-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά όλο αυτό το σκηνικό και όλη αυτή η συζήτηση ξεκινάει από την τεμπελιά μερικών να βγουν από το αυτοκίνητο στο βενζινάδικο. Χαρακτηριστικό κυρίως των γυναικών...δεν το θεωρω τεμπελια να μη βγεις εξω απο το αυτοκινητο
Κοιτας την αντλια,να δεις οτι ξεκιναει απο μηδεν,κοιτας οτι σου εβαλε το ποσο που ζητησες,πληρωνεις και φευγεις
Τις περισσοτερες φορες βγαινω εξω,μερικες οχι,αν εχει πολυ κρυο,βρεχει η αν εχω παρεα στο αυτοκινητο
Ο πατερας μου εχει την πεποιθηση πως αν βγεις εξω απο το αυτοκινητο σε κλεβουν λιγοτερο,εγω δεν το εχω παρατηρησει αυτο,αν και βαζω παντα απο συγκεκριμενα μεσα στην πολη
Δεν βρισκω λογο να βγω εξω απο το αυτοκινητο,εκτος απο το να μιλησεις με τον υπαλληλο ή τον πρατηριουχο,να ξεποιαστεις -
Έχει τύχει πολλές φορές να μη βγω από το αυτοκίνητο, ΔΕ θα έφευγα όμως με τη μάνικα ακόμα πάνω. Πριν ξεκινήσω κοιτάω πάντα τον καθρέφτη όχι μόνο αν έχει βγάλει τη μάνικα, αλλά και αν έχει κλείσει το πορτάκι
-
Αντε πάμε πάλι...
Ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, και είχε πάρει το οκ να φύγει. Δεν της το είπε βέβαια ο βενζινάς, αλλά αφού πλήρωσε, την ευχαρίστησε, ο μετρητής είχε σταματήσει να μετράει, και ο βενζινάς έφυγε από την αντίθετη θεώρησε προφανώς πως ήταν έτοιμη να φύγει.
Επίσης δεν αρνείται τις ευθύνες της, και φυσικά θέλει να αποζημιωθεί κι ο άλλος οδηγός. Το ερώτημα είναι αν ευθύνεται ο βενζινάς 100%, κατά κάποιο ποσοστό ή καθόλου. Αναλόγως τι ισχύει, θα δει αν μπορεί να αποζημιωθεί και για το δικό της όχημα. Αλλωστε έχει έρθει και η αστυνομία και έχει κάνει καταγραφή του συμβάντος.
Διαβάζετε πιο προσεκτικά και μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα του στυλ 'έβαζε ακόμα βενζίνη η μάνικα όταν έφυγε' ή 'δεν αναγνωρίζει την ευθύνη της'.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Παίδες, ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, έβαλε το πορτοφόλι στην τσάντα, έβαλε ζώνη, έβαλε μπροστά και έφυγε. Δεν είπε κανείς ότι αρνείται πως έκανε μαλακία, το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό.Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα και το ποσοστό θα πρέπει να το ορίσει δικαστής.
Ας πληρωσει τον ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ που δεν φταιει σε τιποτα και ας τα βρει μετα με τον βενζινα ...
ΕΛΕΟΣ .....
Τι της ειναι να κανει δηλωσει στον κακομοιρο που βρεθηκε εκεινη την ωρα μπλεγμενος με την ασχετοσυνη της ???
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ....
ΕΛΕΟΣ , ξανα ....
Φαντασου τον εαυτο σου στην θεση του ανθρωπακου που δεν φταει σε τιποτα , μα σε τιποτα, εχει το αμαξακι του πενα , και να εχει μια τυπισσα που να ισχυριζετε (?) πως δεν κανει δηλωση (?) αν δεν διευκρινιστει ποιος ηταν ο πραγματικα υπαιτιος ...
Υπαιτια ειναι η ιδια και ισως 'συνεργος' ο βενζινας ...
