-
Τι είναι αυτοί, αλήθεια; Απλά ασόβαροι, ή τπτ άλλο;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τι είναι αυτοί, αλήθεια; Απλά ασόβαροι, ή τπτ άλλο;Φιλελεύθεροι...
Εχουν σαν ήρωά τους τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, θεωρούν τον Κωστάκη πολύ λαϊκό δεξιό, τον Γιωργάκη όχι πραγματικό δεξιό, τον Καρατζαφέρη ξεπερασμένα και ...αστεία δεξιό, ενώ τους υπόλοιπους όχι αρκετά δεξιούς.
Γενικότερα ανήκουν στον φιλεύθερο δεξιό χώρο... -
Τι είναι αυτοί, αλήθεια; Απλά ασόβαροι, ή τπτ άλλο;Δες το σαιτ τους.... Επικεφαλής είναι ένας νέος, ex πασοκ και αναβαπτισθείς φιλελεύθερος. Κατέβηκαν για πρώτη φορά στις περασμένες εκλογες. Τους συμπαθεί ο Ανδριανόπουλος. Εβγαλάν δυο-τρια έξυπνα προεκλογικά σποτάκια. Αυτά. Τα υπόλοιπα δικά σας....
-
Γράφουν κάτι ανακριβές;
-
Όχι στη δήλωση που παρέθεσα, γι' αυτό και την παρέθεσα άλλωστε, αλλά τα περί ιδιωτικοποίησης των πάντων στην Ελλάδα του σήμερα είναι μάλλον ασόβαρα.
-
Όχι στη δήλωση που παρέθεσα, γι' αυτό και την παρέθεσα άλλωστε, αλλά τα περί ιδιωτικοποίησης των πάντων στην Ελλάδα του σήμερα είναι μάλλον ασόβαρα.3
είναι αυτά που εγώ θα έκρινα σαν ακραία.
-
«Η ΔΕΗ δεν είναι η Toyota»
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
«Η ΔΕΗ δεν είναι η Toyota»http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
Καλά, εντελώς αστείοι είναι με τέτοιες δηλώσεις, αλλά θα έλεγα να ΜΗΝ μένεις στους αστείους, αλλά στους σοβαρούς:
-Θα μας φορτώσουν τον λιθάνθρακα, ενώ προσπαθούμε με τα χίλια ζόρια να ξεφορτωθούμε τον λιγνίτη (οι οποίεις λιγνιτικές μας μονάδες, καίνε εδώ και χρόνια ΚΑΙ λιθάνθρακα, μπας και συμμαζέψουν τους ρύπους τους)
-Γιατί οι κάτοικοι της Γερμανίας αντέδρασαν για τον λιθάνθρακα. Οι δικοί μας που αντιδρούν είναι μαλ@κες; Μήπως ΟΛΟΙ τους έχουν δίκιιο και δεν έχει νόημα εν έτει 2008 να φτιάχνεις λιθανθρακικές μονάδες; Ειδικά αν ΕΙΣΑΓΕΙΣ τον λιθάνθρακα (αφού εμείς λιγνίτη έχουμε...) ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ δικαιώματα εκπομπών!
-Δεν θα ήταν καλύτερο να φτιαχτούν μονάδες φυσικού αερίου, έστω κι αν είναι ακριβότερη η κιλοβατώρα τους, αφού συνεισφέρουν πολυ λιγότερο CO2, άρα δεν θα πληρώνουμε υπέρογκα πρόστιμα;
-Τι είδους επένδυση είναι αυτή, ενώ γνωρίζουμε πως τέτοιες μονάδες δεν συνάδουν με το μέλλον των μηδενικών εκπομπών, αντί να δίνουμε τα λεφτά μας για ανανεώσιμες πηγές, για φράγματα (που οι οικολόγοι δεν τα θέλουν, αλλά ξεχνούν πως η Κερκίνη είναι ΤΕΧΝΗΤΗ λίμνη.... ) ή για ΠΥΡΗΝΙΚΗ ενέργεια, τα δίνουμε στην RWE για να ξεφορτωθεί αυτή τα εργοστάσια που στην αναπτυγμένη Ευρώπη ΚΑΝΕΙΣ δεν τα θέλει;
-Ας αυξηθεί παραπάνω η κιλοβατώρα, αλλά ας γίνει καθαρότερο το ρεύμα μας. Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε οι περιοχές που παράγουν την περισσότερη ενέργεια, να πεθαίνουν από καρκίνο, με πολύ μεγαλύτερους μέσους όρους από όλη την υπόλοιπη χώρα;Θα ήθελα κάποιος από τους υποστηρικτές του κ. Αθανασόπουλου (που κι εγώ πίστευα πως κάτι καλό θα φέρει, αλλά έφερε ό,τι χειρότερο τελικά και είναι κρίμα... ), αν μπορεί να μου δώσει κάποιες απαντήσεις...
