-
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Είμαι κάτοχος ενός Opel Astra J, 1.4, του 2011, στα 100000χλμ. Το αμάξι όταν είναι κρύο και το βάζω μπροστά κάνει ένα τρέμουλο στο ρελαντί και πάνω στο δρόμο κλωτσάει, ρεταρει και κόβεται για κανά χιλιόμετρο και όταν ζεσταθεί, σταματάει και ειναι όλα κανονικά. Αν το αφήσω και ζεσταθεί καλά δε κόβεται στον δρόμο καθόλου.Επίσης όταν πατάω γκάζι με νεκρά όταν είναι κρύο ακούγεται ενας ήχος σαν να τρέχει νερό μεσα απο το ταμπλό του αυτοκινήτου. Αυτό το είχε κάνει μια φορά τον Ιούνιο και δεν το έκανε ποτέ ξανά αλλά το άρχισε πάλι τώρα τελευταία. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; -
-
@ntempragiaz said in Ρετάρισμα κινητήρα:
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Είμαι κάτοχος ενός Opel Astra J, 1.4, του 2011, στα 100000χλμ. Το αμάξι όταν είναι κρύο και το βάζω μπροστά κάνει ένα τρέμουλο στο ρελαντί και πάνω στο δρόμο κλωτσάει, ρεταρει και κόβεται για κανά χιλιόμετρο και όταν ζεσταθεί, σταματάει και ειναι όλα κανονικά. Αν το αφήσω και ζεσταθεί καλά δε κόβεται στον δρόμο καθόλου.Επίσης όταν πατάω γκάζι με νεκρά όταν είναι κρύο ακούγεται ενας ήχος σαν να τρέχει νερό μεσα απο το ταμπλό του αυτοκινήτου. Αυτό το είχε κάνει μια φορά τον Ιούνιο και δεν το έκανε ποτέ ξανά αλλά το άρχισε πάλι τώρα τελευταία. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;Μπουζί και πολλά/στη τα έχεις δει για αρχή ;
Τα Opel (κάτοχος Corsa ) βγάζουν ζημιά και αναλώσιμη θεωρείται ο πολλ/στης .
Λογικά έχει κασέτα dis ενιαίο.
Ξεκινά με έλεγχο σε διαγνωστικό , και όσο για τον αέρα που ακούγεται , έγιναν εργασίες τελευταία στο κύκλωμα ψύξης ; Μήπως δε έχει γίνει σωστή εξαέρωση .
Όπως και να έχει πας στο συνεργείο που κάνει τη τακτική του συντήρηση. -
Είχα το ίδιο θέμα με το fiesta.
Μου το παρουσίασε λίγο πριν το δώσω. Κρύο κομπιαζε και δεν ανέβαζε στροφές, ζεστό όλα καλά, δεν καταλάβαινες τίποτα. Το είδαν κάτι μαστορια αλλά τζίφος, όπως έχω ξαναπει δυστυχώς το 90% των Ελλήνων μαστορων είναι μόνο για λάδια, φιλτρα, τακάκια. Δεν ήθελα να το δώσω έτσι σε ιδιώτη και ειδικά σε πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες που το έβλεπαν για πρώτο τους αυτοκίνητο, δεν ήθελα να τους απογοητεύσω.
Τελικά ήρθε και το είδε έμπορος, δώσαμε ραντεβού σε κάποιο σημείο 10km από το σπίτι μου και το αμάξι είχε ζεσταθεί, δεν κατάλαβε τίποτα, το πήρε για απροβληματιστο και εφυγε.
Ηθικό δίδαγμα, όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο το βλέπουμε πάντα κρύο.
Ρετάρισμα κινητήρα