-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Mazda 2 ?
Fiat 500 ?Αυτό!
Αλλά φτάνει στο ανώτερο όριο τιμής (14.000). -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Βασικα η ζωη της κοπελιας παιζει ακομα πιο μεγαλο ρολο...
Τοτε εσυ μαλλον δεν νοιαζεσαι για την ζωη σου
Για την κοπέλα, επειδή το 500 είναι φρέσκο μοντέλο και δεν ξέρω από μέσα τι ορατότητα έχει, καθώς και προβλήματα νεότητας που δεν είναι απίθανο να εμφανίσει (βλέπε φρένα στο bravo ) θα πρότεινα Swift. Πολύ ευκολοδήγητο, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και άριστη ορατότητα προς όλες τις πλευρές, κινητήρας με καλές επιδόσεις, οικονομικό και με μικρές διαστάσεις. Επειδή ξέρω και άλλες κοπέλες που το αγόρασαν, το σίγουρο είναι πως αν το επιλέξει θα την βολέψει πολύ.
-
500αράκι!!
-
Ο χρήστης sky έγραψε:
-Panda, τρίδυμα, Atos, Picanto, Getz, Matiz, Aveo, C3, Micra, 207 έχουν ήδη αποκλειστεί οριστικά .-Της ίδιας της αρέσει το C2 στα 1.400cc αλλά δεν με βρίσκει σύμφωνο Επίσης είναι θετική απέναντι στο Corsa, το νέο Twingo, το Grande Punto και το Clio. Το Υpsilon μάλλον αποκλείεται λόγω κόστους και παλαιότητας.
Τα Corsa-Grande-Clio ειναι ΙΜΟ μεγαλυτερα απο αυτο που της χρειαζεται, οπως περιγραφεις τις αναγκες (3 ατομα με λιγες αποσκευες, κινηση σε συνεχες μποτιλιαρισμα).
Το Clio αποκλειται απο το Twingo.
Το Grande αποκλειεται απο το 5οο.
Το C2 αυτο-αποκλειεται...Aν δεν ειναι αντι-γιαπωνεζα (και ειναι συμπτωση οτι ειναι θετικη μονο σε ευρωπαϊκα ), κι εγω θα προτεινα το Mazda2 και το Swift.
Αρα ο τελικος ειναι:
Twingo-5oo (αν και οταν παρει το 5οο δεν θα ειναι πλεον 'νεαρη')Εκτος κι αν παιζουν οι Ιαπωνες, οποτε ο παραπανω ειναι ο ενας ημιτελικος και το Mazda2-Swift ο δευτερος.
-
Μικρά, κυρίως για πόλη, σπάνια ταξίδια (ειλικρινά τα πιο κατάλληλα για τις απαιτήσεις της): Cuore, 500, Twingo, Smart
To Smart απέχει παρασάγγας από τα άλλα σε ευκολία χρήσης στην πόλη, είναι και αυτόματο αλλά υστερεί σε χώρους (2θέσιο). Από τα άλλα ανάλογα με τα λεφτά σου διαλέγεις και παίρνεις. Μόνο το Cuore είναι πεντάπορτο (ίσως καλό ίσως κακό ανάλογα με τα γούστα).Μεσαία, ταξιδεύουν ικανοποιητικά: Jazz, 2, Colt, Swift, Yaris (με σειρά αλφαβητική μάρκας) (τα δύο πρώτα είναι μόνο πεντάπορτα).
To Jazz είναι καλό και με χώρους αλλά έχει παλιώσει και είναι ακριβό (αξίζει να πάει για το αυτόματο που δεν το φτάνει).
Το 2 το πιο όμορφο (για μένα) και πολύ καλό αλλά πολύ νέο. Όχι ότι θα περίμενα κάτι κακό. (μάλλον αυτό θα ήθελα πάρει)
Το Colt έχει επίσης καλή αυτόματη έκδοση και είναι ζωηρό αλλά κάπως μονοκόμματο.
Το Swift αρέσει σε όλες τις γυναίκες και εκ των υστέρων αρέσει και στους άντρες τους!
Το Yaris δεν είναι κακό αλλά ακριβό με πλεονέκτημα την Toyot-ίλα για όσους είναι κολλημένοι με κάτι τέτοιο.
Το C2 δεν το ξέχασα, απλά έκρινα περιττό να ασχοληθώ με αυτό...
Polo, Fiesta έχουν παλιώσει. Τα Corsa, GPunto, 207 κλπ είναι σαφώς μεγαλύτερα και δεν της χρειάζεται. -
Το ότι δεν της χρειάζονται τα Corsa , Punto, 207 λόγω μεγέθους είναι δεδομένο αλλά ως... σωστή γυναίκα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της η εμφάνιση. Επίσης δεν θέλει αυτόματο, όχι λόγω χρημάτων (έτσι κι αλλιώς δύσκολο να στριμωχτεί το αυτόματο κιβώτιο σε αυτό το budget) αλλά γιατί το θεωρεί ξενέρωτο Το πρωί την πήγα να δει το Ypsilon και το απέρριψε ως 'υπερβολικά γυναικείο... το βλέπουν οι γύρω σου και καταλαβαίνουν αμέσως ότι ανήκει σε χαζογκόμενα'
Θα την κατευθύνω προς Mazda 2 αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα της αρέσει το εσωτερικό, όπως και με το Swift. Δεν της αρέσουν τα σπαρτιάτικα (σχεδιαστικά) εσωτερικά. -
Από τη στιγμή που έχει περιγράψει το 5οο μέχρι και στις λεπτομέρειες του εσωτερικού, γιατί το συζητάμε ακόμα;
-
sky
δεν εχεις αναφερει ουτε μια φορα τη λεξη 5oo...
