-
Γειά σας,
Ο δάσκαλος οδήγησης της κόρης μου, ήταν κατηγορηματικός.
'Αλάρμ' χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ όταν σταματάμε για έκτακτη ανάγκη.
Σε κάθε άλλη περίπτωση στάσης, σταματάμε με αναμένο το αντίστοιχο 'φλάς' (σε σχέση με την θέση μας στον δρόμο).
Αλήθεια, ισχύει κάτι τέτοιο ; θα κοιτάξω και τον ΚΟΚ αν το αναφέρει.
Απλά μου έκανε εντύπωση και το ρωτάω. Υπάρχουν άλλες απόψεις ;
Εκείνο που ξέρω, είναι ότι σε **κάθε περίπτωση στάσης ** πρέπει να ανάβουμε τα 'αλάρμ', ενώ το 'φλάς' είναι προειδοποίηση αλλαγής πορείας.
Στο εξωτερικό, ακόμη και οι τελευταίοι σε μποτιλιάρισμα, χρησιμοποιούν τα 'αλάρμ' για να προειδοποιήσουν τους επόμενους ότι είναι σταματημένοι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσους ασχοληθούν με το θέμα.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Γειά σας,
Σε κάθε άλλη περίπτωση στάσης, σταματάμε με αναμένο το αντίστοιχο 'φλάς' (σε σχέση με την θέση μας στον δρόμο).
Εκείνο που ξέρω, είναι ότι σε **κάθε περίπτωση στάσης ** πρέπει να ανάβουμε τα 'αλάρμ', ενώ το 'φλάς' είναι προειδοποίηση αλλαγής πορείας.
Στο εξωτερικό, ακόμη και οι τελευταίοι σε μποτιλιάρισμα, χρησιμοποιούν τα 'αλάρμ' για να προειδοποιήσουν τους επόμενους ότι είναι σταματημένοι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσους ασχοληθούν με το θέμα.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Γειά σας,
Φιλικά
Μάξιμος
-
Όταν φρενάρω απότομα και έχει μπροστά κίνηση, όταν βρήκα θέση να παρκάρω και όταν έχω κλείσει κάποιον (λάθος...το ξέρω, αλλά αφήνω πάντα χαρτί με τηλέφωνο στο ταμπλό).
-
Ο δασκαλος της κορης σου ειναι σωστος...Ελαχιστοι βεβαια το τηρουν.
-
Πρέπει να έχει δίκιο ο δάσκαλος. Αν δεν κάνω λάθος έτσι όπως τα χρησιμοποιούμε εμείς τα αλαρμ, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τα φλας και τα αλαρμ τα έχουν πραγματικά μόνο για περίπτωση ανάγκης.
-
Χρησιμοποιώ τα 'αλάρμ' κλασικά ελληνικά (όταν βρω θέση να σταθμεύσω και όταν διπλοπαρκάρω), αλλά τα χρησιμοποιώ και όταν:
- Ακινητοποιηθώ για έκτακτο περιστατικό (π.χ. σκασμένο ελαστικό)
- Ακινητοποιηθώ ή προβλέψω ότι θα ακινητοποιηθώ για κάτι έκτακτο (π.χ. ατύχημα) σε σημείο του αυτοκινητόδρομου, οδού ταχείας κυκλοφορίας, λεωφόρου όπου στην προκειμένη προειδοποιώ αυτούς που έρχονται πίσω μου.
- Προσπεράσω/αποφύγω κάποιο εμπόδιο επί του οδοστρώματος (ή και ζώο που κινείται κοντά στο δρόμο) ειδοποιώντας αυτόν που έπεται ότι πρέπει να προσέχει. Αν δε σταματήσω να μετακινήσω το εμπόδιο τηλεφωνώ στο 100...