ΔΕΝ αθωώνω τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, αλλά μην τα ρίχνουμε μόνον σ'αυτούς! Μήπως η διοίκηση έκανε κανένα διεθνή διαγωνισμό; Εψαξε καλά τις εναλλακτικες;
Φέρνει μια εταιρεία με το έτσι θέλω, την κάνει...βασίλισσα χωρίς κουβέντα και μετά το παίζει και...υπέρμαχος του διαλόγου; Ε συγνώμη κιόλας, αλλά καλά κάνανε και του σπάσανε την συνεδρίαση! -
Δεν ξέρω γιατί δεν είμαι ειδικός στα θέματα παραγωγής ενέργειας.
Θα ήθελα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά η ΔΕΗ και τοπικοί παράγοντες με διάφορα προσχήματα μποϋκοτάριζαν τη δημιουργία εγκαταστάσεων τέτοιου είδους.
Η πυρηνική ενέργεια δεν θα πιάσει στην Ελλάδα, θα πιάσει όμως στην Τουρκία και σε άλλες γειτονικές χώρες και θα αγοράζουμε ενέργεια από εκεί για να μη μείνουν οι ξενοδόχοι και οι καφεστιάτορες χωρίς αρκουδίσιο το καλοκαίρι.
Τέλος, από τη μία λένε να μην ανέβουν καθόλου τα τιμολόγια για 'κοινωνικούς λόγους' (λες και μια αύξηση 10% θα τσακίσει τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας που πληρώνει ΔΕΗ+ΕΡΤ+τον κάθε δήμαρχο σε ένα λογαριασμό) κι από την άλλη οι ίδιοι στενοχωριούνται και καλά για το περιβάλλον. Εγώ λέω πρώτα το περιβάλλον κι ας πληρώσουμε παραπάνω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί δεν είμαι ειδικός στα θέματα παραγωγής ενέργειας.
Θα ήθελα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά η ΔΕΗ και τοπικοί παράγοντες με διάφορα προσχήματα μποϋκοτάριζαν τη δημιουργία εγκαταστάσεων τέτοιου είδους.
Η πυρηνική ενέργεια δεν θα πιάσει στην Ελλάδα, θα πιάσει όμως στην Τουρκία και σε άλλες γειτονικές χώρες και θα αγοράζουμε ενέργεια από εκεί για να μη μείνουν οι ξενοδόχοι και οι καφεστιάτορες χωρίς αρκουδίσιο το καλοκαίρι.
Τέλος, από τη μία λένε να μην ανέβουν καθόλου τα τιμολόγια για 'κοινωνικούς λόγους' (λες και μια αύξηση 10% θα τσακίσει τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας που πληρώνει ΔΕΗ+ΕΡΤ+τον κάθε δήμαρχο σε ένα λογαριασμό) κι από την άλλη οι ίδιοι στενοχωριούνται και καλά για το περιβάλλον. Εγώ λέω πρώτα το περιβάλλον κι ας πληρώσουμε παραπάνω.Αυτό λέω κι εγώ βρε Μάνο!
Αλλά ο πρόεδρος, άλλα κάνει!
Γι'αυτό θέλω να μείνουμε στην ουσία και όχι στο κατα πόσο γουστάρουμε τραμπούκους συνδικαλιστές ή παναγίες!
