-
Θεωρείται καλό πράμα να συμπληρώνεις λάδι όταν χωράει. Έχει βρεθεί ότι το μικρό αυτό ποσοστό νέου λαδιού αναζωογονεί το παλιό κάπως χρησιμοποιημένο λάδι.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Φίλε mousatos πάλι καλά...οσον αφορά την προδιαγραφή της βαλβολίνης η Suzuki συστήνει 75W-90 Api GL4...Το θέμα είναι αν αυτές οι φωτογρασιζόμενες βαλβολίνες έχουν επιλεγεί καθαρά για εξοικονόμηση χρημάτων,αν τις στέλνει η κεντρική αντιπροσωπία(Σφακιανάκης )σε κάθε μια από τις τοπικές αντιπροσωπίες,αν,αν,αν...
και το πιο σημαντικό...**Μήπως υπάρχει καμμιά πιθανότητα κάποιου προβλήματος σε διαφορικό/σαζμάν???...
Ο Θεός να βάλλει το χέρι του να μην έχουμε κανένα πρόβλημα...**
Λοιπόν είχα ξαναγράψει παλαιότερα ότι είχα κρατήσει κάτι βαλβολίνες της Χελ για 4000χλ (από τα 45000 έως τα 49000χλμ,οπότε και έβαλα τις Amsoil...),οι οποίες είχαν προδιαγραφή GL5(75W-90)...
Οι αλλαγές γινόντουσαν με χαρακτηριστική δυσκολία!Με μεγάλη δυσκολία...
Ακούστε όμως το καλό...
Από τα 47000χλμ(πάντα μέσα οι GL5) και όταν τα μηχανικά μέρη του τουτού ζεσταθούν...κάθε φορά που πάω να ξεκινήσω από στάση με στριμμένο το τιμόνι(άσχετα αν είναι προς τα δεξιά ή τα αριστερά) ακούγεται ένα βουητό 'από τα πόδια του οδηγού'...γουουουουου
Αυτή τη στιγμή είμαι ψιλοπελαγωμένος και είμαι στα παρά κάτι να πάω να τα σπάσω όλα στη Suzuki...
Από τα λίγα,που μπορεί να πλάσει το μυαλό μου καταλήγω σε κάποια ψιλοπαιγμένα 'γρανάζια' διαφορικού,εξαιτίας μη συνιστόμενων προς τις προδιαγραφές του κατασκευαστή,βαλβολινών...
Θέλω να τονίσω όμως ,ότι οι ταχύτητες κουμπώνουν άψογα με τις Amsoil GL-4
Πείτε κάτι έστω να με καθυσηχάσετε,αλλά και να με εξοργίσετε δε με νοιάζει!!!
-
Φέρνω το παράδειγμα της ΜOTUL.Δίνει το 8100 5-30 και το 5-30 LL01 που υποτίθεται οτι είναι συγκεκριμένα για τα bmw.Έχουν καμιά διαφορά ή είναι εμπορικό κολπάκι?
-
Παιδιά ψάχνω να βρω τα TOTAL ENERGY 0W-30 ή τα elf 0W-30 στην Θεσσαλονικη.Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα για να τα προμηθευτώ?
-
Έλα ντε...
-
Ο χρήστης argiris_k έγραψε:
Παιδιά ψάχνω να βρω τα TOTAL ENERGY 0W-30 ή τα elf 0W-30 στην Θεσσαλονικη.Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα για να τα προμηθευτώ?Για όποιον ενδιαφέρεται μίλησα με τα κεντρικά στην Αθήνα και μου είπαν να πάω στην ΒΙΔΑ ΑΕΒΕ στην Μοναστηρίου και σε ένα άλλο μαγαζί απέναντι από την ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
-
O Miltellas ανανέωσε την λίστα του
http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants ... 40C-4C.pdf -
Βαζω στο Megane 10 40 οπως οριζει ο κατασκευαστης.
Αν σας ελεγα οτι εχω την δυνατοτητα να βαζω 15 40 δωρεαν, οποτε θα μπορω και να κανω αλλαγες νωριτερα, θα μου δημιουργησει προβλημα στη μηχανη; Διευκρηνιζω οτι το λαδι αυτο δεν ειναι ουτε κακης ποιοτητας ουτε κλεμενο.Καμμια γνωμη;
-
Αν το εν λόγω 15W40 έχει τις προδιαγραφές για το κινητήρα σου (πχ δεν είναι DIESEL ONLY ), είναι καλή επιλογή για τη Κρήτη.
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
ok!κατι αλλο να ρωτησω τωρα. ακουσα απο καποιον σημερα οτι η Mobil 1 κλεινει?
Και εγω που βαζω Mobil1 0w-40 και ειμαι ευχαριστημενος τι θα κανω μετα...?αυτο ισχυει τελικα ρε παιδια?
να συνεχισω με το Mobil 1 0W-40 ή μετα θα εχω προβλημα και δε θα το βρισκω? -
Στην Ελλάδα ή ... παντού? Για την Ελλάδα έχουν ειπωθεί πολλά αλλά συνεχίζουμε και βρίσκουμε Mobil 1. To 0w40 μάλλον δεν έχει αποθέματα αλλά και να μην βρίσκεις τι έγινε; δεν χάθηκε ο κόσμος, θα βάλεις κάτι άλλο. Προσωπική γνώμη πως κάτι τέτοιο είναι πολύ απίθανο, η Mobil είναι γίγαντας στην Αμερική.
