-
Καλησπέρα παιδιά,είμαι καινούργιος στο φόρουμ και ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω το αμάξι που ανέφερα στον τίτλο και όταν το αμάξι μου είναι κρύο,κατά την εκκίνηση, κάνει ένα θόρυβο για περίπου 3 δευτερόλεπτα και σταματάει. Εγώ νομίζω ότι είναι ο τεντωτήρας της καδένας χρονισμού αλλά αν κάποιος ξέρει,παρακαλώ γράψτε μου εδώ. Ευχαριστώ εκ των προταίρων
-
Καλησπέρα παιδιά,είμαι καινούργιος στο φόρουμ και ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω το αμάξι που ανέφερα στον τίτλο και όταν το αμάξι μου είναι κρύο,κατά την εκκίνηση, κάνει ένα θόρυβο για περίπου 3 δευτερόλεπτα και σταματάει. Εγώ νομίζω ότι είναι ο τεντωτήρας της καδένας χρονισμού αλλά αν κάποιος ξέρει,παρακαλώ γράψτε μου εδώ. Ευχαριστώ εκ των προταίρων
-
Είναι το πιθανότερο σενάριο. Κάνει θόρυβο μέχρι να λιπανθεί. Πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο; Πιθανόν αν έχει αρκετά να χρειάζεται αλλαγή ο εντατήρας ή και ολόκληρο το πακέτο (καδένα, εντατήρας, γρανάζια χρονισμού).
-
Μ111 μοτερ ή Μ271?Το πρωτο δεν εχω ακουσει ποτε να αλλαζουν καδενα ασχετα ψιλοθορυβων .Το δευτερο ακουγεται σαν νταλικα για τα πρωτα 3 δευτερα.....
Λαδια αλλαζεις?
-
Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι η καδένα ή τα οστιρια βαλβίδων; Λάδια αλλάζω και τεντωτηρα έχω βάλει καινούριο. Όταν είναι κρύα η μηχανή,κάνει για λίγο αυτό το κροτάλισμα. Η μηχανή είναι η M271. Η 1800 με τα 143 άλογα.
-
@dimitris81 said in ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ MERCEDES C180 W203:
Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι η καδένα ή τα οστιρια βαλβίδων; Λάδια αλλάζω και τεντωτηρα έχω βάλει καινούριο. Όταν είναι κρύα η μηχανή,κάνει για λίγο αυτό το κροτάλισμα. Η μηχανή είναι η M271. Η 1800 με τα 143 άλογα.
Αν ο θόρυβος είναι "κροτάλισμα" είναι καδένα. Το κροτάλισμα ακούγεται από το γύρισμα της καδένας στο γρανάζι χρονισμού των εκκεντροφόρων όταν βάζεις μπρος το αυτοκίνητο. Συνήθως όταν αλλάζεις λάδια σταματάει ο θόρυβος για λίγο καιρό. Αν και σου προτείνω να πας σε κάποιο συνεργείο, αν είναι εξειδικευμένο Mercedes θα σου πουν αμέσως τι φταίει. Αν χρειαστείς όμως τελικά γρανάζι χρονισμού και καδένα ετοιμάσου για μεγάλο έξοδο...
-
Γεια σου φίλε μου αν είναι η καδένα όπως λες δεν θα το έκανε συνέχεια; Για αυτό ποντάρω πιο πολύ στα ωστήρια και λέω μήπως έχουν χαλάσει και δεν κρατάνε πίεση
-
Γεια σου φίλε μου αν είναι η καδένα όπως λες δεν θα το έκανε συνέχεια; Για αυτό ποντάρω πιο πολύ στα ωστήρια και λέω μήπως έχουν χαλάσει και δεν κρατάνε πίεση
Δεν το κάνει συνέχεια, μόνο στην εκκίνηση ακούγεται το κροτάλισμα για λίγα δευτερόλεπτα όπως έγραψες. Το κύριο πρόβλημα γι' αυτό δεν είναι η καδένα, μην επικεντρώνεσαι εκεί, είναι το γρανάζι χρονισμού. Ανάλογα με τα χιλιόμετρα του κινητήρα, αν χρειαστεί να ανοιχτεί ο καθρέφτης για αλλαγή γραναζιού θα τα αλλάξεις όλα εκεί μέσα, γρανάζι χρονισμού, καδένα, τεντωτήρα, τσιμούχα στροφάλου κλπ. Ακριβά είναι το γρανάζι και τα εργατικά, η καδένα και τα λοιπά εξαρτήματα δεν κοστίζουν πολύ.