Το πρόβλημα είναι πως αντί να πάνε να γεμίσουμε με ανεμογεννήτριες το Αιγαίο, ώστε ΚΑΘΕ νησί να είναι αυτόνομο και να μην καίνε diesel, να βάλουν σε κάθε βουνό ανεμογεννήτριες αλλά και να φτιαχτούν ηλιακά πάρκα με φωτοβολταϊκά παράλληλα, αποφασίζουν να ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ λιθάνθρακα και να τον καίμε δίπλα σε πόλεις πληρώνονται και τα πρόστιμα!Είναι λογικό αυτό;
Η πυρηνική ενέργεια γιατί να μην πιάσει; Αν πεισθεί ο κόσμος και το εργοστάσιο γίνει σε ασφαλή σεισμογενώς περιοχή, γιατί να μην θέλουμε εργοστάσιο εντελώς καθαρό από ρύπους που ειδικά με τα σύγχρονα μέσα ασφαλείας είναι περίπου απίθανο να συμβεί το κακό;
Αλλά ΟΚ, να την αφήσουμε απέξω και να την αγοράζουμε από τους γείτονες, ρωτώ ξανά, ΓΙΑΤΙ τον λιθάνθρακα; -
Ίσως (?) γιατί οικονομοτεχνικά βγαίνει φθηνότερος και (ίσως?) καθαρότερος από το λιγνίτη (με τα κατάλληλα φίλτρα).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως (?) γιατί οικονομοτεχνικά βγαίνει φθηνότερος και (ίσως?) καθαρότερος από το λιγνίτη (με τα κατάλληλα φίλτρα).Κατάλληλα φίλτρα ΔΕΝ υπάρχουν. Αν αθροίσεις κόστος αγοράς+μεταφορικά+κόστος μονάδας+κόστος προστίμων για ρύπανση , ΝΑΙ βγαίνει ίσως λίγο πιο οικονομικός από τον λιγνίτη, αν βέβαια ΔΕΝ συνυπολογίσεις πως τα εργοστάσια του λιγνίτη υπάρχουν ήδη...
Αν βάλεις όμως κι άλλες παραμέτρους, όπως την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, την πτώση της αξιας της γης σε όλη την περιοχή που θα εγκατασταθεί μια τέτοια μονάδα, την καταστροφή που θα επέλθει στον υδροφόρο ορίζοντα και στις καλλιέργειες και φυσικά στην συνέχιση της αύξησης των εκμπομπών CO2 της χώρας ενώ έχουμε υποσχεθεί μείωση, μάλλον δεν είναι και τόσο φθηνός...
Επιπλέον, το κουμάντο θα το κάνει η RWE αφού θα έχει την πλειοψηφία, οπότε μπορεί ν'αυξήσει ανα πάσα στιγμή το κόστος....Σε αντίθεση μ'αυτά, μια μονάδα φυσικού αερίου είναι σαφώς ακριβότερη ανά κιλοβατώρα, αλλά είναι πολύ πιο καθαρή, μπορεί ν'αναλάβουν να τις φτιάξουν η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ , ο Μυτιληναίος , όλοι τέλος πάντως οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι, που πέρα από τις κλασικές μίζες τους, μάλλον θα είναι και φθηνότεροι από το 'εμπόρευμα' της RWE...
Ας φτιάξουμε λοιπόν 1-2 μονάδες από ΦΑ για να κερδίσουμε χρόνο και στο μεσοδιάστημα, ανεμογεννήτριες, ηλιακά, υδροηλεκτρικά και ξεκίνημα της κουβέντας για πυρηνική (σχάση), γιατί η ...καλή πυρηνική (σύντηξη) αργεί πολύ ακόμη και δεν ξέρουμε αν και πότε.
Κάποια στιγμή θα πρέπει ν'αντικατασταθούν και οι λιγνιτικές μονάδες, τότε τι θα πούμε στους μπαρουτοκαπνισμένους κατοίκους των περιοχών αυτών; 'Λιγνίτης τέλος, χαρείτε όμως, σας φέραμε....λιθάνθρακα;'
-
Αυτό που είπε ο 'πρόεδρος' είναι ότι σε 10 χρόνια θα είναι διαθέσιμη η τεχνολογία συλλογής και αποθήκευσης του παραγόμενου CO2 με τον γαιάνθρακα να παραμένει η πιο φτηνή πηγή ενέργειας.
Εγώ βέβαια δε θεωρώ πιθανό η Ελλάδα να υιοθετήσει σε 10 χρόνια τέτοια τεχνολογία...Εφόσον οι αιχμές ζήτησης είναι το καλοκαίρι και ιδιάίτερα το καταμεσήμερο θα έπρεπε την επιπλέον ενέργεια αιχμής που χρειαζόμαστε να την πάρουμε από φωτοβολταικά των οποίων οι τιμές πέφτουν εκθετικά. Ήδη μιλάνε για τα '3ης γενιάς' συστήματα με κόστος κάπου στο 1$/Watt το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι φτηνή ενέργεια!
