμανό, στα τέλη του 19ου αιώνα), προκειμένου να προκαλέσουν κατολισθήσεις και το φράξιμο του καναλιού.
Αυτά….
-
Κατατοπιστικότατος
-
4.6 ρίχτερ στην Κοζάνη, πριν καμιά ώρα. Εγώ πάντος δεν κατάλαβα τίποτα.
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?