-
Η μεγάλη μου διαφωνία σε ό,τι αφορά το Ολοκαύτωμα είναι η επιχειρούμενη αποκλειστική του σύνδεση με τους Εβραίους. Έχω βαρεθεί να τονίζω ότι δεν ήταν 'προνόμιο' ενός μόνο λαού, αλλά ένας μαζικός, συλλογικός και απηνής διωγμός που κάλυπτε πολλές φυλές και πολλές 'διαφορετικότητες' από το ηλίθιο ιδεώδες του Χίτλερ.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
[Οι Ιρακινοι τις περισσοτερες φορες σκοτωνονται μεταξυ τους. Επισης τις πιο πολλες φορες οι βομβιστες κρυβονται μεσα στον αμαχο πληθυσμο. Το να θεωρουμε κακους τους Αμερικανους που απαντουν στα πυρα ειναι εθελοτυφλια μια και ιδιοι Ιρακινοι θεωρουν τους συμπατριωτες τους θυματα και ασπιδες στο να κρυφτουν απο πισω τους. Στα ματια μου πιο δειλοι απο οποιονδηποτε αλλο. Αν θεωρουν οτι κανουν απελευθερωτικο αγωνα(θεωροντας την ζωη των συμπατριωτων τους σαν μηδεν) τοτε εγω τουλαχιστον δεν το καταλαβαινω.]Οσο δειλος και αν ειναι ενας λαος οπως λανθασμενα υποστιριζεις κανενας δεν εχει το δικαιωμα να εισβαλει στο εδαφος του με σκοπο.. τι αραγε?
Πεντε χρονια μετα την ανανδρη εισβολη ειδες αυτος ο λαος να απολαμβανει κανενα προνομιο?
Τι απεγιναν οι πετρελαιοπηγες και ποιος τις εκμεταλλευεται ειδες ποτε καμια ανταποκριση με αυτο το θεμα?Την δημοκρατια,αυτην που αντιλαμβανονται οι Αμερικανοι και την βιαζουν επανελημενα,δεν μπορεις να την επιβαλεις βιαια σε ενα λαο που το θρησκευμα του ειναι κατα βαση αντιδημοκρατικο. :(Ειδαμε και ποσο 'ανδρες'ειναι τα διαφορα μπρατσωμενα ραμπο με τα αισχη στις Ιρακινες φυλακες)
Ο χρήστης madox έγραψε:
[Οι Ιρακινοι τις περισσοτερες φορες σκοτωνονται μεταξυ τους. Επισης τις πιο πολλες φορες οι βομβιστες κρυβονται μεσα στον αμαχο πληθυσμο. Το να θεωρουμε κακους τους Αμερικανους που απαντουν στα πυρα ειναι εθελοτυφλια μια και ιδιοι Ιρακινοι θεωρουν τους συμπατριωτες τους θυματα και ασπιδες στο να κρυφτουν απο πισω τους. Στα ματια μου πιο δειλοι απο οποιονδηποτε αλλο. Αν θεωρουν οτι κανουν απελευθερωτικο αγωνα(θεωροντας την ζωη των συμπατριωτων τους σαν μηδεν) τοτε εγω τουλαχιστον δεν το καταλαβαινω.]Οσο δειλος και αν ειναι ενας λαος οπως λανθασμενα υποστιριζεις κανενας δεν εχει το δικαιωμα να εισβαλει στο εδαφος του με σκοπο.. τι αραγε?
Πεντε χρονια μετα την ανανδρη εισβολη ειδες αυτος ο λαος να απολαμβανει κανενα προνομιο?
Τι απεγιναν οι πετρελαιοπηγες και ποιος τις εκμεταλλευεται ειδες ποτε καμια ανταποκριση με αυτο το θεμα?Την δημοκρατια,αυτην που αντιλαμβανονται οι Αμερικανοι και την βιαζουν επανελημενα,δεν μπορεις να την επιβαλεις βιαια σε ενα λαο που το θρησκευμα του ειναι κατα βαση αντιδημοκρατικο. :(Ειδαμε και ποσο 'ανδρες'ειναι τα διαφορα μπρατσωμενα ραμπο με τα αισχη στις Ιρακινες φυλακες)
Πρωτον ο Ιρακινος λαος δεν ειναι δειλος. Δειλοι ειναι μια φανταστικη μειοψηφεια που θεωρει τους Ιρακινους σαν σακια για προστασια η σαν θυματα. Μια μειοψηφεια που θεωρει οτι αυτοι εχουν το διακαιωμα να κανουν 'αντισταση' και αυτη η αν αυτη η αντισταση περιλαμβανει και μερικες χιλιαδες αθωους Ιρακινους συμπατριωτεςτους τοτε δεν πειραζει ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.
Δεν απολαμβανουν προνομια; Ρωτησε τα εκατομυρια Σιητων τα εκατομυρια Κουρδων που πεθαιναν απο δηλητηριωδη αερια και τους πραιτωριανους του Σανταμ. Και φυσικα τωρα και ειναι η πλειοψηφεια (οπως τους αρμοζει).
