-
Καλησπέρα σε όλους. Και γω έχω κάνα τετράμηνο το νέο focus 1.0 St line και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο μήνα αρχίζω να ακούω κάποιους τριγμούς στο ταμπλό πίσω από το τιμόνι από τα πλαστικά. Δεν είναι τόσο χάλια αλλά είναι κρίμα σε καινούριο αυτοκίνητο. Δεν έχω πάει ακόμα αντιπροσωπεία αλλά μου είπαν κάποιοι να το ψεκασω με σπρει σιλικονης για τα πλαστικά για να μαλακώσουν. Ποια είναι η γνώμη σας?
-
Ο χρήστης leftosgiag έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Και γω έχω κάνα τετράμηνο το νέο focus 1.0 St line και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο μήνα αρχίζω να ακούω κάποιους τριγμούς στο ταμπλό πίσω από το τιμόνι από τα πλαστικά. Δεν είναι τόσο χάλια αλλά είναι κρίμα σε καινούριο αυτοκίνητο. Δεν έχω πάει ακόμα αντιπροσωπεία αλλά μου είπαν κάποιοι να το ψεκασω με σπρει σιλικονης για τα πλαστικά για να μαλακώσουν. Ποια είναι η γνώμη σας?Αδερφέ μου θα σου έλεγα να είσαι πολύ προσεκτικός ειδικά με προϊόντα που έχουν πετρέλαιο μέσα. Γενικά ότι μαλακώνει δεν είναι απαραίτητα καλό. Υπάρχει ο φόβος αν μαλακώσει και ανοίξουν και άλλο με τον καιρό οι πόροι, να έχεις μεγαλύτερα τρεξίματα. Ίσως θα πρέπει να βρεις ακριβώς από που προέρχεται το πρόβλημα.
Από τη Ford.. μη περιμένεις αν κρίνω από τις απαντήσεις που έχω πάρει.
Εδώ έχω μαρτυρίες, βίντεο με τους τριγμούς, στο συνεργείο 3 άτομα το διαπίστωσαν απλά δε το έλυσαν και η επίσημη ΕΓΓΡΑΦΗ απάντηση που πήρα από τη FORD HELLAS είναι ότι το αυτοκίνητο δεν έχει κάτι πέραν των προδιαγραφών του!!
Δλδ μου λέει η Ford Hellas ότι το να τρίζει είναι εντός προδιαγραφών!!! [emoji848][emoji848][emoji1][emoji1][emoji2962][emoji2962][emoji35][emoji1785][emoji33].
Φταίω εγώ τώρα να φτιάξω βίντεο στο youtube με τους τριγμούς και την επίσημη απάντηση στα αγγλικά να το δούμε όσοι περισσότεροι να γίνουν ρεζίλι;Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης leftosgiag έγραψε:
...αλλά μου είπαν κάποιοι να το ψεκασω με σπρει σιλικονης για τα πλαστικά για να μαλακώσουν. Ποια είναι η γνώμη σας?Να μην ρίξεις σιλικόνη στα πλαστικά. Εκτός αν θέλεις κάποια στιγμή να δεις τα πλαστικά να φουσκώνουν, να κάνουν ρωγμές και να σκάνε.
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.. Λέω να πάω αύριο στην αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκη να δοκιμάσω την τύχη μου. Υπάρχουν και άλλα θεματακια όπως το παράθυρο του οδηγού καμία φορά όταν τερματίζει κατεβαίνει ξανά κάτω μέχρι την μέση και ότι το πισω φως καμπίνας μένει ανοιχτό όταν του καπνίσει και δεν κλείνει. Γενικά αρχίζω να πιστεύω ότι θα έπρεπε να περιμένω κάνα εξάμηνο να στρώσουν αυτά τα θέματα και μετά να το αγοράσω γιατί ήταν από τα πρώτα...
-
WD 40 είναι πολυ καλύτερο για τριγμους πλαστικό-πλαστικο απο τη σιλικόνη. Η σιλικόνη νομίζω το κάνει χειρότερο.
-
Μη μπερδεύετε τη σιλικόνη με τη βαζελίνη. Καμιά σχέση, η βαζελίνη σκάει τα πλαστικά και τα λάστιχα. Η σιλικόνη τα ΣΥΝΤΗΡΕΙ!!!!