-
@andya3 said in ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ MERCEDES C180 W203:
Δεν το κάνει συνέχεια, μόνο στην εκκίνηση ακούγεται το κροτάλισμα για λίγα δευτερόλεπτα όπως έγραψες. Το κύριο πρόβλημα γι' αυτό δεν είναι η καδένα, μην επικεντρώνεσαι εκεί, είναι το γρανάζι χρονισμού. Ανάλογα με τα χιλιόμετρα του κινητήρα, αν χρειαστεί να ανοιχτεί ο καθρέφτης για αλλαγή γραναζιού θα τα αλλάξεις όλα εκεί μέσα, γρανάζι χρονισμού, καδένα, τεντωτήρα, τσιμούχα στροφάλου κλπ. Ακριβά είναι το γρανάζι και τα εργατικά, η καδένα και τα λοιπά εξαρτήματα δεν κοστίζουν πολύ.
Να πας οπωσδήποτε σε συνεργείο Mercedes να το ακούσουν. Αν είναι τελικά το γρανάζι και είναι σε προχωρημένο στάδιο, μπορεί ακόμα και να χτυπήσει η βαλβίδα στο πιστόνι και να πάθεις μεγάλη ζημιά. Αν το έχεις πιάσει στην αρχή δεν επείγει.
-
Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα στο αμάξι του πατέρα μου κροταλαει όταν περνάει μπροστά αλλά κ με πορεία 1,500 με 2,300 στροφές ακούγετε το κροταλησμα που κάνει έχει μπει σε safe mode (προφύλαξη κινητήρα) και μου άναψε και το Chek του κινητήρα το μοτέρ είναι το Μ271 με τα 184 άλογα του προσθέσαμε 700μλ λάδι αλλα δεν άλλαξε κάτι ( επίσης πριν δύο μέρες δεν κροταλαγε στην πορεία) τι μπορεί να είναι (έχει 146.000 χιλιόμετρα το αμάξι. Σας ευχαριστούμε!!
-
@giannis-2 said in ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ MERCEDES C180 W203:
Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα στο αμάξι του πατέρα μου κροταλαει όταν περνάει μπροστά αλλά κ με πορεία 1,500 με 2,300 στροφές ακούγετε το κροταλησμα που κάνει έχει μπει σε safe mode (προφύλαξη κινητήρα) και μου άναψε και το Chek του κινητήρα το μοτέρ είναι το Μ271 με τα 184 άλογα του προσθέσαμε 700μλ λάδι αλλα δεν άλλαξε κάτι ( επίσης πριν δύο μέρες δεν κροταλαγε στην πορεία) τι μπορεί να είναι (έχει 146.000 χιλιόμετρα το αμάξι. Σας ευχαριστούμε!!
Καδένα λογικά
-
@w202-amg said in ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ MERCEDES C180 W203:
@giannis-2 said in ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ MERCEDES C180 W203:
Καδένα λογικά
Μάλλον καδένα και γρανάζια χρονισμού. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσει σταδιακά το κροτάλισμα. Μπορεί σε κρύα εκκίνηση , επειδή ζορίζεται η καδένα εκείνη τη στιγμή να πηδήξει δόντι και να χάσει τον χρονισμό του ο κινητήρας. Εξ' ου και το safe mode.
-
Το έχω πάθει κι εγώ σε ίδιο κινητήρα, ακριβώς μετά από service που υποτίθεται ότι όλα έχουν ελεγχθεί και είναι εντάξει. Μέχρι τότε δεν κροτάλιζε καθόλου. Αφού ανοίξαμε το καπάκι είδαμε ότι τα γρανάζια ήταν κουρεμένα.
-
στη θέση σου εγώ θα το πήγαινα να το ακούσουν σε συνεργείο που ασχολείται με αυτά τα αυτοκινητα. θα το άφηνα απο το βράδυ εκεί να το ακούσουν κρύο ή όποτε το κάνει... Οπωσδήποτε!
Πολύ προσοχή στη λίπανσή του (προδιαγραφη λιπαντικου, διαστήματα αλλαγης λαδιων,στάθμη). Μπορεί να θέλει ένα τεντωτήρα καδένας που δεν είναι παράλογο για την ηλικία του και τα χιλιόμετρα του. Και έχει κάποιο κόστος, αλλά πολύ πολύ μικρότερο από το... άλλο σενάριο (καβαλημα δοντιών απο την καδένα) που απεύχομαι.
ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ MERCEDES C180 W203