-
Ως ειδικός επιστήμων (που δεν είμαι) σημειώνω τις εξής περιπτώσεις:
- Η οικοδομή είναι καταπληκτική στατικά => μια τρυπούλα 30χ30 δεν την επηρρεάζει.
- Η οικοδομή είναι μέτρια στατικά => μια τρυπούλα 30χ30 είναι μέσα στις ανοχές της.
- Η οικοδομή είναι χάλια στατικά => μια τρυπούλα 30χ30 είναι το μικρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Συμπέρασμα: Φτιάξτη
-
Αν η τρύπα είναι από τη μεριά που δεν στηρίζεται η πλάκα, δεν πειράζει. Κάνε εκεί το τζάκι. (πχ αν έχεις μια παραλληλόγραμμη πλάκα, ΜΑΛΛΟΝ στηρίζεται μόνο στις 2 μεγάλες πλευρές)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν η τρύπα είναι από τη μεριά που δεν στηρίζεται η πλάκα, δεν πειράζει. Κάνε εκεί το τζάκι. (πχ αν έχεις μια παραλληλόγραμμη πλάκα, ΜΑΛΛΟΝ στηρίζεται μόνο στις 2 μεγάλες πλευρές)Οχι βέβαια!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν η τρύπα είναι από τη μεριά που δεν στηρίζεται η πλάκα, δεν πειράζει. Κάνε εκεί το τζάκι. (πχ αν έχεις μια παραλληλόγραμμη πλάκα, ΜΑΛΛΟΝ στηρίζεται μόνο στις 2 μεγάλες πλευρές)Όχι βέβαια!
-
Αυτό μου το έχουν πει πολιτικοί μηχανικοί για να μη ρωτάμε συνέχεια όταν τρυπάμε. Εσύ εννοείς ότι παραλληλόγραμμες πλάκες είναι οπλισμένες ΚΑΙ στις μικρές πλευρές;
-
Χαζή ερώτηση αλλά θα την κάνω...
Γινεται να κάνει την τρύπα για το τζάκι και να αφήσει τα σίδερα χωρίς να τα κόψει;;;;
Kαπνός θα περνάει από εκεί έτσι κι αλλιώς και λογικά δεν θα επηρεάσει τίποτα...Έέέέέ;;;;;
(μαλακί@ είπα ;;;; ) -
@leonp
Το ότι η διεύθυνση του κύριου 'σιδερώματος' της πλάκας ειναι συνήθως παράλληλη στη μεγάλη πλευρά της κάτοψης δε σημαίνεί ότι η πλάκα δεν είναι οπλισμένη και στην εγκαρσια διεύθυνση.@dpolal
Οχι, για δυό λόγους. Πρώτον, αφήνεις εκτεθειμένο σίδερο, το οποίο θα σκουριάσει. Η σκουριά στη συνέχεια θα προχωρήσει στο εσωτερικό. Δεύτερον, ο καπνός δεν είναι κρυος και το σίδερο, που είναι θερμοαγώγιμο, θα υπόκειται σε συστολές-διαστολές που δεν είναι επιθυμητές.
Και τα δυο ίσως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αν το σίδερο βαφόταν και μονωνόταν...ίσως. -
Αν μεινουν τα σιδερα μπορει πιο ευκολα να βουλωσει ο καπνοδοχος.
-
Tότε η μόνη περίπτωση είναι να γίνει τρύπα στον τοίχο πίσω από το τζάκι και να βγεί από εκεί η καπνοδόχος που θα έχει μια γωνία στο συγκεκριμένο σημείο.
Δεν νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα αυτό.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Πρώτον, αφήνεις εκτεθειμένο σίδερο, το οποίο θα σκουριάσει. Η σκουριά στη συνέχεια θα προχωρήσει στο εσωτερικό.Γιατί έχω την εντύπωση πως η σκουριά δημιουργεί ένα επιφανειακό στρώμα οξειδίων του σιδήρου, το οποίο εμποδίζει περαιτέρω οξείδωση, δηλ. η σκουριά ΔΕΝ 'προχωράει στο βάθος' ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πρώτον, αφήνεις εκτεθειμένο σίδερο, το οποίο θα σκουριάσει. Η σκουριά στη συνέχεια θα προχωρήσει στο εσωτερικό.
