-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Για μενα ανθρωπος της χρονιας ηταν ο κυριος Mark Webber. Σταθερα πολυ γρηγορος, ηγετης μιας ομαδας που απεγνωσμενα εψαχνε για καποιον να την εμπνευσει, ωριμος, χωρις σπουδαια λαθη.Κατεστρεψε τις καριερες σιγουρα ενος, ισως και δευτερου πολλα υποσχομενου. Εβαλε υποθηκη για την καλη μεταγραφη του χρονου. Αν οντως δουμε JPM στους ασημι το 05, νομιζω οτι χωρις αμφιβολια ο MW θα παει στη Williams.
Ο MS σιγουρα εκανε το επιτευγμα της δεκαετιας, αλλα εκανε και λαθη. Οπως και ο KR, οπως και ο JPM. Οσο για τον Alonso η επομενη χρονια θα ειναι κρισιμη. Φετος τα λαθη συγχωρηθηκαν, του χρονου θα ειναι διαφορετικα.
κωνσταντίνε και εγώ στην αρχή το Webber σκεφτόμουνα(μαζί κάναμε ποστ) αλλά τελικά ούτε εσύ ψήφισες 'άλλος', παρότι έτσι είπες
για να δούμε τί θα κάνει του χρόνου, κιεμένα με έπεισε φέτος -
Σαλιωνα το φακελο, περιμενα τα φλας αλλα τελικα το εριξα το ψηφοδελτιο!!!
-
Εγώ ψήφισα Alonso. Tο περίμενα ότι θα πάει καλά αλλά αυτός ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει πηγή ωραίου θεάματος στο μέλλον.
Ο MS το μόνο που κατάφερε είναι να γελοιοποιήσει την Ελληνική εταιρία στοιχημάτων που του έδεινε ξεφτίλα άπόδοση για το πρωτάθλημα (πόσο ήταν θυμάται κανείς; 1,5?). Πέτυχε το αναμενόμενο πολύ δύκολα, στηριζόμενος τελικά στην Φερράρι και εκμεταλευόμενος την αναξιοπιστία και ανικανότητα των άλλων ομάδων
Ο Montoya όσο κι αν τον συμπαθώ επειδή είναι τσαμπουκάς, δεν έκανε το κάτι τρομερό φέτος αν και ωρίμασε κάπως, ενώ από την άλλη ο Κίμι συμπαθητικός είναι αλλά εγώ θέλω να δω τη μεγάλη φάση και δεν με ξετρελαίνει η εντυπωσιακή ωριμότητα και σταθερότητα που δείχνει. -
Ψηφίζω Michael, που συνεχίζει (ήδη μιλάει για 7ο τίτλο) εκεί που άλλοι θα τα παρατούσαν. Εξαιρετικοί Alonso, Webber
Ο Kimi δεν έκανε κάτι εξαιρετικό απλά ήταν σταθερός όλη την χρονιά
Ο Montoya κάνει πολλά λάθη και πολλά τσαλιμάκια στην Williams που θέλει να φύγει;;; Μήπως δεν χρωστά κάτι και αυτός στην ομάδα του;;; (δεν ρωτά τον Fisico που παλεύει χρόνια να μπει σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο)Αφησα τελευταίο τον Ραλφ, για τον οποίο δεν είπε κανείς τίποτα
Νομίζω ότι ήταν πολύ καλός αλλά και άτυχος στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ειδικά αν η Williams στραφεί σε αυτόν, 'τιμωρώντας' τον Montoya για τα τσαλίμια του, το 2004 ο Ραλφ είναι ικανός και για τίτλο ακόμη
Ατυχος της χρονιάς ο Trulli -
Michael Schumacher, γιατί και φέτος ήταν ο συνολικά καλύτερος πιλότος από όλους τους άλλους στο Grid.
Fisichella, Alonso, Webber, Wilson και Da Matta, πιστεύω ότι τα πήγαν πολύ καλά. -
Michael Shumacher με διαφορα κιολας. Φετος εδειξε οτι μ ενα μονοθεσιο που δεν ηταν το καλυτερο σε αρκετες περιπτωσεις καταφερε να γραψει ιστορια.
