-
παιδιά ήρεμα. Το θέμα είναι πως το αντιλαμβάνεται κανείς. Εμένα δε μαρέσει και νομίζω πως χάνεται το νόημα να σηκώνει τη σημαία αλβανός, άγγλος και οτιδήποτε! Είναι μια εθνική γιορτή και όχι παρτάκι που διωργανώνουμε ρεφενέ με όλες τις φυλές της οικουμένης.
Επίσης, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα μπορέσουμε να εντάξουμε τόσο κοσμο αφού μετά την ολυμπιάδα προβλέπεται 'no money, no funny'
Στην ελλάδα, καποιος να κλείσει την πόρτα τέλος παντων γιατί έχουμε καταλήξει να μπαίνει όποιος γουστάρει και καμία σχέση με τους έλληνες της γερμανίας κτλ. Εδώ κάναμε το ρεκόρ να μας πει επίσημα η ευρωπαϊκή ένωση πως πια έχουμε πρόβλημα με τους μετανάστες και πως είναι επιζήμιοι για την οικονομία μας. -
[list:3ikm1y0b]Eσεις που εχετε την 'απελευθερωμενη' αποψη του να σηκωσει τη σημαια πχ Αlbania trans μπορειτε να σηκωστε πχ τη Γερμανικη εαν ειστε μεταναστες στο εξωτερικο?[/list:u:3ikm1y0b]
-
Εγω τα μονα που ειδα ηταν στο discovery channel και αυτα ειχαν μονο αναφορες για την Ελλαδα....
Καθε περισυ και καλυτερα τελικα... -
Ίσως πρέπει να σκεφτόμαστε από τώρα ποια θα είναι η τύχη της Ελληνικής μειονότητας των 12 με 13 εκατομμυρίων στο κράτος της Ευρώπης των 500, 600 ;;; κατοίκων του αύριο. Εσωστρέφεια και απομονωτισμός; Μήπως επιβίωση μέσω της Ελληνικής σκέψης και πνεύματος κάνοντας σημαία τον πολιτισμό και όχι το όποιο DNA;
Την Γερμανική σημαία σηκώνει αξάδερφος μου από γονείς Έλληνες που πέρασε στην αντίστοιχη σχολή ευελπίδων και είναι αξιωματικός του Γερμανικού στρατού.
-
Να θυμισω και αυτους που πριν 7με8 χρονια στην καταληψη του Πολυτεχνειου εκαψαν την Ελληνικη σημαια μπροστα στις καμερες,φορωντας ομως μαυρες κουκουλες ,αυτοι οι θρασυδειλοι 'γνωστοι αγνωστοι'.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2879965v]Eσεις που εχετε την 'απελευθερωμενη' αποψη του να σηκωσει τη σημαια πχ Αlbania trans μπορειτε να σηκωστε πχ τη Γερμανικη εαν ειστε μεταναστες στο εξωτερικο?[/list:u:2879965v]Φίλε μου G60, άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι που ένας ξένος θέλει να σηκώσει την σημαία μας (αν και μετά όλον αυτό τον ντόρο απήυδησε και πια δεν θέλει-κι εγώ το ίδιο θα έκανα). Όπως σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες μετανάστες αισθάνονται και Έλληνες, αλλά και Αμερικανοί, Γερμανοί κτλ, έτσι και εδώ οι ξένοι μετανάστες θα πρέπει να αισθάνονται και Έλληνες. Εάν καταφέρουμε να κάνουμε ένα παιδί που αισθάνεται την Ελλάδα και λίγο πατρίδα του, να θέλει να φύγει όσο πιο γρήγορα μπορεί, τότε ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. Να μας χαιρόμαστε...
Και θα σε παρακαλούσα αυτό το Albania trans να διορθωθεί, γιατί ακούγεται πολύ άσχημα. Κατά πάσα πιθανότητα δεν το εννοείς έτσι, αλλά πως θα σου φαινόταν αν κάποιος έλεγε τους Έλληνες του εξωτερικού Greek trans;Όσο για το 'απελευθερωμένοι', ο καθένας έχει τις απόψεις του, και κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδεύει γι' αυτό.