-
γειας σας και παλι
με εχετε βοηθησει στο παρελθον με επιλογη λαδιων.θα ηθελα τωρα να βοηθησετε με επιλογη βαλβολινηςη φιατ λεει API GL-5 η taf-x τις καστρολ οταν ειχα βαλει ελεγε οτι καλυπτει και gl-4 και gl-5.
αλλα τωρα στο site της καστρολ λεει οτι η νεα taf-x ειναι μονο gl-4 οποτε εγω που σκεφτομαι να αλλαξω βαλβολινες λεω να παω σε redline 75-90 οπως λεει και η φιατ και GL-5.
ειναι σωστο οποως το σκεφτομαι ? εχετε κατι να προτεινετε ? γενικα θελω να ζεστενετε ευκολα ολο το συστημα της μεταδοσης
-
Σε καλό δρόμο είσαι...Ακριβό βέβαια....
-
Θα μας βοηθούσες αν μας έλεγες το ακριβές μοντέλο...
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Θα μας βοηθούσες αν μας έλεγες το ακριβές μοντέλο...το αυτοκινητο ειναι fiat punto hgt
και λεω για redline : http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=415
-
Μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση, η selenia προτείνει για το punto hgt την Tutela car technyx, SAE 75w-85, API GL-4+ (group II/III). H Castrol την EPX 75w-80, API GL-5 (group II/III). Και οι δύο είναι ορυκτελαικής βάσης. Αν πάμε τώρα στην Redline θα σου πρότεινα την LightWeight 75w-80, API GL-5 (group IV/V) δηλ. αυτήν http://www.trade-wind.gr/index.php?co=products&cat_id=71&prod_id=531 και όχι την προηγούμενη που προτείνεις μιας και είναι πιο παχύρευστη από την LightWeight και ίσως οι ταχύτητες σου δυσκολέψουν στο κούμπωμα όταν οι βαλβολίνες θα είναι ακόμα κρύες.
Στο manual αναγράφει το ακριβές ιξώδες και API για τις βαλβολίνες. Για δες και πες μας....
-
Άλλαξα λάδια στο matiz 1.0 και μου έβαλαν περισσότερο από το max.
Δλδ αν ο δείκτης είναι αυτός:.....min...........................max
-----||------------------------||-----έβαλαν:
.....min...........................max
-----||------------------------||-----
...........................................^θα έχω πρόβλημα έτσι ή μήπως να αφαιρέσω μόνος μου λίγο για να έρθει έστω στο ύψος του max?
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση, η selenia προτείνει για το punto hgt την Tutela car technyx, SAE 75w-85, API GL-4+ (group II/III). H Castrol την EPX 75w-80, API GL-5 (group II/III). Και οι δύο είναι ορυκτελαικής βάσης. Αν πάμε τώρα στην Redline θα σου πρότεινα την LightWeight 75w-80, API GL-5 (group IV/V) δηλ. αυτήν http://www.trade-wind.gr/index.php?co=products&cat_id=71&prod_id=531 και όχι την προηγούμενη που προτείνεις μιας και είναι πιο παχύρευστη από την LightWeight και ίσως οι ταχύτητες σου δυσκολέψουν στο κούμπωμα όταν οι βαλβολίνες θα είναι ακόμα κρύες.Στο manual αναγράφει το ακριβές ιξώδες και API για τις βαλβολίνες. Για δες και πες μας....
το manual λεει gl-5 75-90 το κοιταξα χτες
αλλα τα πραγματα αλλαζουν δεν ειναι το σωστο παντα αυτο που λεει.
πχ και για μπουζι λεει αλλον κωδικο ενω ο νεος κωδικος που λεει η φιατ ειναι αλλος.
το ξερω αυτο διοτι σε καθε φιατ τους στελνουν νεους καταλαγους καθε χρονο και ορισμενες φορες λεει αλλα απο οτι το manula.νομιζω καταλαβες τι λεω. -
Αρα πρέπει να στραφούμε σε καθαρόαιμες GL-5, με 75w-90 ιξώδες. Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η selenia και castrol προτείνουν βαλβολίνες πιο λεπτές... . Για να δούμε τα κινηματικά ιξώδη τους:
Castrol EPX 75w-80 (GL-5)
Viscosity @ 40C.....cSt 56.3
Viscosity @ 100C....cSt 10.32
Viscosity Index.......166
Flash Point..............159
Pour Point.............. -39Selenia Car Technyx 75w-85 (GL-4+)
Viscosity @ 40C.....cSt ?
Viscosity @ 100C....cSt 11.5
Viscosity Index.......>160
Flash Point..............>180
Pour Point.............. -
για αυτο σου λεω οτι μαλλον το manual δεν ειναι αντιπροσωπευτικο.μην ξεχναμε οτι το αμαξι εχει βγει το 2000 οποτε και το manual ειναι απο τοτε.
στους καταλογους τους καινουριους που εχει καθε φιατ μαλλον θα λεει κατι διαφορετικο.οσο να ναι 8 χρονια εχουν περασει κατι καινουριο μπορει να προτεινουν και να ειναι 75-80 gl-5.
ευχαριστω παντως για τον κοπο σου και που εκατσες να ασχοληθεις
Περι λιπαντικών γενικώς