-
Το πρόβλημα αγαπητοί είναι ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή ότι ο πολιτικός, ΔΕΝ είναι πολιτικός. Ο πολιτικός ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να είναι 'μάνατζερ'. Πρέπει να επιλέγει σωστούς μάνατζερ, αλλά ο ίδιος επ ουδενί δεν πρέπει να σκέφτεται σαν μάνατζερ.
Ο πολιτικός πρέπει να εχει όραμα και ιδέες και την ικανότητα να τις μετουσιώνει σε πράξη μέσω των συνεργατών του. Εννοείται ότι με αυτό το όραμα θα πρέπει να εμπνέει (και όχι πειθαναγκάζει) τους ψηφοφόρους του.Το πρόβλημα είναι ότι διοικούμαστε από ορκωτούς λογιστές και μάλιστα αδύναμους στα μαθηματικά...
-
Αυτό που περιγράφεις είναι μια ιδιοφυία που εμφανίζεται σπανιότατα...Και η μεγαλύτερη πολυεθνική αλλά και το μαγαζάκι της γωνίας έναν τέτοιο θα ήθελε επικεφαλής, όχι μόνο τα κράτη...Καλοί managers υπάρχουν πολλοί και είναι εύκολο να βρεθούν : αυτό μαθαίνεται...Το άλλο είναι 'ταλέντο' το οποίο διαθέτουν ελάχιστοι και αν περιιμένεις να βρεις τέτοιους για να κυβερνήσουν θα βρεις 1 κάθε 30 χρόνια (μαζί με την πιθανότητα να βρεθεί στη 'σωστή' θέση)...
Μην ελπίζεις για τέτοιους, δεν έχεις καμία τύχη...Ψάχνεις το lotto παίζοντας 1 απλό δελτίο τη βδομάδα
Δεν βλέπεις πόσοι μέτριοι και πόσοι ηλίθιοι είναι γύρω σου ? Καλώς ή κακώς από αυτή τη δεξαμενή θα αντλήσεις και τους πολιτικούς, μην ψάχνεις άδικα... -
Ευχαριστώ για την ανάλυση.
Πάω να πηδήξω από το μπαλκόνι... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ευχαριστώ για την ανάλυση.
Πάω να πηδήξω από το μπαλκόνι...Τώρα; Κακός συγχρονισμός.
-
Ίσα, ίσα...
Το πρόβλημα είναι ότι μου λείπουν καμιά 70αριά κιλά και μάλλον θα τσακιστώ στο πλακάκι. -
-
-
Σερφάροντας, έπεσα πάνω σ αυτόν τον τύπο, κι έπαθα πλάκα.
Είναι πολύ καλός παιδιά.
(Γέλαγα όλη μέρα μόνος μου)
stixakias -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σερφάροντας, έπεσα πάνω σ αυτόν τον τύπο, κι έπαθα πλάκα.
Είναι πολύ καλός παιδιά.
(Γέλαγα όλη μέρα μόνος μου)
stixakiasΤο βλεπω για επομενο Ελληνικο σουξε
-
Διεθνείς αντιδράσεις για την ανεξαρτησία του Κοσόβου
ΗΠΑ: Λάβαμε γνώση της απόφασης
ΝΑΤΟ: Συνεχίζουμε κανονικά
Ρουμανία: Δεν αλλάζει η θέση μας
Βουλγαρία: Προσεχώς η ανακοίνωση της θέσης της
Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία: Χαρακτηριστική παραβίασηάποψη μου πιο σημαντικό τι θα αποφασίσουν τα κράτη της Βαλκανικής.
-
Αναστάτωση στη ΓΣΕΕ από τις βολές Σημίτη για τη δράση του εργατολόγου
«Φωτιές» άναψαν στη ΓΣΕΕ οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος επέκρινε τη Συνομοσπονδία για τη δράση του πρώην νομικού συμβούλου της -εργατολόγου που κατηγορείται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου- σε υποθέσεις συμβασιούχων.
Ο Κώστας Σημίτης έκανε λόγο για «δείγμα προσαρμοστικής ηθικής», σημειώνοντας ότι η ΓΣΕΕ συστήνει το νομικό της σύμβουλο ως δικηγόρο σε υποθέσεις συμβασιούχων και δεν ενοχλείται που αυτός συμφωνεί εργολαβικές αμοιβές, τις οποίες δεν δικαιούται, γιατί υπολογίζει στην αδιαφορία ή δυστυχώς και στην συνέργεια της συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εκδικητική επίθεση εναντίον των συλλογικών εκφραστών των εργαζομένων και των συνδικάτων» , αναρωτιέται «γιατί τώρα; γιατί άραγε;» και υπογραμμίζει:
«Όλοι κρίνονται απ' όσα λένε, απ' όσα έπραξαν και πράττουν. Ακόμα και οι πρώην πρωθυπουργοί. Όταν μάλιστα αυτοί με την πολιτική τους δημιούργησαν και συντήρησαν στρατιές ομήρων συμβασιούχων. Μια πολιτική που τους έστειλε κατευθείαν στα 'νύχια' επιτηδείων δικηγορικών γραφείων.