Γιατί έχω την εντύπωση πως η σκουριά δημιουργεί ένα επιφανειακό στρώμα οξειδίων του σιδήρου, το οποίο εμποδίζει περαιτέρω οξείδωση, δηλ. η σκουριά ΔΕΝ 'προχωράει στο βάθος' ?
προχωραει προχωραει!!!!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί έχω την εντύπωση πως η σκουριά δημιουργεί ένα επιφανειακό στρώμα οξειδίων του σιδήρου, το οποίο εμποδίζει περαιτέρω οξείδωση, δηλ. η σκουριά ΔΕΝ 'προχωράει στο βάθος' ?
να το quotarω και στο φορουμ των ιστορικών? pleeeeease
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πρώτον, αφήνεις εκτεθειμένο σίδερο, το οποίο θα σκουριάσει. Η σκουριά στη συνέχεια θα προχωρήσει στο εσωτερικό.
Γιατί έχω την εντύπωση πως η σκουριά δημιουργεί ένα επιφανειακό στρώμα ενυδρων οξειδίων του σιδήρου, το οποίο εμποδίζει περαιτέρω οξείδωση, δηλ. η σκουριά ΔΕΝ 'προχωράει στο βάθος' ?
τωρα κανε quote
-
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
προχωραει προχωραει!!!!!!
Δεν είναι μπρούτζος....
-
ουτε αλουμινιο....
-
ούτε χαλκός....
[μα τι να'ναι, τέλος πάντων.... ]
-
dirtoulios
Αγαπητε εισαι μηχανικος και τα λες αυτα, γιατι πολυ θεωρητικουρα μου ακουγονται!
H πλακα του παταριου που θελει να γκρεμισει ο kovathe ειναι κατα 99% ειναι εδρασμενη επανω στην τοιχοποιια του wc.
Δεν εχει να κανει ουτε με την κυρια πλακα, ουτε με δοκαρια ουτε τιποτα.
Επομενως ειναι στοιχειο χωρις απαιτησεις αντισεισμικοτητας, οπως οι τοιχοποιια.Ο φερων οργανισμος δεν επηρεαζεται απο μικροδονησεις τετοιου μεγεθους οταν μιλαμε για ενα στατικο φορεα ολοκληρης πολυκατοικιας!
Αναλογισου ο υδραυλικος που εκανε την εγκατασταση στην πολυκατοικια ποσες τρυπες εκανε στις πλακες για να περασει η αποχετευση/θερμανση καθετα στους οροφους, οπως και στα δαπεδα!
Τελος η αδιαταρακτη κρινεται ασυμφορη οικονομικα για να καθαιρεσεις μια πλακουλα 6-7 m2!
-
Πολύ πιθανό να είναι όπως τα λες. Απλά καλό είναι να προσέχει κανείς.
(Ούτε είπα ότι η αδιατάρακτη είναι συμφέρουσα οικονομικά λύση.)
Φιλικά.
-
Λοιπόν παιδια έχω νέα. Μίλησα με το μηχανικό στο τηλέφωνο και ακούστηκε αρκετά συνεργάσιμος.
Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι το μπάνιο είναι υπερβολικά χαμηλο (αν και είπε κι αυτός 'γιατί δε μας το λέγατε?').
Είπε ότι είναι μια βδομάδα δουλειά και δε μιλησαμε καθόλου για το οικονομικό - εννοείται πως δε του δίνω τίποτα παραπάνω απ' όσα ήδη του χρωστάγαμε.
Το θέμα είναι τελικά είναι τόσο σημαντικό να ζητήσω 'αδιατάρακτη κοπή'?
Πιστεύετε ότι θα καταπονηθεί τόσο πολύ ο σκελετός από αυτή τη δουλειά?
Κι όταν λέμε καταπόνηση τι εννοούμε? Μπορεί δλδ να προκληθεί καποια βλάβη που να επηρεάσει την αντοχή του κτιρίου (πχ σε κάποιο σεισμό)?
Δεν είναι λίγο υπερβολικό??
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