-
Leonp ………. Σωστά το θέτεις δεν χρειάζεται ΠΟΛΥ ΦΩΣ αλλά ΣΩΣΤΟ ΦΩΣ
Όσο για τα «λίγα» καλώδια μια φτηνή και σχετικά απλή λύση (και ειδικά για παλιά αυτοκίνητα με κουρασμένες καλωδιώσεις )για αυτό είναι ο «ενισχυτής» ένα ρελέ –ηλεκτρομαγνήτης- δλδ όπου μεταφέρει το ρεύμα απευθείας από την μπαταρία στη λάμπα
-
Αγαπητέ Ερέτη αν προσέξεις θα δεις ότι μιλάω για φωτεινότερα και όχι δυνατότερα φώτα ενώ επίσης λέω ότι αρκετούς απασχολεί το να μην ενοχλούν...
Από εκεί και πέρα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα βάζουν παράνομες λάμπες (για εκτός δρόμου λειτορυγία των 80++Watts) ή που δεν ρυθμίζουν την σούπερ σπέσιαλ νόμιμη ή 'νόμιμη' λάμπα με αποτέλεσμα το να τυφλώνουν και να μην είναι νόμιμοι αν μετρηθούν. Κανονικά πρέπει μετά από αλλαγή λάμπας να ξαναρυθμιστεί το φανάρι.
Θα συμφωνήσω και με τον leonp ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν μέτρια φώτα. Παρά τις γενικότερες προόδους νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Γενικά αρκετά παλιότερα αυτοκίνητα (με σύγχρονες λάμπες και καλά καλώδια) φωτίζουν πιο καλά γιατί είχαν κρύσταλο και μεταλλικό καθρέφτη και όχι πλαστικά. -
Αγαπητέ όνυξ………. Νομίζω ότι λέμε τα ίδια ….. θέλουμε ΣΩΣΤΟ ΦΩΣ αν διαβάσεις όμως προσεκτικότερα το άρθρο θα δεις ότι τα περισσότερα άτομα μιλάν για περισσότερο φως , και αυτός είναι ο λόγος που έκανα την επισήμανση
Την καλημέρα μου
-
ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΕΝΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΣ 90/100 ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΘΑΜΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΩΝ.
-
Ο χρήστης ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΕΝΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΣ 90/100 ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΘΑΜΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΩΝ.Και είναι και λίγο παράνομες + ενοχλητικές τέτοιου είδους λάμπες... λέμε τώρα
-
Ο χρήστης ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΕΝΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΣ 90/100 ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΘΑΜΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΩΝ.Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας. Παρακαλείσαι να γράφεις με πεζά ελληνικά, όπως άλλωστε απαιτεί και ο κανονισμός χρήσης. [mod drdino]
-
Χθες πηγα στο συνεργειο φιλου μου .Ειχαμε μιλησει για xenon καποια φορα και μου ειπε οτι ενας φιλος του ηλεκτρολογος φερνει και τοποθετει της BOSCH που ειναι η κορυφη και δεν συμμαζευεται και αν θελω να μου παραγγηλει να τα βαλουμε .Χθες βρηκα ενα τετοιο κουτι http://www.boschhid.com/uppic/20079271275473695.jpg' target='_blank' target='_blank στο συνεργειο του και συγκρατησα το url που εγραφε επανω http://www.boschhid.com' target='_blank !!|' target='_blankΜαιμουδια ολκης!!!!Αντιγραφη του logo και των χρωμματων της BOSCH απο μια κινεζικη εταιρια 'We, BOSHI ELECTRONIC TECH co.,ltd ,founded in 2001, located in Guangzhou(Auto parts and accessories center of China),is a professional HID & GPS manufacture and service provider.And today it’s one of China’s most respected and reliable companies.'
Α!Δεν σας ειπα ποσο θελει ο ηλεκτρολογος για να τα βαλει!400€ γιατι ειναι BOSCH
-
Κλασικός μ@λ@κας έλληνας μαστοράκος. Αντί να τα βάλει με 150€ και να έχει 10 ευχαριστημένους πελάτες, προτιμάει να τα βγάλει από έναν που όταν το μάθει δεν θα ξαναπατήσει ούτε από έξω...
