-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το ότι δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση δεν σημαίνει ότι δεν έχω προσωπική αισθητική αλλά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κάτσω να κουβεντιάσω σοβαρά το θέμα...Δεν πρόκειται λοιπόν να ανάγω σε σημαντικό θέμα την εμφάνιση 'απαγορεύοντας' ή 'επιτρέποντας' : προτιμώ να ασκήσω αυτή τη γονική 'βία' για θέματα που θεωρώ σημαντικά και όχι τρίχες...Αντιθέτως δεν θα παραλείψω να ειρωνευτώ ή να κοροϊδέψω κάτι που δεν συμφωνεί με τα προσωπικά μου κριτήρια αισθητικής : μέχρι εκεί όμως...
Η εμφάνισή μου διέπεται από την προσωπική μου αισθητική (η οποία αλλάζει μεσα στο χρόνο) ...Πάντως μάλλον θα βρεις δύσκολα κάποιον που να ξοδεύει τόσο λίγο χρόνο και χρήμα (ποσοστιαία) όσο εγώ για την εμφάνιση, σε σημείο που πολλοί νιώθουν άβολα μαζί μου (σε 34 χρόνια ζωής έχω αγοράσει 1 κουστούμι και τα τελευταία 9 χρόνια είχα ένα μόνο μπουφάν, πέρυσι πήρα και δεύτερο )
Σε παίζω άνετα έναν αγώνα αδιαφορίας εμφάνισης.
Εχεις προσωπική αισθητική η οποία εξελισσεται. Ενα παιδί θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να
αναθεωρεί την εμφάνισή του που όμως παγιώνεται με ένα τατού.
Ένα παιδί που μέρα με την μέρα αλλάζει απόψεις δεν μπορει να του επιτρέψεις να δεσμευτεί.
Σου δίνω παράδειγμα. Σου λέει πάω να κάνω τατού έναν αγγυλωτό σταυρό. Τι κάνεις;edit. Ο σταυρός είναι copyright skye
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
koutsan εκει με τις ψιλες η λεκτικη υπερβολη πηγε συννεφο...το παιδακι ειναι μικρο και κανεις δεν ειπε απολυτα να μη κανει τπτ...απλως να γινεται σε ελεγχομενο περιβαλλον και ο ililias δεν εδειξε σημαδια πατερα-χιτλερ...
Ουδεμία υπερβολή υπήρξε, λεκτική ή άλλη...Τα πράγματα έγιναν έτσι ακριβώς και αυτό έχει συμβεί πάνω από 1 φορά,,,
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εχεις προσωπική αισθητική η οποία εξελισσεται. Ενα παιδί θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να
Ένα παιδί που μέρα με την μέρα αλλάζει απόψεις δεν μπορει να του επιτρέψεις να δεσμευτεί.
Σου δίνω παράδειγμα. Σου λέει πάω να κάνω τατού έναν αγγυλωτό σταυρό. Τι κάνεις;edit. Ο σταυρός είναι copyright skye
- Το πιο πιθανό είναι να έχεις 'υποχρεώσεις' που ίσως σε 'αναγκάζουν' να ντύνεσαι κάποιες φορές 'κάπως', εγώ δεν έχω απολύτως καμία τέτοια υποχρέωση παρά την ηλικία μου...Σε επίπεδο προσωπικής αντίληψης ίσως να είσαι πιο αδιάφορος από μένα
Σου λέει πάω να κάνω τατού έναν αγγυλωτό σταυρό. Τι κάνεις;
Του λέω ότι είναι μαλάκας και μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει όπως τόσοι άλλοι ηλίθιοι...Η αρρώστια που έχει λέγεται βλακεία και εγώ δεν μπορώ να τη θεραπεύσωΝα δώσουμε μόνο μια ηλικία κάπως εφηβική έτσι? Όχι 10 και 13...Από 15-16 και μετά σε γενικές γραμμές θέματα εμφάνισης δεν θα έθιγα με όρους απαγόρευσης...