»Όσοι όψιμα ομιλούν οφείλουν να γνωρίζουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν έγινε συγκεκριμένη καταγγελία στους συνδικαλιστικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ για παρανομίες των δικηγόρων της για το συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζουμε σε όσους κυβέρνησαν ή κυβερνούν ότι τα 'εργολαβικά' συμβόλαια για τους δικηγόρους αυτοί τα νομοθέτησαν και τα δέχτηκαν».
Τέλος, η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι διέκοψε την εργασιακή σχέση με τον εν λόγω δικηγόρο, όταν το όνομά του αναμείχθηκε στην υπόθεση Ζαχόπουλου και επισημοποιήθηκε η καταγγελία για τη στάση του απέναντι σε συμβασιούχους.
«Δεν περίμενα από τον κ. Σημίτη τέτοια μικρότητα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ο κ. Πολυζωγόπουλος απέδωσε τις βολές στην αντιπαράθεση που υπήρξε παλιά για το Ασφαλιστικό καθώς και στην επιλογή του να υποστηρίξει τον Γ.Παπανδρέου, κατά την αναμέτρηση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Διαπλοκή μεταξύ κομμάτων και συνδικάτων; Πιπέρι!
-
Καλά, ας μην πιάσουμε ΤΩΡΑ στο στόμα μας τον Πολυζωγόπουλο...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλά, ας μην πιάσουμε ΤΩΡΑ στο στόμα μας τον Πολυζωγόπουλο...και Πρωτόπαπα βεβαίως βεβαίως...και οι 2 τους, βουλευτές μεγάλου κόμματος...ε ρε πίσσα κ πούπουλα που θέλουν μερικοί...
-
η αποψη μου:
ο σημιτης ειναι ενας πολιτικος που θα μεινει στην ιστορια.
εγω τον θαυμαζω (ισως ειναι ο μονος πολιτικος της νεωτερης ελληνικης ιστοριας που πραγματικα θαυμαζω, ή ισως υπαρχει και αλλος ενας αλλα τεσπα)
μιλαω σοβαρα, οσο και αν δεν το πιστευει κανεις (σχεδον ουτε εγω δεν το πιστευω οτι λεω κατι τετοιο )
ξερω οτι οι περισσοτεροι εχετε αντιθετη αποψη και σιγουρα εχετε τους λογους σας, αλλα ο σημιτης για μενα ειναι ο τριτος πιο σημαντικος πολιτικος της νεοτερης ελλαδος. ειμαι βεβαιος οτι οι ιστορικοι του μελλοντος θα τον εξυμνουν και θα του αναγνωρισουν αυτα που του αξιζουν. γιατι ειχε οραμα, και αφησε εργο που δεν φαινεται ακομα. αλλα καποια μερα θα φανει.
βριστε με τωραΥΓ. δεν ψηφιζω. δεν μου αρεσει η δημοκρατια.
-
Οντως. Είσαι όλο εκπλήξεις
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Οντως. Είσαι όλο εκπλήξειςκοιτα απο τους παπανδρεηδες και τους καραμανληδες (και τους παλαιους και τους νεους..)... τους αλαβανους και τις αλεκες... τον προτιμω
δεν ειναι οτι ηταν τοσο καλος στην πραγματικοτητα.. απλα τον θεωρω πραγματικο πολιτικο, σε αντιθεση με τους παραπανω. και φυσικα ειναι μονο η αποψη μου. -
Δε διαφωνώ ούτως η άλλως. Απλά μού κανε εντύπωση
-
Τον παλιό Καραμανλή τον θεωρώ πολιτικό της αξίας του Περικλέους. Τον Σημίτη... Χμμμ... Έκανε μια σωρεία λαθών, από την παιδεία (με το λαϊκίστικο δόγμα 'κάθε απόφοιτος λυκείου μπαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση' και την απάτη των ΠΣΕ) μέχρι την περιβαλλοντική πολιτική. Επίσης, σε άλλα θέματα ήταν παντελώς άτολμος (π.χ. στο ζήτημα σχέσεων κράτους-εκκλησίας, όπου είχε την ευκαιρία να κάνει πάρα πολλά, αλλά φοβήθηκε τη χίμαιρα του πολιτικού κόστους). Μέτριος ήταν και άχρωμος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας Αλκιβιάδης και τίποτα άλλο. Ο Γιωργάκης είναι απλώς ανεπαρκής. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανεπαρκής.
-
μην εχεις την εντυπωση οτι θα τον υπερασπιστω, δεν παιζει τετοια περιπτωση και δεν ειμαι 'οπαδος' του ετσι και αλλιως (ανεξαρτητα αν οπως ειπα τον θεωρω πραγματικο πολιτικο με Π κεφαλαιο).. πιο πιθανο ειναι να υπερασπιστω τον τζιοβανι, τον παλαιο ποδοσφαιριστη του ολυμπιακου
αλλα που να δεις εγκληματα που εκαναν αλλοι στα των εσωτερικων υποθεσεων που τωρα θεωρουνται ως οι σημαντικοτεροι πολιτικοι της νεωτερης ελλαδος (πχ ελευθεριος βενιζελος )
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]