Η υπαιτιοτητα ειναι 100% δικια της ...
Αυτη ηταν στο οχημα , εκεινη το ξεκινησε ....Δεν τιθετε κανενα θεμα αμφιβολλιας επ αυτου ...
Προετρεψε την λοιπον να κανει δηλωσει στον ανθρωπο , που δεν θα της κοστισει και κατι ιδιαιτερο γιατι το αυτο θα επιθυμουσες και εσυ αν ησουν στην θεση του ατυχου ....
-
Μάλλον προς συνυπαιτιότητα πάει τότε...
-
Εχει κάνει δήλωση η γυναίκα, δεν είναι αυτή η ερώτηση.
-
αλλα καταλαβαινω απο αυτο εγω ....
Ο χρήστης nasos έγραψε:
. Ηρθε αστυνομία και έκανε καταγραφή του συμβάντος και ο βενζινάς δεν ζητάει τίποτα για την επισκευή. Ζητάει όμως ο ιδιοκτήτης του άλλου αυτοκινήτου από την γνωστή μου.Ποιός αποζημιώνει; Ο βενζινάς και τους δύο; Ο βενζινάς τη γνωστή μου και η γνωστή μου τον άλλον; Η γνωστή μου τον άλλον και αυτή τον πούλο; Συνυπαιτιότητα με τον βενζινά;
Με δικηγόρους που μίλησε, οι απόψεις μοιράζονται μεταξύ των δύο πρώτων περιπτώσεων.
-
Και αν θες και την αποψη μου με βαση τα δικα σου γραφομενα θα ελεγα ΣΤΕΓΝΑ το 3ο .....
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
αλλα καταλαβαινω απο αυτο εγω ....Κρίμα...
-
Παίδες, ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, έβαλε το πορτοφόλι στην τσάντα, έβαλε ζώνη, έβαλε μπροστά και έφυγε. Δεν είπε κανείς ότι αρνείται πως έκανε μαλακία, το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό.
Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα και το ποσοστό θα πρέπει να το ορίσει δικαστής.
Ας πληρωσει τον ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ που δεν φταιει σε τιποτα και ας τα βρει μετα με τον βενζινα ...
ΕΛΕΟΣ .....
Τι της ειναι να κανει δηλωσει στον κακομοιρο που βρεθηκε εκεινη την ωρα μπλεγμενος με την ασχετοσυνη της ???
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ....
ΕΛΕΟΣ , ξανα ....
Φαντασου τον εαυτο σου στην θεση του ανθρωπακου που δεν φταει σε τιποτα , μα σε τιποτα, εχει το αμαξακι του πενα , και να εχει μια τυπισσα που να ισχυριζετε (?) πως δεν κανει δηλωση (?) αν δεν διευκρινιστει ποιος ηταν ο πραγματικα υπαιτιος ...
**Η υπαιτιοτητα ειναι 100% δικια της ...
Αυτη ηταν στο οχημα , εκεινη το ξεκινησε ....Δεν τιθετε κανενα θεμα αμφιβολλιας επ αυτου ...**
Προετρεψε την λοιπον να κανει δηλωσει στον ανθρωπο , που δεν θα της κοστισει και κατι ιδιαιτερο γιατι το αυτο θα επιθυμουσες και εσυ αν ησουν στην θεση του ατυχου ....Nα υποθεσω οτι εισαι δικαστης ή δικηγορος και γνωριζεις τον νομο που καλυπτει την περιπτωση αυτη?
Δεν ξέρω αν το γράφει εκεί που πηγαίνεις εσύ. Στο βενζινάδικο που πηγαίνω έχει μάνικες self-service και μάνικες με υπάλληλο που αναγράφει σε πινακίδες τι πρέπει να κάνεις.