Και ναι, θα σήκωνα την Γερμανική σημαία αν ήμουν μετανάστης στη Γερμανία, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής στην χώρα που με τρέφει. Και έχω δει Έλληνες στην Αμερική (Έλληνες που γεννήθηκαν εκεί, αλλά έζησαν από τα 10 έως τα 18 τους εδώ) να σηκώνουν την Αμερικανική σημαία.
Εξάλλου, Έλληνας είναι αυτός που έχει την Ελληνική παιδεία, όπως Γερμανός είναι αυτος που έχει Γερμανική παιδεία.
Γιατί να μην αρχίσουμε τα περί καταγωγής, μιας και με τόσα μεταναστευτικά ρεύματα που έχει γνωρίσει αυτός ο πλανήτης, είναι το λιγότερο αστεία...Όσο για αυτά τα χαζοχαρούμενα ατομάκια που έκαψαν την Ελληνική σημαία (πράγμα που δυστηχώς δεν συμβαίνει πρώτη φορά), καλό θα ήταν να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος... αλλά τι λέω τώρα... νόμος... τι είναι αυτό;
Α, ναι... σύνολο διατάξεων που εφαρμόζονται επιλεκτικά, κυρίως όποτε μας βολεύει. (Το μας πάει στους κρατούντες, που είναι οι ίδιοι ανεξάρτητα από το κόμα στην εξουσία) -
Τελικά είναι πάντα εύκολο να υποστηρίζεις κάτι στην θεωρία!
Εμείς οι Ελληνες,λαός που μετανάστευσε όσο λίγοι,να λέμε παρακατιανούς άλλους μετανάστες!
Και μη μου πει κανείς για ποιότητα κλπ!!Οι Ελληνες στην Αμερική ήταν πιο κάτω και απο τους μαύρους ενω στην Γερμανία είμασταν πολίτες Β' κατηγορίας (μόνο οι Τούρκοι πιο κάτω εμάς)!!!Απόδειξη του πόσο απομονωτιστές είμαστε?
Εχουμε τους Πομάκους (δεν είναι Τούρκοι),τους Μουσουλμάνους, τους Τσιγγάνους, τους Γύφτους....
Τι κάναμε τόσα χρόνια?
Τους βάλαμε στην άκρη,βάλαμε και μια μπάρα στον Εχίνο και τους στείλαμε πεσκέσι στους Τούρκους!!
Και μετά κάτσαμε χαζαχαρούμενοι και λέγαμε τι καθαρό αίμα που έχουμε και πως φυτρώσαμε εμείς εδω και δεν μας κούνησε άνθρωπος απο τότε!!
ΜΠΡΑΒΟ!!
Να χαρώ πολιτική και ανθρωπιά!!Αν δεν καταλάβουμε -όπως λένε παραπάνω και ο Μανώλης και ο Μαρκος και άλλοι- οτι μόνο με την ένταξη των ξένων στην κουλτούρα μας μπορούμε να ωφεληθούμε...χαθήκαμε!!
Και ας συζητάμε για άλλα 10.000 χρόνια ότι δεν πήδηξε κανένας απο τους κατακτητές Ελληνίδα και οι Ελληνες είμαστε η μόνη Αρια φυλή του πλανήτη!!
