-
Και θα ξεκινήσουμε την επανάσταση απ' τις διαφημίσεις. Εμπρός λαέ!
-
Χάρη, όλα έχουν και την σημασία τους. Λιθαράκι λιθαράκι, μπορεί να αλλάξει κάτι.
-
Τι ερέθισμα να δέχονται άραγε τα παιδάκια βλέποντας τέτοιες διαφημίσεις από τα αγαπημένα τους καταστήματα παιχνιδιών? Τον τρόπο να ρυπαίνουν το περιβάλλον?
-
Έχουν και γονείς τα παιδιά. Αν οι διαφημήσεις ορίζουν τις συμπεριφορές των παιδιών, τότε κάτι πάει στραβά με τους γονείς...
-
Mάνο τα παιδιά επηρεάζονται από ότι βλέπουν γύρω τους, στο δρόμο, στην τηλεόραση, στις ταινίες κτλ. Για αυτό μίλησα για ερέθισμα. Όχι απαραίτητα ότι θα συμπεριφερθούν έτσι (αν και η τάση να μιμηθούν αυτό που βλέπουν πολλές φορές το διαψεύδει). Ειδικά όταν ακούσει τον μεγάλο (γονέα, οικογενειακό φίλο, συγγενή κτλ) να επιβραβεύει την εν λόγω διαφήμιση, τι πιστεύεις ότι θα καταλάβει? Προφανώς οτί είναι ωραίο και μαγκιά να χρησιμοποιείς νάϋλον σακούλες (άσχετα αυτές ρυπαίνουν το περιβάλλον, μας αρκεί που έχει το σηματάκι πάνω).
-
Δε διαφωνώ σε αυτό που λες, όλα επηρεάζουν. Απλά πιστεύω πως ο γονιός έχει ρόλο εκεί, να σημειώσει το κακώς κείμενο. Αν απαθής αφήνει το παιδί να καταπίνει αμάσητο ότι του πλασάρει η τηλεόραση, ζήτω που καήκαμε. Δεν είναι λίγοι τέτοιοι γονείς, γι αυτό βλέπεις να έχουνε πολλαπλασιαστεί τα βλαμένα έξω. Δεν είναι όμως όλα έτσι, κάποιος λόγος δεν υπάρχει γι αυτό;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Δε διαφωνώ σε αυτό που λες, όλα επηρεάζουν. Απλά πιστεύω πως ο γονιός έχει ρόλο εκεί, να σημειώσει το κακώς κείμενο. Αν απαθής αφήνει το παιδί να καταπίνει αμάσητο ότι του πλασάρει η τηλεόραση, ζήτω που καήκαμε. Δεν είναι λίγοι τέτοιοι γονείς, γι αυτό βλέπεις να έχουνε πολλαπλασιαστεί τα βλαμένα έξω. Δεν είναι όμως όλα έτσι, κάποιος λόγος δεν υπάρχει γι αυτό;Yπάρχει, αλλά τα παιδιά πάντα είναι πνεύμα αντιλογίας. Όχι τους λες, ναι αυτά...
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Yπάρχει, αλλά τα παιδιά πάντα είναι πνεύμα αντιλογίας. Όχι τους λες, ναι αυτά...Συνήθως τα παιδιά δεν κάνουν αυτό που τους λένε, αλλά αυτό που βλέπουν να κάνουν συνήθως και για πολύ καιρό ...αυτοί που τους λένε τι να κάνουν....
-
Sorry αν χαλαω τον ειρμό, και δεν ξερω αν ταιριάζει εδώ .. αλλα αφου όλοι εχουμε παιδια...
Επειδή έχω αναλαβει το θεμα της επιλογης καθισματων για το μικρό,
εφτιαξα και μια δουλιτσα πανω στα παιδια και αυτοκινητο με βιντεακια για καθισματα και ενα φυλαδιοΜην κανετε το παιδί σας αερόσακο
και το φυλλάδιο
Ειδικα αυτό με το παιδακι που πεφτει εξω απο το αμαξι ειναι ανατριχιαστικο...
Αν νομιζετε οτι θα αφυπνισουν καποιους νεους γονεις, στειλτε το κανα mail..
Καλησπέρα..!!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Mάνο τα παιδιά επηρεάζονται από ότι βλέπουν γύρω τους, στο δρόμο, στην τηλεόραση, στις ταινίες κτλ. Για αυτό μίλησα για ερέθισμα. Όχι απαραίτητα ότι θα συμπεριφερθούν έτσι (αν και η τάση να μιμηθούν αυτό που βλέπουν πολλές φορές το διαψεύδει). Ειδικά όταν ακούσει τον μεγάλο (γονέα, οικογενειακό φίλο, συγγενή κτλ) να επιβραβεύει την εν λόγω διαφήμιση, τι πιστεύεις ότι θα καταλάβει? Προφανώς οτί είναι ωραίο και μαγκιά να χρησιμοποιείς νάϋλον σακούλες (άσχετα αυτές ρυπαίνουν το περιβάλλον, μας αρκεί που έχει το σηματάκι πάνω).Eξακολουθώ να πιστεύω ότι υπερβάλλεις.