Ηταν μαχητης κ παρεμεινε αφοσιωμενος αν κ τα πραγματα ειχαν δειξει να παιρνουν αλλη τροπη κ να γερνει η πλαστιγγα προς Williams μερια.
Εκει που πολλοι θα μπορουσαν να πουν οτι κορεστηκε απο τους τιτλους κ τις επιτυχιες κ εχοντας να κανει με διψασμενους διεκδικητες που ειχαν κ το μονοθεσιο (τουλαχιστον ο Monty k o Ralph), εδειξε πως ειναι γνησιος racer που δεν προκειται να εγκαταλειψει την προσπαθεια του ακομα κ οταν το παιχνιδι εχει γυρισει εναντιον του. Πολλοι τον αμφισβητησαν κ τον κατηγορησαν για ελειψη ενδιαφεροντος, για πολλα λαθη λεγοντας οτι πηγαινε προς την δυση της καριερας του. Οταν ομως η σεζον ειχε αρχισει να παιρνει τον κατηφορο συμαζευτηκε ανασυγκροτηθηκε (μαζι με την Ferrari βεβαια) κ ανεβασε το παιχνιδι του πολυ ψηλα αποδιδοντας το max κατω υπο πολυ πιεστηκες συνθηκες εκει που δεν μπορεσαν να φτασουν οι πεινασμενοι αντιπαλοι του.
Του αξιζε κ αυτος ο τιτλος κ λυπαμαι που ο Raikonen ηταν τοσο κακομουτσουνος στο podium λες κ αξιζε αυτος τον τιτλο (μεγαλε ειπαμε παμε μπας κ τον κλεψουμε τελευταια στιγμη αλλα δεν εκανες κ κατι που εδειξε οτι σου ανηκει, με μια κ μονο νικη στην σεζον. Του χρονου, το μελλον δικο σου αλλωστε).
Raikonen κ Truli κ oπωσδηποτε Alonso.
Ο Monty αν κ ηταν το πουλεν μου απο την F3000 οταν ειχε παρει τον τιτλο, δεν μου φανηκε οτι αξιζε τον τιτλο, πολυ επιθετικος εκει που δεν πρεπει κ πολυ ησυχος εκει που παλι δεν πρεπει. Καλη η κριτικη που κανω απο τον καναπε, το ξερω αλλα νομιζω οτι στις λεπτομερειες εχασε το παιχνιδι κ εκει κανουν την διαφορα οι πρωταθλητες. Ο Κιμι με πολυ κατωτερο μονοθεσιο κ εμεινε μεσα ως τον τελευταιο αγωνα!!! Πως τα καταφερε δεν εχει σημασια, απλα ως να πεσει η τελευταια καρο σημαια της σεζον ειχε κρατησει τον εαυτο του μεσα στο παιχνιδι ασχετως αν του αξιζε ή οχι. Αυτο κ μονο λεει πολλα. -
Ο MS ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί για τον τίτλο. Το ότι ένιωσε πίεση και απειλές σε διάφορες φάσεις του πρωταθλήματος και τελικά τα κατάφερε, όπως και το συνεχόμενο ρεκόρ τίτλων, δείχνει οπωσδήποτε την ανωτερότητα του έναντι των υπολοίπων.
Όμως o Kimi ήταν αυτός που τον ζόρισε μέχρι τον τελευταίο αγώνα και σύμφωνα με την ηλικία του νομίζω ότι αξίζει τον τίτλο της ψηφοφορίας.
Μετά έρχεται ο MS για τα ρεκόρ του και επίσης ο Alonso για την πρώτη του νίκη και το ρεκόρ του μικρότερου οδηγού που έχει κερδίσει αγώνα F1 έως τώρα.
Τόπο στα νιάτα λοιπόν και ρίχνω Kimi. -
Ψηφίζω Κίμι!
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Απλά πολλές φορές μέσα στη χρονιά είπα 'Τι έκανε πάλι αυτός ο Ραικκονεν?' αλλά καμία φορά δεν είπα το αντίστοιχο για τον Σουμάχερ. Έχασε και πολλές φορές από τον Μπαρικέλο που δείχνει ότι η απόδοση του δεν ήταν στα ίδια στάνταρ με άλλες χρονιές. Γενικά φέτος ο Σουμάχερ ή ξεκινούσε από μπροστά και κέρδιζε ή ξεκινούσε από πίσω και έκανε μια μέτρια εμφάνιση. Υπάρχει βέβαια και η Ινδιανάπολη, αλλά είχε σημαντική βοήθεια απ τα λάστιχα. Ισως είναι ότι μας έχει κακομάθει κιόλας. Μου χουν λείψει οι μάχες του Σουμάχερ με τον Χάκινεν.
