Ο χρήστης After έγραψε:
Mηπως λοιπον θα επρεπε να υπαρχει ειδικη λυχνια η οποια προειδοποιει για παρκαρισμα?
Καλο!
Υπαρχει ενας πολυ σημαντικος λογος που χρησιμοποιειται το αλαρμ για παρκαρισμα στην Ελλαδα (Αθηνα):
Οι Ελληνες παρκαρουν ανενοχλητοι πανω σε στροφες, διπλα ακριβως σε στενα, διπλοπαρκαρουν, παρκαρουν σε δρομους που απαγορευεται, σε λεωφορους, πανω σε διαβασεις, στον αυτοκινητοδρομο κ.λπ.
Οταν λοιπον δε θα ειχε νοημα να βγαλεις φλας για να παρκαρεις στη γωνια του δρομου, τη στιγμη που κατι τετοιο θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ, τοτε δε θα υπηρχε αυτη η συγχυση. Το φλας θα ισχυε μονο για προειδοποιηση για στροφη σε αυτα τα σημεια, και για προειδοποιηση για σταση (& ελιγμο παρκαρισματος σε ολα τα αλλα).
Συν τοις αλλοις, αν οι Ελληνες οδηγοι κρατουσαν αποστασεις ασφαλειας, και παλι δε θα χρειαζοταν το αλαρμ και θα ηταν εφικτος ο ελιγμος για παρκαρισμα χωρις παρεξηγηση.
Πειραμα: Ειστε σε στενο κινουμενοι πολυ αργα (10-20km/h) και θελετε να παρκαρετε. Δοκιμαστε να βγαλετε φλας και να ακινητοποιηθειτε πρωτα ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα στη θεση. Μετα, καντε λιγο μπροστα και βαλτε το αυτοκινητο σε θεση για ελιγμο με οπισθεν. Παρατηρηστε την αντιδραση του απο πισω και σημειωστε αναλογα στην ακολουθη φορμα:
Ο οδηγος καταλαβε οτι θελατε να παρκαρετε;
[ ] Ναι, και με αφησε να κανω οπισθεν.
[ ] Ναι, παρ'ολα αυτα ανεβηκε στην κορνα του γιατι βιαζοταν.
[ ] Οχι, αρχισε να μετακινειται κι αυτος μπροστα:
.... [ ] Γιατι δεν καταλαβε τι ηθελα να κανω
.... [ ] Για να μου φαει τη θεση
Επιπλεον:
[ ] Μου εβρισε
.... [ ] Τη μανα μου
.... [ ] Την αδερφη μου
.... [ ] Ολο μου το σοι
[ ] Μου εκανε την ακολουθη χειρονομια:
.... [ ] Δαχτυλο
.... [ ] Μουτζα
[ ] Κατεβηκε και με εσπασε στο ξυλο.
Αλλα εγω:
.... [ ] Ειχα το σπρευ του kacey
.... [ ] Ειχα το ροπαλο του wagner
.... [ ] Ειχα _______________ (συμπληρωστε το οπλο της επιλογης σας)
και ανταπεδωσα το χτυπημα
Αλλα αυτος:
........ [ ] Ειχε οπλο
........ [ ] Ηταν μπατσος
............... [ ] και μαλιστα μυστικος / ασφαλιτης.
.................... [ ] Ως αποτελεσμα: νοσηλευομαι στο νοσοκομειο _________ Δωματιο #____