Εγώ σε ρώτησα αν θα τον αποζημειώσεις άμα κάνεις βλακεία..Εδω και αρκετα χρονια δνε εχω πετυχει σε καμια ΒΡ (βαζω σχεδον μονο ΒΡ) ταμπελα με σελφ σερβις αντλια (παντα ηταν η τελευταια σειρα απο αντλιες) αλλα λογω του οτι παλια που ισχυε εβαζα μονος μου, και σε 2-3 συγκεκριμενα βενζιναδικα, με ξερουν και δεν μου εχουν πει ποτε 'τι κανς εκει ρε ζαγαρ ασ κατ το μαρκουτς' Αν σε φαση που εβαλα μονος μου την βενζινη ξεχνιομουνα και και εφευγα με την αντλια μεσα στο ντεποζιτο, φυσικα και θα αποζημιωνα και τον βενζινα και το αλλο αμαξι, ακομη και αν για καποιο λογο δεν με καληπτε η ασφαλεια, ειναι θεμα αισθηματος περι δικαιου αλλα και ηθικης. Απο την αλλη οπως περιγραφει ο Νασος το περιστατικο θα ζητουσα αποζημιωση απο τον βενζινα για το αμαξι μου, και δηλωση στο αλλο οχημα θα εκανα μονο αν αυτη η πραξη δεν μου επετρεπε ή με βγαζε απο χερι χαμενο σε δικαστηριο με τον βενζινα για την δικη μου ζημια.
Στο φιναλε οταν περνεις τα ρεστα καληνυχτιζεσται εχει τελειωσει η αντλι να γυρναει και ο τυπος παει μεσα στο κατασημα ας πουμε, ε προφανως πιστευεις οτι εισαι ετοιμος να φυγεις....δεν περιμενεις οτι ετυχε κατασταση May day στον βενζινα και θα περιμενεις να ριξει ενα χεσιμο και μετα θα φυγεις. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παίδες, ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, έβαλε το πορτοφόλι στην τσάντα, έβαλε ζώνη, έβαλε μπροστά και έφυγε. Δεν είπε κανείς ότι αρνείται πως έκανε μαλακία, το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό.
Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα και το ποσοστό θα πρέπει να το ορίσει δικαστής.
ΕΛΕΟΣ .....
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ....
ΕΛΕΟΣ , ξανα ....
Αυτη ηταν στο οχημα , εκεινη το ξεκινησε ....Δεν τιθετε κανενα θεμα αμφιβολλιας επ αυτου ...**
Προετρεψε την λοιπον να κανει δηλωσει στον ανθρωπο , που δεν θα της κοστισει και κατι ιδιαιτερο γιατι το αυτο θα επιθυμουσες και εσυ αν ησουν στην θεση του ατυχου ....Nα υποθεσω οτι εισαι δικαστης ή δικηγορος και γνωριζεις τον νομο που καλυπτει την περιπτωση αυτη?
Νομικος , ναι ....
-
Παραλίγο τραγικό ατύχημα κατά τις 9 στην παραλιακή.
Συγκεκριμένα, στο σημείο που πηγαίνοντας προς Πειραιά, κάνεις στη διχάλα δεξιά για να πιάσεις ποτάμι και ενώ βρισκόμουν λίγο πριν, βλέπω ένα Austin να πετάει στην κυριολεξία και να προσγειώνεται μέσα σ' αυτή. Στην ουσιά σφήνωσε ανάμεσα στις 2 μπαριέρες, με το πίσω μέρος στον αέρα.
Από κει βγήκε ένας άντρας, γύρω στα 60, ο οποίος φαινόταν χαμένος, χωρίς να μπορώ να καταλάβω αν ήταν από το σοκ ή αν ηταν πιωμένος, πρέπει όμως να είχε χτυπήσει ελαφρώς στο κεφάλι, το παρμπριζ είχε ένα ράγισμα ψηλά και αυτός είχε κάτι ψιλομόλωπες. Μόλις μάλιστα καταλαβε τι έκανε άρχισε να σταυροκοπιέται.