Οι Ιρακινες εγκαταστσεις ειναι σχεδον ερειπια. Και επισης οι εγκαταστασεις σαμποταρονται σχεδον καθε μερα. Γιαυτο η αποδοση των Ιρακινων πετρελαιων ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο την εποχη του Σανταμ. Ειναι μια καθημερινη μαχη χωρις λογικη. Χωρις το πετρελαιο η Ιρακινη οικονομια δεν μπορει να σταθει στα ποδια της οποτε με την καταστροφη των εγκαταστασεων το μονο που πετυχαινει ειναι να γινεται η κατασταση πιο χειροτερη και να πληρωνει η Ιρακινη κυβερνηση
ξενες εταιρειες να τα επιδιορθωσουνΦιλε μου αμα το αντιμετωπισουμε ετσι καμμια θρησκεια δεν ειναι δημοκρατικη με την ενοια που εχουμε σημερα στο κλασσικο δυτικοευρωπαικο κοσμο.
Οπως ειπα και πριν οσοι εχουν κανει εγκληματα θα τιμωρηθουν συμφωνα με τους νομους. Αυτοι ειναι σιγουρα μια μικροσκοπικη μειοψηφεια.
-
[Φιλε μου αμα το αντιμετωπισουμε ετσι καμμια θρησκεια δεν ειναι δημοκρατικη με την ενοια που εχουμε σημερα στο κλασσικο δυτικοευρωπαικο κοσμο.]
Γιατι ποιος σου ειπε οτι ειναι αλλα το Ισλαμ σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκρηθει σε επιπεδο ελευθεριας,οποια και αν ειναι αυτη, με θρησκειες οπως πχ ο Χριστιανισμος.
Αφου οι πετρελαιοπηγες ειναι ερειπια(εχεις κανει ερευνα απο που αντλεις αυτες τις πληροφοριες?) πως απολαμβανουν προνομια τα εκατομυρια των σιητων και κουρδων τους ταιζουν οι ραμπο?Τι κινει την οικονομια του Ιρακ σημερα?Φυσικα αν θεωρεις προνομια την ζωη μεσα σε χαλασματα την καταστροφη ολων των υποδομων(νοσοκομεια,σχολεια κτλ)και την ολοκληρωτικη εξαθλιωση ε τοτε παω πασοΑφου οι φιλοι μας οι Αμερικανοι τα καταφεραν τοσο καλα(τα McDonalds ακομα δεν καναν εγκαινια στην Βαγδατη αλλα που θα παει..)προτεινω να αρχησουν παρομιου ειδους αφιλοκερδεις εκκαθαριστικες επιχηρισεις ανα τον κοσμο.Οι καταπιεσμενοι μπορουν πλεον να ελπιζουν....
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Όντως δεν θα άντεχαν σε σοβαρή κριτική. Τα είχα διαβάσει σκόρπια. Παρ' όλα αυτά και στο δικό σου κείμενο πηγές δεν είδα.Δεν δέχομαι τίποτα άκριτα ( όπως δεν δέχθηκα και τις πρώτες πληροφορίες που είχα ) και παρ' όλο που μου φαίνονται ενδιαφέροντα τα στοιχεία σου , τίθενται προς έλεγχο.
Ομολογώ ότι ήταν λάθος μου να μην αναφέρω καθόλου βιβλιογραφικές πηγές στο αρχικό μου μήνυμα. Επιχειρώ λοιπόν να το διορθώσω:
*Gilbert, Martin. The Holocaust: A History of the Jews in Europe During the Second World War, New York: Henry Holt & Company, 1986, ISBN: 0-805003-48-7
Raul Hilberg. The destruction of the European Jews, Yale Univ. Press, 2003, ISBN: 9780300095579
Katz, T. Steven. The Holocaust in Historical Context. Vol. I The Holocaust and Mass Death Before the Modern Age, Oxford University Press, 1994, ISBN: 0-19-507220-0
Yahil, Leni. The Holocaust: The Fate of European Jewry, 1932-1945, Oxford University Press, 1991, ISBN: 0-19-504523-8*
Για αρχική ανάγνωση, αν φυσικά διαθέτεις το χρόνο και τη διάθεση, προτείνω ανεπιφύλακτα τα 2 πρώτα.
Οι εκτιμήσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος κυμαίνονται από 9 έως 11 εκ. νεκρούς, από τους οποίους 5,1-6 εκ. ήταν εβραϊκής καταγωγής. Οι θανατώσεις λάμβαναν χώρα τόσο στα στρατόπεδα εξόντωσης όσο και σε εν ψυχρώ εκτελέσεις μετά την κατάληψη κατοικημένων περιοχών.
