-
thanks!
-
Tην προηγουμενη Κυριακη με εγραψαν στο Αιγινιο για ταχυτητα, ημουν με 150+ αλλα εγραψε 149 με οριο τα 130,40
-
Τι πρόστιμο προβλέπεται σε ληγμένη ασφάλεια;
(Βασικά φίλος μου έχει ξεχάσει να την πληρώσει γιατί δεν ειδοποιήθηκε) την πληρώνει αυτές τις μέρες, αλλά επειδή το αυτοκίνητο το χρειάζεται αναρωτιέται τι θα γίνει αν τον σταματήσουν - το ατύχημα είναι απευχόμενο)
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
(Βασικά φίλος μου έχει ξεχάσει να την πληρώσει γιατί δεν ειδοποιήθηκε) την πληρώνει αυτές τις μέρες, αλλά επειδή το αυτοκίνητο το χρειάζεται αναρωτιέται τι θα γίνει αν τον σταματήσουν - το ατύχημα είναι απευχόμενο)
Αν και ισχύει το bold, να ξέρει ότι εφόσον δεν έχει ειδοποιηθεί εγγράφως για τη λήξη της ασφάλειάς του, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι ασφαλισμένο για κάποιο χρονικό διάστημα (νομίζω 15 μέρες για εξαμηνιαία ασφάλιση και 1 μήνα για ετήσια ασφάλιση). ΚΑΜΙΑ ασφαλιστική δε θα το παραδεχτεί σε περίπτωση ατυχήματος ΑΛΛΑ έχουμε αποζημιωθεί (ο πατέρας μου για την ακρίβεια) από ασφαλιστική για ατύχημα που είχα εγώ στο παρελθόν.
-
Δεν έχουν περάσει φυσικά 15 μέρες απλά μέχρι να τακτοποιηθεί μπορεί να περάσει καμία εβδομάδα. Επίσης σε επικοινωνία με την ασφαλιστική είπαν ότι αύριο θα ανανεωθεί η ασφάλεια όμως θα του δώσουν αντίγραφο της απόδειξης και ότι αυτό είναι προσωρινή ασφάλεια και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Επειδή εγώ πάντα φρόντιζα να έχω την κανονική ασφάλεια, δεν ήξερα αν όντως ισχύει αυτό που του λένε και τι γίνεται σε περίπτωση που τον σταματήσει μπάτσος και δει τη φωτοτυπία. (για ατύχημα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το αμάξι φαίνεται ασφαλισμένο στην ασφαλιστική).
-
Δεν υπάρχει πρόβλημα εγώ κυκλοφορούσα με αντίγραφο ασφάλειας λόγω αλλαγής με την αγορά νέου αυτοκινήτου για ένα μήνα, όπου με σταμάτησαν μια φορά και ήταν όλα μια χαρά!
-
Να σαι καλά φίλε για την ενημέρωση
-
[quote='BILL33']Tην προηγουμενη Κυριακη με εγραψαν στο Αιγινιο για ταχυτητα, ημουν με 150+ αλλα εγραψε 149 με οριο τα 130,40
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Τι πρόστιμο προβλέπεται σε ληγμένη ασφάλεια;(Βασικά φίλος μου έχει ξεχάσει να την πληρώσει γιατί δεν ειδοποιήθηκε) την πληρώνει αυτές τις μέρες, αλλά επειδή το αυτοκίνητο το χρειάζεται αναρωτιέται τι θα γίνει αν τον σταματήσουν - το ατύχημα είναι απευχόμενο)
Αν δεν έχει καθόλου ειδικό σήμα ή κάποιο πιστοποιητικό ότι υπάρχει ασφάλεια με ημερομηνία εν ισχύ, η αστυνομία δεν δέχεται την άτυπη αυτόματη ανανέωση των συμβολαίων των ασφαλιστικών (και το γεγονός ότι καλύπτεσαι κάποιες ημέρες μετά την λήξη του συμβολαίου). Αντίθετα, προβλέπεται επι τόπου πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων. Μέσα σε 3 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά, πρέπει να προσκομίσει το ασφαλιστήριο στην αστυνομική διεύθυνση που θα καταλήξουν (συνήθως στα κεντρικά στην Αλεξάνδρας), και παίρνει τις πινακίδες πίσω πληρώνοντας ένα παράβολο (σε κάποια ΔΟΥ). Πιο πολύ δηλαδή είναι η βαβούρα μέχρι να τις πάρεις πίσω.
