-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@@ θα πάρεις κάνοντας καταγγελία. Δυστυχώς μιλάω εκ πείρας εις διπλούν. Την πρώτη ήρθε η αστυνομία και η πολεοδομία και το σχόλιο ήταν 'εφόσον δεν σας πειράζει οπτικά, τι ασχολείστε;'. Την δεύτερη φορά έχουν διακοπεί προσωρινά οι εργασίες, αλλά γκρέμισμα δεν προβλέπεται.
Αυθαίρετο κτίσμα στις ΗΠΑ:
Το εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μια Παρασκευή πρωί. Το ίδιο απόγευμα εμφανίστηκαν μηχανήματα ... του στρατού, που ισοπέδωσαν το κτίσμα, απομάκρυναν τα συντρίμια, ξαναφύτεψαν το χώρο. Ο λογαριασμός του πήγε στο σπίτι τη Δευτέρα το πρωί. Αν θέλει, ας μην πληρώσει.
Θα ξανακάνει αυθαίρετο; Δεν νομίζω. Κι ας είναι και Έλληνας. Καρφί σε τοίχο θέλει να καρφώσει τώρα, και ρωτάει πριν μήπως χρειάζεται άδεια.Καλά, ας μην μιλήσουμε για αμερική κτλ γιατί θα πέσει πολύ κλάμα. Σε κάτι τέτοια είναι απλά αλλού.
-
Είναι γνωστό οτι η έννοια 'σχεδιασμός' είναι άγνωστη στην Ελλάδα και μαλλον θα παραμεινει άγνωστη αφου δεν υπάρχει πολιτική βούληση και μας τρώει μια ζωή το πολιτικό κόστος. Επίσης είναι αδύνατον να σχεδιάσεις κάτι σε μια χώρα οπου όλοι έχουν άποψη και πιστεύουν οτι αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους
-
Εγω ειμαι υπερ του να χτιζεις οτι θες στο οικοπεδο σου.
Φυσικα καποιες ελαχιστες προδιαγραφες και απαιτησεις θα πρεπει να υπαρχουν,αλλα η βασικη αρχη θα πρεπει να ειναι αυτη και οχι να εισαι ομηρος του καθε κομπλεξικου γειτονα και της γραφειοκρατιας.
Και αυτες οι ρεαλιστικες προδιαγραφες θα πρεπει να τηρουνται χωρις εξαιρεσεις με αναψυκτήρια και μπαρμπαδια στην Κορώνη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω ειμαι υπερ του να χτιζεις οτι θες στο οικοπεδο σου.δεν ειναι ετσι απλο φιλε μου
εχουμε μια φυσικη και πολιτιστικη κληρονομια που πρεπει να προστατευσουμε.
ο,τι εχει απομεινει απ' αυτη, εστω.η οικοπεδοποιηση ειναι απαραιτητη βεβαια για να προστατευτει η ασφαλεια των εκτασεων. και οι νοουντες ας νοησουν....
-
Φυσικα πρεπει να προστατευσουμε και την ατομικη περιουσια και την ατομικη ελευθερία,οσο αυτες δεν στρεφονται εναντια του κοινου καλου.Αμα δεν περιφρουρησουμε αυτα,αντιο δημοκρατικος πολιτισμος,ο Μαγγινας θα εχει οικοπεδάρα μεσα στο πρασινο με 19.000Ε και εγω θα δινω μισο μυριο για μισο στρέμμα,ουπς,αυτο ειναι η πραγματικοτητα.
-
Απο αυτα που διαβασα πριν, θα ηθελα να πω:
Mην μπερδευετε τις χρησεις γης με την εκτος σχεδιου δομηση.Επισης για οσους δεν το ξερουν, υπαρχει εκτος σχεδιου δομηση και σε κατω απο 4 στρεματα, οπως αν το οικοπεδο ειναι ειναι εντος ζωνης οικισμου(500-800μ κλπ) ή αν το οικοπεδο εχει προσοψη σε επαρχιακο δρομο πχ, και αλλα ωραια 'παραθυρακια νομου' κλπ.
-
ililias
Για την αποθηκη που λες δεν ειχες τη δυνατοτητα να βγαλεις αδεια για αγροτικη αποθηκη?
Τα πραγματα εκει ειναι πιο απλα... -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
... ωραια 'παραθυρακια νομου' κλπ.Γι' αυτά μιλούσαμε. Τι σόι Νόμος είναι αυτός που ισχύει αλλά κ δεν ισχύει;
ililias
Για την αποθηκη που λες δεν ειχες τη δυνατοτητα να βγαλεις αδεια για αγροτικη αποθηκη?...Όχι. Είναι αποθήκη - συνέχεια υπάρχοντος κτηρίου με άδεια βιοτεχνίας.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
υπαρχει εκτος σχεδιου δομηση και σε κατω απο 4 στρεματα, οπως αν το οικοπεδο ειναι ειναι εντος ζωνης οικισμου(500-800μ κλπ) .Μπορεις να γραψεις κατι παραπανω σχετικα με αυτο;
Σε πμ αν δεν θες εδω -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
υπαρχει εκτος σχεδιου δομηση και σε κατω απο 4 στρεματα, οπως αν το οικοπεδο ειναι ειναι εντος ζωνης οικισμου(500-800μ κλπ) .
Μπορεις να γραψεις κατι παραπανω σχετικα με αυτο;
Σε πμ αν δεν θες εδωΕ όχι και PM ρε παιδία!
