-
Καλημέρα σε όλους,
Μετά από πάρα πολύ καιρό έρευνας σε συνάρτηση με τις οικονομικές ανάγκες της οικογένειας και στοχεύοντας αρχικά στο καινούργιο Tuscon, εν συνεχεία σε καινούργιο Corolla touring sports και πιο πρόσφατα σε μεταχειρισμένο Peugeot 3008 του 2017-2018, κατέληξα για πάρα πολλούς λόγους (δεν είναι επί του παρόντος θέματος) να κάνω focus για λόγους αποταμίευσης (καθώς στοχεύουμε σε αγορά σπιτιού την επόμενη 2ετία) σε ένα μεταχειρισμένο SUV που θα κυμαίνεται από 18.000€ έως 21.000€.
Είμαστε μία νέα οικογένεια με 5 μηνών μωρό και διάθεση να τη μεγαλώσουμε την οικογένεια. Κατά συνέπεια οι χώροι και να αποφεύγουμε τα σκυψίματα (έχουμε μπόλικες δισκοκήλες ζωή να έχουμε!) είναι 2 απαραίτητες αξίες για την επόμενη 10ετία!Σε αυτά τα λεφτά έχω ξεχωρίσει το Qashqai και το Kadjar καθώς είναι 2 αμάξια αξιόπιστα που δε σε στέλνουν στο συνεργείο. Κοιτάω να είναι του 2018 για να είμαι και ρεαλιστής στα λεφτά που ψάχνω.
Απαραίτητες προϋποθέσεις - σταθερές μη διαπραγματεύσιμες είναι να είναι diesel (οικονομία ) και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.Θα εκτιμούσα πολύ την άποψή σας ανάμεσα σε αυτά τα 2 αυτοκίνητα εφόσον έχετε προσωπική εμπειρία.
- Προβλήματα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τους? Είναι κάποιο από τα 2 προβληματικό ή δεν έχει σωστή απόκριση?
- Από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς πιο είναι καλύτερο? Ποιο έχει μικρότερες κλίσεις στις στροφές? Φρένα?
- Το Kadjar σε diesel βλέπω έχει μόνο 115 άλογα.. Λόγω του βάρους του θα μπορεί να μου δίνει ασφαλείς προσπεράσεις όταν χρειάζεται σε ένα ταξίδι με φορτωμένο αμάξι μαζί με την οικογένεια?
- Το Qashqai βλέπω έχει 430 λίτρα πορτ παγκαζ (το Kadjar 472). Να το φοβηθώ από θέμα χώρων? Εμείς είμαστε στη φάση με καρότσια και καθίσματα μωρού αυτοκινήτου κλπ.. Οι χώροι είναι το Νο1 για εμάς αλλά δε θα ήθελα να απορρίψω ένα αμάξι επειδή απλά έχει μικρότερο πορτ παγκαζ από το άλλο.. Πιθανόν και το Qashqai να είναι επαρκές..???
Ευχαριστώ πολύ!!
-
Δεν ξέρω τι έγινε με το Facelift, αλλά αρχικά σε Diesel με αυτόματο μόνο σε 1.600cc με 130 άλογα και CVT το QQ ενώ το Kadjar έβγαινε και σε 1.500 110-115 άλογα με το EDC. Και τα 2 είχαν θεματάκι, του Νισαν πιο ομαλό. Προσωπικά θα έπαιρνα το QQ λόγω επιδόσεων και κινητήρα. Να προσέξεις τα εισαγωγής, γιατί (ειδκά σε Kadjar) πουλήθηκαν λίγα αυτόματα Ελλάδα. QQ εδωσαν αρκετά, Kadjar αμφιβάλλω εαν πουλήθηκαν πάνω από 10 αυτόματα!
-
Πάντως σε αυτόματο diesel θα ήταν πολύ πιο ασφαλής επιλογή τα Grandland ή C5, εννοείται και το πολύ ακριβότερο Peugeot, με τον HDi και κύριως για το καλό γιαπωνέζικο Aisin (EAT6) αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με τον μετατροπέα ροπής, παρά τα διπλοσύμπλεκτα της Renault.
Έχω την εντύπωση πως και τα δύο QQ & Kadjar του 2018, έχουν αυτόματο διπλού συμπλέκτη της Renault (που χωρίς να γνωρίζω προβλήματα, δεν είναι κι η πρώτη επιλογή για την κίνηση της πόλης ή ορεινά κλπ) κι όχι το σχετικά προβληματικό παλαιότερο CVT που έβαζε η Nissan στα πρώτα QQ.
Qashqai 2018 ή Kadjar 2018 diesel αυτόματα?