-
Πες μόνο οτι το τοπικό ποτάμι είναι ο Κηφισσός και οτι μεταλλάχτηκαν!
-
δεν λέω πιο ποτάμι
-
Αυτο που εκανες ειναι εγκλημα
-
+1...
Τα καημένα τα πιράνχας...
-
εντυπωσιακο θεαμα...
-
Φυτεμενο ε? Ωραίος!
-
Αγορασε φίλος προσφατα ενα juwel 110 λιτρων και εχω κολησει ασχημα μπορω να πω. Εχω βαλει στο ματι ενα juwel 450 λιτρων , εχω μαθει τιμες , εχω βρει σε ποιο σημειο θα το βαλω στο σπιτι μου, μερι και τι ψαρια θα βαλω ξερω και τι διακοσμηση ...................... αλλα υπαρχει ενα προβλημα που με κανει να καθυστερω την αγορά ...
Ακουω εδω και χρονια οτι ειναι γρουσουζια να χεις στο σπιτι ενυδρειο ή ψαρια (αν ειναι για τα ψαρια .... μπορει να παρω μονο το ενυδρειο και ας ειναι αδειο ). Ντρεπομαι που του λεω αλλα ειμαι λιγακι προληπτικος και καταλαβαινετε τωρα ...
Πεστε μου σας παρακαλώ εσεις που εχετε χρόνια οτι σας πανε όλα καλά μπας και ξεπερασω τους ενδιασμους μου
Υ.Γ. Ο φίλος που το αγορασε παντως , τον απολυσαν απο την δουλεια του αλλα τον ετρωγε πολύ καιρό τωρα να φυγει , οπότε δεν μετράει (νομιζω ) -
Eίμαι ο Κώστας και είμαι καλά!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eίμαι ο Κώστας και είμαι καλά!Σιγουρα ε ? Δεν ειναι αστεια πραγματα αυτά, θα με παρεις στον λαιμό σου αν κανεις λάθος
-
Αν έχεις πρόβλημα με το ενυδρείο, πάρε καλύτερα για κατοικίδιο αυτό!
-
Αυτο για την γρουσουζια το εχω ακουσει και εγω...αλλα νταξ αποφασισα να μην παρω ενυδριο και να εχω το κεφαλι μου υσηχο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
:ysterical:Αυτο για την γρουσουζια το εχω ακουσει και εγω...αλλα νταξ αποφασισα να μην παρω ενυδριο και να εχω το κεφαλι μου υσηχο
Βέβαια, υπάρχει και το ανέκδοτο που καταλήγει:
-Έχεις ενυδρείο?
-Όχι.
-Ε, είσαι πούστης. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν έχεις πρόβλημα με το ενυδρείο, πάρε καλύτερα για κατοικίδιο αυτό!Οχι ρε φίλε , τι μου κανες ωρα Πανω στον πανικο μου οταν ανοιξα και ειδα την φωτο , εφυγα τρεχοντας απο το pc και περασα κατω απο μια σκαλα .... και πανω που συνιδιτοποιησα τι εκανα , ξεχαστηκα να φρεναρω και επεσα πανω στον καθρεφτη του ασανσερ που τον εσπασα κι αυτον. Ποσα χρονια γρουσουζιας ειναι στο συνολο ?
Να σαι καλά φίλε, γιατρευτηκα , τουλάχιστον τωρα και το ενυδρειο να ειναι γρουσουζικο , θα τα ριχνω στον καθρεφτη - σκαλα - γάτα -
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
εγώ είχα ένα ενυδρείο με 5 redbellys πιράνχας.τα είχα 2-3 χρονια από μικρά ψαράκια.αλλα μεγαλώσανε πολύ και επειδή βαριόμουνα να καθαρίζω το ενυδρείο τα άφησα στο τοπικό ποτάμιτο λες και καμαρωνεις??ας τα εδεινες ρε φιλέ καπου που να τα θέλουν..αμαρτια,πριν 2 χρονια μου ψωφισε ενα ψαρακι gubby το πηρα με την απόχη για να το πεταξω στην τουαλέτα και ειδα οτι πεταξα και ενα ζωντανο!δεν μπορειτε να φανταστητε το πως ενιωσα...