Επίσης το γνωστό wd 40 (αντισκωριακο) είναι ακατάλληλο για πλαστικά , μακροχρόνια χρήση σε πλαστικά και λαστιχα τα φθείρει.Μόνο σιλικόνη σε πλαστικά και ελαστικά μέρη.
Υπάρχουν σπρευ σιλικόνης της εταιρίας wd-40 πολύ ποιοτικά που αφήνουν παχιά στρώση σιλικόνης , τα πολύ φθηνότερα σπρευ σιλικόνης αφήνουν ελάχιστη στρώση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μη μπερδεύετε τη σιλικόνη με τη βαζελίνη. Καμιά σχέση, η βαζελίνη σκάει τα πλαστικά και τα λάστιχα. Η σιλικόνη τα ΣΥΝΤΗΡΕΙ!!!!
Επίσης το γνωστό wd 40 (αντισκωριακο) είναι ακατάλληλο για πλαστικά , μακροχρόνια χρήση σε πλαστικά και λαστιχα τα φθείρει.Μόνο σιλικόνη σε πλαστικά και ελαστικά μέρη.
Υπάρχουν σπρευ σιλικόνης της εταιρίας wd-40 πολύ ποιοτικά που αφήνουν παχιά στρώση σιλικόνης , τα πολύ φθηνότερα σπρευ σιλικόνης αφήνουν ελάχιστη στρώση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οσες φορες χρησιμοποιησα σιλικόνη (ακριβή εως και φθηνη του λιντλ) το τριξιμο αποκτά νέα έννοια. Ενω το wd40 απλά σταματα οριστικα το τριξιμο (εσπασα δύο πλαστικά απο τις θέσεις, δεν ειδα την βιδουλα που ειχαν ). Πάντως σε 25+ χρονων αυτοκίνητο τα πλαστικά δεν εχουν πάθει τίποτα.
Υ. Γ. Το ταμπλο έχει φάει και αζαξ ουκ ολιγες φορες
Βαζελινη στα λαστιχα απο τις πορτες έχει μπει καμία 10-15 φορες καλοκαίρι με τη ζέστη. (δίχως να λεω ότι είναι καλο, αλλά το wd40 πρέπει να ναι το πιο αθώο όλων) -
Καλησπέρα,
Δεν έχω κάνει αυτό το post #1, ειδικά όταν δε κολλάει στο θέμα που αναφέρεται..
Δε ξέρω αν έχει γίνει συστημικό λάθος.. -
@leftosgiag said in Ford Focus & Fiesta 2019 τριγμοί:
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.. Λέω να πάω αύριο στην αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκη να δοκιμάσω την τύχη μου. Υπάρχουν και άλλα θεματακια όπως το παράθυρο του οδηγού καμία φορά όταν τερματίζει κατεβαίνει ξανά κάτω μέχρι την μέση και ότι το πισω φως καμπίνας μένει ανοιχτό όταν του καπνίσει και δεν κλείνει. Γενικά αρχίζω να πιστεύω ότι θα έπρεπε να περιμένω κάνα εξάμηνο να στρώσουν αυτά τα θέματα και μετά να το αγοράσω γιατί ήταν από τα πρώτα...
Φίλε καλησπερα, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε τι είναι. Τελικά το έλυσες το πρόβλημα εσύ?
-
@ford2019trigmoi said in Ford Focus & Fiesta 2019 τριγμοί:
Καλησπέρα,
Δεν έχω κάνει αυτό το post #1, ειδικά όταν δε κολλάει στο θέμα που αναφέρεται..
Δε ξέρω αν έχει γίνει συστημικό λάθος..Καλημέρα, τελικά ποιο ήταν το πρόβλημα? το έχει και το δικό μου με τους τριγμούς
-
@focus-2019-mk4 said in Ford Focus & Fiesta 2019 τριγμοί:
@leftosgiag said in Ford Focus & Fiesta 2019 τριγμοί:
Φίλε καλησπερα, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε τι είναι. Τελικά το έλυσες το πρόβλημα εσύ?
Θα έκανα update στα DDM και PDM modules
Ford Focus & Fiesta 2019 τριγμοί