-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μα ήδη πριν 2 μήνες είχαμε αυτήν την είδηση:Σύμφωνα με το άρθρο κατασκευάζονται ~150.000 σπίτια το χρόνο
...και μέσα στο 2007 υπολογίζεται πως θα κατασχεθούν/πλειστηριαστούν πάνω από 100.000 σπίτια.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβή τα 2 νούμερα (ειδικά το 2ο...) αλλά πρόκειται για τρομακτική είδηση.
Και βέβαια που καταλήγουν όλα αυτά τα σπίτια και για πιο αντίτιμο
-
Εχω ελαφρες αμφιβολιες για το ποσο κακα ειναι τα πραγματα. Αν ηταν οσο τραγικα τα παρουσιαζουν θα ηταν πρωτοσελιδο σε καθε εφημεριδα και σε καθε εκπομπη με παραθυρα. Το οτι γινονται αγορες με δανεισμο ειναι γεγονος αλλα δεν ειναι τιποτα το παρανοικο. Η ζωη συνεχιζεται. Το αν τωρα αγοραζει κανεις διαμερισμα η αυτοκινητο η οτιδηποτε αλλο με δανεισμο που δεν μπορει να τα πληρωσει ειναι ενα προβλημα που οχι μονο ο καταναλωτης αλλα η η δανειακη αρχη πρεπει να αναγνωρισουν.
Εδω διαβαζα οτι καποιος αγορασε καινουργιο τουτου με δανεισμο για 72 μηνες. Με λιγωτερο απο 10% προκαταβολη. Το οποιο φυσικα στα ματια μου ειναι λιγακι υπερβολικο. Αλλα ο καθενας ανακατευει τα χαρτια του οπως θελει.
Νικος
-
κάτι άκουσα ότι πρόκειται να βγει τωρα νεος νόμος από τον σουφλιά, μετά το σκάνδαλο με τον υπουργό, που θα απαγορεύει να χτίσεις σε οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλεως... ισχύει κάτι τέτοιο?
έχει ακούσει κανείς?τα 4 στρέμματα θα είναι αρκετά για οικοδόμηση?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
κάτι άκουσα ότι πρόκειται να βγει τωρα νεος νόμος από τον σουφλιά, μετά το σκάνδαλο με τον υπουργό, που θα απαγορεύει να χτίσεις σε οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλεως... ισχύει κάτι τέτοιο?
έχει ακούσει κανείς?Κατι τετοιο μου ακουγεται τελειως ηλιθιο!Ας εφαρμοσουν τους ηδη υπαρχοντες νομους και ας αφησουν την δημιουργια εντυπωσεων.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
έχει ακούσει κανείς?Κατι τετοιο μου ακουγεται τελειως ηλιθιο!Ας εφαρμοσουν τους ηδη υπαρχοντες νομους και ας αφησουν την δημιουργια εντυπωσεων.
κ εγώ το θεωρώ τελείως ηλιθιότητα... τόση υπεραξία έχουν μερικές περιοχές... επίσης ορισμένοι εργολάβοι ζουν με συγκροτήματα κατοικιών. γενικώς υπάρχει ένα ολοκληρο στρώμα της κοινωνιας που ζει από τέτοιες ιδιοκτησίες... θέλουν όλοι τους να στριμωχτουμε στους 4 τοίχους? τί ανεγκέφαλοι...
-
Χτίσιμο κατοικιών σε χωράφια εκτός σχεδίου απαγορεύεται αλλού - αλλά μάλλον εμείς είμαστε πιό έξυπνοι.
-
Nομίζω ο Σουφλιάς έχει εκφράσει σχετική πρόθεση... άλλο το αν θα το κάνει βέβαια.
-
Σπασμένο τηλέφωνο......
Απλά είπε ότι θα κλείσει το παραθυράκι που υπήρχε με την αλλαγή χρήσης
στην άδεια οικοδομής....βλ.αναψυκτήρια - εκκλησίες κτλ...Αν έκανε κάτι τέτοιο οι τιμές των διαμερισμάτων θα ανηφόριζαν επικίνδυνα..
-
μακάρι, γιατί αν διανοηθεί να κάνει κάτι άλλο, θα γίνει χαμός στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χτίσιμο κατοικιών σε χωράφια εκτός σχεδίου απαγορεύεται αλλού - αλλά μάλλον εμείς είμαστε πιό έξυπνοι.Το κάνεις λίγο πιό λιανά;;
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Χτίσιμο κατοικιών σε χωράφια εκτός σχεδίου απαγορεύεται αλλού - αλλά μάλλον εμείς είμαστε πιό έξυπνοι.
Το κάνεις λίγο πιό λιανά;;
Δεν ισχύει το 'εδώ είναι το χωράφι μου, εδώ χτίζω'.
Υπάρχουν οικισμοί όπου μπορεί κανείς να χτίσει, οικόπεδα που δεν μπορούν να κοπούν, να μοιραστούν, να κληροδοτηθούν 'εξ αδιαιρέτου', ...
Όλα με πρόγραμμα και σχεδιασμό χρόοοοοοοοοοοονια πριν, όχι σήμερα αποφασίζω σήμερα διατάζω.
Ακόμα πιό λιανά, η εύφορη γη στην χώρα μας είναι ελάχιστη. Ο παπάρας που θέλει να καταστρέψει 6 στρέμματα απ' αυτήν για να χτίσει τη σπιταρόνα του, μπορεί για μένα να τη χώσει αλλού. Μη με κάνεις να πω που, μέρες που είναι. -
μιλάμε για νόμιμο χτίσιμο...
τα παράνομα τα αφήνουμε για άλλους...