Ενδεικτικά στα πρακτικά της δίκης της Νυρεμβέργης, τόμος ΧΙΙΙ, σελ. 269-272 διαβάζουμε: (έχω μεταφράσει το αρχικό κείμενο από τα αγγλικά)
*Αναφορά του Χάινριχ Χίμλερ στα τέλη του 1942 προς τον Αδόλφο Χίτλερ σχετικά με τη πρόοδο στο εβραϊκό ζήτημα στην ανατολή:
...
Εβραϊοι που εκτελέσθηκαν:Αύγουστος 31.246
Σεπτέμβριος 165.282
Οκτώβριος 95.735
Νοέμβριος 70.948
...*G. Reitlinger. The Final Solution: The Attempt to Exterminate the Jews of Europe, 1939-1945, Jason Aronson Inc, Northvale, New Jersey, U.S.A., 1987, ISBN: 0876689519, σελ. 233:
*Γράμμα από τον υποστράτηγο των Ες-Ες Σταλέκερ προς τον στρατηγό Χέιντριχ στις 31 Ιανουαρίου 1942
...
Εξαιρώντας τη Λευκορωσία η εκκαθάριση των ανατολικών περιοχών είχε μέχρι στιγμή σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση 229.052 εβραίων.
...*Τα άνωθεν αποσπάσματα αναφέρονται στη δράση των Ες-Ες και των Δυνάμεων Επέμβασης (Einsatzgruppen) κατά την προέλαση των γερμανικών δυνάμεων προς την ανατολή. Ευθύνονται για την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες συνολικά 1,3 εκ. εβραίων σε πόλεις και χωριά που έπεφταν στον έλεγχό τους.
Σχετικά με τις ανθρώπινες απώλειες στα στρατόπεδα εξόντωσης στην αυτοβιογραφία του Ρούντολφ Ες, διοικήτη του Άουσβιτς, διαβάζουμε:
Rudolf Hoess. Commandant of Auschwitz: The Autobiography of Rudolf Hoess, Phoenix Press, 2000, ISBN: 1-84212-024-7, Appendix One, σελ. 193:
...
Περίπου 2,0 εκ. εβραίοι πέθαναν στους θάλαμους αερίων και 500.000 από 'φυσικά' αίτια.
...Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία και το συγκεκριμένο ζήτημα, επαναλαμβάνω ότι τα 2 πρώτα βιβλία που ανέφερα είναι εξαιρετικά για μία πρώτη επαφή. Πάντα βέβαια υπάρχει και το Google [google.com] για μία πρόχειρη αναζήτηση.
Ελπίζω να μην είναι ιστορικές πηγές τύπου Ινδοευρωπαίων.
Το ζήτημα αυτό βρίσκεται εκτός θέματος, οπότε θα είμαι πολύ σύντομος. Είχα παρακολουθήσει μόνο τη συζήτηση που αφορούσε την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία. Η θεώρηση αυτή βασίζεται σε γλωσσολογικές και γενετικές μελέτες (μεταξύ άλλων στην ανίχνευση της ακολουθίας R1a στο χρωμόσωμα Υ) και ενώ απέχει από το να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένη είναι η πλέον αποδεχόμενη θεωρία που μελετά την ανθρώπινη ιστορία στον Ευρασιατικό χώρο στο διάστημα 9500-4000 π.Χ. Με την πρόοδο μάλιστα της μοριακής βιολογίας το ίσως μελλοντικά έχουμε μία πληρέστερη εικόνα των μετακινήσεων των πληθυσμών εκείνη την περίοδο.
Δεν θυμάμαι καθαρά τη συζήτηση, αλλά η στήριξη της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας δεν είναι καθόλου αδύναμη, όπως αφήνεις να εννοηθεί. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και δεν είναι μόνον τα ανθελληνικά sites των 'περιουσίων', αλλά και η επίσημη διπλωματική τους γραμμή.Μπορείς να παραθέσεις κανένα λινκ; Πάντως με όσους έχει τύχει να γνωρίσω σε γενικές γραμμές ως φιλέλληνες θα τους χαρακτήριζα. Γενικώς μην εστιάζεις μόνο στα αρνητικά που έχει κάποιος λαός..
-
Είχα εδώ και πολύ καιρό αναφέρει το aish.com, ενώ και το κέντρο Simon Wiesenthal όποτε κάποιος τους ασκήσει κριτική αμέσως τον βγάζει αντισημίτη, νεοναζί, φασίστα κλπ (βλ. Μίκη Θεοδωράκη). Τα αρνητικά στα οποία εστιάζω είναι ακριβώς αυτά που τους εμποδίζουν να δουν με πιο καθαρή ματιά τη σχέση τους με τους άλλους λαούς.