-
**- Το πιο πιθανό είναι να έχεις 'υποχρεώσεις' που ίσως σε 'αναγκάζουν' να ντύνεσαι κάποιες φορές 'κάπως', εγώ δεν έχω απολύτως καμία τέτοια υποχρέωση παρά την ηλικία μου...Σε επίπεδο προσωπικής αντίληψης ίσως να είσαι πιο αδιάφορος από μένα ** (*)
Σου λέει πάω να κάνω τατού έναν αγγυλωτό σταυρό. Τι κάνεις;
Του λέω ότι είναι μαλάκας και μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει όπως τόσοι άλλοι ηλίθιοι...Η αρρώστια που έχει λέγεται βλακεία και εγώ δεν μπορώ να τη θεραπεύσωΝα δώσουμε μόνο μια ηλικία κάπως εφηβική έτσι? Όχι 10 και 13...Από 15-16 και μετά σε γενικές γραμμές θέματα εμφάνισης δεν θα έθιγα με όρους απαγόρευσης...
(*)?
Και άν μπορείς να τον θεραπεύσεις; δεν θα το προσπαθήσεις;
-
- Εννοώ ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει λιγότερο από μένα η εμφάνισή σου αλλά ίσως να 'αναγκάζεσαι' εν τέλει να την προσέχεις κάπως λόγω εξωγενών παραγόντων που σε μένα δεν υφίστανται...
-Ίσως να προσπαθήσω αλλά αυτό αποκλείεται να το κάνω με απαγόρευση σε θέματα εμφάνισης...Η θα τον πείσω (και μάλιστα σύντομα γιατί δεν διακρίνομαι για την υπομονή μου) ή θα κάνει ό,τι του καπνίσει...
-
- Εννοώ ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει λιγότερο από μένα η εμφάνισή σου αλλά ίσως να 'αναγκάζεσαι' εν τέλει να την προσέχεις κάπως λόγω εξωγενών παραγόντων που σε μένα δεν υφίστανται...
-Ίσως να προσπαθήσω αλλά αυτό αποκλείεται να το κάνω με απαγόρευση σε θέματα εμφάνισης...Η θα τον πείσω (και μάλιστα σύντομα γιατί δεν διακρίνομαι για την υπομονή μου) ή θα κάνει ό,τι του καπνίσει...
Αμα ο koutsan νικάει το μπαμπά του, δεν αποκλείεται το koutsan-ακι να νικάει τον koutsan.
Καλύτερα να το παλέψεις με ειρηνικά μέσα.
(Τίποτα δεν με αναγκάζει να αλλάξω την εμφάνισή μου ) -
ισως ο κουτσαν ειναι σε ανωτερο σταδιο της τροφικης αλυσιδας απ'τον πατερα του
δεν ειναι τιποτα, εμενα μου συμβαινει με ολο τον κοσμο. ειμαι στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας -
Γιατί σου φάνηκα να θέλω να το παλέψω 'πολεμικά' ?
Όλοι οι νέοι είναι πολύ 'ισχυρότεροι' από τους γονείς τους και φυσικά όχι μόνο σωματικά, παντού : η πάλη είναι άνιση, τα παιδιά είναι πολύ ισχυρότερα αλλά τα περισσότερα δεν το ξέρουν
-
Όλοι οι νέοι είναι πολύ 'ισχυρότεροι' από τους γονείς τους και φυσικά όχι μόνο σωματικά, παντού : η πάλη είναι άνιση, τα παιδιά είναι πολύ ισχυρότερα αλλά τα περισσότερα δεν το ξέρουν
τα παιδια ειναι emo
-
Γιατί σου φάνηκα να θέλω να το παλέψω 'πολεμικά' ?Όλοι οι νέοι είναι πολύ 'ισχυρότεροι' από τους γονείς τους και φυσικά όχι μόνο σωματικά, παντού : η πάλη είναι άνιση, τα παιδιά είναι πολύ ισχυρότερα αλλά τα περισσότερα δεν το ξέρουν
Να που πιασαμε και τη παλη των γενεων!!! Και τα δυο μερη εχουν οπλα που ειναι ισχυρα η οχι αναλογα με το ποιον του αντιπαλου.