Τώρα, τον έκλεισαν, απλά δεν αποφάσισε πού πρέπει να πάει, ποιος ξέρει?
Ήταν πάντως απίστευτα τυχερός που έκανε ράμπα και απογειώθηκε, σε άλλη περίπτωση θα είχε γίνει σουβλάκι στις μπαριέρες και θα είχαμε μακάβρια θεάματα... -
ΕΛΕΟΣ .....
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ....
ΕΛΕΟΣ , ξανα ....
Νομικος , ναι ....
Ωραια αν λοιπον ησουν δικηγορος στην πολη της κυριας αυτης...και ερχοταν να την υπερασπιστεις στο δικαστηριο....τι θα εκανες? Γιατι προφανως τα πραγματα δεν ειναι ασπρα η μαυρα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Παραλίγο τραγικό ατύχημα κατά τις 9 στην παραλιακή.
Συγκεκριμένα, στο σημείο που πηγαίνοντας προς Πειραιά, κάνεις στη διχάλα δεξιά για να πιάσεις ποτάμι και ενώ βρισκόμουν λίγο πριν, βλέπω ένα Austin να πετάει στην κυριολεξία και να προσγειώνεται μέσα σ' αυτή. Στην ουσιά σφήνωσε ανάμεσα στις 2 μπαριέρες, με το πίσω μέρος στον αέρα.
Από κει βγήκε ένας άντρας, γύρω στα 60, ο οποίος φαινόταν χαμένος, χωρίς να μπορώ να καταλάβω αν ήταν από το σοκ ή αν ηταν πιωμένος, πρέπει όμως να είχε χτυπήσει ελαφρώς στο κεφάλι, το παρμπριζ είχε ένα ράγισμα ψηλά και αυτός είχε κάτι ψιλομόλωπες. Μόλις μάλιστα καταλαβε τι έκανε άρχισε να σταυροκοπιέται.
Τώρα, τον έκλεισαν, απλά δεν αποφάσισε πού πρέπει να πάει, ποιος ξέρει?
Ήταν πάντως απίστευτα τυχερός που έκανε ράμπα και απογειώθηκε, σε άλλη περίπτωση θα είχε γίνει σουβλάκι στις μπαριέρες και θα είχαμε μακάβρια θεάματα... -
ΕΛΕΟΣ .....
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ....
ΕΛΕΟΣ , ξανα ....
Νομικος , ναι ....
Ωραια αν λοιπον ησουν δικηγορος στην πολη της κυριας αυτης...και ερχοταν να την υπερασπιστεις στο δικαστηριο....τι θα εκανες? Γιατι προφανως τα πραγματα δεν ειναι ασπρα η μαυρα.
Οτι κανει καθε δικηγορος για να υπερασπιστει αυτον που τον πληρωνει ...
Θα προτιμουσα να ημουν δικηγορος του δυσμοιρου βεβαια , καθ οτι θα προτιμουσα επισης και μια σιγουρη δικαστικη 'νικη' και οχι μια προδεδικασμενη ηττα ..
....
H oυσια φιλε μου ειναι πως ΗΘΙΚΑ αλλα και ΝΟΜΙΚΑ Π Ρ Ε Π Ε Ι να πληρωσει και μετα να τα 'βρει' με τον βενζινα ...
Ομως ουτε και απο τον βενζινα θα μπορεσει να διεκδικησει κατι καθως η γνωμη της δεν αποτελει αποδεικτικο στοιχειο .
Εχει μαρτυρες που να μπορουν να βεβαιωσουν πως ο βενζινας της ειπε 'ΞΕΚΙΝΑ' ? (ακομη βεβαια και καποιος να μπορει να το βεβαιωση , αυτο δεν την απαλλασει καθ οτι η πραξη βαραινει την ιδια , απλα καθιστα και τον βενζινα συνυπαιτιο σε μερικο ποσοστο)Μαλλον , οχι ....
