-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Δεν εχουν ολοι στα κουτια τους υποδοχες e-Sata και FireWire αλλα...
USB εχουμε ολοι.
Οποτε ο συνδιασμος e-Sata και USB2.0 ειναι ο καλυτερος συνδιασμος.Σωστος...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
πάω να ανοίξω το MacBook σήμερα (του οποίου τον σκληρό είχα αντικαταστήσει πριν ενα χρόνο με εναν Seagate Momementus 7200rpm) και ακούω 'ΚΛΙΚ ΚΛΙΚ ΚΛΙΚ ΚΛΑΚ ΚΛΙΚ ΚΛΙΚ ΚΛΙΚ ΚΛΑΚ ΒΡΡΡΡ'...Στο δικό μου λάπτοπ τα έφτυσε ο σκληρός (ένας Toshiba) πριν από ενάμισι χρόνο και τον αντικατέστησα με ένα λίγο μεγαλύτερης χωρητικότητας Samsung (βιαζόμουν κι αυτόν βρήκα, δεν έχω καμιά ιδιαίτερη προτίμηση προς τη μάρκα) o οποίος 'κλικάρει' αρκετά δυνατά στο άσχετο μια-δυο φορές τη μέρα από τότε που τον πήρα, χωρίς να έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.
Το backup το έχω στο scheduler και τρέχει σε καθημερινή βάση για καλό και για κακό και τα πετάει όλα στον εξωτερικό σκληρό. Μήπως να βάλω κανένα S.M.A.R.T. checker (ποιο?...) να δω τι γίνεται?
-
Φίλε nidosan το κλικάρισμα που ακούς πιθανόν να ειναι και το APM του δίσκου (Advanced Power Management), οπου ουσιαστικά ο δίσκος παρκάρει την κεφαλή μετά απο λίγη ώρα...
Βέβαια αν ισχύει αυτό θα έπρεπε να ακούγεται με μεγαλύτερη συχνότητα...
Γενικά καλό ειναι να μην στρεσάρεται έτσι ενας σκληρός.
Για παράδειγμα οι σκληροί 2,5' ειναι rated για περίπου 600,000 power cycles, ο δικός μου Seagate δούλευε εναν χρόνο σχεδόν 24/7 και κλίκαρε ανα 20-30 δευτερόλεπτα... οπότε μάλλον γι αυτό τα έπαιξε.
Either way, κακοσχεδιασμένο hardware/firmware...
Κατέβασε το HDD Health, ειναι μικρό κι ελαφρύ SMART checker...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγώ θα πλήρωνα περισσότερα για να ΜΗΝ πάρω πρόγραμμα της Symantec...
Τι σκληρούς χρησιμοποιεί το Πλαίσιο σ΄αυτά τα enclosures?
Ενα που πηραμε προσφατα ειχε WD.... Και για αυτο το λογο το πηραμε βασικα
Δεν ειναι καλο το νορτον που δινουν;;;;;;Παραφράζοντας τον Clarkson σε ενα επεισόδιο TG, 'I'd rather staple my ears to a horse than use a Norton program'
-
Κατέβασε το HDD Health, ειναι μικρό κι ελαφρύ SMART checker...Μου δείχνει 46% και 52% υγεία στους δύο δίσκους με 44 C.
Ανησυχούμε ή όχι; -
LCD TVs το θέμα.
Υπάρχουν 32αρες με 1920x1080 ανάλυση? -
φίλε μου προτίμησε 37αρα καλύτερα...δεν αξίζει ακόμα και αν βρεις 32αρα hd. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή συγκριτικά...εκτός και αν δεν έχεις χώρο οπότε πάω πάσο
-
για pc monitor το λέω, χωρίς να λέω οτι είναι και η καλύτερη των ιδεών
-
Τι θα το κάνεις τόσο μεγάλο;
(ωραία ιδέα... )
Δεν έχει πέσει κανένα 32' με 1920p στην αντίληψη μου. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τι θα το κάνεις τόσο μεγάλο;(ωραία ιδέα... )
Δεν έχει πέσει κανένα 32' με 1920p στην αντίληψη μου.δεν θα έχει καλή απόκριση και θα βλέπεις χάλια τα κείμενα σε word ή οτιδήποτε δουλεύεις...δεν χρειάζεται να σου πω και για τους χρόνους απόκρισης που είναι πολύ χειρότεροι...