Για να το πω απλά, στην καθημερινή μου συναλλαγή ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν ο διπλανός μου είναι Εβραίος, Μουσουλμάνος, Ινδουιστής, Σιντοϊστής, Δωδεκαθεϊστής, Μασόνος, Χριστιανός, Βουδιστής, Ταοϊστής ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. ΑΔΙΑΦΟΡΩ για το τι χρώμα έχει το πετσί του (άσπρο, μαύρο, κίτρινο, κόκκινο, δεν πα'να'ναι και λουλακί) ή το μαλλί του (μαύρο, άσπρο, ξανθό, πλατινέ, κόκκινο, καστανό, πράσινο, ροζ, μπλε ή και παραλλαγή). ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν είναι στρέιτ, γκέι ή μπάι. ΑΔΙΑΦΟΡΩ για το ποια είναι η χώρα προέλευσής του. ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν είναι ολυμπιακός, παναθηναϊκός, αεκτζής, παοκτζής, αρειανός ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Και δεν καίγομαι καθόλου να πάω και να ξεπαστρέψω κάποιον επειδή είναι κάτι απ'όλα αυτά. Για να στραφώ εναντίον κάποιου ανθρώπου ή κάποιας οργανωμένης κρατικής, παρακρατικής, στρατιωτικής, παραστρατιωτικής, θρησκευτικής ή επιχειρηματικής οντότητας θα πρέπει να με προσβάλει ή θίξει με κάποιο τρόπο ή να αποτελέσει κίνδυνο για τη χώρα μου, εμένα, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.
Αυτή θεωρώ ότι είναι η στάση ενός μέσου, υγιούς ανθρώπου. Ο υγιής αυτός άνθρωπος θα πρέπει να έχει τη δύναμη να αντισταθεί στην όποια προπαγάνδα του γίνεται στο σχολείο (γιατί και σ'εμάς γίνεται προπαγάνδα...), στο στρατό και οπουδήποτε αλλού και να αναπτύξει δική του προσωπικότητα. Αλλά θα πρέπει επίσης να έχει τη δύναμη να πάει και ένα βήμα παραπέρα: όχι μόνο να εφαρμόσει αυτήν την υγιή γραμμή για τον εαυτό του, αλλά να ΜΗΝ εκλέξει για ηγήτορές του υπερεθνικιστές, ρατσιστές, φασίστες και πολεμοκάπηλους. Δυστυχώς οι Ισραηλινοί παγίδευσαν τους εαυτούς τους σε έναν φαύλο κύκλο βιαιοπραγίας/υποδούλωσης κατά των ήδη υπαρχόντων Αράβων (οι οποίοι αντιδρούν ποικιλοτρόπως και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ), πολεμοχαρούς ρητορείας και πολεμικών δραστηριοτήτων εναντίον ΟΛΩΝ των γειτόνων τους (όταν κάθε λίγο και λιγάκι εισβάλλεις στις γειτονικές σου χώρες δεν κάνεις φίλους... ), δημιουργίας εχθροτήτων και εντάσεων, αναστροφής του όποιου θετικού και ευνοϊκού κλίματος ΚΑΛΩΣ δημιουργήθηκε γι'αυτούς μετά τον Β' Π.Π. και διαρκούς ανάρρησης πολεμοκαπήλων στην εξουσία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά τα λόμπυ τους (π.χ. η πανίσχυρη AIPAC) κάνουν τα πάντα για να προπαγανδίζουν τις απόψεις των πολεμοκαπήλων ανά τον κόσμο.
Η ευθύνη για την άσχημη αυτή πολιτική/στρατιωτική κατάσταση προφανώς βαραίνει τους ίδιους τους Εβραίους, καθώς αφορά το έθνος και τη χώρα τους. Δεν είναι αρμοδιότητα δική μου να τους επιβάλω ο,τιδήποτε - δεν είναι πρόεδρος των ΗΠΑ για να έχω τέτοιες βλακώδεις βλέψεις. Ας τα δουν μόνοι τους και ας δείξουν την υπευθυνότητα, το ρεαλισμό και τη γενναιότητα να αποκηρύξουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ως τώρα θεωρούσαν 'ηρωϊκές' (πρωτίστως Lehi και Irgun), να αποκηρύξουν τον φονταμενταλισμό που υπάρχει έντονος σε κοινωνικά στρώματα του Ισραήλ τα οποία χρησιμοποιούνται κατά καιρούς ως έποικοι από τις κυβερνήσεις και να θέσουν στο περιθώριο τους πολεμοκαπήλους και τους 'αραβοφάγους', όπως εμείς θέσαμε στο περιθώριο τους τουρκοφάγους και τους υπερεθνικιστές, δίνοντάς τους μονοψήφια ποσοστά στις εκλογικές διαδικασίες. Ξέρω ότι κάποιος θα φέρει ως ένσταση την είσοδο του καιροσκοπικού ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, αλλά το ποσοστό του είναι χαμηλό σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία και θα είναι ανόητο να περιμένουμε ποτέ να κυβερνήσει ο Καρατζαφέρης. Στο Ισραήλ όμως άτομα της νοοτροπίας του Καρατζαφέρη είναι που κυβερνάνε (θυμηθείτε τον 'αραβοφάγο' Σαρόν).