_
-
η καθολική χρήση των αλάρμ (παρκάρισμα, αγορά τσιγάρων, συνοδεία γαμήλιας πομπής κτλ) προβλέπεται από το εθιμικό δίκαιο
-
Η χρήση αλάρμ κατά το παρκάρισμα σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι λανθασμένη. Παρόλα αυτά αν βγάλω φλας για να παρκάρω δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου κολλήσει ο πίσω, οπότε αλάρμ και ας είναι λάθος. Τουλάχιστον τότε με καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές...
-
Αλάρμ σε περίπτωση απότομης επιβράδυνσης, ρυμούλκησης κ έκτακτης ανάγκης...
Το τι γίνεται στην πράξη...άλλη ιστορία
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η χρήση αλάρμ κατά το παρκάρισμα σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι λανθασμένη. Παρόλα αυτά αν βγάλω φλας για να παρκάρω δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου κολλήσει ο πίσω, οπότε αλάρμ και ας είναι λάθος. Τουλάχιστον τότε με καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές...Το αυτο
Παρολα αυτα ο ΚΟΚ λεει αυτο που λεει ο δασκαλος
Κανονικα τα αλαρμ(για αυτο και λεγονται ετσι), ειναι για περιπτωσεις που θελεις να σε προσεξουν, οπως μεταφορα ασθενη σε νοσοκομειο κ.α.
Mηπως λοιπον θα επρεπε να υπαρχει ειδικη λυχνια η οποια προειδοποιει για παρκαρισμα?
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Mηπως λοιπον θα επρεπε να υπαρχει ειδικη λυχνια η οποια προειδοποιει για παρκαρισμα?Καλο!
Υπαρχει ενας πολυ σημαντικος λογος που χρησιμοποιειται το αλαρμ για παρκαρισμα στην Ελλαδα (Αθηνα):
Οι Ελληνες παρκαρουν ανενοχλητοι πανω σε στροφες, διπλα ακριβως σε στενα, διπλοπαρκαρουν, παρκαρουν σε δρομους που απαγορευεται, σε λεωφορους, πανω σε διαβασεις, στον αυτοκινητοδρομο κ.λπ.
Οταν λοιπον δε θα ειχε νοημα να βγαλεις φλας για να παρκαρεις στη γωνια του δρομου, τη στιγμη που κατι τετοιο θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ, τοτε δε θα υπηρχε αυτη η συγχυση. Το φλας θα ισχυε μονο για προειδοποιηση για στροφη σε αυτα τα σημεια, και για προειδοποιηση για σταση (& ελιγμο παρκαρισματος σε ολα τα αλλα).
Συν τοις αλλοις, αν οι Ελληνες οδηγοι κρατουσαν αποστασεις ασφαλειας, και παλι δε θα χρειαζοταν το αλαρμ και θα ηταν εφικτος ο ελιγμος για παρκαρισμα χωρις παρεξηγηση.
Πειραμα: Ειστε σε στενο κινουμενοι πολυ αργα (10-20km/h) και θελετε να παρκαρετε. Δοκιμαστε να βγαλετε φλας και να ακινητοποιηθειτε πρωτα ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα στη θεση. Μετα, καντε λιγο μπροστα και βαλτε το αυτοκινητο σε θεση για ελιγμο με οπισθεν. Παρατηρηστε την αντιδραση του απο πισω και σημειωστε αναλογα στην ακολουθη φορμα:
Ο οδηγος καταλαβε οτι θελατε να παρκαρετε;
[ ] Ναι, και με αφησε να κανω οπισθεν.
[ ] Ναι, παρ'ολα αυτα ανεβηκε στην κορνα του γιατι βιαζοταν.
[ ] Οχι, αρχισε να μετακινειται κι αυτος μπροστα:
.... [ ] Γιατι δεν καταλαβε τι ηθελα να κανω
.... [ ] Για να μου φαει τη θεσηΕπιπλεον:
[ ] Μου εβρισε
.... [ ] Τη μανα μου
.... [ ] Την αδερφη μου
.... [ ] Ολο μου το σοι
[ ] Μου εκανε την ακολουθη χειρονομια:
.... [ ] Δαχτυλο
.... [ ] Μουτζα
[ ] Κατεβηκε και με εσπασε στο ξυλο.