Καποιος πατερας διαθετει το χρημα που ειναι απαραιτητο για τον βουτυρομπεμπε που γεννησε και καποια κορη διαθετει τοση τσαχπινια και γαλυφια που ο γεννητωρ δεν μπορει να αντισταθει. -
Αν και ποτε δεν μου εχουν επιβαλει οι γονεις μου τι θα φορεσω ή πως θα κοψω τα μαλια μου κλπ, ο πατερας μου απο τα 16 αν θυμαμαι καλα μου εσπαγε τα @@ με τα κουστουμια, εχεις γινει κοτζαμ γαιδουρι και δε νγινεται να φορας τζιν κλπ κλπ, αφου εβλεπε οτι δεν παιρνω απο λογια (ειμουνα κλασικος τυπακος τοτε -μεσα 90- με ολ σταρ μποτακι σκισμενο τζιν και ασπρο παλκο μπλουζακι) με πηγαινε καθε 1-2 χρονια στο Βάρδα κα ιαγοραζαμε κουστουμι σαν δωρο Χριστουγεννων, εγω παθαινα εγκεφαλικο, τοσα λεφτα για κατι που δεν θα φορουσα ποτε Στο τελος κερδισε γιατι λογο δουλειας φορουσα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κουστουμι!
Αυτο δεν το θεωρω κακο...στο φιναλε δεν εμ υποχρεωνε να το βαλω...απλα μου το αγοραζε μηπως και αλλαξω γνωμη, κατι αντιστοιχο ισως να εκανα και εγω στα παιδια μου, οκ οχι με κουστουμι αλλα με κατι πιο 'σινιε' απο ενα σκισμενο τζιν
Η μοναδικη φορα που με πιεσε να φορεσω κατι, μου αγορασε εναν χρυσο μικρο σταυρο για να φοραω στα 18 αν θυμαμαι καλα, εγω φυσικα του ειπα οτι ΔΕΝ φοραω σταυρο (ας πουμε οτι δεν ειμαι θρησκος) κλπ κλπ, το ενα εφερε το αλλο και καταληξαμε να κατεβαζει χριστοπαναγιες οτι θα βαλω το σταυρο θελω δε θελω. Φυσικα δεν τον εβαλα, μετα απο 2 περιπου χρονια, 5 λεπτα πριν φυγουμε απο το σπιτι για να με παει να παρουσιαστω στο ΚΕΔΒ, ανοιξα το συρταρι τον εβαλα και εφυγα, απλα ηταν κατι που μπορουσα να εχω μαζι μου που να μου θυμιζει τον πατερα μου (γενικα με τους γονεις μου ποτε δεν ημουνα σαγαπω, μανουλα μου κλπ) το γιατι παλι δνε το ξερω...απλα το εκανα.
Τι θελω να πω με ολες αυτες τις μαλακιες....οτι πολλες φορες η συμπεριφορα καποιου παιδιου (η και καποιου μεγαλου) εινα ιαμεσα συνδεδεμενη με την δικη μας συμπεριφορα, αν το παιδι ειναι αντιδραστικο (οπως εγω ας πουμε) αν του απαγορεψεις κατι, εινα ιπολυ πιθανο ακομα και να μην θελει να το κανει, να το κανει για αντιδραση.
Απο την αλλη εχω γνωστους και φιλους που καθονταν σουζα μπροστα στους γονεις τους, φοβοντουσαν να τους πουν οτι πηραν κακο βαθμο σε ενα μαθημα ή οτι τα ξαναεφτιαξαν με την κουλα, γιατι δεν την θελαν οι δικοι τους κλπ. Για εμενα η επικοινωνια και η συζητηση, ακομη και αν δεν τα βρισκουν τα 2 μερη (που μεταξυ μας το λογικο εινα ινα εχουν αντιθετες αποψεις) ειναι οτι καλητερο.
Αρκει να μην μου πει ας πουμε μπαμπα ειμαι ΕΜΟ, και χαρακωνομαι, και αν δεν μου κατσει η τασια χαμουρευομαι με τον κωστα. εκει πιστευω τελειωνει η λογικη και η δημοκρατια!
-
Σοβαρολογούμε τώρα? Καθόμαστε και συζητάμε για τατουάζ?
Όποιος θέλει ας κάνει όσα θέλει και όπου θέλει...Είναι δυνατόν να ασχολείται κανείς με αυτή την αστειότητα θέτοντάς το ως σοβαρό θέμα που χρήζει συζήτησης? Ποιός ξοδεύει σάλιο και φαιά ουσία για να ασχοληθεί με ζητήματα εμφάνισης ?Σε βρίσκω λιγάκι υπερβολικό! Εδώ ξοδεύουμε εκατοντάδες e-σελίδες και ασχολούμαστε επί μήνες για να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: 'Matrix ή Fussion' για φίλο μου (αριστεροπόδαρο) με δυο παιδιά και μικρό σκύλο (τύπου 'καννις)...και σου φαίνεται εξωφρενικό (δικός μου ο χαρακτηρισμός) να συζητάει ο άνθρωπος ένα τέτοιο θέμα?