-
Θα σας πω μια ιστορία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Πριν δυο χρόνια έτυχα στο θρόνιασμα εκκλησίας κοντά στην περιοχή που μένω του Αγίου Μανώλη (Άγιος της Κρητικής εκκλησίας) την οποία έχτισαν οι Σφακιανοί του Ηρακλείου. Στην λειτουργία μετείχε και γέροντας παπάς από τα Σφακιά που κατόπιν αποκαλύφτηκε ότι ήταν πατέρας πολύ γνωστού μου. Όλα καλά μέχρι να βγάλει μετά το πέρας της λειτουργίας πύρινο λόγο εναντίον των ξένων και να συστήσει στους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά τους να παντρεύονται ξένους. Έφερε σαν παράδειγμα τα Σφακιά στα οποία υπάρχουν 52 Σφακιανοί παντρεμένοι με Γερμανίδες. Την περιοχή την έχω ζήσει πολύ καλά τα τελευταία 25 χρόνια, την είδα να αναπτύσσεται τουριστικά χωρίς καμία φωνή διαμαρτυρίας για το πλήθος των τουριστών που την επισκέπτονται βοηθούν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με αποτέλεσμα να σταματήσει ο ξενιτεμός των Σφακιανών. Τώρα μας ξινίσανε.
Να χαρώ εγώ επιλεκτική αγάπη. Καλά τα λεφτά και τα ξεπετάγματα αλλά όχι και οι γάμοι και τα παιδιά.
Αν έτσι είναι οι δημοκράτες, χριστιανοί πατριώτες μην εκπλαγείτε αν εκκολαφτεί ξανά το αυγό του φιδιού. -
μην εκπλαγείτε αν εκκολαφτεί ξανά το αυγό του φιδιού.
Μία ταινία που πιστεύω πως όλοι πρέπει να δούμε και η οποία αναφέρεται στο πως ασήμαντα κατά τα άλλα περιστατικά, ανέξαρτητα το ένα από το άλλο, κατάφεραν να δημιούργήσουν τέτοιου μεγέθους ρατσισμό με τα γνωστά καταστροφικά για την ανθρωπότητα αποτελέσματα.
Clio-V6 τέτοιου είδους χιούμορ εγώ δε μπορώ να το καταλάβω και το θεωρώ, τουλάχιστον, προσβλητικό για την Ελληνική σημαιά.
Εγώ προσωπικά θεωρώ τιμή μου σαν Έλληνας που ένας ξένος δέχεται να σηκώσει τη σημαία της πατρίδας μου!!! Και μου κάνει τρομερή εντύπωση όλη αυτή η διαμαρτυρία, όχι τόσο από τους ηλικιωμένους ή τουλάχιστον από τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας αλλά από τα νέα τα παιδιά που μέχρι και κατάληψη έκαναν στο σχολείο της περιοχής τους προκειμένου ο αλλόδαπός συμμαθητής τους να μην σηκώσει τη σημαία, ένα δικαίωμα που ο ίδιος κέρδισε με την αξία του και δέχτηκε να το εκτελέσει αλλά του το απαγόρευσαν κατηγορηματικά οι ίδιοι οι συμμαθητές του που πέρισυ ή πρόπερσι (αν θυμάμαι καλά) που είχε προκύψει ξανά το ίδιο θέμα ήταν στο πλευρό του! Τι μεσολάβησε άραγε σ'αυτή την αλλαγή στάσης απεναντί του;; Και δυστυχώς αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ρατσισμού απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων τα οπία σημάδια στο μέλλον μπορεί να εξελιχθούν σε κάτι πολύ χειρότερο.
ΕMMANOYHL και kouk να ήταν μόνο αυτά τα παραδείγματα της επιλέκτικής μας αγάπης και της απέραντης 'ανθρωπίας' καλά θα ήταν, αλλά δυστυχώς... -
Ένα ακόμα τραγελαφικό γεγονός συνδεδεμένο με όσα έχουν γραφτεί. Παρασημοφορημένος επιφανής αξιωματικός με μεγάλη συμβολή στις επιχειρήσεις του στρατού μας κατά των Ιταλών Εβραϊκής καταγωγής ευτυχώς δεν ζούσε να δει ότι απορρίφθηκε η αίτηση του εγγονού του για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή Ευελπίδων.