Αλλα εγω:
.... [ ] Ειχα το σπρευ του kacey
.... [ ] Ειχα το ροπαλο του wagner
.... [ ] Ειχα _______________ (συμπληρωστε το οπλο της επιλογης σας)
και ανταπεδωσα το χτυπημα
Αλλα αυτος:
........ [ ] Ειχε οπλο
........ [ ] Ηταν μπατσος
............... [ ] και μαλιστα μυστικος / ασφαλιτης.
.................... [ ] Ως αποτελεσμα: νοσηλευομαι στο νοσοκομειο _________ Δωματιο #____ -
Γειά σας και πάλι,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προφανώς χρησιμοποιούμε τα 'αλάρμ' με λάθος τρόπο, (όπως και πολλά άλλα πράγματα) στην Ελλάδα.
Από την άλλη όμως, μπορείς να σταματήσεις (ακόμα και 'παράνομα') για λίγο (πχ για αποβίβαση ή επιβίβαση επιβάτη) και να έχεις 'φλάς' αναμένο;
Υπάρχει αναφορά στον ΚΟΚ ;
Θα ρωτήσω και τον δάσκαλο, γιατί σίγουρα δεν το έβγαλε από το μυαλό του.Φιλικά
Μάξιμος
-
Εγώ τα χρησιμοποιώ αφού τσαγιάσω κάποιον...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ τα χρησιμοποιώ αφού τσαγιάσω κάποιον...Χαχα
Αυτή τη χρήση μου την έμαθαν πέρυσι
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ τα χρησιμοποιώ αφού τσαγιάσω κάποιον...Παλι ηπιες πισινες μπυρα ε;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εγώ τα χρησιμοποιώ αφού τσαγιάσω κάποιον...
Παλι ηπια πισινες τσάι
-
Τα αλαρμ τα αναβω και εγω σε περιπτωση εκτακτης αναγκης οπως ας πουμε να εχει γινει καποιο τρακαρισμα και να γρεναρουμε αποτομα, ή στην κατεχακη που βγαινεις απο στροφη και ειναι ολοι ακινητοποιειμενοι μπροστα σου αναβω αλαρμ μπας και δεν πεσει ο πισω πανω μου. Φυσικα στο παρκαρισμα.
Παρ'όλα αυτα ο δασκαλος πρεπει να πει στην κορη σου το σωστο, γιατι αν την ρωτησουν οι εξεταστες ποτε αναβουμε αλαρμ και αρχισει και λεει ολα αυτα θα την κοψουν αμεσως!
taurus αλαρμ σε κοντρα μονο αν ο αλλος ειναι μαλακας, ή εριστικος ή τον τσαγιαζεις επι 3-4 φαναρια και επιμενει και τελος φυσικα οταν πατας με φιλαρακι που νταξ το κανεις για τον χαβαλε. Εγω παντως πανω απο 1-2 φορες (εκτος απο πατηματακια με φιλους) δεν εχω αναψει...το θεωρω πολυ προσβλητικο.
-
Ας κάνει μπαν κάποιος τον βλάκα σκύλο, μας χαλάει τον χαβαλέ με σοβαρά ποστς.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
taurus αλαρμ σε κοντρα μονο αν ο αλλος ειναι μαλακας, ή εριστικος ή τον τσαγιαζεις επι 3-4 φαναρια και επιμενει και τελος φυσικα οταν πατας με φιλαρακι που νταξ το κανεις για τον χαβαλε. Εγω παντως πανω απο 1-2 φορες (εκτος απο πατηματακια με φιλους) δεν εχω αναψει...το θεωρω πολυ προσβλητικο.Εχεις φαει κι εσυ πισινες lipton και τα ξερεις καλα ε; Ακου προσβλητικο...
Πότε χρησιμοποιούμε τα "αλάρμ" ;