-
Εμ βεβαια αν εισαι σε μια περιοχη που περικυκλωνεσαι απο κρατη και οργανωσεις που δεν αναγνωριζουν τη υπαρξη σου, διατυμπανευουν την καταστροφη σου και καθε μερα ριχνουν ολμους και προσπαθουν να περασουν τα συνορα και να κανουν επιθεσεις αυτοκτονιας δεν νομιζω οτι ψαχνεις για να κανεις φιλιες. Ουτε πρεπει να περιμενουμε τους Ισραηλινους να βγουνε με κλαδο ελαιας. Γαυτο ειναι και διστακτικοι και με το χερι στην σκανδαλη. Παρα πολλες φορες εχουν καει. Και ειναι φυσικο ο εθνικισμος να ειναι πολυ υψηλος. Οταν απειλειται η υπαρξη σου.
Η συγκριση με την Ελλαδα δεν ειναι βασιμη. Αντε να μας ειχαν ολοι γυρω γυρω οτι δεν πρεπει να υπαρχουμε και να κανουν επιθεσεις αυτοκτονιας και θα εβλεπες πολυ περισσοτεροι θα κοιταζαν τον Καρατζαφερη και το ΛΑ.ΟΣ. (αν βεβαια ειχαμε και τις μεγαλες πλατες των ΗΠΑ) -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Και δεν είναι μόνον τα ανθελληνικά sites των 'περιουσίων', αλλά και η επίσημη διπλωματική τους γραμμή.
Μπορείς να παραθέσεις κανένα λινκ; Πάντως με όσους έχει τύχει να γνωρίσω σε γενικές γραμμές ως φιλέλληνες θα τους χαρακτήριζα. Γενικώς μην εστιάζεις μόνο στα αρνητικά που έχει κάποιος λαός..
Αυτο εχω δει και εγω. Και εχω οικογενειακες φιλιες με πολλους για χρονια. Τα παιδια μας πανε σχολειο μαζι, με εχουν προσκαλεσει στο σπιτι τους εκατομυρια φορες, εχω παει σε τελετες στην Συναγωγη. Εχω μιλησει με δεκαδες ανθρωπους και κανενας δεν με κοιταξε παραξενα ουτε εχθρικα επειδη ειμαι Ελληνας.
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Ελπίζω να μην είναι ιστορικές πηγές τύπου Ινδοευρωπαίων.
Το ζήτημα αυτό βρίσκεται εκτός θέματος, οπότε θα είμαι πολύ σύντομος. Είχα παρακολουθήσει μόνο τη συζήτηση που αφορούσε την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία. Η θεώρηση αυτή βασίζεται σε γλωσσολογικές και γενετικές μελέτες (μεταξύ άλλων στην ανίχνευση της ακολουθίας R1a στο χρωμόσωμα Υ) και ενώ απέχει από το να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένη είναι η πλέον αποδεχόμενη θεωρία που μελετά την ανθρώπινη ιστορία στον Ευρασιατικό χώρο στο διάστημα 9500-4000 π.Χ. Με την πρόοδο μάλιστα της μοριακής βιολογίας το ίσως μελλοντικά έχουμε μία πληρέστερη εικόνα των μετακινήσεων των πληθυσμών εκείνη την περίοδο.
Δεν θυμάμαι καθαρά τη συζήτηση, αλλά η στήριξη της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας δεν είναι καθόλου αδύναμη, όπως αφήνεις να εννοηθεί.απο τα λιγα που εχω διαβασει, νομιζω οτι η ινδοευρωπαϊκη θεωρια εχει να κανει με τη γλωσσολογια, και προσωπικα, χωρις να ειμαι γλωσσολογος ή εστω φιλολογος μου φαινεται αρκετα πειστικη.
απλως προκειται για μια γλωσσικη οικογενεια, οπως υπαρχουν και τοσες αλλες, που οι γλωσσες μοιραζονται πολλα κοινα χαρακτηριστικα και η βαση τους εχει κοινη προελευση.
δε νομιζω οτι ισχυριζεται κανεις πως ολοι οι ευρωπαιοι εχουν κοινη καταγωγη. εξ'αλλου φυλετικη καθαροτητα δεν υπηρξε ποτε, και ξερουμε οτι στην ευρωπη κατοικουσαν και λαοι που μιλουσαν μη ινδοευρωπαϊκες γλωσσες.το θεμα ειναι, πως μπορει καποιος που δεν ειναι γλωσσολογος να εχει απορριψει την ινδοευρωπαϊκη θεωρια;
τοσο απιθανο φαινεται η γλωσσα των πρωτο-ινδοευρωπαιων να επικρατησε σε ολη την περιοχη και να εξελιχθηκε διαφορετικα, ωστε να εφτασε στα σταδια που ειναι σημερα;
εδω μερικες εκατονταδες χρονια ρωμαϊκης κατοχης εκαναν τη μιση ευρωπη να μιλαει λατινογενεις γλωσσες..