Ας μην μπει στον κοπο λοιπον , γιατι πιο πολλα θα χασει απ οτι εχει να κερδισει ...
Κυριως σε χρονο .....Επαναλαμβανω κλεινωντας την αποψη μου επι του θεματος ...
ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΟ που δεν εφταιγε σε απολυτως τιποτα και μετα ας ψαχτει -εις ματην , βεβαια , κατα την γνωμη μου- ...Καλο Σαββατοκυριακο και Καλα Χριστουγεννα να εχουμε....
-
ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΟ που δεν εφταιγε σε απολυτως τιποτα και μετα ας ψαχτει -εις ματην , βεβαια , κατα την γνωμη μου- ...Και τις ασφάλεις τι τις έχουμε;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αντε πάμε πάλι...Ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, και είχε πάρει το οκ να φύγει. Δεν της το είπε βέβαια ο βενζινάς, αλλά αφού πλήρωσε, την ευχαρίστησε, ο μετρητής είχε σταματήσει να μετράει, και ο βενζινάς έφυγε από την αντίθετη θεώρησε προφανώς πως ήταν έτοιμη να φύγει.
Επίσης δεν αρνείται τις ευθύνες της, και φυσικά θέλει να αποζημιωθεί κι ο άλλος οδηγός. Το ερώτημα είναι αν ευθύνεται ο βενζινάς 100%, κατά κάποιο ποσοστό ή καθόλου. Αναλόγως τι ισχύει, θα δει αν μπορεί να αποζημιωθεί και για το δικό της όχημα. Αλλωστε έχει έρθει και η αστυνομία και έχει κάνει καταγραφή του συμβάντος.
Διαβάζετε πιο προσεκτικά και μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα του στυλ 'έβαζε ακόμα βενζίνη η μάνικα όταν έφυγε' ή 'δεν αναγνωρίζει την ευθύνη της'.
Κανεις λαθος φιλε μου... Ο ανεφοδιασμος ενος αυτοκινητου ΔΕΝ τελειωνει οταν η κοπελα βαλει την τσαντα στο πορτοφολι της!!
Ο ανεφοδιασμος στο πρατηριο τελειωνει οταν βγει η μανικα απο το στομιο του ρεζερβουαρ και κλεισει η ταπα του ρεζερβουαρ!!!Αν ειναι δυνατο να κατηγορουμε τον βενζινα επειδη η φιλη σου κοιμοταν ορθια και δεν καταλαβε τι γινοταν εκεινη την ωρα στο αυτοκινητο της!!
Πρεπει ολοι να καταλαβουμε -και ιδιως οι κοπελιτσες που δεν εχουν την παραμικρη ιδεα του τι συμβαινει στο αυτοκινητο τους- οτι ο ανεφοδιασμος του αυτοκινητου ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επικινδυνη και σοβαρη διαδικασια! Αν κατι παει στραβα τα αποτελεσματα θα ειναι καταστροφικα...Αν γινοταν αυτο λιγα χρονια πριν αντι για την μανικα θα πεταγοντουσαν εκατονταδες λιτρα εξαιρετικα ευφλεκτης αμολυβδης βενζινης τοσο στον δυσμοιρο τον ανθρωπο που δεν εφταιγε σε τιποτα οσο και στο πρατηριο... Απο εκει και περα το μονο που θα χρειαζονταν θα ηταν ενας σπινθηρας!!!
Πλεον καθε μανικα εχει ειδικη ασφαλεια οπου το λαστιχο μενει ανεπαφο, ξεκολλαει η μανικα και το καυσιμο μενει ασφαλες μεσα στο λαστιχο!!
Για να τελειωσω λοιπον αυτο το μεγαλο ποστ η ευθυνη ειναι καθαρα της κοπελιας! Αν το μυαλο της ηταν μεσα στο κεφαλι της τιποτα δεν θα ειχε συμβει...