-
Τον Δεκέμβριο αγοράσαμε ένα 40άρι ενυδρείο με το φίλτρο του και τον θερμοστάτη. Αγοράσαμε μαζί και τρία γκάμπυ και έναν μονομάχο ( χρυσόψαρο αυτό ).
Έκανα την προσαρμογή με τα ψαράκια μέσα και για δέκα περίπου ημέρες όλα πήγαιναν καλά.Η μικρή μου , μου ζήτησε να πάρουμε δύο ακόμη ψαράκια που μου διαφεύγει το όνομά τους. Είναι στα 3-5εκ μήκος και περίπου τόσο πλάτος , με ρίγες μαύρες και έχουν κάτι σαν μαστίγιο μπροστά. Αγοράσαμε ένα θυληκό και ένα αρσενικό με την σύμφωνη γνώμη του πετ-σοπά. Μας πρότεινε επίσης να βάλουμε ξιφομάχους μέσα και ότι παρ' όλο που υπάρχουν ακόμη τέσσερα ψαράκια μέσα , δεν θα υπήρχε πρόβλημα ούτε σε ότι αφορά στο νερό , ούτε σε ότι αφορά στην ανάπτυξη των ψαριών ή στην προσαρμογή. Σημειώνω εδώ πως είμαι άσχετος ακόμη με το αντικείμενο αλλά έχω ως βασική μου αρχή για την ύπαρξη ζώων στο σπίτι το να μην ταλαιπωρούνται από τις συνθήκες διαβίωσης.Παίρνουμε και από ένα αρσενικό και θυληκό ξιφομάχο. Μετά από πέντε ημέρες ημέρες είχε μείνει μόνο ένας ξιφομάχος.
Μετράω το νερό , το αλλάζω βαθμιαία , ρίχνω αντιχλώρια και βακτίρια από την αρχή και το ψαράκι την πάλεψε για 20 περίπου ημέρες. Συζητώντας με τον πετ-σοπά συμφωνήσαμε πως μπορούμε να προσθέσουμε δύο έως τέσσερα ψαράκια. Παίρνουμε δύο γκάμπυ και όλα πάνε καλά για δύο ημέρες ώσπου βρίσκουμε μόνο ένα γκάμπυ ζωντανό ( τα άλλα δύο 'έφυγαν' μαζί την ίδια νύχτα). Ξανά έλεγχοι στο νερό , εκ νέου προσαρμογές και ξανά περίπου 15 ημέρες καλής ζωής για το ψαράκι. Προσθέτουμε δύο ξιφομάχους και μετά από 5 ημέρες δύο ακόμη γκάμπυ. Καλή ζωή τεσσάρων ημερών με έντονη δραστηριότητα από τα ψαράκια και σήμερα βλέπω ότι έχουμε μόνο ένα ζωντανό.
Τι μπορεί να συμβαίνει ;
-
καταρχας ο μονομαχος ειναι πολυ επιθετικο ψαρι,δεν συνισταται για ενυδρειο παρα σε γυαλα μονος του
-
Βασικά στα μικρότερα σε μέγεθος ενυδρεία είναι πιο εύκολο να μεταβληθεί η ποιότητα του νερού τους για χίλιους-δυο λόγους. Επηρεάζονται, πχ, πιο εύκολα στην αύξηση του πληθυσμού τους και ανεβάζουν νιτρικά κτλ. Η λύση είναι πολύ συχνές αλλαγές νερού, λίγα-λίγα ψάρια μέσα, όχι πολύ τάισμα και να αποφύγεις τον υπερπληθυσμό.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα τι φταίει, πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να παίξουν ρόλο, όπως πχ η δυσκολία στη συμβίωση μεταξύ συγκεκριμένων ειδών ή/και ψαριών.
Κακά τα ψέμματα, η υπόθεση ενυδρείο είναι και λίγο λόττο.
Μου έχει τύχει το ίδιο ενυδρείο, με το ίδιο φίλτρο, το ίδιο σχεδόν σε χαρακτηριστικά νερό να μην μου παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα στη μια περίπτωση και στην άλλη να φτύσω αίμα να το φέρω στα ίσια του.Παρεπιτπόντως, από θερμοκρασίες πώς τα πας?