Απ την άλλη ο Κίμι έκανε τη ΜκΛάρεν να μοίζει ανταγωνιστική, έχει κάνει τον Κούλθαρντ να μοιάζει οδηγός που δεν αξίζει να οδηγεί ούτε για τη Μινάρντι. Ούτε ο Χάκινεν δεν είχε τόσο καθολική επικράτηση όταν έτρεχαν μαζί. Πήρε βέβαια μία μόνο νίκη αλλά έχασε και μία ακόμα λόγω κινητήρα. Τέλος πάντων ο Κίμι έκανε το κάτι παραπάνω πιστεύω.
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
ΞΕΦΤΙΛΑ!Μan of The Year κανονικά!Ξέφυγε λίγο αλλά φαντάζομαι ότι δεν χάλασε και ο κόσμος. Και για τον Κίμι είχε κυκλοφορήσει ένα videάκι που τον έδειχνε ολομέθυστο να παίρνει μία τρομερή 'σούπα' από ένα σκάφος.
Ορίστε και ολόκληρο το Link για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί όταν είδα τον Schumi ντυμένο στα χρώματα της Toyota ξαφνιάστηκα.....
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... le_id=4588Όσο για την ψηφοφορία. Ψήφισα Kimi γιατί πήγε πάρα πολύ καλά, αλλά δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους το επίτευγμα του Schumi! Έξι τίτλοι είναι αυτοί. Για να ξαναδούμε οδηγό να το καταφέρνει, θα περάσουν το λιγότερο δέκα χρόνια!
-
Michael Shumacher. Από τη μέρα που ήρθε στην F1 μέχρι σήμερα έχει το ίδιο πάθος γι αυτό που κάνει κα μάχεται πάντα για το καλύτερο είτε έχει το καλύτερο μονοθέσιο είτε όχι.
Ο Κιμι θα είναι ο αντικαταστάτης του στην κορυφή όταν σοβαρευτεί η ομάδα του.
Ο Αλόνσο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες αλλά μοιάζει λιγάκι με το Μοντόγια στον θερμό χαρακτήρα. Δυστηχώς ή ευτυχώς η F1 θέλει κρύο αίμα (ή μηχανές όπως είπε ο Βιλνέβ). Η αποτυχημένη πορεία του Ζακ αφότου έφυγε από κορυφαία ομάδα και ο τρόπος απομακρυνσής του φέτος αυτό δείχνουν.
Ευχάριστη έκπληξη ο Weber.
Δαγκωτό στο Μιχαλάκη λοιπόν για άλλη μια χρονιά. -
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Ο Κιμι θα είναι ο αντικαταστάτης του στην κορυφή όταν σοβαρευτεί η ομάδα του.Με τα λόγια του φίλου sakinen, θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που είχε πει ο Ron Dennis, την ημέρα που είχε πάρει το Πρωτάθλημα Οδηγών ο Michael Schumacher για λογαριασμό της Ferrari μετά από 21 χρόνια. Είχε πει με σιγουριά ότι θα καταφέρουν να κάνουν τους Ιταλούς να περιμένουν άλλα 21 χρόνια μέχρι να κατακτήσουν ξανά ένα Πρωτάθλημα Οδηγών. Από τότε όμως έχει περάσει πολύς καιρός και ο Dennis ο ''τρομερός'' έχει χάσει την λαλιά του.