Το ιδιο πραγμα ειχε γινει και πριν απο αρκετα χρονια στο μαγαζι μας με μια παρομοια κοπελιτσα.... Το μυαλο στα ψωνια, πληρωσε, μπηκε μεσα και εφυγε χωρις να αντιδρασει ο υπαλληλος μας ο οποιος ηταν και μπροστα της...
Δεν σκεφτηκε ουτε καν να κοιταξει αριστερα της να δει τι σκατα γινεται στο στομιο του ρεζερβουαρ της... Πληρωσε και νομιζε οτι ολα ηταν ενταξει!!! -
Blacktan μα δεν διαφωνω για να κανει δηλωση στο αλλο αμαξι, το εγραψα και πιο πανω αλλωστε, οτι εγω αν ειχα κανει κατι τετοιο θα εκανα δηλωση. Το ποιανου την θεση θα ηθελες ειναι λογικο...αλλα μαλλον δεν διαλεγεις ποιον πελατη απο τους δυο θα υπερασπιστεις.
melos86 το οτι ειναι πολυ σοβαρη υποθεση ο ανεφοδιασμος το ξερουμε ολοι, οι ποιο πολλοι βενζιναδες το εχουν ξεχασει ομως απ οοτι βλεπω.
τωρα τους χαρακτηρισμους κοιμοτανε ορθια, να ηταν το μυαλο μεσα στο κεφαλι της κλπ νομιζω θα μπορουσες να τους αποφυγεις.
-
Ας πάει λοιπόν η κοπέλα στο δικαστήριο να τελειώνει η υπόθεση...
Νομικός έγραψε τι ισχύει. Ας πάει λοιπόν να πληρώσει και δικαστικά έξοδα να βάλει μυαλό...
Άνεργος θα μείνει ο Blacktan
nasos στο έχουν γράψει αρκετοί αλλά δεν θέλεις να το δεχθείς: ο ανεφοδιασμός τελειώνει με την απομάκρυνση της μάνικας από το στόμιο και κλείσιμο του καπακιού... Η ασφάλεια δεν καλύπτει γιατί δεν ήταν σε δημόσιο δρόμο αλλά σε ιδιωτικό χώρο...
Για αυτό σου λέω, για το καλό της ας κάνει την πάπια. Να συμφωνήσει με τον άτυχο που του το χτύπησε να κάνουν φιλική δήλωση. Να βρουν κάποιο τρόπο ότι τον χτήπησε αυτή με το αυτοκίνητό της για να μην πληρώσει η ίδια. Αν πάλι δεν θέλει ας πληρώσει και τη ζημιά και τα έξοδα...
Και την επόμενη φορά ας πετάξει και σπίρτο... Να κάνει ολοκληρωμένη τη δουλειά... Συνηπαιτιότητα με τον πρατηριούχο θα βγει και αυτό... Θα φταίει ο βενζινάς που δεν της έκοψε το χέρι πριν μπει στο χώρο του. -
τωρα τους χαρακτηρισμους κοιμοτανε ορθια, να ηταν το μυαλο μεσα στο κεφαλι της κλπ νομιζω θα μπορουσες να τους αποφυγεις.
Γιατί είναι ψέμματα;;;
Μάλλον πιο βαριοί χαρακτηρισμοί χριεάζονται......
Φαντάζομαι πώς θα οδηγεί κιόλας!
Κάνοντας ΑΥΤΟ το τραγελαφικό πράγμα, μόνο σε τέτοια κατηφορία πέφτει. Ας μην γελιόμαστε, όποιος και να το έκανε, εάν δεν τον ήξερες το ίδιο θα έλεγες..
Μα είναι δυνατόν;;;;;
Ειλικρινά δεν πρέπει να έχει συναίσθηση για το τι γίνεται στο περιβάλλον...Χωρίς πλάκα τώρα...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