-
Καλησπερα εχω μια sos ερωτηση πριν παει το αυτοκινητο σε μαστορα.
Εχω ενα citroen xsara vtr 2001 μοντελο. 1600 κυβικα.
Εχτες ειχα παει μια βολτα για κανα 30 ωρο με το αμαξι και ολα κομπλε, οταν γυρισα πηγα να το παρκαρω και εκει που ειμαι πρωτη - οπισθεν για να το ισιωσω απο 90 - 110 βαθμους που ηταν μου χτυπαει ξαφνικα κοκκινο και βγάζει ένδειξη να σταματησω. Κλεινω το αυτοκινητο και περιμενω για κανα 15 - 20 λεπτα σβηστο με το που το αναβω βγηκαν λευκοι καπνοι απο μπροστα και εσπασε το ψυγειο και ετρεχαν νερα.Λετε να εχει καψει φλατζα η κατι ακομα χειροτερο σε κινητηρα ή να ειναι μονο το ψυγειο
-
30ωρη βόλτα που να αντέξει το κακόμοιρο...
Γενικά να σκάει το ψυγείο δεν το λες καλό. Οπότε ας το δει ο μάστορας καλύτερα.Το να χτυπάει ξαφνικά κόκκινο μάλλον σημαίνει ότι είχε ήδη χάσει υγρά το ψυγείο. Τώρα το γιατί (ειδικά αφού έσκασε) λίγο δύσκολο να το βρεις.
-
@fanpap said in SOS!! Καπνοι απο την μηχανη και διαρροη ψυγειου.:
Καλησπερα εχω μια sos ερωτηση πριν παει το αυτοκινητο σε μαστορα.
Εχω ενα citroen xsara vtr 2001 μοντελο. 1600 κυβικα.
Εχτες ειχα παει μια βολτα για κανα 30 ωρο με το αμαξι και ολα κομπλε, οταν γυρισα πηγα να το παρκαρω και εκει που ειμαι πρωτη - οπισθεν για να το ισιωσω απο 90 - 110 βαθμους που ηταν μου χτυπαει ξαφνικα κοκκινο και βγάζει ένδειξη να σταματησω. Κλεινω το αυτοκινητο και περιμενω για κανα 15 - 20 λεπτα σβηστο με το που το αναβω βγηκαν λευκοι καπνοι απο μπροστα και εσπασε το ψυγειο και ετρεχαν νερα.Λετε να εχει καψει φλατζα η κατι ακομα χειροτερο σε κινητηρα ή να ειναι μονο το ψυγειο
Καλησπέρα,
οι λευκοί καπνοί μπορεί να είναι υδρατμοί που βγήκαν από τα ζεστά νερά.
Η έσπασε το ψυγείο και έχεις διαρροή από εκεί ή κάποιο κολάρο σκίστηκε και σου χάνει τα νερά
Δεν νομίζω τόσο άμεσα και γρήγορα να φλάντζαρε και να έβγαλε καπνούς.
Αυτή η διεργασία θέλει καιρό.
Όπως και να έχει, πρέπει να πας σε έναν μηχανικό να το δει. -
@antonakis said in SOS!! Καπνοι απο την μηχανη και διαρροη ψυγειου.:
30ωρη βόλτα που να αντέξει το κακόμοιρο...
Γενικά να σκάει το ψυγείο δεν το λες καλό. Οπότε ας το δει ο μάστορας καλύτερα.Το να χτυπάει ξαφνικά κόκκινο μάλλον σημαίνει ότι είχε ήδη χάσει υγρά το ψυγείο. Τώρα το γιατί (ειδικά αφού έσκασε) λίγο δύσκολο να το βρεις.
Δικιο εχει αδερφε, 30 λεπτη ηθελα να πω. Στο πισω μπρος ζοριστηκε τοσο και να ανεβασε καπακια θερμοκρασια τοσο γρηγορα.
-
Λετε να εχει καψει φλατζα η κατι ακομα χειροτερο σε κινητηρα ή να ειναι μονο το ψυγειο
Καλησπέρα,
οι λευκοί καπνοί μπορεί να είναι υδρατμοί που βγήκαν από τα ζεστά νερά.
Η έσπασε το ψυγείο και έχεις διαρροή από εκεί ή κάποιο κολάρο σκίστηκε και σου χάνει τα νερά
Δεν νομίζω τόσο άμεσα και γρήγορα να φλάντζαρε και να έβγαλε καπνούς.
Αυτή η διεργασία θέλει καιρό.
Όπως και να έχει, πρέπει να πας σε έναν μηχανικό να το δει.Μετα που ειδα εχει ραγισει το πανω μερος απο πλαστικο του ψυγειου.
-
-
Μην το ξαναβάλεις μπρος! Φόρτωσέ το και πήγαινέ το στον μάστορα για αλλαγή ψυγείου!
-
Ξερετε πανω κατω ποσο παει μια αλλαγη ψυγειου. ?
-
Μια λογική τιμή θα ήταν ανάμεσα στα 150 με 250 € ανάλογα την ποιότητα του ανταλλακτικού...
-
@dgrgtc said in SOS!! Καπνοι απο την μηχανη και διαρροη ψυγειου.:
Μια λογική τιμή θα ήταν ανάμεσα στα 150 με 250 € ανάλογα την ποιότητα του ανταλλακτικού...
Πολλά λες. Συγγενικό μου πρόσωπο,πέρισυ άλλαξε ψυγείο σε xsara 1.4 με 90€. Στην τιμή και το ψυκτικό υγρό.
-
Γύρω στα 150 αν βάλεις ψυγείο της προκοπής (δηλαδή Valeo ή ordonez)
-
update***
Tο ψυγειο ηταν μονο , το αλλαξαμε 140 ολα μαζι με μαστορικα σε γνωστο μαστορα
SOS!! Καπνοι απο την μηχανη και διαρροη ψυγειου.