-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Προσωπικά, αντιμετωπίζω οποιονδήποτε πολιτικό που ζητάει την ψήφο μου ως υποψήφιο διαχειριστή του πλουτου που εγω παράγω. ?
Κάτι πρέπει να γίνει μ'αυτό.
Όταν διαχειρίζεται κάποιος 'ξένος' τα δικά σου χρήματα, τι περιμένεις; Να μην κλέψει;;
Πρέπει να δημιουργηθούν αυστηρές ασφαλιστικές δυκλίδες προστασίας και ελέγχων ή ...να αλλάξει το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης** του πλανήτη**.Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς... δε νομίζω ότι με απρόσωπες εκφράσεις του στιλ 'κατι πρέπει να αλλάξει' πετυχαίνουμε τίποτα. Τι να αλλάξει? Πως? από ποιους? Μόνο του θ' αλλάξει? Με επιφοίτηση?
Και όσον αφορά τις δικλείδες ασφαλείας, κλπ.: έχουμε αποδείξει στην Ελλάδα ότι είμαστε σε θέση να ακυρώνουμε εν στη γένεσή του κάθε σύστημα ελέγχου. Πάρτε για παράδειγμα το πονεμένο (πρώην) ΣΔΟΕ. Όλοι του σχεδόν οι έλεγχοι ήταν κατόπιν 'ραντεβού'. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει έτσι ένας τέτοιος μηχανισμός? Όχι βέβαια.
Οι 'δικλείδες ασφαλείας' πρέπει να μπουν στο δικό μας κεφάλι πρώτα. Και ο έλεγχος να γίνεται πρώτα στον εαυτό μας. Αυτο βέβαια, αν μας ενδιαφέρει κάτι παραπάνω από ότι ο εαυτός μας.Από την άλλη, θα μου πεις: 'κλέφτες οι πολιτικοί', 'ανεβαίνουν μόνο για να φάνε', κλπ. Ναι. Το ξέρουμε όλοι κι αυτό. Αλλά όταν τους ψηφίζουμε, έχοντας υιοθετήσει εκ των προτέρων αυτη τη συλλογιστική, γινόμαστε συνένοχοί τους. (με κάποιο αντάλλαγμα, βέβαια: μια θεσούλα, μια νομιμοποίηση, μια 'τακτοποίηση').
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπον.
**Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν
** -
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Μακάρι να επιβαλλόταν με κάποιον τρόπο ως κύρια προϋπόθεση για να γίνει κάποιος πολιτικός να έχει ΔΟΥΛΕΨΕΙ κανονικά επί 10 χρόνια (οποιοδήποτε επάγγελμα και αν επιλέξει να ασκήσει). Αλλά πραγματική δουλειά. Όχι που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα. Αλήτες.
Αυτο το προτείνεις ως λύση για να βγάλουν με χειρότερο τρόπο το άχτι τους μετά ε?
Αν κάποιος έχει δουλέψει δείχνει την αξία του. Αν είναι ικανός ή άχρηστος θα φανεί. Αν έχει αποτύχει επαγγελματικά, πιστεύεις θα είναι το ίδιο εύκολο να τον εντάξει ένα κόμμα στο ψηφοδέλτιό του?
Εκείνο που πιστεύω είναι πως αν κάποιος έχει δουλέψει και έχει περάσει και απο κατώτερα επίπεδα, θα έχει καλύτερη εικόνα και εκτίμηση καταστάσεων, κρίσεων, χειρισμών όπως και καλύτερη γνώση και εμπειρία. Αν αυτά τα θεωρείς ασήμαντα και περιττά για τους πολιτικούς τι να πω μετά...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς... δε νομίζω ότι με απρόσωπες εκφράσεις του στιλ 'κατι πρέπει να αλλάξει' πετυχαίνουμε τίποτα. Τι να αλλάξει? Πως? από ποιους? Μόνο του θ' αλλάξει? Με επιφοίτηση?
Ίσως δε θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε 10 χρόνια εργασίας στην πλάτη μας όπως προτείνει ο κύριος από πάνω για τους πολιτικούς. Στην ηλικία των 18 γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, είναι υπερβολικά νωρίς κατά την άποψή μου. Βολεύει βέβαια τα κόμματα στο να διαμορφόνουν ευκολότερα συνειδήσεις...
-
Πως μπορεις να πολεμησεις ενα συστημα απο το οποιο τρεφεσαι ?
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Πως μπορεις να πολεμησεις ενα συστημα απο το οποιο τρεφεσαι ?Συνήθως οι αποτελεσματικότερες δολιοφθορές γίνονται εκ των έσω...