Στο forum να το βλέπουν όλοι αφού δεν είναι κάτι παράνομο!
-
Δεν είναι κάτι καινούργιο... Εντός οικισμού (νόμιμου εννοείτε γιατί υπάρχουν και ολόκληροι οικισμοί αυθαίρετοι:yahoo:) ισχύoυν αυτά που έγραψε ο S3...
-
μπορείς να χτίσης έχτος οικισμού αν έχεις 2 στρέμματα πλησίον δρόμου
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
μπορείς να χτίσης έχτος οικισμού αν έχεις 2 στρέμματα πλησίον δρόμουΑν εχεις λιγοτερο απο μισο στρέμμα;
-
Και πάλι μπορείς να χτίσεις μιας και εδώ είναι Ελλάδα, απλά θα είσαι λίγο παράνομος και πιθανόν θα χρειαστεί να δώσεις μερικά φακελάκια.
Από κει και πέρα αν δεν είσαι διάσημος και σε ξεμπροστιάσει κάποιος δε νομίζω να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου. Πιστεύεις όμως ότι αξίζει να ζει κανείς με το άγχος και μέσα στην παρανομία;
-
Διερευνω απλως τι παιζει νομιμως..καποτε πηγα να σηκωσω εναν απλο φραχτη στο οικοπεδο αυτο, και ο γειτονας που ζει εκει σε χτισμενο αυθαιρετο μας εστειλε την αστυνομια με την μια...για τετοιο παρολογισμο μιλαμε..
-
Ε και συ γιατί δεν έστειλες την πολεοδομία για ολόκληρο το αυθαίρετο του γείτονα;
Μια καταγγελία υπόθεση...
-
Oi περιπτωσεις δομησεις εκτος σχεδιου ειναι παρα πολλες και δεν μπορω να γραψω-αναλυσω ολη τη νομοθεσια εδω, ενω μεχρι τωρα κοιταω τις περιπτωσεις μεμονωμενα.
Οποτε αν θελει ο φιλος tiger ή καποιος αλλος να ρωτησει κατι συγκεκριμενο και μπορω να απαντησω, θα το κανω.
Γενικα αυτο που κοιταμε παντα στην αρχη, ειναι οι οροι δομησης του οικισμου-δημου-ΔΔ κλπ.
Και μετα κοιταμε συγκεκριμενα την καθε περιπτωση.
πχ στο κορωπι-περιπτωση αναψυκτηριου.Γενικα και επιγραμματικα:
ΕΚΤΟΣ Σχεδιου πρεπει να εχεις 4 στρεματα
και κατα παρεκλιση
χτιζεις
α)εντος ζωνης οικισμων, κωμων και πολεων αν ειχες πριν το 77 2 στρεματα.
β)αν εχεις προσωπο σε δημοτικες,επαρχιακες,κοινοτικες οδους καθως και σε εγκαταλειμενα τμηματα αυτων ή σιδηροδρομικες γραμμες και εφοσον εχουν πριν το 62:
Ελάχιστο πρόσωπο: δέκα (10) μ.
Ελάχιστο βάθος: δέκα πέντε (15) μ.
Ελάχιστο εμβαδόν: επτακόσια πενήντα (750) τμ.
ββ. Τα γήπεδα που υπάρχουν την 12-9-64, ημέρα δημοσίευσης του ΒΔ/21-7-64 (ΦΕΚ-141/Δ/64):
Ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι (20) μ.
Ελάχιστο βάθος: τριάντα πέντε (35) μ.
Ελάχιστο εμβαδόν: χίλια διακόσια (1200) τμ.
γγ. Τα γήπεδα που υπάρχουν την 17-10-78, ημέρα δημοσίευσης του ΠΔ/6-10-78 (ΦΕΚ-538/Δ/78):
Ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι πέντε (25) μ.
Ελάχιστο βάθος: σαράντα (40) μ.
Ελάχιστο εμβαδόν: δύο χιλιάδες (2000) τμ.
δδ. Τα γήπεδα που δημιουργήθηκαν από την 17-10-78 μέχρι την 31-5-85:
Ελάχιστο εμβαδόν: τέσσερις χιλιάδες (4000) τμ.και εχει και συνεχεια.....αλλες υποπεριπτωσεις
-
μια erotish.an έχεις χωράφι 10 στρέμματα μπορείς να το χωρίσεις να πούλησης πες τα 5 και στο υπόλοιπο να χτίσης; η να το χωρίσεις στα 2 από 5 στρέμματα και να χτίσης στο καθένα κομμάτι
-
άλλη μια erotish.an ο δήμος σου έχει 'απολιοτριση' οικόπεδο να πέραση δρόμος από το 1985 μπορώ να κινηθώ νομικά να το πάρο πίσω αν δεν έχει πλήρωση η δεν έχει ξεκινήσει ο δρόμος;eyxaristo
-
Καλή Χρονιά σε όλουs.
Σκέφτομαι κάποια στιγμή,ίσωs και εντόs του έτουs,για δάνειο για δικό μου σπίτι.Μπήκα στο site του oεκ και διάβασα διάφορα,αλλά επειδή ψιλομπερδεύτηκα και ίσως υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς,είπα να κάνω μια ερώτηση εδώ.Ξέρει κανείs τι παίζει με την επιδότηση της δόσης δανείου απο τον οεκ;(οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα ευπρόσδεκτη φυσικά....)
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