-
η μαμημένη η TV μου έχει σπάσει τα νεύρα
συνδέω το pc με vga,αλλά με αφήνει μέχρι 1280768 ανάλυση
η κάρτα γραφικών βγάζει κ σε 1360768 κ η TV είναι 1366*768.TV:bravia 26s3000
-
Ιάπωνες αγόρι μου, τι περιμένεις?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ιάπωνες αγόρι μου, τι περιμένεις?Νταξει... Sony πηρε... κακα τα ψεμματα Το μπουρντελο των ηλεκτρονικων...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Νταξει... Sony πηρε... κακα τα ψεμματα Το μπουρντελο των ηλεκτρονικων...
το παιζει και ψαγμενος μετα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Νταξει... Sony πηρε... κακα τα ψεμματα Το μπουρντελο των ηλεκτρονικων...
το παιζει και ψαγμενος μετα...
πάω για ύπνο.
βρείτε απάντηση στο πρόβλημα μου κ ίσως σας αφήσω μετά να αγγίξτε το corolla...
-
-
To down ΟΚ, αλλά αυτό το up......
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
η μαμημένη η TV μου έχει σπάσει τα νεύρασυνδέω το pc με vga,αλλά με αφήνει μέχρι 1280768 ανάλυση
Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις αναλύσεις μέσω powerstrip;
-
Καλησπέρα άρρωστοι της αυτοκίνησης , γενικά για αμάξι δεν θα ζητούσα απόψεις μιας και θεωρώ ότι είναι αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση αγοράς. Αλλά όσο αναφορά τους H/Y θα ήθελα πάντα μια δεύτερη και τρίτη... γνώμη γιατί η αγορά είναι πολύ μεγάλη .
Θέλω ένα μικρό lap top από 7 έως 12 ίντσες , τι προτείνετε;
Είχα σκεφτεί κάποια σενάρια όπως:1)Vaio TZ90 από ebay http://cgi.ebay.com/Sony-Vaio-VGN-TZ250N-B-TZ-TZ250-Laptop-New-Sealed_W0QQitemZ160202790700QQihZ006QQcategoryZ140084QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem(Αλλά φοβάμαι εγγύηση συσκευής, μεταφορά -δασμοί, και κυρίως ότι δεν μπορώ να το πάρω με δώσεις )
2)LG A1-PAB01HS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908354 (ωραίο μηχάνημα ακριβούτσικο όμως και το CD δεν είναι και ενσωματωμένο, πολύ καλή όμως εγγύηση και δόσεις )
3)Κάποιο Sublaptop σε λογική τιμή
Τι λέτε;
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
To down ΟΚ, αλλά αυτό το up......up τα να παν...
Περιμένω την Τρίτη να ενεργοποιηθεί το 2play της Forthnet και θα επανέλθω.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
To down ΟΚ, αλλά αυτό το up......
up τα να παν...
Περιμένω την Τρίτη να ενεργοποιηθεί το 2play της Forthnet και θα επανέλθω.
Είσαι σίγουρος?????
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
explain please
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
explain please
Κατέβασε το utility από εδώ: http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm
Επιτρέπει στην κάρτα σου να 'βλέπει' όλες τις δυνατές της αναλύσεις, ανεξαρτήτως driver. Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις και δικές σου αναλύσεις, για να 'παντρέψεις' την κάρτα σου με την εκάστοτε οθόνη/οθόνες σου.
-
Μισό λεπτάκι. Επειδή έχω ψάξει στην πράξη το συγκεκριμένο ζήτημα, οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν ως ανώτατη ανάλυση για σύνδεση μέσω αναλογικής θύρας από κάρτα γραφικών υπολογιστή το 1280Χ768. Δεν μπορείς να δεις μεγαλύτερη ανάλυση, ούτε καλύτερη ποιότητα.
Μοναδική λύση (που μεταμορφώνει θεαματικά την ποιότητα, αφού δεν γίνεται downsampling στη χαμηλότερη ανάλυση) είναι να πάρεις ένα μετατροπέα ή καλώδιο DVI->HDMI και να το συνδέσεις στη θύρα HDMI της τηλεόρασης. Αυτομάτως η ανάλυση που θα βλέπεις θα είναι 1360Χ768.
Αν η κάρτα γραφικών είναι nVidia, θα πρέπει να της πεις (υπάρχει σχετική επιλογή στον πίνακα ελέγχου της κάρτας) να βγάλει σήμα μέσω HDMI (λογικά θα δώσει τη συγκεκριμένη επιλογή μόλις συνδεθεί το καλώδιο), ώστε να δεις εικόνα μέσω αυτής της σύνδεσης.