επίσης μπορείς να κάνεις επώνυμη καταγκελία για κάποιον που έχει καταπατήσει τον νόμο... αρκεί να είσαι κ εσύ ( όχι εσύ προσωπικά, γενικώς μιλω) νόμιμος κ να μην έχεις κλέψει, γιατί μπορεί να σου κάνει κ αυτός καταγγελία... -
@@ θα πάρεις κάνοντας καταγγελία. Δυστυχώς μιλάω εκ πείρας εις διπλούν. Την πρώτη ήρθε η αστυνομία και η πολεοδομία και το σχόλιο ήταν 'εφόσον δεν σας πειράζει οπτικά, τι ασχολείστε;'. Την δεύτερη φορά έχουν διακοπεί προσωρινά οι εργασίες, αλλά γκρέμισμα δεν προβλέπεται.
-
Ηλία, η εύφορη γη δεν μας χρειάζεται. Ότι χρειαζόμαστε το εισάγουμε και είμαστε μια χαρά. Βιομηχανία έχουμε, λεφτά έχουμε, είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@@ θα πάρεις κάνοντας καταγγελία. Δυστυχώς μιλάω εκ πείρας εις διπλούν. Την πρώτη ήρθε η αστυνομία και η πολεοδομία και το σχόλιο ήταν 'εφόσον δεν σας πειράζει οπτικά, τι ασχολείστε;'. Την δεύτερη φορά έχουν διακοπεί προσωρινά οι εργασίες, αλλά γκρέμισμα δεν προβλέπεται.αν δεν είναι στα θεμέλια το σπίτι δεν γκρεμίζεται... όμως θα πληρώσει πρόστιμο κ ετήσια επιβάρυνση Κωνσταντίνε...
τώρα αν λάδωσε ο τύπος κ δεν τον πείραξαν, δεν ξέρω να σου πω... μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο... γνωστός μας δίνει γύρω στα 2.000 euro το χρόνο για παρασπονδία σε ημιυπαίθριο... -
Όταν έγινε η καταγγελία ήταν στις πλάκες. Οπότε ίσως παίζει αυτό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ηλία, η εύφορη γη δεν μας χρειάζεται. Ότι χρειαζόμαστε το εισάγουμε και είμαστε μια χαρά. Βιομηχανία έχουμε, λεφτά έχουμε, είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης.Σωστός!
Κάποτε ήθελα να κάνω μια αποθήκη. Ήταν απολύτως απαραίτητη για τη δουλειά μου. Έπρεπε, για να βγάλω άδεια, να πάρω παρέκκλιση, να κάνω νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (για αποθήκη όπου θα έβαζα καινούρια χαρτοκιβώτια κ υλικά συσκευασίας μιλάμε), έγκριση περιβαλλοντικών όρων, άδεια χρήσης γης, άδεια εγκατάστασης κ μετά πολεοδομία. Εμπλεκόμενοι φορείς / υπηρεσίες: Νομαρχία, Τμήμα Εμπορίου, Βιομηχανίας, Υγειονομικό, Περιφέρεια, Πολεοδομία.
Την έφτιαξα δίχως άδεια και αμέσως μετά τη νομιμοποίησα μ' ένα λουλούδι.
Μετά μεγάλωσα και ηρέμησα, οπότε την επόμενη φορά ακολούθησα όλες τις Νόμιμες διαδικασίες. 3 χρόνια και 4 μήνες έκανα να πάρω την άδεια. -
όπως κατάλαβες, πρέπει να ζήσουν εκτός από εσένα άλλοι 5 υπάλληλοι... οπότε η γραφειοκρατία είναι απαραίτητη... αυτά μας πάνε πίσω...
άκουγα τον προϋπολογισμό προχθές... εκεί που οι υπουργοί άλλων κρατών μιλούν για εξαγωγές αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, κτλ, εμείς μιλούσαμε για εξαγωγές μαρουλιών, καρότων, καρπουζιών κ σταφυλιών... αυτή είναι η χώρα μας...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@@ θα πάρεις κάνοντας καταγγελία. Δυστυχώς μιλάω εκ πείρας εις διπλούν. Την πρώτη ήρθε η αστυνομία και η πολεοδομία και το σχόλιο ήταν 'εφόσον δεν σας πειράζει οπτικά, τι ασχολείστε;'. Την δεύτερη φορά έχουν διακοπεί προσωρινά οι εργασίες, αλλά γκρέμισμα δεν προβλέπεται.Αυθαίρετο κτίσμα στις ΗΠΑ:
Το εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μια Παρασκευή πρωί. Το ίδιο απόγευμα εμφανίστηκαν μηχανήματα ... του στρατού, που ισοπέδωσαν το κτίσμα, απομάκρυναν τα συντρίμια, ξαναφύτεψαν το χώρο. Ο λογαριασμός του πήγε στο σπίτι τη Δευτέρα το πρωί. Αν θέλει, ας μην πληρώσει.
Θα ξανακάνει αυθαίρετο; Δεν νομίζω. Κι ας είναι και Έλληνας. Καρφί σε τοίχο θέλει να καρφώσει τώρα, και ρωτάει πριν μήπως χρειάζεται άδεια. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
όπως κατάλαβες, πρέπει να ζήσουν εκτός από εσένα άλλοι 5 υπάλληλοι... οπότε η γραφειοκρατία είναι απαραίτητη... αυτά μας πάνε πίσω...άκουγα τον προϋπολογισμό προχθές... εκεί που οι υπουργοί άλλων κρατών μιλούν για εξαγωγές αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, κτλ, εμείς μιλούσαμε για εξαγωγές μαρουλιών, καρότων, καρπουζιών κ σταφυλιών... αυτή είναι η χώρα μας...
Γιατί, κακό είναι να έχει μια χώρα αγροτική βιομηχανία;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