-
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Εγώ και η γυναίκα μου περνάμε αρκετό χρόνο σε πεζοπορίες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και ευτυχώς οι προορισμοί είναι αρκετοί. Το πρόβλημα μας πάντα βέβαια είναι ο περιορισμός στις μετακινήσεις λόγο επιβατικού ιχ και ιδίως όταν ο καιρός είναι βροχερός. Με αφορμή λοιπόν και του ότι έχουμε βάλει μπρος για να αξιοποιήσουμε και ένα σπίτι που βρίσκεται σε ορεινό χωριό του νομού ψάχνω να βρω μια λύση για αυτοκίνητο εκτός δρόμου για να καλύψει τις ανάγκες μας. Η χρήση του θα είναι καθαρά για αυτό το σκοπό, δεν θα κυκλοφορεί στη πόλη δεν θα κάνει ταξίδια σε αυτοκινητόδρομους κτλ. Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχει η δυνατότητα αγοράς επαγγελματικού. Τι θα προτείνατε;
Υ.Γ. Εχω μεγάλη εμπειρία σε off road οδήγηση, ο πατέρας μου ήταν σε λέσχες και έχω πάρει αρκετά μαθήματα, αργότερα εγκαταλείφθηκε το σπορ λόγο κρίσης και πώλησης του αυτοκινήτου.
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Εγώ και η γυναίκα μου περνάμε αρκετό χρόνο σε πεζοπορίες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και ευτυχώς οι προορισμοί είναι αρκετοί. Το πρόβλημα μας πάντα βέβαια είναι ο περιορισμός στις μετακινήσεις λόγο επιβατικού ιχ και ιδίως όταν ο καιρός είναι βροχερός. Με αφορμή λοιπόν και του ότι έχουμε βάλει μπρος για να αξιοποιήσουμε και ένα σπίτι που βρίσκεται σε ορεινό χωριό του νομού ψάχνω να βρω μια λύση για αυτοκίνητο εκτός δρόμου για να καλύψει τις ανάγκες μας. Η χρήση του θα είναι καθαρά για αυτό το σκοπό, δεν θα κυκλοφορεί στη πόλη δεν θα κάνει ταξίδια σε αυτοκινητόδρομους κτλ. Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχει η δυνατότητα αγοράς επαγγελματικού. Τι θα προτείνατε;
Υ.Γ. Εχω μεγάλη εμπειρία σε off road οδήγηση, ο πατέρας μου ήταν σε λέσχες και έχω πάρει αρκετά μαθήματα, αργότερα εγκαταλείφθηκε το σπορ λόγο κρίσης και πώλησης του αυτοκινήτου.
-
Αν δεν μας πείτε τιμή και προαπαιτούμενα (κυβικά, δυνατότητες - π.χ. τα κοντά είναι απαραίτητα;) αν μιλάμε για μεταχειρισμένο ή καινούριο κλπ, πως να βοηθήσουμε;
-
Ναι παρέβλεψα να αναφέρω πως θέλω κάτι μεταχειρισμένο και να μην το λυπάμαι μη γρατσουνιστεί, ταλαιπωρηθεί κτλ, budget 6-8.000 ευρώ με δυνατότητα μικρής επιμήκυνσης.
Νομίζω τα κοντα είναι μονόδρομος, μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω τι κυκλοφορεί τα τελευταία 15 χρόνια που έχω να ασχοληθώ.
-
Με αυτά τα δεδομένα οι λογικές επιλογές σε επιβατικά είναι Jimny, Grand Vitara, Pajero Pinin, Niva. Μετά πάμε σε θηρία, με πολλά κυβικά και μέγαλα έξοδα συντήρησης, π.χ. παλιά Defender, Discovery, Land Cruiser, Pajero, Patrol, Wrangler κλπ. Φυσικά σε επαγγελματικά pick ups οι επιλογές είναι άπειρες.
-
Αφού μπορείς να πας σε επαγγελματικό θα έλεγα κι εγώ καλύτερα ένα 1,5 ή 2πλο κάμπινο pick up. Βάζεις και ένα κάλλυμα στην καρότσα και έτσι έχεις και άπλετο χώρο αποσκευών.
-
Όπως τα διαβάζω θεωρώ ότι δεν χρειάζεσαι επαγγελματικό. Θες να κάνεις τη βολτα σου από ότι κατάλαβα, τί να την κάνεις την καρότσα. Μόνο για οικονομικούς λόγους. Πιο πολύ θα σε περιορίζει το μεγάλο μήκος. Τα Pinin, G Vitara και Jimny που αναφέρθηκαν είναι πολύ καλές και δοκιμασμένες προτάσεις.
-
αν θες 4 θεσεις μονο grand vitara 1.6 2000-2004 με τα κοντα. βρες καποιο ψηλωμενο και με αεριο, ασπαστο - αχαλαστο. μεχρι 300000km, μετα θα θες 6-7 κατοσταρικα για μαζεματα. κρατανε τιμη βεβαια. αν ψηνεσαι για κατι φθηνο αλλα φοβερο και τρομερο, που ομως εχει ψηλα τελη, υπαρχει στο καρ αυτο που ειναι ετοιμογια πολεμο με πολλα χιλιαρικα εξτρα πανω https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33591854-suzuki-grand-vitara
μπορει να ακουγονται πολλα τα τελη αλλα οτι και να παρεις θα πρεπει να ριξεις καποια χρηματα πανω ενω σε αυτο οχι, οποτε θα κανεις χρονια να σου φανουν τα ατελη πολλα.
-
Όπλο !
-
H αλήθεια είναι πως τη λύση pickup θα ήθελα να την αποφύγω και λόγο καρότσας αλλά συμπεριφοράς εκτός.
Το vitara και συγκεκριμένα 2002-3 ήταν το αυτοκίνητο των ονείρων μου οταν είμουν 17 χρονών τότε, ωραίο αυτό στο link ειδικά αν κατεργηθούν και τα τεκμήρια γιατί λογο επαγγέλματος θα με ξεκάνει. Τα παλαιότερα vitara, 99 και πριν?
Και το jimny μου εκανε κλικ αλλά λογο μακράς πορείας δεν ξέρω ποιες χρονολογιές είναι περισσότερο value for money
-
Και το jimny μου εκανε κλικ αλλά λογο μακράς πορείας δεν ξέρω ποιες χρονολογιές είναι περισσότερο value for money
Ο χρυσός κανόνας στα μεταχειρισμένα είναι 'το νεότερο/με λιγότερα χιλιόμετρα/σε καλύτερη κατάσταση στα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις'.
-
@gatoz said in Αυτοκίνητο για χαλαρό off road 2021:
αν θες 4 θεσεις μονο grand vitara 1.6 2000-2004 με τα κοντα.
Επειδή είμαι ψιλοκαινούργιος στον χώρο και ψάχνω και εγώ για 4x4 . Τα grand vitara μετά το 2004 δεν έχουν κοντά; Τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχουν;
Αυτοκίνητο για χαλαρό off road 2021