Ένα πρόβλημα είναι ο ήχος. Η κάρτα γραφικών θα βγάλει μόνο εικόνα, τον ήχο θα πρέπει να τον στείλεις στην τηλεόραση με διαφορετικό καλώδιο από την κάρτα ήχου. Όμως το HDMI είναι καλώδιο που κανονικά υποστηρίζει εικόνα**+**ήχο. Ορισμένες κάρτες γραφικών (νομίζω της ΑΤΙ) έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου και βγάζουν απευθείας έξοδο HDMI με ήχο και εικόνα. Οι κάρτες της nVidia δεν έχουν τέτοιο σύστημα και όσες διαθέτουν έξοδο HDMI χρησιμοποιούν κάποια πατέντα, πχ μια είσοδο ήχου στην κάρτα γραφικών (από ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου). Υποθέτω ότι η κάρτα γραφικών σου δεν έχει έξοδο HDMI (είναι ελάχιστες αυτές), επομένως πάρε ένα καλώδιο DVI->HDMI για να μην κοτσάρεις και μετατροπείς που μεγαλώνουν το βάθος του κουτιού από πίσω και καθάρισες. -
Ο χρήστης ANDREAS_ έγραψε:
Καλησπέρα άρρωστοι της αυτοκίνησης , γενικά για αμάξι δεν θα ζητούσα απόψεις μιας και θεωρώ ότι είναι αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση αγοράς. Αλλά όσο αναφορά τους H/Y θα ήθελα πάντα μια δεύτερη και τρίτη... γνώμη γιατί η αγορά είναι πολύ μεγάλη .
Είχα σκεφτεί κάποια σενάρια όπως:1)Vaio TZ90 από ebay http://cgi.ebay.com/Sony-Vaio-VGN-TZ250N-B-TZ-TZ250-Laptop-New-Sealed_W0QQitemZ160202790700QQihZ006QQcategoryZ140084QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem(Αλλά φοβάμαι εγγύηση συσκευής, μεταφορά -δασμοί, και κυρίως ότι δεν μπορώ να το πάρω με δώσεις )
2)LG A1-PAB01HS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908354 (ωραίο μηχάνημα ακριβούτσικο όμως και το CD δεν είναι και ενσωματωμένο, πολύ καλή όμως εγγύηση και δόσεις )
Τι λέτε;
Για τσέκαρε και το ASUS EEE.
http://www.nextag.com/Asus-EEEPC4G-7-Notebook-573028555/prices-html
Μικρό, απλό, και πολύ φθηνό. Ιδανικό για το μετρό και για το αυτοκίνητο (σαν διαγνωστικό) και αν το πάρεις απο το εξωτερικό ακόμα φθηνότερο. (στα Ελληνικά δημιουργικά μαθηματικά τα 400 δολλάρια γίνονται 400 Ευρώ).
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Τι λέτε;
Για τσέκαρε και το ASUS EEE.
http://www.nextag.com/Asus-EEEPC4G-7-Notebook-573028555/prices-html
Μικρό, απλό, και πολύ φθηνό. Ιδανικό για το μετρό και για το αυτοκίνητο (σαν διαγνωστικό) και αν το πάρεις απο το εξωτερικό ακόμα φθηνότερο. (στα Ελληνικά δημιουργικά μαθηματικά τα 400 δολλάρια γίνονται 400 Ευρώ).
Σε ευχαριστώ συναλφίστα! Ήταν από τις πρώτες μου ιδέες , αλλά είναι πολύυυυ αδύναμο νομίζω και άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριος υπολογιστής , αντίθετα με τα άλλα δύο που με τη προσθήκη μιας οθόνης γίνονται κανονικά PC. (Βασικά όσο και αν έχω ψάξει για το Eee δεν έχω βρει την επεξεργαστική ισχύ για να ξέρω που βαδίζει) , να προσθέσω πως έχω το HTC TOUCH οπότε για πολύ βασική χρήση και ultra mobile καλύπτομαι.
-
ενας φιλος εφερε απο αμερικα το N810
το αγορασε για 300-κατι (δεν θυμαμαι ακριβως) ευρω.το εχω τωρα σπιτι, και παιζω ολη μερα με δαυτο. θα του το επιστρεψω αυριο.
μερικες εντυπωσεις:φοβερη οθονη. πολυ καλο, βολικο, υπερπληρες λειτουργικο.
θα μπορουσε να ειναι ΚΑΙ κινητο τηλεφωνο (αν και μεγαλο. πρεπει να'ναι στο μεγεθος του qtek 9000, ισως και μεγαλυτερο, δεν θυμαμαι)
το qwerty. ισως ειναι θεμα συνηθειας βεβαια, αλλα, αν και ειναι αισθητα μεγαλυτερο απ'το qtek μου, δεν με βολευει με τιποτα. τα κουμπια ειναι κολλημενα, και δυσκολευομαι λιγακι. αντιθετως, στο qtek, επειδη ακριβως δεν ειναι κολλημενα, εξ'αρχης τα βρηκα βολικα. ισως βεβαια τα συνηθιζα και στο N810. ειδικα παντως το space ειναι σε αβολη θεση, καθως ειναι αρκετα μετατοπισμενο προς τα δεξια με συνεπεια να μην μπορεις ευκολα να το πατησεις με το αριστερο χερι. [δαρβινος mode]ισως βεβαια προσαρμοζομουν με τη χρηση, μαθαινα να χρησιμοποιω μονο το δεξι για space ή ισως να μεγαλωνε ο αριστερος μου αντιχειρας [/off]
το μεγεθος ειναι περιεργη φαση. απο τη μια ειναι αρκετα μεγαλο (δεν ειναι για τσεπη), απο την αλλη εχει φυσικα τα πλεονεκτηματα της μεγαλυτερης οθονης.. (ειπα ποσο φοβερη ειναι η οθονη;; )
overall δεν θα με χαλαγε καθολου, ειδικα σ'αυτα τα λεφτα.