Οι λαοί που δεν έχουν μνήμη ξαναγεμίζουν τα ίδια μνήματα για να μάθουν τα ίδια μαθήματα αν υπάρχουν ακόμα.Αλήθεια υπάρχει σε κανένα κεντρικό μέρος της Αθήνας άγαλμα ήρωα του 1940, 1941 και ποιανού;
Ποιους ήρωες γνωρίζουμε από αυτή την εποποιία; Δεν υπήρχαν άνθρωποι του βεληνεκούς των ηρώων του 1821. Καλή σαν σύμβολο η Βέμπο αλλά δεν έπιασε τουφέκι ούτε θυσιαστικέ στο πεδίο της τιμής. Εδώ θα μου πείτε δεν υπάρχει άγαλμα στην Αθήνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάνω λάθος;
-
σιγά ρε παιδιά, τη σημαία είπε να σηκώσει, όχι να θυσιαστεί για να πέσει ο..πληθωρισμός! Επαναλαμβάνω, πως είναι μια ΕΘΝΙΚΗ γιορτή και όχι (ίσως ψεύτικη) δηλωση πίστης ή κάτι τέτοιο. Μου θυμίζει κάποιους αλβανούς που βαφτίζονται χριστιανοί για να αποκτήσουν τους κατάληλους..νονούς. Δε μαρέσει αυτή η λογική όμως, όπως και η λογική να τους περιθωριοποιήσουμε αν δεν γίνουν σα τα μούτρα μας στο τσακ μπαμ. Αφού αλβανός είναι τί να κάνουμε! Να μη του το πούμε και στεναχωρηθεί;(καλά βέβαια, αν χτύπαγε κανά μετάλλιο στην ολυμπιάδα, δεν θα το λέγαμε ούτε του παππά ) Α, και ανακρίβειες αυτό που είπε ο στεφανόπουλος. Η αθηναίοι δεν δίνανε ίσα δικαιώματα στους μέτοικους, άκου εκεί έλληνας επειδή ξέρει την ελληνική παιδεία! να κάνουμε επίτημο δημότη μπραχαμίου τον χίτλερ δηλαδή, που διάβαζε τους αρχαίους και μας σεβόταν φέρνοντας μας ως παράδειγμα αρκετά συχνά!!!
Έκατσε ποτέ το κράτος να πει, ώπα, πόσους αλβανούς χρειάζεται η οικονομία μας, οκ, τόσοι να έρθουν τόσοι να μην έρθουν. Αυτό έκανε και η γερμανία με τους έλληνες και καθε άλλη χωρα. Η μετανάστευση δεν είναι για να κανουμε 'tο know us better' και ούτε απλά 'δώστου άλλη μια ευκαιρία, γεννήθηκε στην αλβανία' αλλά για να εξυπηρετηθούν αμοιβαία συμφέροντα και θέλει οργάνωση που η ελλάδα δεν έχει και όλοι έρχονταν πηδώντας ρυάκια, θάλασσες και βουνά και μετά πληρώνοντας προξενεία(θυμάστε το μπάτσο που σκοτωσε μπάτσο, στο προξενείο 'παίζοντας με το όπλο' )
παιδιά, επναλαμβάνω, πως επίσημα η ευρωπαϊκή ενωση μας έχει προειδοποιήσει πως τόσοι μετανάστες δεν μας χρειάζονται και κάνουν κακό στην ορθή ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό μετράει και όχι αν γουστάρουμε που γουστάρουν να σηκώνουν τη σημαία.
Πάντως, όσο και να κατακρίνουμε αυτούς που καίνε τη σημαία(και είμαι από τους πρώτους, ειλικρινά!) να σκεφτούμε πως ίσως αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν διαφορετικά πράγματα να εκφράζονται σε αυτή από εμάς. Ίσως, ότι η ελλάδα με την 60% αγοραστική δύναμη συγκριτικά με το μέσο όρο της Ε.Ε,των ελλήνων, που είναι μόλις 10 εκ., είναι τρίτη σε καταθέσεις στην ελβετία; Ίσως! -
ρε παιδια καθε περσυ και καλυτερα
οσο πιο γρηγορα φτασουμε στο πατο τοσο πιο γρηγορα θα αρχισουμε να ανακαμπτουμε.