-
Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Γερμανία θα ήθελα να καταθέσω κάτι που έζησα και ακόμα με προβληματίζει κάποιες στιγμές. Ήμασταν σε ένα δρόμο κεντρικό του Βερολίνου που έχει πολλά μπαράκια έχει όμως και αρκετές ιερόδουλες ανά 50 με 100 μέτρα περίπου. Καθόμαστε λοιπόν σε ένα μπαράκι. Εξω από το μπαράκι ήταν μια ιερόδουλη. Η σερβιτόρα μέσα από το μπαρ μετά από ώρα της φτιάχνει ένα ζεστό ρόφημα βγαίνει της το δίνει ΧΩΡΙΣ να της πάρει αντίτιμο μιλάνε λίγο και επιστρέφει στο μπαρ. Δίπλα ακριβώς από την ιερόδουλη εμφανίζεται ένας φωτογράφος με τηλεφακό και τραβάει φωτογραφίες 01:00 τη νύχτα. Πολύ ζεστή σκηνή, ανθρώπινη, ο καθένας τη δουλειά του και η ροή της ζωής συνεχίζεται χωρίς ο ένας να ενοχλεί τον άλλο και χωρίς να ενοχλείται από την παρουσία του. Αν αυτό γινόταν στην Ελλάδα η σερβιτότα-ψώνιο θα της έδινε ένα ποτήρι ζεστό ρόφημα ή θα έλεγε άντε μωρέ την παλιοπουτ@ν@ τί κάθεται έξω από το μαγαζί?
Κρίμα και μετά έχουμε λέει και φιλότιμο. Σκατά έχουμε , συγχωρέστε με για την έκφραση.
-
Το Βερολίνο είναι ίσως η πιο avant-garde πρωτεύουσα της Ευρώπης, με έντονο καλλιτεχνικό προοδευτικό στοιχείο, φοιτηταριό, κοσμοπολίτικη και με πολύ μεγάλη gay κοινότητα...
Τι τη συγκρίνεις με τη βλαχο-συντηρητική Αθήνα για να μην πω ελληνική επαρχία ....Δεν υφίσταται επαφή καμία -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το Βερολίνο είναι ίσως η πιο avant-garde πρωτεύουσα της Ευρώπης, με έντονο καλλιτεχνικό προοδευτικό στοιχείο, φοιτηταριό, κοσμοπολίτικη και με πολύ μεγάλη gay κοινότητα...
Τι τη συγκρίνεις με τη βλαχο-συντηρητική Αθήνα για να μην πω ελληνική επαρχία ....Δεν υφίσταται επαφή καμίαεχεις δικιο, αλλα εχει και η αθηνα τα καλα της (βλ πορειες και ξυλο με μπατσους και φασιστες)
εξ'αλλου, θεωρω καλο που ο κοσμος στην αθηνα ειναι σε γενικες γραμμες (σε συγκριση με αλλα μερη που εχω δει/ζησει) πολιτικοποιημενος (προτιμω εναν φασιστα απο εναν απολιτικ). αν και αυτο νομιζω αλλαζει καπως στην αθηνα και ο κοσμος γινεται σιγα σιγα περισσοτερο απολιτικ. -
Τι τη συγκρίνεις με τη βλαχο-συντηρητική Αθήνα για να μην πω ελληνική επαρχία ....Δεν υφίσταται επαφή καμίαΤωρα ξερεις τι θα γινει taurus kid & pasxos, ψαχνουν κοστος ζωης στο Βερολινο κλπ
-
Τι τη συγκρίνεις με τη βλαχο-συντηρητική Αθήνα για να μην πω ελληνική επαρχία ....Δεν υφίσταται επαφή καμίαΚαι τί κάθεσαι; Δεν την κάνεις προς τα εκεί; Ποιος προτιμά τον παράδεισο από την κόλαση;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι τη συγκρίνεις με τη βλαχο-συντηρητική Αθήνα για να μην πω ελληνική επαρχία ....Δεν υφίσταται επαφή καμίαΚαι τί κάθεσαι; Δεν την κάνεις προς τα εκεί; Ποιος προτιμά τον παράδεισο από την κόλαση;
Όπου να 'ναι φεύγω : περιμένω από στιγμή σε στιγμή να γίνει πόλεμος με την Τουρκία για να την κοπανήσω, να αφήσω κάποιους ηλίθιους να πολεμήσουν και μετά να γυρίσω για να τους κυβερνήσω
Προς το παρόν συγκεντρώνω κεφάλαια από τους καράβλαχους εδώ για να τα πάρω μαζί μου στο Βερολίνο να κάνω dolce vita
-
Όπου να 'ναι φεύγω : περιμένω από στιγμή σε στιγμή να γίνει πόλεμος με την Τουρκία για να την κοπανήσω, να αφήσω κάποιους ηλίθιους να πολεμήσουν και μετά να γυρίσω για να τους κυβερνήσω
Προς το παρόν συγκεντρώνω κεφάλαια από τους καράβλαχους εδώ για να τα πάρω μαζί μου στο Βερολίνο να κάνω dolce vita
Μη τα λες αυτά θα σε φακελώσουν οι επαγγελματίες του είδους.