αν και φυσικα, η συγκριση με το δικο μου ειναι αναποφευκτη και, αν και αισθητα καλυτερο το N810 απ'το δικο μου στους περισσοτερους τομεις (κυριως στην ποιοτητα, οχι στην ποσοτητα: τα ιδια πραγματα κανει και το δικο μου, αλλα το Ν810, τα περισσοτερα τα κανει καλυτερα), δεν ξερω αν θα ηθελα να θυσιασω τα πλεονεκτηματα του qtek (φορητοτητα-μεγεθος, ευχρηστια, χρηση σαν κινητο τηλεφωνο) για τα καλα του Ν810.
απο την αλλη, η χρηση του qtek μου μετα την ελευση του W810 εχει περιοριστει σε αποκλειστικη χρηση PDA, οποτε μαλλον θα αξιζε τον κοπο...
ΑΝ το qwerty ηταν λιγο καλυτερο! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μισό λεπτάκι. Επειδή έχω ψάξει στην πράξη το συγκεκριμένο ζήτημα, οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν ως ανώτατη ανάλυση για σύνδεση μέσω αναλογικής θύρας από κάρτα γραφικών υπολογιστή το 1280Χ768. Δεν μπορείς να δεις μεγαλύτερη ανάλυση, ούτε καλύτερη ποιότητα.
Μοναδική λύση (που μεταμορφώνει θεαματικά την ποιότητα, αφού δεν γίνεται downsampling στη χαμηλότερη ανάλυση) είναι να πάρεις ένα μετατροπέα ή καλώδιο DVI->HDMI και να το συνδέσεις στη θύρα HDMI της τηλεόρασης. Αυτομάτως η ανάλυση που θα βλέπεις θα είναι 1360Χ768.
Αν η κάρτα γραφικών είναι nVidia, θα πρέπει να της πεις (υπάρχει σχετική επιλογή στον πίνακα ελέγχου της κάρτας) να βγάλει σήμα μέσω HDMI (λογικά θα δώσει τη συγκεκριμένη επιλογή μόλις συνδεθεί το καλώδιο), ώστε να δεις εικόνα μέσω αυτής της σύνδεσης.
Ένα πρόβλημα είναι ο ήχος. Η κάρτα γραφικών θα βγάλει μόνο εικόνα, τον ήχο θα πρέπει να τον στείλεις στην τηλεόραση με διαφορετικό καλώδιο από την κάρτα ήχου. Όμως το HDMI είναι καλώδιο που κανονικά υποστηρίζει εικόνα**+**ήχο. Ορισμένες κάρτες γραφικών (νομίζω της ΑΤΙ) έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου και βγάζουν απευθείας έξοδο HDMI με ήχο και εικόνα. Οι κάρτες της nVidia δεν έχουν τέτοιο σύστημα και όσες διαθέτουν έξοδο HDMI χρησιμοποιούν κάποια πατέντα, πχ μια είσοδο ήχου στην κάρτα γραφικών (από ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου). Υποθέτω ότι η κάρτα γραφικών σου δεν έχει έξοδο HDMI (είναι ελάχιστες αυτές), επομένως πάρε ένα καλώδιο DVI->HDMI για να μην κοτσάρεις και μετατροπείς που μεγαλώνουν το βάθος του κουτιού από πίσω και καθάρισες.προς το παρών το pc μετακομίζει δωμάτιο 1-2 φορές το μήνα.
σε λίγο καιρό προβλέπεται η αγορά ενός φτηνού pc για χρήση μόνο με την TV -
Πάρε mac.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πάρε mac.Αν αυτό πάει σε εμένα (ο καθένας στο κόσμο του ) το έχω σκεφτεί και για Macbook Air και για Macbook αλλά δυστυχώς στο πρώτο είναι πολλά τα λεφτά για υπολογιστή που (μάλλον δεν ζει αυτόνομα ) + ότι μου φαίνεται μεγαλούτσικος + είναι MAC με όλα τα + και όλα τα - . Το Macbook μου αρέσει σαν μέγεθος αλλά δεν έχει πλέον κάτι το ιδιαίτερο.
Μάλλον προς το LG θα στραφώ απλά αναζητώ κάποια άλλη πρόταση στις 10-12 ίντσες.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]