Της το 'δειξες;;; -
Όχι δεν της το έχω δείξει ακόμα, θα της μιλήσω σήμερα για αυτό.
Όμως επειδή είναι καινούριο και ιδιαίτερο μοντέλο είμαι επιφυλακτικός γιατί:
-Πότε θα είναι ουσιαστικά διαθέσιμο; Δεν έλεγαν ότι έχει εξαντληθεί η παραγωγή για ένα μεγάλο διάστημα ακόμα;
-Υπάρχει στις εκθέσεις να το δούμε;
-Χωράει άνθρωπος πίσω για 3ωρο ταξίδι; Είναι σημαντικό να χωράει 3 άτομα.
-Θα είναι αξιόπιστο;
-Από οδική συμπεριφορά ξέρουμε τι λέει; Μήπως έχει κοντό μεταξόνιο και θα είναι απότομη η αντίδρασή του σε μια δύσκολη κατάσταση; Η κοπέλα δεν ξέρει από οδήγηση πέρα από τα βασικά.Θέλω πριν αποφασίσει να έχει δει τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας για να κρίνει όσο το δυνατόν καλύτερα (αν και μέχρι τώρα κοιτάζει εμφάνιση και ιπποδύναμη μόνο - να έχει 90 αλογάκια δλδ)
-
Matiz αυτό πήρα για την γυναίκα μου και το χαίρομαι εγώ. Βάλε και αισθητήρες και θα είναι το τέλειο εργαλείο πόλης. Οικονομικό, εύχρηστο, φθηνό (αγορά, σερβις), Αξιόπιστο (δεν έχω μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα) και είναι και chevrolet που λέει η διαφήμηση (δηλαδή General Motors)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Βασικα η ζωη της κοπελιας παιζει ακομα πιο μεγαλο ρολο...
Τοτε εσυ μαλλον δεν νοιαζεσαι για την ζωη σου
Ναι το ξερω, ,αλλη φορα δε θα ξαναμπω σε accent,απλα ηταν θεμα ανωτερας βιας τοτε...
sky ευτυχως που απερριψε Κορεατοκινεζικα κλπ... Στις εκθεσεις εχει αρχισει να εμφανιζεται σιγα οποτε μπορεις να την πας και να κοψεις αντιδρασεις..Στανταρ θα ενθουσιαστει παντως..
-
Για να δούμε με τι εξοπλισμό θα έρθει. Γιατί αν η βασική έκδοση που ΗΔΗ έχει τσιμπημένη τιμή, έχει πχ τέτοιες υφασμάτινες ταπετσαρίες
http://www.159ownersclub.it/public/foru ... otoid=6440
βλέπω την φίλη του sky να του ρίχνει Χ. -
για μένα το κολτ είναι η καλύτερη επιλογή από όσα αναφέρθηκαν. Αν όχι αυτό τότε το σουιφτάκι.
-
+swift
(παρέλαβα και το δικό μου σήμερα )
-
Kαλοτα3ιδο!!
-
Μια χαρά καλό αυτοκίνητο είναι το Swift, με ωραίο στήσιμο και - στα 1600 κυβικά κυρίως - καλό μοτέρ. Καλοτάξιδο!
-
θα πρότεινα να κάνεις μια βόλτα με τη φίλη σου να δει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα παρκαρισμένα της περιοχής. Κρίμα είναι να πάρει μαύρο και να αρχίσει να μετράει γρατζουνιές κάθε μήνα. Άσε που ως γυναίκα και μάλιστα στο κέντρο της αθήνας δεν θα μπορεί να το πλένει μόνη της, οπότε θα είναι συνέχεια βρώμικο.
Στα χαρακτηριστικά που ψάχνει, SWIFT, IBIZA full extra (ζάντες, ωραία καθισμτάκια, προβολείς ομίχλης)με 85 άλογα και τιμή 11000 (άσε που αν δεν πάρει δώρα, θα της κάνουνε και ΕΚΠΤΩΣΗ μια 500αρα). Και το 95αρι γκράντε πούντο έχει κάτι καλές φτηνές εκδόσεις , ομοιως με 11000 και με ΕΠΙΠΛΕΟΝ έκπτωση αν διαπραγματευτείς σωστά:whistlink: , αλλά χωρίς ζάντες κτλ όπως το ίμπιζα και μόνο με 77 άλογα(το καλό που τα ιβιζα και πούντο δεν πουλάνε)
Καινούριο αμάξι για νέα οδηγό