-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αλλά δεν συνεχίζω, γιατί είναι 3 τα ξημερώματα και κανονικά θα έπρεπε τέτοια ώρα να εξερευνώ κάνα βουναλάκι...
αν εξευρευνούσαμε όλοι 'βουναλάκια' το φόρουμ θα χε 10αδες βλακώδη ποστς λιγοτερα.
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Φθηνό χιούμορ, κοινώς μαλακίες...Τι να κανω με τοσα € για εξοπλισμους με εχουν μαμησει στη φορολογια, οποτε λογικο να μπορω να αγορασω απο τα φτηνα...η μηπως να πω απο τα κινεζικα?
Τα δικα μου ποστ ψαξε τα για σωστες λεξεις μιας και οι λαθος ειναι το 90% του περιεχομενου, μην κουραζεσαι και αδικα!
-
Το αυτό. Γεγονός. Παραμέσα είναι τα σκούρα. Ρωτήστε τους Κύπριους για παράδειγμα, από που έχουν έρθει όλοι οι έποικοι στο κατεχόμενο τμήμα. Ή αναρωτηθείτε γιατί εξαφανίστηκαν οι Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι από τα ενδότερα της Ανατολίας, μολονότι υπήρχαν πολλοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Άλλο το τι ευχόμαστε να συμβεί και άλλο το τι συμβαίνει.
μανο σορι αλλα το οτι εξαφανιστηκαν ολοι αυτοι που λες (που οντως εξαφανιστηκαν) δεν εχει να κανει καθολου με τωρινα δεδομενα. δεν εξαφανιστηκαν τωρα. γενικα τους ελληνες, αρμενιους και εβραιους τους εξαφανισαν ή τους εδιωξαν -οσους δεν ειχαν αφομοιωθει τουλαχιστον- στις αρχες με μεσα του 1900 , στην εποχη που ο εθνικισμος ανθιζε και στην τουρκια, οπως και σε πολλες αλλες περιοχες (μεταξυ αυτων και η ελλαδα βλ μεγαλη ιδεα κλπ)
στην τουρκια ειχαν εναν λογο παραπανω, καθως πολλοι ελληνες ηταν πλουσιοι, μορφωμενοι κλπ, κυριως λογω εμποριου, σε αντιθεση με πολλους τουρκους που ζουσαν σε αθλιες συνθηκες. δηλαδη το θεμα, εκτος απο εθνικο, ηταν φυσικα και κοινωνικο-οικονομικο.
ειδικα μετα το 1918 κ τον Α' ΠΠ, που η οθωμανικη αυτοκρατορια κατερρευσε μετα τη νικη της ανταντ, οι τουρκοι παθανε μ@@νοπλακα καθως εχασαν παρα πολλα εδαφη, και εξ'αιτιας της συνθηκη των σεβρων βρεθηκαν, εκτος απο το γεγονος οτι ηταν εξαθλιωμενοι και πεινασμενοι, με ελαχιστα εδαφη και να κινδυνευουν να διαλυθουν τελειως, εχοντας μαλιστα διορισμενη κυβερνηση κ ελεγχο απ'τους αγγλογαλλοσυμαχους.
δεν ηθελε κ πολυ λοιπον να τα παρουν στην κρανα κ να αρχισουν να κυνηγουν τους ελληνες και λοιπους ξενους....παντως, και στην ελλαδα υπηρχαν μουσουλμανοι οι οποιοι διεθεταν πολυ μεγαλο πλουτο, κυριως αγροτικες εκτασεις..
αλλα ηταν η εποχη τετοια που αρχιζε πραγματικα να οριζεται η εννοια του κρατους-εθνους, καθως μεχρι τοτε υπηρχαν πολυεθνικες αυτοκρατοριες, και οπως ειναι φυσικο ο καθενας εκανε ο,τι περνουσε απο το χερι του για να εχει την κυριαρχια σε οσα περισσοτερα εδαφη μπορουσε. τα ιδια κανανε, εκτος απ'τους τουρκους, και οι ελληνες, οι βουλγαροι και οι ρουμανοι. τελικα πιο τυχεροι (ή 'ικανοι'...) σταθηκαν οι ελληνες... -
@ferox: όχι ρε αδερφέ, κανένας δεν σε υποχρεώνει, συζήτηση κάνουμε. Φυσικά και είσαι ελεύθερος να έχεις την άποψή σου χωρίς να δινεις και αναφορά πώς και γιατί.
Όσο για τον ξάδερφό σου, να ξέρεις ότι, όπως και εσύ, πολλοί λυπούνται και είναι πολύ δυσαρεστημένοι που χάνονται έστι άδικα (και εν καιρώ ειρήνης) νέα παληκάρια, από τις τεχνητές εντάσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
@ferox: όχι ρε αδερφέ, κανένας δεν σε υποχρεώνει, συζήτηση κάνουμε. Φυσικά και είσαι ελεύθερος να έχεις την άποψή σου χωρίς να δινεις και αναφορά πώς και γιατί.Όσο για τον ξάδερφό σου, να ξέρεις ότι, όπως και εσύ, πολλοί λυπούνται και είναι πολύ δυσαρεστημένοι που χάνονται έστι άδικα (και εν καιρώ ειρήνης) νέα παληκάρια, από τις τεχνητές εντάσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου αλλά κάποιοι δε δέχονται την ελευθερία σου να μη γουστάρεις τα τούρκικα αυτοκίνητα και ναι γιατί όχι και τους τούρκους. Είμαι το ίδιο ρατσιστής όσο αυτοί που δε γουστάρουν τους αμερικάνους και τα κινέζικα αυτοκίνητα. Τη δική τους καμπούρα όμως δε την βλέπουν... Μάλιστα εγώ δεν αποκάλεσα κανέναν ρατσιστή επειδή δε γουστάρει τα κινέζικα αυτοκίνητα και τους αμερικάνους...
Και μου κάνουν και μάθημα οτι τα τούρκικα αυτοκίνητα έχουν καλύτερες προδιαγραφές από τα κινέζικα και μου βάζουν φωτογραφίες από crash tests ευτελών κινέζικων αυτοκινήτων λες και έτσι είναι όλα τα κινέζικα αυτοκίνητα. Δηλαδή εγώ να ψάξω να βρώ crash tests από τα τούρκικα mirafiori της Tofas η τα τούρκικα Renault 9 και 12 που κατασκευάζονται ακόμα και άλλων τούρκικων ευτελών αυτοκινήτων?
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου αλλά κάποιοι δε δέχονται την ελευθερία σου να μη γουστάρεις τα τούρκικα αυτοκίνητα και ναι γιατί όχι και τους τούρκους. Είμαι το ίδιο ρατσιστής όσο αυτοί που δε γουστάρουν τους αμερικάνους και τα κινέζικα αυτοκίνητα. Τη δική τους καμπούρα όμως δε την βλέπουν... Μάλιστα εγώ δεν αποκάλεσα κανέναν ρατσιστή επειδή δε γουστάρει τα κινέζικα αυτοκίνητα και τους αμερικάνους...
Και μου κάνουν και μάθημα οτι τα τούρκικα αυτοκίνητα έχουν καλύτερες προδιαγραφές από τα κινέζικα και μου βάζουν φωτογραφίες από crash tests ευτελών κινέζικων αυτοκινήτων λες και έτσι είναι όλα τα κινέζικα αυτοκίνητα. Δηλαδή εγώ να ψάξω να βρώ crash tests από τα τούρκικα mirafiori της Tofas η τα τούρκικα Renault 9 και 12 που κατασκευάζονται ακόμα και άλλων τούρκικων ευτελών αυτοκινήτων?
Ποιός είναι ο ορισμός του ρατσισμού για σένα;
Στο δικό μου μυαλό αυτός που λέει 'δεν γουστάρω τον τάδε λαό' κατατάσσεται σ αυτό που αντιλαμβάνεται ως 'ρατσισμό'. -
Κοιτάξτε εδώ MERCEDES MADE IN CHINA! Κατά τ'αλλα οι κινέζοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν αυτοκίνητα και οι τούρκοι έχουν καλύτερες προδιαγραφές και αυτοκίνητα για μερικούς έξυπνους....
http://english.peopledaily.com.cn/20060 ... 70349.html
http://www.abendblatt.de/daten/2003/09/09/205752.html
http://thehollywoodextra.blogspot.com/2 ... china.htmlΔείτε και μερικά 'ευτελή' κινέζικα αυτοκίνητα. Τα τούρκικα AURIS και LINEA είναι καλύτερα...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Στο δικό μου μυαλό αυτός που λέει 'δεν γουστάρω τον τάδε λαό' κατατάσσεται σ αυτό που αντιλαμβάνεται ως 'ρατσισμό'.Φίλε εγώ είπα δε γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα. Για βρες που είπα εγώ οτι δε γουστάρω τους τούρκους.... Επομένως αυτοί που λένε οτι δεν γουστάρουν τα κινέζικα αυτοκίνητα δε γουστάρουν ούτε τους κινέζους με τη δική τους λογική άρα και αυτοί ρατσιστές είναι. Απλά πράγματα.
Από την άλλη έχασα το ξάδερφο μου από τούρκους, λογικό και να μη τους γουστάρω αλλά αυτό το έγραψα όταν μου έγινε κατήχηση περί ελληναράδων. Ρώτα ένα Κύπριο που έχασε γονείς παιδιά και σπίτι από τους τούρκους να δούμε τι θα σου πούνε. Και αυτοί ρατσιστές είναι? Οταν διαδηλώνουν οι αριστεροί και όχι μόνο κατά των αμερικάνων κάθε 17Νοέμβρη έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία και καίνε αμερικάνικες σημαίες ρατσιστές είναι και αυτοί? -
Ρε συ, όντως δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
Όσα αυτοκίνητα φτιάχνονται στην Τουρκία (τουλάχιστον όσα ξέρω εγώ, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) είναι ανεπτυγμένων αυτοκινητοβιομηχανιών και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ίδια μοντέλα που φτιάχνονται σε άλλα εργοστάσια.
Στην Κίνα, **εκτός **από τα μοντέλα που φτιάχνονται και είναι εξίσου καλά με τα ίδια που κατασκευάζονται σε άλλες χώρες (και τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν κατηγόρησε) υπάρχουν και άλλα αμάξια της ντόπιας αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία αποτελούν ντροπή για την αυτοκίνηση. Αυτά τα συγκεκριμένα φυσικά και θα τα θάψουμε γιατί είναι ΓΤΠ εντελώς.
Δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά, λυπάμαι.
-
ferox
μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα του να εχει εργοστασιο η -πχ toyota στην τουρκια απ'το να κατασκευαζεται ενα αυτοκινητο εκει απο τουρκους, με τουρκικες προδιαγραφες και τεχνογνωσια;
-
Όχι, δεν μπορεί (προς το παρόν τουλάχιστον).
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Στο δικό μου μυαλό αυτός που λέει 'δεν γουστάρω τον τάδε λαό' κατατάσσεται σ αυτό που αντιλαμβάνεται ως 'ρατσισμό'.Φίλε εγώ είπα δε γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα. Για βρες που είπα εγώ οτι δε γουστάρω τους τούρκους.... Επομένως αυτοί που λένε οτι δεν γουστάρουν τα κινέζικα αυτοκίνητα δε γουστάρουν ούτε τους κινέζους με τη δική τους λογική άρα και αυτοί ρατσιστές είναι. Απλά πράγματα.
Από την άλλη έχασα το ξάδερφο μου από τούρκους, λογικό και να μη τους γουστάρω αλλά αυτό το έγραψα όταν μου έγινε κατήχηση περί ελληναράδων. Ρώτα ένα Κύπριο που έχασε γονείς παιδιά και σπίτι από τους τούρκους να δούμε τι θα σου πούνε. Και αυτοί ρατσιστές είναι? Οταν διαδηλώνουν οι αριστεροί και όχι μόνο κατά των αμερικάνων κάθε 17Νοέμβρη έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία και καίνε αμερικάνικες σημαίες ρατσιστές είναι και αυτοί?Τα bold εσύ δεν τά γραψες; Κι εγώ δεν δεν σε είπα ρατσιστή και δεν με ενδιαφέρει στο forum τι είναι ο καθένας, αλλα τι γράφει.
-
skye θα σου μιλησω για τα φορντ μιας και απο αυτα εχω γνωση. Οταν ακουστηκε οτι τα τρανζιτ θα φτιαχνονται εκει, ολοι πεσανε κατω.
σκεφτονοτυσαν οτι θα πουλανε 1 αμαξι και θα χαλανε 2
Αν υπαρχει ο σωστος ελενχος απο την μαμα εταιρια δεν υπαρχει κανενα προβλημα, το τρανζιτ λοιπον συνεχισε να βγαζει τα συνηθησμενα προβληματα που εβγαζε και πριν -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε συ, όντως δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;Όσα αυτοκίνητα φτιάχνονται στην Τουρκία (τουλάχιστον όσα ξέρω εγώ, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) είναι ανεπτυγμένων αυτοκινητοβιομηχανιών και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ίδια μοντέλα που φτιάχνονται σε άλλα εργοστάσια.
Στην Κίνα, **εκτός **από τα μοντέλα που φτιάχνονται και είναι εξίσου καλά με τα ίδια που κατασκευάζονται σε άλλες χώρες (και τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν κατηγόρησε) υπάρχουν και άλλα αμάξια της ντόπιας αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία αποτελούν ντροπή για την αυτοκίνηση. Αυτά τα συγκεκριμένα φυσικά και θα τα θάψουμε γιατί είναι ΓΤΠ εντελώς.
Δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά, λυπάμαι.
Ρε φίλε εγώ δεν καταλαβαίνω? Στην Κίνα υπάρχουν 1500 αυτοκινητοβιομηχανίες. Ολες κατασκευάζουν αυτοκίνητα τύπου LANDWIND? Και μου λες για την Τουρκία τώρα. Εχεις δει τι αυτοκίνητα επίσης κατασκευάζει η Τουρκία? Τα FIAT mirafiori και τα Renault 9 και 12 που κατασκευάζονται εκεί και σήμερα ακόμη τα γνωρίζεις?
Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι οτι απαγορεύεται να μη γουστάρουμε τα τούρκικα αυτοκίνητα αλλά επιτρέπετε να μη γουστάρουμε τα κινέζικα. Εμείς είμαστε ρατσιστές εσείς δεν είστε! Αυτοί είστε, αυτά λέτε!
-
Ο λόγος που δεν γουστάρεις τα τούρκικα αυτοκίνητα είναι επειδή δεν γουστάρεις μία τους Τούρκους.
Ο λόγος που δεν γουστάρω το landwind ή το cherry qq είναι γιατί είναι ΓΤΠ αμάξι. Για το 206 ας πούμε που παράγεται στην Κίνα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο λόγος που δεν γουστάρεις τα τούρκικα αυτοκίνητα είναι επειδή δεν γουστάρεις μία τους Τούρκους.Ο λόγος που δεν γουστάρω το landwind ή το cherry qq είναι γιατί είναι ΓΤΠ αμάξι. Για το 206 ας πούμε που παράγεται στην Κίνα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εάν σου σκοτώσουν τον αδερφό η τον ξάδερφο σου θα συνεχίσεις να τους γουστάρεις? Ποιος είσαι ο Τζιζας Κραιστ?
Αλλά εγώ δεν έγραψα τίποτα περισσότερο αρχικά. Έγραψα μόνο οτι 'αφού το LINEA είναι τούρκικο διαγράφεται'. Αυτό αρκούσε για να μου γίνει μάθημα κατήχησης οτι δεν πρέπει να είμαι Ελληναράς και να μη τρώω τούρκικα φιστίκια Αιγίνης? Πως το βλέπεις?
Και σε ποιον ζήτησα να μου κάνει ψυχογράφημα επειδή δε γουστάρω τα τούρκικα LINEA? Ζήτησα από κανέναν κάτι τέτοιο? Και που ξέρω εγώ τότε γιατί μπορεί να μη σου αρέσουν και σένα τα Κινέζικα αυτοκίνητα? Μπορεί επίσης να μη γουστάρεις τους σχιστομάτιδες και να τους θεωρείς παρακατιανούς και ανάξιους να κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Ανάξιους χαρακτήρισε εξάλλου ο Kruss τους Ελληνες να κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Εγώ θα πρέπει να κάνω ψυχογράφημα τώρα στον Kruss και σένα? Εάν κάνω γιατί να μη πω οτι είστε ρατσιστές επίσης κατά των κινέζων και των ελλήνων αφού και οι δύο είναι ανάξιοι και παρακατιανοί να κατασκευάζουν αυτοκίνητα έναντι των τούρκων?
Άστο φίλε. Είστε λάθος και πολύ εγωιστές για να παραδέχεστε πράγματα. Είστε παλαιοί γνωστοί και φίλοι εδώ μέσα και άμα ξεμυτίσει κάνα νέο μέλος με μία άλλη άποψη του την πέφτετε πακέτο. Ετσι έχετε μάθει αυτοί είστε!
Αλλά φίλε δε με νοιάζει. Σας καταφέρνω και πακέτο. Σιγά τώρα τα ωά!
-
Για τα κινέζικα έχουμε ενδείξεις και αποδείξεις ότι χρησιμοποιούν προδιαγραφές πολύ κατώτερες ακόμη και από αυτές που είχαν οι ευρωπαϊκές 20 χρόνια πριν. Για τα τούρκικα τώρα, τουλάχιστον γι'αυτά που πωλούνται διεθνώς από μητρικές εταιρείες που έχουν αναθέσει τις εργολαβίες σε τουρκικά εργοστάσια τα οποία είτε τους ανήκουν είτε είναι συνεργαζόμενα, δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. ΩΣΤΟΣΟ, δεν τα γουστάρω, αφ'ενός για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους, αφ'ετέρου γιατί παίρνω ανάποδες γνωρίζοντας ότι οι πολιτικοί μας ταγοί κατάφεραν να αφανίσουν την ελληνική βιομηχανία, οδηγώντας ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ τον ελληνικό λαό να γίνει ένας λαός σερβιτόρων (η... 'βαριά μας βιομηχανία'... ο... τουρισμός) και κλητήρων (το δημοσιοϋπαλληλίκι).-
-
Και εγώ νέο μέλος είμαι, και δεν κάνω παρέα με κανέναν.
(Τον ορισμό του ρατσισμού θα μου τον δώσεις;) -
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Εάν σου σκοτώσουν τον αδερφό η τον ξάδερφο σου θα συνεχίσεις να τους γουστάρεις? Ποιος είσαι ο Τζιζας Κραιστ?
ΑΛΛΟ να μην τους γουσταρεις για οποιοδηποτε λογο και ΑΛΛΟ να μην παραδεχεσαι οτι κατι δικο τους ειναι ΚΑΛΟ.
δεν μπορεις δηλαδη να μην γουσταρεις τους ιταλους αλλα να παραδεχεσαι οτι τα μακαρονια ειναι ευγευστα;
δεν μπορεις να μη γουσταρεις τους αγγλους αλλα να σου αρεσουν καποια αγγλικα τραγουδια;Ανάξιους χαρακτήρισε εξάλλου ο Kruss τους Ελληνες να κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Εγώ θα πρέπει να κάνω ψυχογράφημα τώρα στον Kruss και σένα? Εάν κάνω γιατί να μη πω οτι είστε ρατσιστές επίσης κατά των κινέζων και των ελλήνων αφού και οι δύο είναι ανάξιοι και παρακατιανοί να κατασκευάζουν αυτοκίνητα έναντι των τούρκων?
τα παντα κρινονται εκ του αποτελεσματος. αφου οι ελληνες ΔΕΝ κατασκευαζουν αυτοκινητα, προφανως σημαινει οτι ΔΕΝ μπορουν να το κανουν (μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο)
οι τουρκοι και οι κινεζοι δεν ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ αυτοκινητα (τουλαχιστον οχι της προκοπης σε μαζικη παραγωγη), με την εννοια που τα δημιουργουσε ο ΧΕΡ ΠΟΡΣΕ ή ο ΚΟΛΙΝ ΤΣΑΠΜΑΝ ή η ΦΙΑΤ σημερα. οι τουρκοι ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ σε εργοστασια της πχ ΤΟΓΙΟΤΑ. η ΤΟΓΙΟΤΑ ανοιξε εκει εργοστασια επειδη την ΣΥΜΦΕΡΕΙ. αυτο απο μονο του ΔΕΝ την κανει κακη εταιρια.
πραγματικα δεν ξερω ΠΟΣΟ πιο λιανα να το κανει καποιος.Άστο φίλε. Είστε λάθος και πολύ εγωιστές για να παραδέχεστε πράγματα. Είστε παλαιοί γνωστοί και φίλοι εδώ μέσα και άμα ξεμυτίσει κάνα νέο μέλος με μία άλλη άποψη του την πέφτετε πακέτο. Ετσι έχετε μάθει αυτοί είστε!
Αλλά φίλε δε με νοιάζει. Σας καταφέρνω και πακέτο. Σιγά τώρα τα ωά!
ειτε παλαιο ειτε νεο μελος εισαι, το ιδιο μου κανει. αν αμφιβαλλεις, ψαξε απαντησεις μου (οπως ξερεις πολυ καλα να κανεις.. ) να δεις πως μιλαω στους ... παλαιους οταν διαφωνω μαζι τους: με τον ιδιο τροπο που μιλαω σε σενα.
-
Και που ειμαστε ρε παληκαρι για να μετραει η παλιοτητα? Στο στρατο η σε καμια καβα?
skye, τωρα τελευταια ρε φιλε το εχεις χασει παντως ουτε ΖΝ ουτε καν πλησιαζεις τα ορια του ξεπλενη....ψαχνεις και για barbie Μεγαλη απογοητευση!
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...