-
Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν σχετικά παλαιότερα topic για τις δημοτικές κλήσεις αλλά ανοιξα αυτό σαν καινουργιο γιατι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.
Αρκετοί που δουλεύουν στον Πειραιά και σίγουρα κοντά σε άλλα λιμάνια που και που παρκάραμε τα αυτοκινητα μας σε χώρους του λιμανιού. Άλλες φορές γιατι η δουλειά μας ήταν σε κάποιο καράβι εκεί ή γιατί (για να είμαστε και δίκαιοι) δεν βρήσκαμε που αλλού να το βάλουμε.
Σήμερα λοιπόν μου ήρθε το εξής χαρτί από τον ΔΗΜΟ (?) και όχι το λιμενικό το οποιο διαπίστωνε τις κλήσεις. Το χαρτι λοιπόν αφορά κλήσεις 1997-1998 (άρα καποια στιγμή θα έρθουν και τα υπόλοιπα...) και λίγο πολύ λεει οτι το λιμενικό 'πάσαρε' τις κλήσεις στον Δήμο και πρέπει να πληρωθούν εκεί. Τελειώνει οτι αν δεν εξοφληθούν θα ακολουθηθεί η διαδικασία 'ΠΕΡΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ' (Ν.Δ. 356/74).
Ξέρω 100% οτι το λιμενικό απο μόνο του δεν μπορεί να εισπράξει τις κλήσεις και ίσως για αυτό τις πέρασε στον Δήμο.
Ξέρει κανείς τι ισχυεί γιατί τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα!!;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν σχετικά παλαιότερα topic για τις δημοτικές κλήσεις αλλά ανοιξα αυτό σαν καινουργιο γιατι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.
Αρκετοί που δουλεύουν στον Πειραιά και σίγουρα κοντά σε άλλα λιμάνια που και που παρκάραμε τα αυτοκινητα μας σε χώρους του λιμανιού. Άλλες φορές γιατι η δουλειά μας ήταν σε κάποιο καράβι εκεί ή γιατί (για να είμαστε και δίκαιοι) δεν βρήσκαμε που αλλού να το βάλουμε.
Σήμερα λοιπόν μου ήρθε το εξής χαρτί από τον ΔΗΜΟ (?) και όχι το λιμενικό το οποιο διαπίστωνε τις κλήσεις. Το χαρτι λοιπόν αφορά κλήσεις 1997-1998 (άρα καποια στιγμή θα έρθουν και τα υπόλοιπα...) και λίγο πολύ λεει οτι το λιμενικό 'πάσαρε' τις κλήσεις στον Δήμο και πρέπει να πληρωθούν εκεί. Τελειώνει οτι αν δεν εξοφληθούν θα ακολουθηθεί η διαδικασία 'ΠΕΡΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ' (Ν.Δ. 356/74).
Ξέρω 100% οτι το λιμενικό απο μόνο του δεν μπορεί να εισπράξει τις κλήσεις και ίσως για αυτό τις πέρασε στον Δήμο.
Ξέρει κανείς τι ισχυεί γιατί τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα!!;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
-
Δεν ρωτάς καλύτερα ένα χασοδίκη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; (Όσο ήσυχο μπορείς να το έχεις δηλαδή με τους δικηγόρους...)
-
Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι οι κλήσεις του Λιμενικού πληρώνονται στο Λιμενικό Ταμείο. Το πώς βρέθηκαν στο Δήμο δεν το ξέρω. Καλά δεν τις εύρισκες τόσο καιρό στο αμάξι ή απλός πίστευες ότι θα την γλίτωνες.
-
Να πω ψέμματα; Πίστευα οτι θα την γλιτωνα... εξάλλου 1-2 είχα βρεί μόνο, οι υπόλοιπες δεν έχω ιδεα από που είναι!!! Ποτε δεν ήρθε κατι (εκτος απο τωρα) στην διευθυνση μου!
Μου ειχαν πει οτι το λιμενικό δεν έχει δικαιωμα να κοβει κλήσεις και αυτος ειναι ο λογος που τοσα χρόνια δεν μπορει και να τις εισπράξει το ιδιο. Ετσι... τις πασαρε στον Δήμο και προφανώς.
Σε επικοινωνια που ειχα με τον Δημο μου ανεφεραν οτι για ολες τις κλήσεις παρανομης σταθμευσης υπεύθυνος ειναι ο Δημος, ειτε αυτες ειναι του λιμενικου, είτε της αστυνομιας, είτε της τροχαίας.
-
Ενημερωτικά το Λιμενικό είναι σώμα ασφαλείας και έχει την πλήρη ευθύνη για τους χώρους των λιμανιών, οπότε είναι και το μόνο αρμόδιο όχι μόνο να κόβει κλήσεις αλλά και να αφαιρεί πινακίδες και να παίρνει αυτοκίνητα με γερανό όταν αυτά εμποδίζουν.
Τώρα σχετικά με τις κλήσεις αποστέλλονται στο λιμενικό ταμείο από όπου εάν δεν εισπραχθούν, αποστέλλονται στον Δήμο του Πειραιά για την είσπραξη με τα ανάλογα πρόστιμα.
Το μόνο που αλλάζει με της κλήσεις της αστυνομίας είναι το που πληρώνεις και από που σου έρχονται τα πρόστιμα....
(Δεν γνωρίζω την διαδικασία για άλλα λιμάνια αν και νομίζω ότι είναι ίδια)
Δημοτικές κλήσεις & κλήσεις Λιμενικού