-
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ οι συνδικαλιστες της ΔΕΗ. κατεβαζουν τους διακοπτες για να μην εχουμε μπλακ ουτ γιατι κλεισαμε για συμφερον μας τους διακοπτες...! τι λετε ΡΕ ; τσιφλικι σας ειναι; σημερα δεν ειχα ρευμα για 5 ωρες!!
-
Αν πλήρωνες 30 χρόνια διπλάσιες εισφορές από ότι του ΙΚΑ, με την προϋπόθεση να πάρεις το εφάπαξ και τη σύνταξη που σου αναλογούσαν και τώρα σου δίνουν σύνταξη της πείνας(ΙΚΑ), εσύ δε θα αντιδρούσες;;;
Καθαρή κλοπή είναι αυτό που πάει να γίνει... Επιστρέψτε τις επιπλέον του ΙΚΑ εισφορές τόσων έτων, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ και μετά να κάνετε ενοποίηση... -
Η διοίκηση της ΔΕΗ (γιατί η ΓΕΝΟΠ έχει άλλα ενδιαφέροντα) πρακτικά εφαρμόζει το δόγμα της ποικιλότητας των ενεργειακών πηγών και κατ' εμε καλά κάνει (δείτε και τι γίνεται με τον Λιγνίτη) όπως καλά κάνει για κάθε υπεύθυνο διοίκησης.
Το πρόβλημα ΙΜΗΟ δεν είναι βέβαια ο βρώμικος Λιθάνθρακας (το έχουμε ξαναπεί είναι πιο καθάρος από τον Λιγνίτη) αλλά το γεγονός ότι η ΓΕΝΟΠ ξέρει ότι με την μεταφορά της παραγωγικής ισχύος εκτός του δικού της σφιχταγκαλιάσματος θα χάσει τις δυνατότητες επιβολής των όρων που αυτή θέτει.
H δέσμευση του παραγώμενου διοξειδίου του άνθρακα βέβαια που διαλαλεί ο Αθανασόπουλος είναι μάλλον για λόγους πολιτικής της εταιρείας (να μην φανεί ότι δεν ενδιαφέρεται για την οικολογία). Πάντως όσοι έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους της ΔΕΗ μπορούν να βεβαιώσουν ότι οι ΑΠΕ για τη ΔΕΗ ήταν πάντα το τυράκι για τους οικολόγους και ποτέ μα ποτέ το Σταλινικό καθεστώς της ΓΕΝΟΠ (που διοικεί τη ΔΕΗ πρακτικά) δεν κατάλαβε τίποτα από ΑΠΕ. Μάλιστα δε, τις θεωρούσε (και τις θεωρεί) και βλαπτικές για τα συμφέροντα της (που είναι βέβαια η χρήση του Λιγνίτη ώστε τα λαμόγια να λυμαίνονται το χώρο) καθώς οι ΑΠΕ εξ ορισμού απαιτούν προσωπικό με προσόντα και όχι καρεκλοκένταυρους.
Τα περί βρώμικης ή καθαρής ενέργειας κάποιων Οικολόγων ΓΤΠ ή Λαμογιών τα ακούω βερεσέ. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα από φυσικές διεργασίες και αυτά που λένε είναι της πλάκας. Σε κάθε κίνηση για κατασκευή νέου εργοστασίου της ΔΕΗ αντιδρούν στεναρά και για μικροπολιτικούς λόγους παρόλο που γνωρίζουν (αν δεν γνωρίζουν απλά αποδεικνύουν το ΓΤΠ) ότι ένας νέος σταθμός είναι σίγουρα λιγότερο βλαπτικός από τον παλαιό που θα αντικαταστήσει.
Για τα πυρηνικά δεν έχουμε πολλά να πούμε. Αν σκάσει ένας αντιδραστήρας στο Κοζλοντούι όπως τότε στο Τσερνόμπιλ δεν πρόκειται στα σύνορα το νέφος να κάνει μεταβολή. Για το θέμα της σεισμικότητας απλά θα γελάσω καθώς η Ελλάδα είναι μεν σεισμογενής αλλά σε σχέση με το Pacific Rim παίζει στο ερασιτεχνικό. Και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως οι Ιάπωνες και λοιποί δεν έχουν πρόβλημα με τα πυρηνικά και εδώ δεν είμαστε ικανοί. Τα πυρηνικά ως να έρθει η σύντηξη είναι η μόνη λύση που προσφέρει και ενεργεία άφθονη και χωρίς να αλλάξουν οι σημερινές δραστηριότητες. Ενέργεια μπορούμε να πάρουμε και από τα βιοκαύσιμα αλλά τα τρόφιμα που θα γίνουν πετρέλαιο τα στερούμε από την αγορά με αποτέλεσμα το σιτάρι να φτάσει στις τιμές που είναι σήμερα. Πλέον αυτού δεν είναι και τόσο καθαρά όσο κάποιοι φαντάζονται.