Επί του θέματος, συμφωνώ με την τοποθέτηση του προλαλήσαντα:
'οταν ομως εισαι γονεας, εχεις καποια ευθυνη εφοσον οι συνεπειες μιας πραξης οπως το τατουαζ μπορει να φανουν μετα απο 10-15 χρονια, οταν το παιδι δικαιως μπορει να σου ζητησει τα ρεστα οτι δεν τον προσεξες οπως ειχες υποχρεωση σε μια ηλικια και σε μια φαση που δεν εκρινε σωστα...' -
Γμτ, έφυγα χθες κι έχασα το καλύτερο.
Ο Koutsan δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος, ρε σεις. Είναι ικανός να κάνει παιδί κ να το αφήσει να μεγαλώσει μόνο του. -
Που 'σαι ρε Ηλία ? κι έγραφα, έγραφα περιμένοντας αντίδραση
Δε γίνεται να μεγαλώσει μόνο του ε?
Κι όμως κάπου είχα διαβάσει για ένα παιδάκι Μο..., Μοοοοο, Μόγλη το λέγανε? -
Στους γονείς επίσης (εκτός από το προαναφερθέν μαμόθρεφτο) μου τη σπάει αυτό που έζησα σε 2-3 σπίτια τον τελευταίο καιρό.
Πηγαίνεις επίσκεψη σε σπίτι που υπάρχει μικρό παιδάκι, κυρίως 6 μηνών έως 3 ετών.Αρχίζουν οι γονείς του να του συμπεριφέρονται σαν τη μαιμού στο τσίρκο. Πρέπει να δείξουν σε όλους τι μπορεί να κάνει το παιδάκι τους. 'Πως κάνει το σκυλάκι?', ή 'πες μαμά' και άλλα τέτοια. Μπορεί το παιδάκι να θέλει την ησυχία του, αλλά που να τη βρεί πρέπει να κάνει το νούμερό του, σαν το τσίρκο. Αν δεν κάνει το νούμερό του, οι γονείς το παίρνουν προσωπικά, λες και θίγονται που το παιδάκι δεν κάνει 'γαβ-γαβ' στην πρώτη ερώτηση και δεν λέει ένα υποτυπώδες 'μμ' στη δεύτερη.
Γενικά πρέπει να σου δείξουν τι μπορεί να κάνει το παιδάκι τους. Μια μαμά παραλίγο να χαστουκίσει το παιδάκι που δεν ήθελε να κάνει τα καραγκιοζιλίκια που του ζητούσε.
Βέβαια και οι επισκέπτες συμπεριφέρονται περίργα:'Α, δεν περπατάει και είναι 14 μηνών. Δεν πειράζει... (έκφραση δήθεν λύπησης, κατά βάθος περηφάνεια για τον γιό τους που είναι τώρα 25 ετών).. εμάς περπατούσε από τους 11 μήνες', ή 'μόνο 78 εκατοστά είναι? εμάς ήταν 80 στην ίδια ηλικία'.
Βέβαια όλα αυτά σε άτομα με όχι ψηλό πνευματικό επίπεδο (όχι πάντα), ηλικιωμένους κλπ.
Τι να πεις...Jacob
-
Jacob
+1
Απελπισια τελειως, τα παιρνα στο κρανιο οταν μου το εκαναν μικρος (θα μας πεις το ποιημα σου; ΟΧΙ! Το ξεχασες, ε;)
Και τωρα εκνευριζομαι οταν το κανουν στα παιδια μου συγγενεις κτλ. Αφηστε ρε το παιδι στην ησυχια του, οταν θελει θα ερθει μονο του να χορεψει, να πει το ποιημα, να σου δειξει τι εχει μαθει στο καρατε... -
εντωμεταξυ ντρεπονται τα καημενα, τα λυπαμαι
ξερεις τί ειναι να 'σαι μικρο παιδακι και να χεις ενα τσουρμο μ@λακες πανω απ'το κεφαλι σου και να σου λενε πες αυτο - κανε εκεινο μπροστα σε ολο τον κοσμο, και οταν το λες/κανεις ολοι να γελανε;
τεσπα..