ελα ομως που τοσα χρονια αυτος ο πατος παει ολο και πιο χαμηλα και δεν τον φτανουμε.....
ημασταν και ειμαστε ξεφτιλισμενοι σα ρατσα για αυτο ειμαστε ετσι οπως ειμαστε. Απο τα λιγα που εχω διαβασει,οταν οι αλλοι προοδευανε εμεις αλληλοσκοτωνομασταν. Αυτοι που εμεναν πρινκατι χιλιαδες χρονια εδω, προοδευσαν...νωρις...Υστερα αρχισε η κατρακυλα που δεν εχει τελειωμο.
περαστικα μας ,αν και δεν το βλεπω.... -
Κατ'αρχην αξιζει να αναφερουμε ενα ιστορικο γεγονος που το εχω ακουσει απο ατομα που πολέμησαν το 1940, οταν ανεβηκαν οι έλληνες στα ελληνοαλβανικα συνορα και προχορησαν στην αλβανια, για να πολεμησουν με τους 10πλασιους σε στρατο ιταλους, ειχαν εναντιον τους και αλβανους, οι οποιοι δεν ειχαν κανενα προβλημα να προελασουν μεσα απο την χωρα τους ιταλικα στρατευματα, αυτα για το αν θα πρεπει να κρατά την σημαια της Ελλαδος καπιος, οχι απλα αλλοδαπός, αλλα καπιος που η ιδια του η χωρα 63 χρονια πριν, ηθελε την Ελλαδα αφανισμένη!
φανταστειτε την 25η μαρτιου να κραταγε την σημαια τουρκος μαθητης, θα τον αφηναμε;θεωρώ ΛΑΘΟΣ οτι πρέπει ο καλυτερος μαθητης να κρατάει σημαια σαν επιβραβευση για τις επιδοσεις του, μπορει να επιβραβευθει με αλλους τρόπους, γιατι... ειδαμε τα αποτελεσματα.
ή ολοι θα κρατανε την σημαια σε μια παρελαση ή κανενας, δεν ειναι προνόμιο ενος η σημαια, ειναι ΟΛΩΝ!φυσικα διαφονω με το καψιμο της σημαιας ειδαμε, αλλα μηπως αντι να καταδικαζουμε αυτα τα ατομα, να ακουσουμε τι εχουν να πουν για το θεμα; θα ηθελα πολυ να ακουσω την γνωμη τους...
και τελως παντων... για να ρωτησουμε τον αλβανο μαθητη ή τον καθε αλλοδαπο μαθητη, ποσο ελληνας αισθανεται;;; ποσο περηφανος ειναι που σηκωνει την Ελληνικη σημαια; ξεχνάει την καταγωγη του; δεν θελει να θυμαται απο που ερχεται; αν για καπιον Χ λογο ημουν μεταναστης σε οποια δηποτε χωρα, η οποια θα μου προσφερει δουλειά και στεγη, δεν θα ηθελα ποτε να σηκωσω την σημαια της, γιατι δεν ειμαι μερος της ιστοριας της, δεν ειμαι μερος του πολιτισμου της, και δεν θα μπορουσα να ειμαι...
θα σεβομουν τα παντα σε αυτη την χωρα, αλλα δεν θα ξεχνουσα την χωρα που γεννηθηκα και που μεγαλωσα, δεν θα ξεχναγα την καταγωγη μου.
και ας αφησουμε τα 'ο μετεχων της ελληνικης παιδιας' και αλλες τετοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ!
αν ημουν μεταναστης στην Αμερικη, και καθηγητης αμερικανικης ιστορίας να ειχα σαν επαγγελμα, Ελληνας θα ημουν, και οχι Αμερικανος!ελπίζω να μην σας κουρασα... και προς θεου... δεν καμια σχεση με εθνικισμό ή φασισμο...