-
Πήγα να κάνω την πρώτη μου φυσιοθεραπεία μέτα τη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου που έπαθα στο σκι. Ανεβαίνω λοιπόν στο φυσιοθεραπευτήριο και μόλις ετοιμάζομαι να μπω στα μηχανήματα κόβεται το ρεύμα. Και μετά έπρεπε να κατέβω τις σκάλες με πατερίτσες και χοροπηδώντας. Κοπρίτες συνδικαλιστές της ΔΕΗ που λειτουργείτε σαν να είναι μαγαζί του μπαμπά σας και κατεβάζεται διακόπτες όποτε εσείς θέλετε αδιαφορώντας για την συνέχεια της κονωνική ζωής. Δεν πειράζει τελειώνουν τα ψωμιά σας όπου να'ναι.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Πήγα να κάνω την πρώτη μου φυσιοθεραπεία μέτα τη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου που έπαθα στο σκι. Ανεβαίνω λοιπόν στο φυσιοθεραπευτήριο και μόλις ετοιμάζομαι να μπω στα μηχανήματα κόβεται το ρεύμα. Και μετά έπρεπε να κατέβω τις σκάλες με πατερίτσες και χοροπηδώντας. Κοπρίτες συνδικαλιστές της ΔΕΗ που λειτουργείτε σαν να είναι μαγαζί του μπαμπά σας και κατεβάζεται διακόπτες όποτε εσείς θέλετε αδιαφορώντας για την συνέχεια της κονωνική ζωής. Δεν πειράζει τελειώνουν τα ψωμιά σας όπου να'ναι.Είσαι λάθος... Δεν είναι θέμα συνδικαλιστών... Όλοι οι υπάλληλοι συμμετέχουν στις απεργίες πλην των εκτάκτων... Τους κλέβουν χρόνια δουλειάς και δεν έχουν άλλο τρόπο... Κατεβάζουν διακόπτες γιτί αλλιώς θα έχουμε μπλακ-αουτ όλη η χωρα. Δεν παράγουμε ρεύμα αυτή τη στιγμή. Χρησιμοποιούμε μόνο ότι εισάγουμε.
-
Άποψή σου. Γενικά δεν παράγουμε τίποτα. Αέρα κοπανιστό μονάχα. Αυτή τη χώρα την κυβερνούν οι συνδικαλιστές και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μόνο γι'αυτούς υπάρχει η χώρα. Όλοι οι λοιποί εμείς που χτυπάμε 12 ωρα σαν σκυλιά στα απίδια τους. Θες να κάνεις απεργία κάνε αλλά θα μείνει προσωπικό ασφαλείας να δουλεύει για να λειτουργεί η υπόλοιπη κοινωνία. Μαγαζιά, εστιατόρια, ψυγεία, γραφεί, ιατρεία κλπ. Τί είμαστε εμείς ζώα? Φίλε μου είχα ραντεβού για θέμα υγείας και δεν μπόρεσα να φτιάξω το πόδι μου και κατέβαινα σκαλοπάτια με πατερίτσα και νάρθηκα. **Έχεις κατέβει έτσι μέσα στο σκοτάδι να δεις τί ωραία είναι?. **Δεν έχουν δκαίωμα να στερούν αυτό το αγαθό από την υπόλοιπη χώρα. Διάγουν τα τελευταία χρόνια της κοπροσύνης τους σε λιγάκι όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες θα παύσουν να επηρεάζουν την κοινωνική ζωή. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι όταν ζεις στα πλαίσια κοινωνίας δεν κανεις του κεφαλιού σου.
-
Στις φυλακές μόνο, στους κρατούμενους κόβουν το ρεύμα: 'Lights out'!
ΕΛΕΟΣ με τους Ελληνάρες!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!
Περί ΔΕΗ