και οσον αφορα την εξελιξη;
αρκει να σκεφτει κανεις ποσο πολυ διαφερουν τα νεα ελληνικα απο τα αρχαια. να πουμε για φωνητικη (αληθεια, μπορει κανεις σημερα να ξεχωρισει στον προφορικο λογο το 'ημεις' απ'το 'υμεις'; γενικα, το ι απ'το η ή το ει, το ω απ'το ο κοκ; μην μου πει ναι, γιατι δεν θα τον πιστεψω να μην μιλησουμε για δασειες, περισπωμενες κλπ.)
να πουμε για γραμματικη; ο δυικος αριθμος εξαφανιστηκε, τη δοτικη πτωση τη χρησιμοποιουμε σπανιοτατα και μονο σε συγκεκριμενες φρασεις, την ευκτικη το ιδιο κ.α.)
και ολα αυτα σε λιγοτερο απο 2 χιλιαδες χρονια.
ιδιες ή και μεγαλυτερες αλλαγες γνωριζουμε οτι υπηρξαν σε ολες τις γλωσσες που θεωρουνται ινδοευρωπαϊκες.
γιατι λοιπον σε καποιους φαινεται τοσο απιθανο να υπαρχει οντως αυτη η γλωσσικη οικογενεια; -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εμ βεβαια αν εισαι σε μια περιοχη που περικυκλωνεσαι απο κρατη και οργανωσεις που δεν αναγνωριζουν τη υπαρξη σου, διατυμπανευουν την καταστροφη σου και καθε μερα ριχνουν ολμους και προσπαθουν να περασουν τα συνορα και να κανουν επιθεσεις αυτοκτονιας δεν νομιζω οτι ψαχνεις για να κανεις φιλιες. Ουτε πρεπει να περιμενουμε τους Ισραηλινους να βγουνε με κλαδο ελαιας. Γαυτο ειναι και διστακτικοι και με το χερι στην σκανδαλη. Παρα πολλες φορες εχουν καει. Και ειναι φυσικο ο εθνικισμος να ειναι πολυ υψηλος. Οταν απειλειται η υπαρξη σου.
Η συγκριση με την Ελλαδα δεν ειναι βασιμη. Αντε να μας ειχαν ολοι γυρω γυρω οτι δεν πρεπει να υπαρχουμε και να κανουν επιθεσεις αυτοκτονιας και θα εβλεπες πολυ περισσοτεροι θα κοιταζαν τον Καρατζαφερη και το ΛΑ.ΟΣ. (αν βεβαια ειχαμε και τις μεγαλες πλατες των ΗΠΑ)Με συγχωρείς, αλλά το εβραϊκό εθνικιστικό κίνημα ήδη πριν από την κήρυξη του Β' Π.Π. πρώτο ήρξατο χειρών αδίκως με βομβιστικές επιθέσεις στην - τότε υπό αγγλική κατοχή - Παλαιστίνη, στρεφόμενες πρωτίστως κατά των Άγγλων και με τους Άραβες να αποτελούν 'collateral damage' στις πολύνεκρες ανατινάξεις τραίνων.
Οι κύριοι αυτοί ξεκληρίζανε λίγο πριν τον Β' Π.Π. χωριά Αράβων με ένοπλες επιθέσεις και αργότερα στέλνανε επιστολές στον Χίτλερ προτείνοντάς του να τον βοηθήσουν στην ΕΚΔΙΩΞΗ των Εβραίων από την Ευρώπη, ούτως ώστε να εκτοπισθούν στην περιοχή που σήμερα είναι το ισραηλινό κράτος:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(gr ... uthorities
Για δες το λίγο από τη μεριά των Αράβων και πες μου πώς θα ένιωθες:
Κάθεσαι ήσυχα-ήσυχα και κοιτάς τη δουλίτσα σου, είσαι υπό αγγλική κατοχή σε μια περιοχή που οι πρόγονοί σου κατοίκησαν εδώ και κάτι αιώνες κι έρχονται μερικοί μουρλαμένοι εθνικιστές (το ότι είναι Εβραίοι δεν έχει καμμία σημασία) κι αρχίζουν να γαζώνουν κόσμο στα χωριά, να ανατινάζουν τραίνα, να σκοτώνουν ΑΜΑΧΟΥΣ, για να εκφοβίσουν το λαό σου (κι εσένα μαζί) και να σηκωθείτε να φύγετε, ώστε να κατοικήσουν οι ίδιοι, επειδή οι δικοί τους πρόγονοι ζούσαν εκεί πριν από 2000 χρόνια αλλά τους έδιωξαν οι Ρωμαίοι...