-
Το θεμα εχει μια βαθια πολιτικη διασταση....
Δυστυχως απαγορευονται τετοιες συζητησεις στο φορουμ.Παντως ας θυμηθουμε και λιγακι αυτους τους 'κυριους' (που ανηκουν σε πολιτικα κομματα) οι οποιοι καθε φορα που καποιος καει Ελληνικη σημαια πηγαινουν σαν **δικηγοροι υπερσπισης τους **στην δικη που ακολουθει....
Για να μην μπερδευτειτε ( ) ειναι οι ιδιοι που μιλουν για διεθνισμο και πολυπολιτισμικοτητα και δεν εχουν βγει ποτε εξω απο την... Αθηνα!Εχει δικιο ο Scullone που λεει για φωτια και τσεκουρι.
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
οχι απλα αλλοδαπός, αλλα καπιος που η ιδια του η χωρα 63 χρονια πριν, ηθελε την Ελλαδα αφανισμένη!
φανταστειτε την 25η μαρτιου να κραταγε την σημαια τουρκος μαθητης, θα τον αφηναμε;Και οι Ιταλοί και Γερμανοί μας πολέμησαν, να μην αφήσουμε κανέναν από δαύτους ούτε να δει από μακριά την ελληνική σημαία. Οι Αμερικάνοι μας έφεραν τη χούντα-ούτε αυτοί. Οι Άγγλοι βοήθησαν τους Τούρκους να μας πάρουν τη μισή Κύπρο έξω από δω. Τέτοιου είδους μίσος και ξενοφοβία χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά. Δεν σοβαρευόμαστε λέω εγώ; Μιλάμε για τον μεγάλο μας πολιτισμό και τους απανταχού Έλληνες μέχρι τα βάθη της Ασίας , όταν ο «μέγας» Αλέξανδρος έκανε τις εκστρατείες του. Και τώρα φοβόμαστε μην πνιγούμε από τους ξένους και χάσουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα…Πού είναι τώρα οι Έλληνες; Γιατί δεν διαδίδουμε τον πολιτισμό μας; Οι αρχαίοι έλεγαν ‘πας μη Έλλην βάρβαρος’ αλλά και ‘Έλληνες καλούνται οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες’. Αυτοί είναι οι πραγματικοί Έλληνες και κανείς άλλος. Θα προτιμούσα να αφήναμε τις ρατσιστικές συμπεριφορές και απόψεις και να μην σκεπτόμαστε φορώντας παρωπίδες .
-
Καταρχας,τι σημαινει Ελληνας?Μπορει ο οποιοσδηποτε γεννιεται στην Ελλαδα κ δεν γνωριζει τι γιορταζουμε την 28η,δεν ξερει τι ηταν ο Σωκρατης,ο Περικλης,ο Σοφοκλης,ο Κοσμας ο Αιτωλος,ο Καποδιστριας,ο Τρικουπης(ενδεικτικα αναφερω ορισμενα ονοματα αρχαιας κ συγχρονης ιστοριας) και ποια η συνεισφορα τους ,να λεγεται Ελληνας?Σε καμμια περιπτωση λοιπον δεν μπορει ενας τετοιος αγραμματος να σηκωνει την ελληνικη σημαια,ακομα κ αν εχει Ελληνες γονεις,εχει γεννηθει-μεγαλωσει στην Ελλαδα.....
Κατι αλλο τωρα,για να βγαλει ο Τσεναι κ ο καθε Τσεναι 19.5 ή καπου εκει μεσο ορο,σημαινει οτι στα μαθηματα της ιστοριας,εκθεσης,αρχαιων,ειχε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18.Αρα ειναι κατοχος των ελληνικων γραμματων.Αφου λοιπον δηλωνει οτι θελει να σηκωσει την ελληνικη σημαια,ας το κανει,το αξιζει!Οσο για τα σκασμενα που διαμαρτυρονται-κανουν καταληψεις,ας διαβασουν περισσοτερο,ας γινουν κ αυτοι κατοχοι της ελληνικης παιδειας,αντι να ξημεροβραδιαζονται στην τηλεοραση κ να κοβονται στα αρχαια ή να γραφουν 10 εκθεση.