-
Μην ξεχνάς όμως ότι από τότε η McLaren άλλαξε πάρα πολλά πράγματα στο μονοθέσιο της με αποκορύφωμα την αλλαγή ελαστικών από Bridgestone σε Michelin και τον κινητήρα στις 90 μοίρες. Για μένα ήταν απόλυτα φυσιολογικό οι αλλαγές αυτές να επηρεάσουν (τουλάχιστον στην αρχή) δραματικά την αξιοπιστία του μονοθεσίου και την ταχύτητά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν και οι αλλαγές τουλάχιστον στα ελαστικά αποδείχτηκαν μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις έγιναν όλες μαζί και όχι βήμα βήμα και αυτό πιστεύω ήταν και το καίριο σημείο που πήγε πίσω τους ασημί μιας με εξαίρεση ίσως την φετεινή χρονιά (για να μην πω ούτε την φετεινή) δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και αυτό φάνηκε μέσα στους αγώνες. Δουλειά έγινε σίγουρα και σε συνδυασμό με τους νέους κανόνες η ψαλίδα έκλεισε κάπως, όμως η απίστευτη γκάφα με την Mp4-18 ήταν εξωφρενική. Τουλάχιστον από άποψη εξέλιξης, θεωρητικά βρίσκονται μπροστά απ' όλους αυτή τη στιγμή.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Για τον ραϊκόνεν, καλά τώρα! Πρώτον δεν έκανε τις φάσεις που σε αφήνουν άναυδο(όπως ο μπάτον πιο παλιά) και δεύτερον, αν κρίνω από το..πόσο χαμογελάει, αντιπαθέστατος Χαμογέλα ρε μπουμπουνα, όρεξη είχαμε μεσημεριάτικα να βλέπουμε τα ξινισμένα μούτρα σου! Σου χρωστάγαμε κανά πρωτάθλημα και δε το ξέραμε; Με τέτοια αντιμετώπιση των καταστάσεων δεν πιστεύω πως γίνεσαι πρωταθλητής αλλά κομπλεξικός(ή μια μηχανή που οδηγαει μηχανές ). Απορώ που σε κάποιους αρέσει κι όλας αυτό το στυλΣόρι, αλλά στην θέση σου τι θα έκανες; Ό,τι και ο Μπαρικέλο; Δε νομίζω να ήμουν λιγότερο ξινισμένος στη θέση του...
Απο την άλλη κι ο Σουμάχερ που ΤΟ ΠΗΡΕ το πρωτάθλημα, και μάλιστα με 6-σερί-παγκόσμιο-ρεκόρ δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος στην συνέντευξή του. Μήπως κι αυτός καλόμαθε στα πρωταθλήματα και τις νίκες και ξίνισε που δεν το πανηγύρισε με νίκη όπως παλιότερα, την οποία του χρωστάγαμε και δεν το ξέραμε;
Αυτό είναι που επιτυχημένα λέει ο Τ.Π. στις τηλεοπτικές του μεταδόσεις 'στόφα του πρωταθλητή'. Αλλιώς όσο για στιλ, και ο Σουμάχερ, που παλιότερα ήταν ανέκφραστος και ψυχρός σε σύγκριση με τον Σένα ήταν πάτος, αλλά μια φορά τα έχει σπάσει σχεδόν όλα τα ρεκόρ!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όσο για την ψηφοφορία. Ψήφισα Kimi γιατί πήγε πάρα πολύ καλά, αλλά δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους το επίτευγμα του Schumi! Έξι τίτλοι είναι αυτοί. Για να ξαναδούμε οδηγό να το καταφέρνει, θα περάσουν το λιγότερο δέκα χρόνια!Θεωρητικά για να δούμε οδηγό να παίρνει πάλι 6 ΠΠ θα περάσουν τουλάχιστον 6 χρόνια, όχι 10!
Πρακτικά μάλλον θα έχω παιδιά ως τότε, τα οποία θα είναι μεγαλύτερα από όσο είμαι εγώ σήμερα όταν (αν) θα ξαναγίνει...
Πιο πιθανό βλέπω να δούμε κάποιον να παίρνει 8 (καταλαβαίνεις τι εννοώ )
-
Ο χρήστης BanditGR έγραψε:
Μην ξεχνάς όμως ότι από τότε η McLaren άλλαξε πάρα πολλά πράγματα στο μονοθέσιο της με αποκορύφωμα την αλλαγή ελαστικών από Bridgestone σε Michelin και τον κινητήρα στις 90 μοίρες.Σωστό, όπως και η Φεράρι όταν πήρε τον Σουμάχερ πήρε κάμποσο καιρό να φτιαχτεί, και αρχικά υπέφερε και από την αλλαγή των ελαστικών από Good Year σε Bridgestone, με την τελευταία να βοηθά την McLaren, η οποία ήταν και η πρώτη μεγάλη ομάδα που την εμπιστεύτηκε, φεύγοντας από την Good Year. Όμως το πάλεψαν, φτιάχτηκαν και έφτασαν εκεί που είναι. Μακάρι να ανέβει και η ΜακΛάρεν πάλι εκεί που ήταν.