Αν δε κάνω λάθος εθνάρχες τους λένε και έχουν αφήσει απογόνους. -
ήταν καλό
-
Πείτε με ανόητο, αλλά δεν κατανοώ το γιατί κάποιος επιλέγει να ζήσει σε μέρος που δεν τον καλύπτει αισθητικά, πνευματικά και ψυχικά, ενώ δύναται αντικειμενικά να ζήσει σε μέρος που του αρέσει.
Εκτός του μαζοχισμού, δεν βλέπω άλλο λόγο. -
Ασχετος οτι την Ελλαδα δεν την αλλαζω με τπτ και ας εχει 1000 στραβα.
Ακομη και να μην μου αρεσε και να ηθελα να φυγω, με κραταει εδω η οικογενεια μου οι φιλοι μου και τα βιωματα μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πείτε με ανόητο, αλλά δεν κατανοώ το γιατί κάποιος επιλέγει να ζήσει σε μέρος που δεν τον καλύπτει αισθητικά, πνευματικά και ψυχικά, ενώ δύναται αντικειμενικά να ζήσει σε μέρος που του αρέσει.
Εκτός του μαζοχισμού, δεν βλέπω άλλο λόγο.γιατι στην ελλαδα υπαρχει ο ραπτοπουλος, το ξυλο, οι πορειες, η ελληνικη φουντα (βλ και στιχο ΖΝ: 'ποιος γ@μαει τον αλβανο, εχω ελληνικο'), τα φτιαγμενα παπακια, οι ουκρανεζες βιζιτουδες των 80 ευρω, το ξυσαρχιδειν και αλλα πραγματα που σε κανουν να γουσταρεις
αμα δεν υπηρχαν τα παραπανω χαλαρα θα ειχα φυγει καθως οι ελληνες ειναι πραγματικα πανηλιθιοι.. οχι οτι οι αλλοι ειναι εξυπνοι, αλλα τουλαχιστον το βουλωνουν. το προβλημα δεν το εχει η ελλαδα, μια χαρα ομορφη χωρα ειναι, το προβλημα το εχουν οι ελληνες. και το προβλημα τους ειναι οτι δεν το βουλωνουν.
απο την αλλη, ποσο βαρετη θα ηταν οι ζωη αν δεν υπηρχαν ολοι αυτοι οι ηλιθιοι ωστε να γελαω εγω (που ειμαι γαματος) με τα χαλια τους και να μπορω να ξεπλενιζω;τεσπα αμα εχεις λεφτα αθηνα τα γαμαει ολα.. να μενεις σε καμια εκαλη σαν κλασσικο καπιταλομουτρο και να κανεις βολτες με τη φεραρι.. αλλιως αν εισαι μικροαστος και εχεις οπελ και μενεις στο ΠΦ αξιζει να φυγεις
με κραταει εδω [...] και τα βιωματα μου.
μην στεναχωριεσαι, εχει και στο εξωτερικο καγκουρες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αλλιως αν εισαι μικροαστος και εχεις οπελ και μενεις στο ΠΦ αξιζει να φυγεις -
-
skye για να εφυγες απο Αγγλια μαλλον δεν εχει αρκετους καγκουρες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
απο την αλλη, ποσο βαρετη θα ηταν οι ζωη αν δεν υπηρχαν ολοι αυτοι οι ηλιθιοι ωστε να γελαω εγω (που ειμαι γαματος) με τα χαλια τους και να μπορω να ξεπλενιζω;
τεσπα αμα εχεις λεφτα αθηνα τα γαμαει ολα.. να μενεις σε καμια εκαλη σαν κλασσικο καπιταλομουτρο και να κανεις βολτες με τη φεραρι.. αλλιως αν εισαι μικροαστος και εχεις οπελ και μενεις στο ΠΦ αξιζει να φυγεις
Θα έφευγα, αλλά πού θα βρω τόσα ψώνια μαζεμένα να γουστάρω;
Το ΠΦ είναι καλό μόνο για βάζελους και φλώρους.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]