Για το τελος,ποιος εδω μεσα ξερει οτι ειναι πραγματικα Ελληνας?Ξες τι εκαναν οι προγομοι σου 400 χρονια επι τουρκοκρατιας?Η στρατια του Ιμπραημ σε Στερεα-Πελοπονησο(Γι αυτο αλλωστε στην ορεινη Αρκαδια υπαρχουν αρκετα χωρια που οι κατοικοι εχουν σκουρο δερμα)?Δε μιλαω για Ηπειρο-Μακεδονια(απ οπου καταγομαι)-Θρακη,οπου υπηρχε μεχρι τον περασμενο αιωνα αναμιξη πλυθησμων....
Στο δια ταυτα,ΘΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ?ΓΙΝΕ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ,ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!! -
H 28η Οκτωβρίου είναι ΕΘΝΙΚΗ εορτή των ΕΛΛΗΝΩΝ. Ακούω και διαβάζω επιχειρηματολογία που φτάνει σε ακραία παραδείγματα. Το θέμα δεν έχει να κάνει ούτε με κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, ούτε με αυγά του φιδιού. Κάποιοι έχουν κάνει σημαία τους μια φράση του Ισοκράτη και την χρησιμοποιούν τυφλά, ας διαβάσουν όλο το κείμενο του Ισοκράτη για να μάθουν σε τί αναφέρεται. Αλλά και με αυτή την λογική, ο Τσενάι μετέχει της Ελληνικής Παιδείας αλλά δηλώνει Αλβανός, κάποιοι σώνει και καλά να τον κάνουν Ελληνα. Για την ιστορία ο συγκεκριμένος μαθητής είναι περίπου δύο χρόνια μεγαλύτερος από τους συμμαθητές του. Επίσης σε ερώτηση για τις εδαφικές διεκδικήσεις των Αλβανών, ως απάντηση είπε 'αυτά είναι λεπτά θέματα'. Ο πατέρας του ήταν στις Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες.
Κάποιοι λένε πως άν ήταν στην θέση του ένας Άγγλος δεν θα είχε κανένας πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζουν αυτό το συμπέρασμα, το δικαιολογώ αν έχουν ξεχάσει τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.
Η ΣΗΜΑΙΑ μας δεν είναι βραβείο, είναι τιμή, υποχρέωση και καθήκον. Οταν έχει βαφτεί με αίμα για να μπορούμε να την κρατάμε σήμερα ελεύθεροι δεν έχουμε το δικαίωμα να της συμπεριφερόμαστε ως τελετουργικό εξάρτημα.
Ολοι αυτοί που 'νοιάζονται' για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών είναι στην ουσία οι ρατσιστές, αυτοί όταν χτίζουν σπίτια και οικοδομές χρησιμοποιούν παράνομους λαθρομετανάστες και τους συμπεριφέρονται σαν αντικείμενα δίνοντάς τους ένα κομμάτι ψωμί. Ναι οι λαθρομετανάστες ωφέλησαν την οικονομία της χώρας στα χαρτιά, έχουν βυθίσει όμως ολόκληρες περιοχές στην ανεργία. Μην ακούσω την γελοιότητα ότι κάνουν δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Ελληνες, αυτά τα λένε αυτοί που έχουν το σπίτι τους τα αυτοκίνητά τους και επιθυμούν για τον κανακάρη τους 'κάτι καλύτερο', δεν τα λένε μεροκαματιάρηδες εργάτες, οικοδόμοι, ναυπηγοί που επαιτούν για λίγα μεροκάματα τον μήνα.