Πάρε καλύτερα ένα μόνιτορ wide 22'+ και θα είσαι μια χαρά. IMHO -
έχω 226bw
τώρα το πόσο καλή ιδέα είναι είπαμε, ακόμα και εγώ έχω σοβαρές επιφυλάξεις. απλά το κοιτάω για να δω κατά πόσο υπάρχει και αν υπάρχει κατά πόσο αξίζει. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
έχω 226bw
τώρα το πόσο καλή ιδέα είναι είπαμε, ακόμα και εγώ έχω σοβαρές επιφυλάξεις. απλά το κοιτάω για να δω κατά πόσο υπάρχει και αν υπάρχει κατά πόσο αξίζει.κι εγώ, με καμμένο pixel
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω 226bw
τώρα το πόσο καλή ιδέα είναι είπαμε, ακόμα και εγώ έχω σοβαρές επιφυλάξεις. απλά το κοιτάω για να δω κατά πόσο υπάρχει και αν υπάρχει κατά πόσο αξίζει.κι εγώ, με καμμένο pixel
η lg είχε 3 χρόνια εγγύηση...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Μου δείχνει 46% και 52% υγεία στους δύο δίσκους με 44 C.
Ανησυχούμε ή όχι;Απλά ενημερωτικά εμένα μου βγάζει υγεία 100% με 40οC
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
έχω 226bw
η lg είχε 3 χρόνια εγγύηση...
και μένα έχει εγγύηση, αλλά όχι για 0 pixel, ούτε η LG έχει για 0p σε >19'
-
Φίλε nidosan το κλικάρισμα που ακούς πιθανόν να ειναι και το APM του δίσκου (Advanced Power Management), οπου ουσιαστικά ο δίσκος παρκάρει την κεφαλή μετά απο λίγη ώρα...Βέβαια αν ισχύει αυτό θα έπρεπε να ακούγεται με μεγαλύτερη συχνότητα...
Γενικά καλό ειναι να μην στρεσάρεται έτσι ενας σκληρός.
Για παράδειγμα οι σκληροί 2,5' ειναι rated για περίπου 600,000 power cycles, ο δικός μου Seagate δούλευε εναν χρόνο σχεδόν 24/7 και κλίκαρε ανα 20-30 δευτερόλεπτα... οπότε μάλλον γι αυτό τα έπαιξε.
Either way, κακοσχεδιασμένο hardware/firmware...
Κατέβασε το HDD Health, ειναι μικρό κι ελαφρύ SMART checker...
O Hitachi (2.5') έχει ένα προγραμματάκι (CD boot -> disk utility) που ρυθμίζεις πόσο οικονομία στο ρεύμα θέλεις να κάνει ο δίσκος. Έτσι δεν παρκάρει κάθε τόσο η κεφαλή.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω 226bw
είναι S-panel? πόσο μου τη πουλάς?
γμτ όσο real estate και αν έχω σε οθόνες δεν είναι αρκετό -
για pc monitor το λέω, χωρίς να λέω οτι είναι και η καλύτερη των ιδεώνΕπειδή το έχω δοκιμάσει , θα πρότεινα ένα μεγάλο monitor.
Δεν είναι κακή και μπορείς να κάνεις κανένα σερφάρισμα ή να παίξεις παιχνίδια. Όμως κουράστηκαν τα μάτια μου μετά από μισή ώρα. Δεν ξέρω, ίσως εφταιγε και το μέγεθος. Παρακολουθούσα την οθόνη από το 1-1,5 μέτρο. -
έχω 226bw
είναι S-panel? πόσο μου τη πουλάς?
γμτ όσο real estate και αν έχω σε οθόνες δεν είναι αρκετόείσαι σοβαρός θες οθόνη με καμμένο pixel?
τώρα για S δε ξέρω, αυτή είναι -
άμα δε βαριέσαι να δεις http://www.bcchardware.com/index.php?op ... &Itemid=40
έχω S-panel και θα είναι εμφανής η διαφορά δίπλα δίπλα
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]