Μετά βρίσκεται ένας ψυχάκιας που καταφέρνει να πείσει έναν πληγωμένο λαό να τον ακολουθήσει στο φασιστικό του πρόγραμμα, ξεκινά έναν ολόκληρο πόλεμο, σφάζονται εκατομμύρια άνθρωποι για μια ΤΡΕΛΛΑ, και, μόλις τελειώσει αυτό το πανηγύρι της παράνοιας, σου'ρχονται τσουπ οι μεγάλες δυνάμεις που νίκησαν και σου επιβάλουν την κυριαρχία αυτών ακριβώς που σε σφάζανε πριν τον πόλεμο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά όταν αντιδράς στη δημιουργία ΓΚΕΤΟ (προσοχή: οι ίδιοι που γκετοποιήθηκαν από τους χριστιανούς Ευρωπαίους κι από τους Ναζί, αμέσως μετά τον πόλεμο, φτιάξανε γκέτο για τον λαό που κατοικούσε τη γη της Παλαιστίνης, η οποία τους παραχωρήθηκε ως επανόρθωση για τα δεινά που πέρασαν στα χέρια του Χίτλερ! Τι ειρωνία...) και στην αφαίρεση κάθε δικαιώματος από το λαό σου και επίσης στην εφαρμογή των ρατσιστικών φραστικών ξεσπασμάτων των διαφόρων Ισραηλινών ηγετών, σε βαφτίζουν 'τρομοκράτη'...
Με τέτοια διαγωγή εκ μέρους των Ισραηλινών κυβερνήσεων απέναντι στους 'αβορίγινες' Παλαιστινίους, κατανοώ πλήρως τους λόγους που τα γειτονικά κράτη δεν αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει. Όλοι μας, αν ένα γειτονικό μας κράτος συμπεριφερόταν σε λαό ομόθρησκο και ομόφυλό μας με τον τρόπο που το Ισραήλ συμπεριφέρεται στους Παλαιστινίους και προέβαινε σε πράξεις στρατιωτικής βίας κάθε λίγο και λιγάκι, θα παύαμε να του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της ύπαρξης.
Το μεγάλο δε ελάττωμα των περισσοτέρων εξ ΗΠΑ υποστηρικτών του Ισραήλ είναι, πέραν της παντελούς έλλειψης κριτικής διάθεσης απέναντι στους ισραηλινούς ισχυρισμούς και της σχεδόν αντανακλαστικής (και ρατσιστικής) απόρριψης κάθε λέξης των Αράβων, είναι ότι μιλούν λες και οι Παλαιστίνιοι και οι Άραβες γείτονες του Ισραήλ δεν συνορεύουν με αυτό, λες και το Ισραήλ ΠΟΤΕ δεν ξεκίνησε προληπτικά πλήγματα.
Σε ενημερώνω, τέλος, ότι το Ισραηλινό κράτος, από την ώρα που συστήθηκε, επέβαλε στους Παλαιστινίους μια κατοχή όμοια μ'αυτήν που έζησε η Ελλάδα στα χέρια των Ναζί.
-
Θα ήθελα να θέσω ένα σοβαρό ερώτημα σχετικά με την πολιτική του ΥΠΕΠΘ. Εδώ και ένα χρόνο εισήχθη (κατόπιν 'παροτρύνσεων' της διεθνούς 'αρχής' Yad Vashem με έδρα το Ισραήλ) η υποχρεωτική διδασκαλία του εβραϊκού τμήματος του Ολοκαυτώματος (εγώ βλέπετε ΑΡΝΟΥΜΑΙ ότι το Ολοκαύτωμα ήταν ΜΟΝΟΝ εβραϊκή υπόθεση) στα ελληνικά σχολεία και η υποχρεωτική επίσκεψη μαθητών σε εβραϊκά μουσεία και συναγωγές. Συνδυάστε αυτήν την κίνηση του ΥΠΕΠΘ με την απόλυτη απροθυμία του 'κράτους' μας να κάνει ο,τιδήποτε στη μνήμη των θυμάτων άλλων, εξ ίσου πραγματικών και σημαντικών ολοκαυτωμάτων (Έλληνες του Πόντου, της Πόλης και της Μικράς Ασίας, Αρμένιοι, θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο)... Κάτι δεν στέκει εδώ πέρα και δε μυρίζει και πολύ ωραία...
-
Από πότε γίνονται επισκεψεις σε συναγωγες και δεν πήραμε πρέφα;
-
Ε, αρχίσανε... Και το βγάζουν και τα κανάλια, για να δείχνουμε πόσο θυμόμαστε τι έκανε στους Εβραίους ο Χίτλερ... Και δώστου κάθε λίγο τελετές μνήμης για το Ολοκαύτωμα, και ξανά και ξανά και ξανά-μανά...
Αλλά για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ θύματα απολύτως τίποτα.