Κάποιοι αναφέρονται στους μετανάστες Ελληνες και λένε ότι έχουμε 'ξεχάσει'. Αυτοί που τα λένε αυτά έχουνε ξεχάσει και πολλά δεν τους τα έχουν πει σωστά. Οι Ελληνες μετανάστευαν σύμφωνα με διακρατικές συμφωνίες και υπήρχε απόλυτος έλεγχος. Δεν ήταν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, οι χώρες που δεχόντουσαν τους μετανάστες δεν είχαν τα σύνορά τους ξέφραγκο αμπέλι για να μπαίνει όποιος θέλει και όποτε θέλει. Και τώρα αφού έχουμε έρθει προ τετελεσμένων γεγονότων καθόμαστε χαζοχαρούμενοι να λέμε πόσο καλό μας κάναν οι λαθρομετανάστες, χρυσώνουμε το χάπι δηλαδή. Η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και οι υπόλοιπες χώρες που υποδέχτηκαν Ελληνες μετανάστες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν εδαφικές διεκδικήσεις των Ελλήνων σε βάρος ους. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη αλβανία με την Τσαμουρια, την 'Μακεδονία' με τους σκοπιανους, την νότια βουλγαρία που φτάνει στο Αιγαίο και φυσικά την αγαπημένη μας φίλη τουρκία που δείχνει καθημερινά πόσο μας αγαπάει και πόσο κοντά μας θέλει να έρθει. Κάποιοι ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν πως ξεκίνησε το πρόβλημα στο Κόσσοβο, με πρωταγωνιστές τους αλβανούς, ή πως πήγε να εξαπλωθεί η κρίση και στο κράτος των Σκοπίων πριν λίγο καιρό. Τί θα εμποδίσει δηλαδή τους αλβανούς να διεκδικήσουν την περιοχή της Πρέβεζας, όπως έγινε και με το Κόσσοβο?
Κάποιοι μιλήσανε για μνήμες, ας ρωτήσουν τον παππού ανάπηρο πολέμου -που θυσιάστηκε για να μπορούμε να φιλοσοφούμε σήμερα και να ξεπουλάμε την Ελλάδα στο όνομα της 'προόδου' και του 'εκσυγχρονισμού'- πώς αισθάνεται όταν βλέπει έναν αλβανό να παρελαύνει μπροστά του με την Ελληνική Σημαία. -
Ο Σωτήρης με κάλυψε απόλυτα. Όσον αφορά αυτούς τους... 'προοδευτικούς', 'αριστερούς', 'αναρχικούς' αλητάμπουρες, αντάρτες της καφετέριας, μάλλον χρειάζεται να τιμωρηθούν όπως τιμωρούσε τους εγκληματίες ο Βλαντ Τσεπές (ή Δράκουλας): με δημόσιο ανασκολοπισμό.
-
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου Σωτήρη......jm000....κα...!!!Λόγο πίεσης χρόνου (χώρος εργασίας) δεν μπορώ να γράψω τα δικά μου λόγια ...αν και με καλύψατε σε μεγάλο βαθμό....
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όσον αφορά αυτούς τους... 'προοδευτικούς', 'αριστερούς', 'αναρχικούς' αλητάμπουρες, αντάρτες της καφετέριας, μάλλον χρειάζεται να τιμωρηθούν όπως τιμωρούσε τους εγκληματίες ο Βλαντ Τσεπές (ή Δράκουλας): με δημόσιο ανασκολοπισμό.Κωστα αυτα τα ιδρωμενα ανθρωπακια εχουν κανει τεραστια ζημια στη χωρα!
Ειναι ανθρωποι που πραγματικα δεν πιστεουν σε τιποτα, εχουν ξεπουλησει τα ΠΑΝΤΑ, και ειναι ικανοι για ολα προκειμενου να μεινουν στην 'επιφανεια' του οχετου τους...
ΑΙΣΧΟΣ στον Χολαργό ανήμερα της 28/10/1940 !