ρωτησα σημερα το βαφτιστηρι μου 'τί δωρο θελεις να σου φερει ο σαντα κλοουζ; '
και μου ζητησε μια μπαρμπι (ΞΑΝΘΙΑ ομως λεει τη θελει, δεν ηξερα οτι υπαρχουν και μελαχροινες )
σκεφτομαι να της παρω καποιο κιτ με τη μπαρμπι, η μπαρμπι στο κρουαζιεροπλοιο κ κατι τετοια που παιζουν..
προσωπικα μου φαινονται πολυ βαρετα κ ηλιθια ολα αυτα, αλλα αφου τετοιο θελει, λεω να μην παρω 'πρωτοβουλια'...
μπαρμπι γερα με τσαμπουκα... τελοςγμτ δεν ειναι και η αδερφη μου εδω να βαλει ενα χερακι γιατι στο να διαλεγω δωρα ομολογουμενως ειμαι γτπ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γμτ δεν ειναι και η αδερφη μου εδω να βαλει ενα χερακι γιατι στο να διαλεγω δωρα ομολογουμενως ειμαι γτπ
Καλωσήρθες στο club.Kαι η δική μου η βαφτιστήρα τι barbie θέλει και τι να κάνω θα την πάρω.
(Βέβαια προνόησα και τη βάφτησα μαζί με τη μικρή μου αδερφή,οπότε διαλέγει αυτή τα δώρα και γλυτώνω το ρεζιλίκι,γιατί είμαι ικανός να της πάρω καρμπυρατέρ για δώρο! ) -
Χθεσινή φάση: Ο σπόρος είδε το σπίτι μεσημεριάτικα γεμάτο άγνωστο κόσμο. Τρώγαμε οι 'μεγάλοι' στην τραπεζαρία, τα παιδιά στην κουζίνα. Όλα τα παιδιά; Όχι, βέβαια. Ο Αντωνάκης πήρε το πιάτο του κι ένα σκαμπό και στρώθηκε δίπλα μου. Σαν να μην έφτανε αυτό, και μια και οι άλλοι του μίλησαν αγνοώντας τις συστάσεις μου, μας είπε δυο - τρεις φορές το ποίημά του, πως πάει στο σχολείο, εξάντλησε όλα τα νέα για τις επιδόσεις των αδελφών του και άρχισε να μετράει για να αποδείξει ότι ξέρει να φτάνει μέχρι το 100. Αφού τον παρακάλεσα να σταματήσει χωρις επιτυχία, του πρότεινα 5 Ε για να σταματήσει να μιλάει. Αρνήθηκε. 'Γιατί δεν σταματάς λίγο;' του είπα. 'αφού δεν μου πάτησες το κουμπί', απάντησε.
Θυμήθηκα αμέσως το 'κουμπί', μια δική μου εφεύρεση για να σταματάει να μιλάει αλλά κ να συνεχίζεται κ η πλάκα. Το 'πάτησα' λοιπόν, στον ώμο είναι, κ σταμάτησε. Γελάσαμε όλοι κ συνεχίσαμε να τρώμε. Μερικά δλεπτα μετα, ο σπόρος ξανάρχισε.
'Ρε, αφού δεν σου πάτησα το κουμπί', του είπα.
'Το πάτησα μόνος μου', απάντησε.
Οι άνθρωποι κόντεψαν να πνιγούν από τα γέλια.Jacob, kantoniou όπως καταλάβατε, μάλλον το αντίθετο πρόβλημα έχουμε στο σπίτι.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
EDDIE_147
Α στο Barcode έκανα κι εγω το piercing πριν 5 χρόνια και έχω αντίστοιχα πολύ θετικές εντυπώσεις για υπευθυνότητα και καθαριότητα.Το σκέφτομαι σοβαρά από το καλοκαίρι, απλά ακόμα δεν βρήκα το σχέδιο που να με εντυπωσιασει. Ισως θα πρέπει να περάσω μια βόλτα από κει.
[off topic]Hλέκτρα μην πας να κάνεις κάτι που θα σου γυαλίσει στο μαγαζί, επειδή απλά θες να κάνεις ένα, οι πιθανότητες να το μετανιώσεις αργότερα πολλαπλασιάζονται. Θα πας και θα κάνεις αυτό που θα σου έχει καρφωθεί στο μυαλό και αφού θα είσαι σίγουρη γι' αυτό και θα το έχεις επεξεργαστεί αρκετά. Έτσι έκανα και εγώ. Δεν ήθελα τατουάζ, ήθελα ΑΥΤΟ το τατουάζ και δεν το μετάνιωσα. [/off topic]
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...