Να τολμήσω μια πρόβλεψη; Αν κάποια ομάδα ανέβει στο επίπεδο της Φεράρι θα έχουμε μάχη για μία σεζόν, το ΠΟΛΥ δύο. Μετά η νέα ομάδα θα εκθρονίσει τους Ιταλούς, βασιζόμενη και στο όλο και αυξανόμενο ηθικό, ενώ η Φεράρι θα δυσκολευτεί. Το έργο το έχουμε ζήσει πολλές φορές... Ήδη φέτος ανέβηκε κάπως η ΜακΛάρεν και η Φεράρι έκανε μια κοιλιά... Αν γίνει αυτό και η Φεράρι αντιδράσει άμεσα, εκεί θα αποδείξουν για τα καλά την αξία τους σαν ομάδα. Στα δύσκολα!
-
Μπορει το μελλον να ανηκει στον Κιμι, αλλα το παρον και το προσφατο παρελθον ανηκει στον Σουμαχερ.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Michael Schumacher τι άλλο? Πέτυχε το στόχο του, κατακτώντας ίσως το δυσκολότερο πρωτάθλημα της καριέρας του, έχοντας τα κίνητρα να παλεύει 12 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, ενάντιον στους νέους και πολύ ταλαντούχους οδηγούς. Κέρδισε νίκες με κατώτερο μονοθέσιο και γενικά παρά τις όποιες αλλαγές στους κανονισμούς πέτυχε το στόχο του. Ο κίμι έρχεται κοντά 2ος αλλά η σταθερή απόδοση δε είναι αρκετή. Ο Κίμι τερμάτισε 2ος κερδίζοντας όλους τους οδηγούς πλήν του Σουμάχερ κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Γερμανό...Συμφωνώ με όλα εκτός από...(το διάβασα πολλές φορές και δεν καταλαβαίνω)
Ρε παιδιά, το κατώτερο μονοθέσιο πού το είδατε;
ήμαρτον -
Κατώτερη δεν ήταν η Φεράρι από την εξελιγμένη ΜακΛάρεν του 2002... Ούτε και από την Γουίλιαμς βέβαια.
Φυσικά δεν είχε την διαφορά που είχε πέρσι από τους υπόλοιπους (ισοφάρισε σε πόντους το ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΩΝ των υπολοίπων), αλλά μην το πάμε στην άλλη άκρη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπορει το μελλον να ανηκει στον Κιμι, αλλα το παρον και το προσφατο παρελθον ανηκει στον Σουμαχερ.Ο Schumi πιστεύω πως είναι ο καλύτερος συνολικά πιλότος στο grid την τελευταία 9-10ετία.
-
Ο χρήστης gick έγραψε:
Συμφωνώ με όλα εκτός από...(το διάβασα πολλές φορές και δεν καταλαβαίνω)
Ρε παιδιά, το κατώτερο μονοθέσιο πού το είδατε;
ήμαρτονΤόσο στον Καναδά όσο και στην Μόνζα, η F2003 - GA δεν ήταν το καλύτερο μονοθέσιο. Εκτός αυτού, η Williams, από το Μονακό και μετά έχει το καλύτερο μονοθέσιο στις περισσότερες πίστες και το έχουν δηλώσει κιολάς (παρόλο που δε χρειαζόταν για να το καταλάβουμε). Δες και τα συνεχόμενα 1-2 σε Nurburgring, Γαλλία.... δες Γερμανία...δες Ουγγαρία..κτλ κτλ.
-
Συμφωνώ και εγώ με τον προπληκτρολογήσαντα. (Κε Καββαθά καλό έέέ; )
Νομίζω ότι η Φεράρι ήταν κατά τι η αρκετά υποδαιέστερη της Williams στο μέσο της σέζόν. Παρ'όλ'αυτά αν είχα να επιλέξω chassis of the year, θα διάλεγα την Renault.
Man of the year