Ψωνίστε από ebay. 70€ τα απλά Bixenon, 90€ τα 50W για να βγάζετε και κάνα λαγό το βράδυ...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-XENO ... ingPayment
-
Update για τις Χ-treme Power: Ακόμα αντέχουν ( ) παρόλο που έχω τα φώτα στο Auto. Για να δούμε...
Η διαφορά με τις απλές πάντως είναι αρκετή, τον τελευταίο καιρό οδηγούσα το 406 και τα είχα παίξει. Σύντομα θα μπουν και σε αυτό... -
Και σε μένα αντέχουν
-
Όταν λέτε αντέχουν; Πόσο καιρό;
(γιατί μου ρχονται τυχαία στο μυαλό κάτι ατάκες του τύπου 'έχω το Χ αμάξι εδώ και 5.500χλμ, κιχ δεν εχει κάνει, πολύ αξιόπιστο ) -
Ως τώρα 6 μήνες, με την λειτουργία στο auto (ήτοι ανάβουν σε τούνελ, γέφυρες, σχετικά νωρίς το βράδυ), + ότι εγώ κυκλοφορώ αρκετά και την μέρα με αναμμένα τα μεσαία. :shy:
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
- ότι εγώ κυκλοφορώ αρκετά και την μέρα με αναμμένα τα μεσαία. :shy:
- ασκοπη χρηση φωτων
Τι ποινη προβλεπει ο ΚΟΚ για τετοιες καγκουριες?
-
Κρέμασμα στην μητροπόλεως και λιθοβολισμό/κάψιμο από τον άνθιμο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όταν λέτε αντέχουν; Πόσο καιρό;
(γιατί μου ρχονται τυχαία στο μυαλό κάτι ατάκες του τύπου 'έχω το Χ αμάξι εδώ και 5.500χλμ, κιχ δεν εχει κάνει, πολύ αξιόπιστο )Κάπως έτσι
Και γω δηλαδή ένα εξάμηνο τις έχω...
Είμαι επίσης ζώο πάντως γιατί στην Κορίνθου-Πατρών ακόμα και τη μέρα έχω τα φώτα ανοιχτά. Θέλω να με προσέχουν περισσότερο οι απέναντι που έχουν μια στο τόσο κάτι θεϊκές εμπνεύσεις να προσπεράσουν σε σημεία που έρχονται κατά πάνω σου.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- ασκοπη χρηση φωτων
δεν ειναι καγκουρια ουτε παρανομο να κυκλοφορεις με τα φωτα αναμμενα κατα την διαρκεια της ημερας...σε πολλες χωρες μαλιστα νομιζω ειναι υποχρεωτικο να ειναι αναμμενα τα φωτα και κατα την διαρκεια της ημερας...καγκουρες ειναι αυτοι που με τα κακορυθμισμενα φωτα τυφλωνουν τους αλλους και αυτοι που αν και σκοταδι εχουν τα φωτα κλειστα(για να μην καψουν τις λαμπες )...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- ασκοπη χρηση φωτων
Γιατί είναι άσκοπη χρήση φώτων να κυκλοφορεί καποιος με τιη μεσαία σκάλα αναμμένη?
Να κάνεις σινιάλο συνέχεια, το καταλαβαίνω.Να ανάβεις προβολάκια ενώ δεν έχει ομίχλη ή δεν είναι δρόμος με αλλεπάλληλες στροφές, να το καταλάβω.
-
Έψαξα τον ΚΟΚ και όντως δε νομίζω ότι λέει πουθενά ότι είναι παράνομο να κυκλοφορείς την ημέρα με τα φώτα διασταυρώσεως (μεσαία), μόνο για τα πορείας (μεγάλα) αναφέρει περιορισμούς.
-
-
Πότε έδωσες εξετάσεις για να πάρεις δίπλωμα είπαμε?
Βελτίωση στα φώτα;