Στο κάτω-κάτω θα πω στο παιδάκι ότι την σακούλα την πήρε ο αέρας. -
Δηλαδή εσείς τι τις κάνετε τις σακκούλες απο τα ψώνια σας;
-
Τρίτη, Ιανουάριος 22, 2008
Σακούλες φιλικές προς το περιβάλλον σε Σούπερ Μάρκετ
Πηγή: FlashΣτις 6 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και εκπροσώπους Super Market για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στα όρια του Δήμου, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που διεξήχθη τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Νικήτα Κακλαμάνη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Δ. Σκιαδά και εκπροσώπων των Super Market Α-Β Βασιλόπουλος, Carrefour, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, DIA, METRO, Atlantic, Γαλαξίας, Bazaar.
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της σταδιακής αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας με σακούλες κατασκευασμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου με στόχο είναι να επιτευχθεί η πλήρης κατάργηση της πλαστικής σακούλας μέσα στο καλοκαίρι.
Τέλος, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για τη συντονισμένη και επισταμένη παρακολούθηση της υλοποίησης του μέτρου.
http://vaspersview.blogspot.com/2008/01 ... st_22.html
Οικολογική σακούλα για το σούπερ μάρκετ
Ο ΑΒ Βασιλόπουλος σού δίνει την ευκαιρία να μειώσεις την ποσότητα πλαστικού που ρυπαίνει τον πλανήτη
http://www.yupi.gr/gkrinia/c909/Oikolog ... arket.html
Πώς θα σας φαινόταν μια πλαστική σακούλα που θα αυτοκαταστρεφόταν σε 3 εβδομάδες; Ακούγεται απίστευτο. Κι όμως, τα εναλλακτικά πλαστικά, τα λεγόμενα βιοαποικοδομήσιμα, κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις. Μένει να δούμε αν οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και την υπολειμματικότητά τους έχουν βάση.
http://www.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_ ... 08_1287159
Μου φαίνεται παράλογο να ακούγονται τόσες και τόσες απόψεις για το κακό που κάνουν οι νάϋλον σακούλες (χώρια ότι δεν λιώνουν), επιχειρήσεις να ενδιαφέρονται να τις περιορίσουν και να βγαίνει μια επιχείρηση να διαφημίζει τις νάϋλον σακούλες. Τη θεωρώ ατυχέστατη επιλογή.
-
Ηταν 6 Φεβρουαριου, λιγο μετα της 9 το βραδυ. Η 'χαζομπαμπίασή' μου περασε πλεον σε αλλα επιπεδα.
Καθομαι στον καναπε. Το κουραμπιεδακι μου ερχεται και σκαρφαλωνει στην ποδιά μου. Μου ριχνει δυο σκαμπιλια 'σπεσιαλ' και αρχιζουμε τα παιχνιδακια, γαργαληματα κλπ.
Ξαφνικα αρχιζει να με φυλαει σ τα μαγουλα, ενα φιλι στο ενα μετα στο αλλο και παει λεγοντας. Μετα απο αρκετα δευτερολεπτα της λεω: 'Κατερινα πόσο αγαπας το μπαμπα;'
'Τοοοοοοοοοσο πολυ' λεει ανοιγοντας, μαλλον τεντονοντας τα χερια της σε έκταση.
Και τοτε γινεται το μοιραιο. Πεφτει στην αγκαλια μου και τυλιγει τα χερακια της γυρω απο το λαιμο μου και μου λεει καθαρα και ξάστερα ' ΣΑΓΑΠΩ' -
ε ρε γλέντιαα
-
Και δως του pampers ο Megane98
-
...και τα φιλια στα μαγουλα αποκτουν μεγαλυτερη σημασια γιατι ειχα να ξυριστω 10-15 μερες.
-
Megane98hp
Πρέπει να πήρες το σχήμα υγρής σιλικόνης στον καναπέ.... -
Τον χάνουμε τον Μάνο! Μου φαίνεται ότι αυτά που κάνω εγώ είναι λίγα, μπροστά σ' αυτά που θα κάνει, όταν του πει 'Μπαμπά μου, θα βγω με ένα φίλο μου'!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:yahoo:Τον χάνουμε τον Μάνο! Μου φαίνεται ότι αυτά που κάνω εγώ είναι λίγα, μπροστά σ' αυτά που θα κάνει, όταν του πει 'Μπαμπά μου, θα βγω με ένα φίλο μου'!
Ακομα χειροτερα αν του πει 'με ΤΟΝ φιλο μου 'και οχι 'Με ενα φιλο μου'.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:yahoo:Τον χάνουμε τον Μάνο! Μου φαίνεται ότι αυτά που κάνω εγώ είναι λίγα, μπροστά σ' αυτά που θα κάνει, όταν του πει 'Μπαμπά μου, θα βγω με ένα φίλο μου'!
Αστον τον ανθρωπο ρε συ....εχει 12-13 χρονια μπροστα του για αυτο
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...