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
καταρχας ο μονομαχος ειναι πολυ επιθετικο ψαρι,δεν συνισταται για ενυδρειο παρα σε γυαλα μονος τουΔεν ήταν επιθετικός. Ήταν ιδιέτερα ήσυχος. Μου είχαν πει ότι επιθετικός ήταν στους άλλους αρσενικούς μονομάχους.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
καταρχας ο μονομαχος ειναι πολυ επιθετικο ψαρι,δεν συνισταται για ενυδρειο παρα σε γυαλα μονος του
Δεν ήταν επιθετικός. Ήταν ιδιέτερα ήσυχος. Μου είχαν πει ότι επιθετικός ήταν στους άλλους αρσενικούς μονομάχους.
Αυτό ισχύει. Άνετα μπορεί να ζήσει ο αρσενικός μονομάχος με άλλα ψάρια, αρκεί να μη βρει άλλον αρσενικό μονομάχο στο διάβα του.
Είναι όμως ψάρι που του αρέσει η ησυχία και διαλέγει γενικά στάσιμα νερά (θα τον δεις να κάθεται συνήθως εκεί που έχει τα λιγότερα ρευματα από το φίλτρο), γι' αυτό στρεσάρεται αν αναγκαστεί να συζήσει με υπερκινητικά ψάρια.
Ο δικός μου για να καταλάβεις έγινε επιθετικός μόνο αφού έφαγε το ξύλο της αρκούδας, ουσιαστικά δεν έφταιγε αυτός που είχε γίνει ψιλοχαμός όταν τον είχα βάλει.
Α! Για πες και τι αναλογία αρσενικών/θυληκών γκάπυ έχεις... Ακόμα και αυτό μπορεί να παίξει ρόλο. Πες και τι ήταν αυτά που σου ψόφησαν, αρσενικά ή θυληκά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά στα μικρότερα σε μέγεθος ενυδρεία είναι πιο εύκολο να μεταβληθεί η ποιότητα του νερού τους για χίλιους-δυο λόγους. Επηρεάζονται, πχ, πιο εύκολα στην αύξηση του πληθυσμού τους και ανεβάζουν νιτρικά κτλ. Η λύση είναι πολύ συχνές αλλαγές νερού, λίγα-λίγα ψάρια μέσα, όχι πολύ τάισμα και να αποφύγεις τον υπερπληθυσμό.Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα τι φταίει, πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να παίξουν ρόλο, όπως πχ η δυσκολία στη συμβίωση μεταξύ συγκεκριμένων ειδών ή/και ψαριών.
Κακά τα ψέμματα, η υπόθεση ενυδρείο είναι και λίγο λόττο.
Μου έχει τύχει το ίδιο ενυδρείο, με το ίδιο φίλτρο, το ίδιο σχεδόν σε χαρακτηριστικά νερό να μην μου παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα στη μια περίπτωση και στην άλλη να φτύσω αίμα να το φέρω στα ίσια του.Παρεπιτπόντως, από θερμοκρασίες πώς τα πας?
Θερμοκρασία έχει γύρω στους 27 βαθμούς.
Η αύξηση του πλυθησμού θεώρησα και εγώ , παρ' όλο που γινόταν βαθμιαία , ως παράγοντας αύξησης του άγχους στα ψαράκια με ότι αυτό συνεπάγεται. Για το λόγο αυτό φρόντιζα να μην αυξάνονται πάνω από 5 συνολικά τα ψαράκια και να είναι όλα μικρού μεγέθους. Στεναχωριέμαι αφάνταστα όταν αναγκάζομαι να τα μαζέψω από μέσα νεκρά.
Έχω καθαρίσει το φίλτρο δύο φορές ( προκειμένου να μην διαταράσω τραγικά την ισορροπία στο νερό ) και στους δύο αυτούς μήνες έχω αλλάξει νερό περίπου 6 φορές. Νομίζω ότι πιο συχνή αλλαγή είναι βλαπτική ή κάνω λάθος. Όταν άλλαζα το νερό τα περισσότερα ψαράκια είχαν ταξιδέψει για άλλους τόπους.
ΕΝΥΔΡΕΙΑ