Δεν έχουν περάσει φυσικά 15 μέρες απλά μέχρι να τακτοποιηθεί μπορεί να περάσει καμία εβδομάδα. Επίσης σε επικοινωνία με την ασφαλιστική είπαν ότι αύριο θα ανανεωθεί η ασφάλεια όμως θα του δώσουν αντίγραφο της απόδειξης και ότι αυτό είναι προσωρινή ασφάλεια και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Επειδή εγώ πάντα φρόντιζα να έχω την κανονική ασφάλεια, δεν ήξερα αν όντως ισχύει αυτό που του λένε και τι γίνεται σε περίπτωση που τον σταματήσει μπάτσος και δει τη φωτοτυπία. (για ατύχημα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το αμάξι φαίνεται ασφαλισμένο στην ασφαλιστική).
Απλά η τροχαία βλέπει στην φωτοτυπία ότι έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο. Η τροχαία το πρώτο πράγμα που κοιτάει είναι η διάρκεια του ασφαλιστηρίου. Ημερομηνία έναρξης και λήξης αυτού. Αν δει ότι καλύπτεσαι είσαι οκ.
-
Δηλαδή ουσιαστικά και με τη φωτοτυπία είναι καλυμμένος και αν τον σταματήσει κάποιος δε θα υποστεί την παραπάνω βαβούρα με αφαίρεση πινακίδων κλπ? Απλά πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο ή η φωτοτυπία ή το ασφαλιστήριο.
-
Κανονικά πρέπει να έχεις το πρωτότυπο (ειδικό σήμα ή ασφαλιστήριο). Αν είναι όμως περίπου στην ημερομηνία έκδοσης του νέου (ανανεωτηριου) ασφαλιστηρίου (έστω λίγες μέρες μετά) και έχεις μόνο φωτοτυπία του καινούριου, αν δεν πέσεις σε κανέναν περίεργο μπορεί να το αποδεχτεί.
Η φωτοτυπία το μόνο που κάνει είναι πως προσπαθείς να του δείξεις πως έχει όντως ανανεωθεί και εκδοθεί το νέο ασφαλιστήριο (δηλαδή το αυτοκίνητο έχει ασφάλεια σε ισχύ), απλά για τον χ,ψ λόγο δεν το έχεις μαζί σου. Φυσικά όμως, η φωτοτυπία σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το πρωτότυπο.
-
To συστημα δυναμικου ελεγχου οχηματος VDC γνωριζει καποιος να μου πει τι ακριβως κανει .
Ευχαριστω . -
Ό,τι και το esp. Άλλη ονομασία είναι.
-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά αλλά έχω την εξής απορία.
Σε δρόμο με 3 λωρίδες ποιός έχει προτεραιότητα όταν 2 αυτοκίνητα προσπαθήσουν να αλλάξουν λωρίδα και να πάνe από την πρώτη και την τρίτη στην μεσαία ταυτόχρονα;;;;
Δηλαδή ένας που κινείτε στην αριστερή και ένας στην δεξιά.
Και οι δύο αποφασίζουν να καταλάβουν την μεσαία λωρίδα ταυτόχρονα αλλά κινούνται σχεδόν παράλληλα.Ποιός έχει προτεραιότητα εδώ ;;;;
-
Σε ένα ΖΩΑ νομίζω έχει γίνει τεράστια μάχη για αυτό το πράγμα.
-
Υπάρχει κάποια σελίδα που να πωλούνται αγωνιστικά;
-
πώς υπολογίζω τον όγκο ενός αντικειμένου πχ ένος κινητού τηλεφώνου;
εδώ μου γράφει για το Ν82 για παράδειγμα ότι είναι 90 cc.
112 x 50.2 x 17.3 mm
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Υπάρχει κάποια σελίδα που να πωλούνται αγωνιστικά; -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
πώς υπολογίζω τον όγκο ενός αντικειμένου πχ ένος κινητού τηλεφώνου;εδώ μου γράφει για το Ν82 για παράδειγμα ότι είναι 90 cc.
112 x 50.2 x 17.3 mm
Αν δεν ειναι κανονικες οι διαστασεις του , το ριχνουμε μεσα στο νερο κ το νερο που εκτοπιζει ειναι ο ογκος του .
-
[quote='Vasgti'][quote='BILL33']Tην προηγουμενη Κυριακη με εγραψαν στο Αιγινιο για ταχυτητα, ημουν με 150+ αλλα εγραψε 149 με οριο τα 130,40
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο