-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Το εργοστάσιο της Τογιότα στην τουρκία είναι το 2ο μετά της Ιαπωνίας σε ποιότατα κατασκευής, σύμφωνα με την ίδια την τογιότα.
Ποσοι απο αυτους που αγορασαν το Auris δεν θα το εκαναν αν ηξεραν οτι ειναι Τουρκικο? Οχι για λογους εθνικης υπερηφανιας αλλα λογω κατασκευης σε τριτοκοσμικη χωρα.
Το ιδιο ισχυει για πολλα FIAT και Renault που φτιαχνονται εκει.
Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι ούτε το 1/3 δε θα τα αγόραζε. Μάλιστα κρύβουν επιμελώς οι αντιπρόσωποι οτι το AURIS είναι τούρκικο. Για εγγλέζικο το πλασάρουν. Το ίδιο είπαν σε συνάδερφο που το αγόρασε η γυναίκα του. Και φυσικά τούρκικα είναι αυτά που έρχονται ελλάδα και αυτό φαίνεται όταν κοιτάξεις επιμέρους σημεία του αμαξιού που γράφουν made in turkey πχ τα τζάμια...
Το εγγλέζικο λοιπόν AURIS του συναδέρφου γράφει τούρκικα στον υαλοπίνακα και όχι μόνο...
Απ' οτι είχα ψάξει πριν κάτι μήνες στο google το τρίθυρο είναι ΜΟΝΟ τούρκικο ενώ 5θυρα βγαίνουν και στην Αγγλία αλλά προορίζονται μόνο για την εγχώρια και γειτονική αγορά δηλαδή Ιρλανδία Κάτω χώρες, Γαλλία και αρκετά πάνε και Γερμανία αλλά όχι όλα. -
Πάντως αν είχα να επιλέξω χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου μου, μεταξύ της Αγγλίας και της Τουρκίας, θα διάλεγα την δεύτερη.
Εδώ οι Άγγλοι κατάφεραν να κλείσουν ή να ξεπουλήσουν όλα τους τα εργοστάσια, αυτοκινητοβιομηχανία εγχώρια δεν έχουν, ενώ ό,τι φτιάχνεται εκεί από TVR μέχρι Morgan συνήθως έχει κατασκευαστικές ατέλειες (είναι και η πλάκα που κάνουν και στο TopGear για τις αγγλικές κατασκευές!)
Οι Τούρκοι, για κακή τους τύχη, δεν έχουν δικαίωμα στο συνδικαλισμό ουσιαστικά, τους έχουν με το βούρδουλα, έχουν οικονομικά προβλήματα, άρα δύσκολα θα...λουφάρουν!
Επομένως, βρίσκω αρκετά ρεαλιστικό, η συναρμολόγηση από Τούρκο, να είναι πιο ποιοτική και πιο υπεύθυνη , από ό,τι εκείνη του Άγγλου... Εννοείται, αν μιλάμε για την ίδια εταιρία και τα ίδια ποιοτικά standards. Γιατί εδώ συγκρίνουμε το ίδιο προϊόν. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως αν είχα να επιλέξω χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου μου, μεταξύ της Αγγλίας και της Τουρκίας, θα διάλεγα την δεύτερη.
Εδώ οι Άγγλοι κατάφεραν να κλείσουν ή να ξεπουλήσουν όλα τους τα εργοστάσια, αυτοκινητοβιομηχανία εγχώρια δεν έχουν, ενώ ό,τι φτιάχνεται εκεί από TVR μέχρι Morgan συνήθως έχει κατασκευαστικές ατέλειες (είναι και η πλάκα που κάνουν και στο TopGear για τις αγγλικές κατασκευές!)
Οι Τούρκοι, για κακή τους τύχη, δεν έχουν δικαίωμα στο συνδικαλισμό ουσιαστικά, τους έχουν με το βούρδουλα, έχουν οικονομικά προβλήματα, άρα δύσκολα θα...λουφάρουν!
Επομένως, βρίσκω αρκετά ρεαλιστικό, η συναρμολόγηση από Τούρκο, να είναι πιο ποιοτική και πιο υπεύθυνη , από ό,τι εκείνη του Άγγλου... Εννοείται, αν μιλάμε για την ίδια εταιρία και τα ίδια ποιοτικά standards. Γιατί εδώ συγκρίνουμε το ίδιο προϊόν.+1
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Το εργοστάσιο της Τογιότα στην τουρκία είναι το 2ο μετά της Ιαπωνίας σε ποιότατα κατασκευής, σύμφωνα με την ίδια την τογιότα.
Ποσοι απο αυτους που αγορασαν το Auris δεν θα το εκαναν αν ηξεραν οτι ειναι Τουρκικο? Οχι για λογους εθνικης υπερηφανιας αλλα λογω κατασκευης σε τριτοκοσμικη χωρα.
Το ιδιο ισχυει για πολλα FIAT και Renault που φτιαχνονται εκει.
Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι ούτε το 1/3 δε θα τα αγόραζε. **Μάλιστα κρύβουν επιμελώς οι αντιπρόσωποι οτι το AURIS είναι τούρκικο. Για εγγλέζικο το πλασάρουν. Το ίδιο είπαν σε συνάδερφο που το αγόρασε η γυναίκα του. **Και φυσικά τούρκικα είναι αυτά που έρχονται ελλάδα και αυτό φαίνεται όταν κοιτάξεις επιμέρους σημεία του αμαξιού που γράφουν made in turkey πχ τα τζάμια...
Το εγγλέζικο λοιπόν AURIS του συναδέρφου γράφει τούρκικα στον υαλοπίνακα και όχι μόνο...
Απ' οτι είχα ψάξει πριν κάτι μήνες στο google το τρίθυρο είναι ΜΟΝΟ τούρκικο ενώ 5θυρα βγαίνουν και στην Αγγλία αλλά προορίζονται μόνο για την εγχώρια και γειτονική αγορά δηλαδή Ιρλανδία Κάτω χώρες, Γαλλία και αρκετά πάνε και Γερμανία αλλά όχι όλα.Αν άτομο εκπροσωπώντας την οποιαδήποτε εταιρεία έδωσε μη αληθή και παραπλανητική πληροφορία για το προϊόν που πούλησε, έχει συνέπειες αυτό. Μπορεί να το καταγγείλει ο πελάτης-καταναλωτής.
-
Επομένως, βρίσκω αρκετά ρεαλιστικό, η συναρμολόγηση από Τούρκο, να είναι πιο ποιοτική και πιο υπεύθυνη , από ό,τι εκείνη του Άγγλου... Εννοείται, αν μιλάμε για την ίδια εταιρία και τα ίδια ποιοτικά standards. Γιατί εδώ συγκρίνουμε το ίδιο προϊόν.Συλλογισμός που σπάει κόκκαλα... Μας βγήκαν οι Τούρκοι καλύτεροι στην κατασκευή αυτοκινήτων από τους Άγγλους!
-
Έχεις αποδείξεις για το αντίθετο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις αποδείξεις για το αντίθετο;Ναι, για απόδειξέ το μας ferox...
-
Εγω προτιμω Qashqai γιατι δεν αντεχω αλλο τις απαισιες διαφημισεις της Toyota!!!Ειχε την τραγικη του Yaris,μας αποτελειωσε με την ακομα χειροτερη του Auris... Ηθελα να'ξερα ποιες ιδιοφυιες αποδεχονται τετοιες διαφημισεις!!!
Περα απ'την πλακα θεωρω οτι το Qashqai ειναι ενα πολυ πιο ενδιαφερον και αξιο λογου αυτοκινητο σε σχεση με το auris που ειναι αλλο ενα κλασσικο μικρομεσαιο toyota που προσπαθει να υιοθετησει καποια νεοτεριστικα στοιχεια,τα οποια ομως κατ'εμε ειναι τελικα κακογουστα... -
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Επομένως, βρίσκω αρκετά ρεαλιστικό, η συναρμολόγηση από Τούρκο, να είναι πιο ποιοτική και πιο υπεύθυνη , από ό,τι εκείνη του Άγγλου... Εννοείται, αν μιλάμε για την ίδια εταιρία και τα ίδια ποιοτικά standards. Γιατί εδώ συγκρίνουμε το ίδιο προϊόν.Συλλογισμός που σπάει κόκκαλα... Μας βγήκαν οι Τούρκοι καλύτεροι στην κατασκευή αυτοκινήτων από τους Άγγλους!
Οι Τούρκοι φτιάχνουν μια χαρά F16 , γιατί όχι και αυτοκίνητα;
-
Γιατί τα μεμέτια δεν ξέρουν να φτιάχνουν τίποτα ρε.
-
Και στην Γερμανία τούρκοι εργάτες (μετανάστες) δουλεύουν στα εργοστάσια
-
Οι Τούρκοι φτιάχνουν μια χαρά F16 , γιατί όχι και αυτοκίνητα;Γι αυτό διάλεξα να πετάω με Mirage
-
Με ποιό ακριβώς πετούσες; Δώσε καμιά φωτό ντε!
-
Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος ?
το Qashquai δεν είναι SUV ? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με ποιό ακριβώς πετούσες; Δώσε καμιά φωτό ντε! -
Καλα ρε σεις όλα τα laptop που έχετε και που ειναι κινεζικα δεν σας απασχολεί και σας απασχολεί ότι το auris ειναι τούρκικο?
Μου κάνει εντύπωση αυτό το πάθος για το που συναρμολογείται και που φτιάχνεται το κάθε μηχάνημα. Αν ήταν δηλαδή ελληνικό ποια θα ήταν η αντίδρασή σας? -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Καλα ρε σεις όλα τα laptop που έχετε και που ειναι κινεζικα δεν σας απασχολεί και σας απασχολεί ότι το auris ειναι τούρκικο?
Μου κάνει εντύπωση αυτό το πάθος για το που συναρμολογείται και που φτιάχνεται το κάθε μηχάνημα. Αν ήταν δηλαδή ελληνικό ποια θα ήταν η αντίδρασή σας?Πες τα ρε φίλε να πούμε!
Μας έχουν ζαλίσει με το που φτιάχνεται και που παράγεται κάθε προιόν!
Έ λ ε ο ς! -
Θα ήθελα τελικά να μάθω από αγοραστές του qashqai πόσο πιο ενδιαφέρον είναι σε σχέση με το auris. Φαίνεται να είναι (για το 1.6 λέω) αλλά πόσο καλά πηγαίνει στο δρόμο; Μου φαίνεται πως είναι αναιμικό και τελικά σου στερεί την όποια οδηγική ευχαρίστηση .
Τι να το κάνω το ύψος αμα δεν μπορώ να προσπεράσω ή αμα δεν μπορώ να κρατήσω μια υψηλή μέση ταχύτητα σε ταξίδι; -
kostus το εχεις κανει τεστ drive?
εγώ το διλιτρο που οδηγησα μου φανηκε πιο αδυναμο από το Honda HRV 1,6 στις ενδιάμεσες επιταχύνσειςσαν Suv ομως ειναι γκομενοτραβηχτης
με την σκ@τοφατσα του Auris δε θα δινουν πολλη σημασια
-
**vengas **,όχι δεν το έχω οδηγήσει,ελλείψει χρόνου. Αισιοδοξώ όμως σύντομα,αν και θα είναι δύσκολο να βρώ και τα 2 για τέστ. Το 1.6 μου φαίνεται πιο συμφέρον,και σίγουρα πιο ενδιαφέρον από το auris.
Όσο για το κεφαλογυρισόμετρο προτιμώ να μην βγάζει μάτι εξωτερικά αλλά να είναι όμορφο μέσα...Τώρα αφού το Qashqai μετράει στο άλλο φύλο ακόμη καλύτερα!!!
Το auris μου φαίνεται μάλλον άσχημο έξω και πολύ σύντομα θα φαίνεται παλιό. Εσωτερικά τελείως άχρηστη η κονσόλα του,τι ανοησία είναι αυτή η υπερυψωμένη 'γέφυρα' . Άσε που κάνει και θόρυβο απαράδεκτο.(στο ρελαντί έχει νεκρική σιγή,αλλά μόλις επιταχύνεις ακούγεται ο κινητήρας και κάνει και άσχημο ήχο),μου φάνηκε να παίρνει και μεγάλες κλίσεις στις εναλασσόμενες στροφές (το 1.4 οδήγησα). Άμα προσθέσεις και τις εξοργιστικές διαφημίσεις της Toyota μάλλον ΔΕΝ θα το έπαιρνα ποτέ. Μόνο η εγγύηση-όνομα αξίζει.
Καλή πρωτοχρονιά
Qashqai vs Auris