Και... Να ρωτήσω κάτι; Στο Ισραήλ πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε μια ημέρα μνήμης για τους Αρμενίους (που το Ισραήλ έσπευσε να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να ΜΗΝ αναγνωρίσει τη γενοκτονία τους ) ή για τους Έλληνες του Πόντου ή της Μικράς Ασίας ή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ή έστω, αφού εμείς είμαστε ο προαιώνιος εχθρός του Ισραήλ - σύμφωνα με τις 'ιερές' γραφές τους - , για το Νταρφούρ;
Δηλαδή μήπως τρέχουμε να μοιρολογάμε ξένους πεθαμένους χωρίς ίχνος ανταπόδοσης;
-
Εγώ απαιτώ να τιμάται και το ολοκαύτωμα των Ελλήνων από τους Εβραίους. Για να μην ξεχνιόμαστε:
Gibbon, quoting Dion Cassius, states of Jewish insurrectionaries: In Cyrene they massacred 220,000 Greeks; in Cyprus, 240,000; in Egypt a very great multitude. Many of these unhappy victims were sawn asunder, according to a precedent to which David had given the sanction of his example. The victorious Jews devoured the flesh, licked up the blood and twisted the entrails like a girdle round their bodies. See Dion Cassius, l. lxviii. [c. 32] p.1145 -
Μα τι λες τώρα... Ο Έλληνας είναι ΠΑΝΤΑ ο κακός... Ο Εβραίος είναι ο ΜΟΝΟΣ καλός στον πλανήτη.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Θα ήθελα να θέσω ένα σοβαρό ερώτημα σχετικά με την πολιτική του ΥΠΕΠΘ. Εδώ και ένα χρόνο εισήχθη (κατόπιν 'παροτρύνσεων' της διεθνούς 'αρχής' Yad Vashem με έδρα το Ισραήλ) η υποχρεωτική διδασκαλία του εβραϊκού τμήματος του Ολοκαυτώματος (εγώ βλέπετε ΑΡΝΟΥΜΑΙ ότι το Ολοκαύτωμα ήταν ΜΟΝΟΝ εβραϊκή υπόθεση) στα ελληνικά σχολεία και η υποχρεωτική επίσκεψη μαθητών σε εβραϊκά μουσεία και συναγωγές. Συνδυάστε αυτήν την κίνηση του ΥΠΕΠΘ με την απόλυτη απροθυμία του 'κράτους' μας να κάνει ο,τιδήποτε στη μνήμη των θυμάτων άλλων, εξ ίσου πραγματικών και σημαντικών ολοκαυτωμάτων (Έλληνες του Πόντου, της Πόλης και της Μικράς Ασίας, Αρμένιοι, θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο)... Κάτι δεν στέκει εδώ πέρα και δε μυρίζει και πολύ ωραία...Πάντως για την Α/θμια δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο αυτό αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει καταργηθεί η εβραϊκή μυθολογία από τα θρησκευτικά (άντε να δούμε πότε θα καταργηθούν και αυτά) της Γ' Δημοτικού.
Τώρα βέβαια, το πώς θα την παλέψει στη ζωή του του ένα παιδί, αγνοώντας ότι ο Σαμψών σκότωσε 66.789 χιλιάδες Φιλισταίους με μια γαϊδουροσιαγόνα, θα σε γελάσω...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
[Τώρα βέβαια, το πώς θα την παλέψει στη ζωή του του ένα παιδί, αγνοώντας ότι ο Σαμψών σκότωσε 66.789 χιλιάδες Φιλισταίους με μια γαϊδουροσιαγόνα, θα σε γελάσω...
Εξισορροπείται η 'απώλεια' από την εμπεριστατωμένη ανάλυση του θαύματος του Ιησού στο γάμο της Κανά και της κολυμπήθρας του Σιλωάμ
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
[Τώρα βέβαια, το πώς θα την παλέψει στη ζωή του του ένα παιδί, αγνοώντας ότι ο Σαμψών σκότωσε 66.789 χιλιάδες Φιλισταίους με μια γαϊδουροσιαγόνα, θα σε γελάσω...
Εξισορροπείται η 'απώλεια' από την εμπεριστατωμένη ανάλυση του θαύματος του Ιησού στο γάμο** της Κανά **και της κολυμπήθρας του Σιλωάμ
...που να δεις ένα ταβερνιάρη στο χωριό μου, πώς κάνει το κρασί, νερό
-
edit
-
Το κατάλαβες ότι το εξευτέλισα ε? Γιατί αφού το ξαναδιάβασα κι εμένα αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθκε
Α και δε σου είπα : φυσικά και κατέχω και την απόλυτη αλήθεια και την απόλυτη γνώση, απ'όπου άλλωστε αντλώ το δικαίωμά μου να προπαγανδίζω ασύστολα...Πως αλλιώς θα τολμούσα να θίξω τόσο σημαντικές και κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας ?
Λατρεύω από μικρός τις προστακτικές και τα 'μη'...Με διασκεδάζουν αφάνταστα ιδιαίτερα όταν 'ξεστομίζονται' από ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να τα προφέρουν ή να τα πληκτρολογήσουν...
Πρόεδρος του Ιραν: Το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος.